Първоначално изпратено от val/she
Разгледай мнение
Съобщение
Collapse
No announcement yet.
Поколението на 30+ годишните - между миналото и бъдещето на модерния свят
Collapse
Заключена.
X
X
-
-
Първоначално изпратено от val/she Разгледай мнениеДа, бе, силната воля липса на свобода. Точно обратното е. Другото е робуване на моментни желания, които с радост припознаваш за свобода.
Можеш ли да обясниш с не вестникарски думи?
Коментар
-
Първоначално изпратено от mechobikov Разгледай мнениеПодчинение е, дори когато е подчинение на себе си. .сигурно за това аз съм със слаба воля
Коментар
-
Първоначално изпратено от ravnovesie Разгледай мнениеЧе то садо-мазото би трябвало да си е свободен избор по принцип. Все пак и там единия иска да се подчинява, а другия да поема контролАко го няма свободния избор ще стане нещо доста брутално
– Мъчи ме, терзай ме, гори ме, чупи ме! !!
Садистът:
– Няма, няма, няма-а-а!
И, Мечо, виждаш, че думите са немощни в много случаи.
Аз се подписвам с четирите си ръце под това твое долу.
Но Вал, умно момиче и човек, не го разбира така, както го казваш. Не е на вълната, на която аз те разбирам.
Къде, кой е виновен за неразбирането? - Никой и всякой, си мисля.Last edited by vmankov; 09.01.2014, 20:38.
Коментар
-
Първоначално изпратено от mechobikov Разгледай мнениеПодчинение е, дори когато е подчинение на себе си. Логиката на говорене и на мислене е коренно различна в случаите на подчинение и на неподчинение. В осъзнаването на това се състои и голяма част от осъзнаването за което говорят мъдреците.
Когато искаш да направиш нещо по начин по който си го правила преди или по инструкция или по рецепта от друг човек, ти включваш инстинктивно логиката на подчинението, за да можеш последователно и без грешки да направиш това, което искаш.
Когато търсиш нови начини, или въобще нещо ново, или се бунтуваш, ти инстинктивно включваш свободната логика и се стремиш да излезеш от ограниченията, защото този е начинът да се открие нещо ново или да се освободиш в случая с бунтуването.
Така е с всеки човек. Разбирането на това, води до по добро разбиране на себе си и на хората. Начините на разсъждение и на възприемане на света са коренно различни в двата случая.
Коментар
-
Първоначално изпратено от val/she Разгледай мнениеВиж колко поврътливи са думите. Подчинението не е подчинение.
Когато искаш да направиш нещо по начин по който си го правила преди или по инструкция или по рецепта от друг човек, ти включваш инстинктивно логиката на подчинението, за да можеш последователно и без грешки да направиш това, което искаш.
Когато търсиш нови начини, или въобще нещо ново, или се бунтуваш, ти инстинктивно включваш свободната логика и се стремиш да излезеш от ограниченията, защото този е начинът да се открие нещо ново или да се освободиш в случая с бунтуването.
Така е с всеки човек. Разбирането на това, води до по добро разбиране на себе си и на хората. Начините на разсъждение и на възприемане на света са коренно различни в двата случая.Баба ме научи на много неща.
tnm
Коментар
-
Първоначално изпратено от ravnovesie Разгледай мнениеЧе то садо-мазото би трябвало да си е свободен избор по принцип. Все пак и там единия иска да се подчинява, а другия да поема контролАко го няма свободния избор ще стане нещо доста брутално
Коментар
-
Това, което казвам е много важно за да ти е лесно да разбираш хората, защото понякога човек може в едно изречение да използва и двата типа логика.
В болшинството от случаите използването на думата грешка означава, че в момента човека ползва ограничена логика, а използването на думата свобода означава, че в момента ползва свободна логика. Това е почти винаги вярно, но не на 100 %, тъй като при сарказъм или хора, които имат чувство за хумор или са осъзнати може нещата да са обърнати.
По трудно е да се различи, кой тип е ползваната логика, когато тези две думи не се използват. Тогава, може да се използва различното отношение на двата типа логика спрямо противоположностите. Когато по изказването на човек личи, че за момента той не различава противоположностите, а ги счита за едно и също нещо, това означава, че в този момент този човек разсъждава свободно. И обратното, ако разграничава противоположностите като противоречащи си една на друга, тогава в този момент този човек мисли ограничено.Баба ме научи на много неща.
tnm
Коментар
-
Първоначално изпратено от val/she Разгледай мнениеЩом е свободен избор, значи не е садо-мазо. Това определени е за останалите и отразява тяхното отношение.Ако го няма свободния избор ще стане нещо доста брутално
Коментар
-
Малийй, уникални сте..!!!
Захапвате две понятия - грешка и свобода и започвате да търсите връзка между тях...
Словоблудствате и думите молят за пощада, защото са ритуално поругани........
Давам ви тема за следващите 3 часа, когато аз вече ще си сънувам ...
" Половият живот на мравките и влиянието му върху свободата на индивида в период на преход от диктатура към демокрация "
Основни моменти :
- Майка една, ебачи много..
- Работнички бол, хрантутници още повече.....
- Свободата да се моташ насам - натам под слъцето, не винаги е по-добра от влажната и тъмна част на мравуняка......
Коментар
-
Първоначално изпратено от ravnovesie Разгледай мнениеТука още малко и ще почне да се обсъжда философията зад садо-мазотоLast edited by val/she; 09.01.2014, 20:11.
Коментар
-
Първоначално изпратено от mechobikov Разгледай мнениеНе, правилно ми хрумна, но ти не ме разбра. Има два вида логика. Логика на подчинението и логика на неподчинението. Хората ползват и двата типа логика. За да различаваш по лесно кой тип логика ползва в момента един човек, трябва да имаш определени критерии.
Когато използваш думата грешка, като негативна дума, ти имаш предвид логика на подчинението. По мое мнение, ти в поста си използва думата грешка, като негативна дума и оттам си извадих заключението, че ползваш логика на подчинението (ограничена логика). Това не означава, че обичаш да се подчиняваш, а че говориш за случай в който желанието ти е да се подчиниш (може да е на себе си, на желаното от теб, а не от някой друг).
Коментар
-
Първоначално изпратено от val/she Разгледай мнениеДържа да се подчиня?!
Как ти хрумна тази глупост?
Очевидно е, че усещането за свобода идва от отношението ни към дадената ситуация, което си е чисто субективно и пак може да бъде извън контекста- греша/не греша. Грешиш, но не си свободен- поради някакви вътрепни твои фрустрации или неосъзнатости и обратното.
Кев, ти какво мислиш?
Когато използваш думата грешка, като негативна дума, ти имаш предвид логика на подчинението. По мое мнение, ти в поста си използва думата грешка, като негативна дума и оттам си извадих заключението, че ползваш логика на подчинението (ограничена логика). Това не означава, че обичаш да се подчиняваш, а че говориш за случай в който желанието ти е да се подчиниш (може да е на себе си, на желаното от теб, а не от някой друг).Баба ме научи на много неща.
tnm
Коментар
Коментар