If this is your first visit, be sure to
check out the FAQ by clicking the
link above. You may have to register
before you can post: click the register link above to proceed. To start viewing messages,
select the forum that you want to visit from the selection below.
Съобщение
Collapse
No announcement yet.
Поколението на 30+ годишните - между миналото и бъдещето на модерния свят
- Години подир, шиех на Васко Петров без да си слагам печалба, щото имах договор - да бъде лицето на продукта/същио/. И само и единствено - на моя.
Сега саде по кръчмите се срещаме.
Дони и Момчил - тоже.
- За три години съм събрал над сто предплатени поръчки за ..........ризи.
И ората чекат да им ги ...........тропосам.
- От дипломатите, превантивно се оттеглих.
Щото там издъниш ли се веднъж, втори път - нанайци!
Е, това живот ли е?
..........................
Е,
И да опаткам комунистите, като матряла ни не ще да се учи .......?
Кой ще да ми шие ризите бе, инвеститори измислени?
Бах маа им и ризи. Утре ги давам на женорята. За два дена са готови
- Години подир, шиех на Васко Петров без да си слагам печалба, щото имах договор - да бъде лицето на продукта/същио/. И само и единствено - на моя.
Сега саде по кръчмите се срещаме.
Дони и Момчил - тоже.
- За три години съм събрал над сто предплатени поръчки за ..........ризи.
И ората чекат да им ги ...........тропосам.
- От дипломатите, превантивно се оттеглих.
Щото там издъниш ли се веднъж, втори път - нанайци!
Е, това живот ли е?
..........................
Е,
И да опаткам комунистите, като матряла ни не ще да се учи .......?
Кой ще да ми шие ризите бе, инвеститори измислени?
Аз днес съм цял ден по задачи. Умрях от студ и от мъгла... Ама и утре ми е тежък ден. Днес не съм и пил че тия дни направо се унищожих. Малко да ми почине организма.
Това пък, ако удържиш ѝощ два деня на сущото диета - цена нема да имаш!!
Един вид - за разнообразие.
Не, че нещо............
...............
После ще да "бозаеш", кат пеленаче.
Аз днес съм цял ден по задачи. Умрях от студ и от мъгла... Ама и утре ми е тежък ден. Днес не съм и пил че тия дни направо се унищожих. Малко да ми почине организма.
[QUOTE=sergo;1059558202]Тъй де. Тъй.
Приемам забележките. Но се опитвах да бъда кратък.
Инак, подпра ли в леглото шишето за по-дълго - то се капичва.
Бълбук-бълбук и се отива на зян.
- Докато ври месото, парвам доматите. Беля и ги добавям в последните петнайсет минути. Инак ще размътят бульона.
- Като казвам бистра, имах напредвид - без дребни анджъклъмъци. Освен зърната черен пипер/слагам и пет счукани зърна бахар/, парчетата целина/хрян/ и магданозя.
- Слагам телешка опашка/свинско ушо/, за да уплътня бульона.
- Кърдав, месото ври доста по-дълго от компирите. Телешко е все пак. Сметай го за говеждо.
- Ако ще слагаш кости и те се запичат. Това действие допълнително избистря течното.
- Неповторимоста идва от сухожилията, мозга и тънкия джоланен нюанс.
- Целта е да се постигне балансиране на малко, но със силно изразен/автетично запазен/ вкус продукти.
.................
За протокола - пак се наливам.
Много убаво това телешко варено бе бат Серги... И ти стана майстор. Ей как я обичам тая чорба.
Уинър според мен за ракия са най добри курбан чорба и пача чорба с добавено фиде...
.................................................. ..........
И накрая викаш е едно и също, ърмм ...?
Все едно аз да кажа, че тишъртка с къс ръкав и шита риза с дълъг ръкав е едно и също. Тениската я шият за няма и минута, па ризата даже и на линия да е отиде поне 15 мин. и ще мине през 3-5 души за това време.
Най-нацепен е тоя дет' ще монтира яката накрая
После що цената е различна?
Е те туй твойто е класически почин за праене на "гъзобрък"!!!
Нема да ме удряш под кръстя, келеме недно.
Вече трети месец уча три да ми шият ризи, а все на края излизат - тениски.
В шивашката част на ателието влизам со чишето, инак не издържам. И то - с развинтена капачка.
Чест им праи, че ми свикнаха.
- Ма имат чавета да ранат и съм изтънел откъм финанци..........
Сал за течности ми стигат.
Преди три петилетки, си закопах единствения тристаен/в центъра/ по проекта "Ръчно ушити мои/Български/ ризи" и ѝощ си не моа върна инвестицията. Измислих четри детайла, които и до сега конкуренцията не се е сетила да добави. Световната
А имам на склад, като прототипи - сичкото най-качествено ушито на това земно кълбенце. Нерде Citon, нерде Brioni, нерде Zileri, Prada, Dege & Skinner и сите от сокака Savile Row.
- Това го сметай като за още три панелки.
А печалбата и тогаз, и сега гат я сметам - къмто тачанки ил дрога се едно продавам.
И сичкото парса - се у бугарско ще да остане.
Тъй де. Тъй.
Приемам забележките. Но се опитвах да бъда кратък.
Инак, подпра ли в леглото шишето за по-дълго - то се капичва.
Бълбук-бълбук и се отива на зян.
- Докато ври месото, парвам доматите. Беля и ги добавям в последните петнайсет минути. Инак ще размътят бульона.
- Като казвам бистра, имах напредвид - без дребни анджъклъмъци. Освен зърната черен пипер/слагам и пет счукани зърна бахар/, парчетата целина/хрян/ и магданозя.
- Слагам телешка опашка/свинско ушо/, за да уплътня бульона.
- Кърдав, месото ври доста по-дълго от компирите. Телешко е все пак. Сметай го за говеждо.
- Ако ще слагаш кости и те се запичат. Това действие допълнително избистря течното.
- Неповторимоста идва от сухожилията, мозга и тънкия джоланен нюанс.
- Целта е да се постигне балансиране на малко, но със силно изразен/автетично запазен/ вкус продукти.
Коментар