Първоначално изпратено от Lelq
Разгледай мнение
Съобщение
Collapse
No announcement yet.
Поколението на 30+ годишните - между миналото и бъдещето на модерния свят
Collapse
Заключена.
X
X
-
Първоначално изпратено от ravnovesie Разгледай мнениеми кажи му направо че го харесвашА и той с тия шамари , хич не помага да го харесам
пп. Шегувам се . Не се сещам за някой , който хич да не харесвам тук . Всеки е интересен по своему и от всеки мога да взема по нещо .
Коментар
-
Първоначално изпратено от val/she Разгледай мнениеДобре, не ти ли се е случвало, отсрещната страна просто да отразява теб самия и да не влага себе си?Баба ме научи на много неща.
tnm
Коментар
-
Първоначално изпратено от Lelq Разгледай мнениеПомага ти да разбираш , ама друг път . На мен все на шамари ми налиташ
Коментар
-
Първоначално изпратено от mechobikov Разгледай мнениеНе, не това.
Не дали ме лъже или не. Това е друго.
Говоря за това, че се научих да различавам кой каква логика ползва във всеки един момент от разговора, което ми помага да разбирам какво ми казват. Те не са добри или лоши (начините на мислене). Те просто са.
Коментар
-
Първоначално изпратено от mechobikov Разгледай мнениеНе, не това.
Говоря за това, че се научих да различавам кой каква логика ползва във всеки един момент от разговора, което ми помага да разбирам какво ми казват. Те не са добри или лоши (начините на мислене). Те просто са.
Коментар
-
Първоначално изпратено от ravnovesie Разгледай мнениеВ реален разговор е още по-лесно. Тогава жестове, мимики, поглед, тон съвсем ясно показват че човек изпитва дискомфорт или че не влага от себе си в това което говори. Че казва това което се очаква да каже, а не това което всъщност му е в съзнанието или дори в подсъзнанието.
То това е опасността човек да се прави на такъв какъвто не е, по някое време ще вярва че се е превърнал в това което не е. И ще страда защо не живее собствения си живот.
Говоря за това, че се научих да различавам кой каква логика ползва във всеки един момент от разговора, което ми помага да разбирам какво ми казват. Те не са добри или лоши (начините на мислене). Те просто са.Баба ме научи на много неща.
tnm
Коментар
-
Първоначално изпратено от vmankov Разгледай мнениеДобър тактически ход, фалим!
Понеже беше нападната от неколко страни, мене ме пусна по тъч-линията.
Все пак не получих отговор от теб.
Некой път, ако ти е ентерестно, може и да ми одговориш.
Коментар
-
Първоначално изпратено от val/she Разгледай мнениеАз мисля, че лице в лице е по- лесно. Виж, не може културните пластове да приемаме като несвобода. Това го мъдрихме преди време- щастливия дивак. По- скоро отразява недостатъчна палитра от чувства, реакции и повторението им във времето, за да бъдат опит, отколкото свобода.
Сигурно си гледала такива филми, но не си обръщала внимание. "Ааааа, значи това, което аз наричам еди как си, ти го наричаш еди иначе си".Баба ме научи на много неща.
tnm
Коментар
-
Първоначално изпратено от mechobikov Разгледай мнениеТова, което казваш сега е вярно, но аз се мъчех да обясня нещо много трудно за обяснение. За тези две постоянно променящи се състояния на мислене на човека. Когато мисли свободно, човек не различава никакъв морал, той е абсолютно неморален. Когато превключи на ограничено мислене, той се подчинява на точно определен код. Хората превключват тези два типа мислене много бързо. Във форума е много по лесно отколкото в реален разговор. Правя мислена дисекция на нечий пост и отделям тези части, които са резултат на свободно мислене от тези, които са резултат на ограничено мислене. Помага ми много. Който иска да го ползва. Не се натрапвам. Вече мога и при разговор да се ориентирам много бързо.
То това е опасността човек да се прави на такъв какъвто не е, по някое време ще вярва че се е превърнал в това което не е. И ще страда защо не живее собствения си живот.
Коментар
-
Първоначално изпратено от val/she Разгледай мнениеЕ, равновесие го е описал добре, Манков.
Понеже беше нападната от неколко страни, мене ме пусна по тъч-линията.
Все пак не получих отговор от теб.
Некой път, ако ти е ентерестно, може и да ми одговориш.
Коментар
-
Първоначално изпратено от mechobikov Разгледай мнениеТова, което казваш сега е вярно, но аз се мъчех да обясня нещо много трудно за обяснение. За тези две постоянно променящи се състояния на мислене на човека. Когато мисли свободно, човек не различава никакъв морал, той е абсолютно неморален. Когато превключи на ограничено мислене, той се подчинява на точно определен код. Хората превключват тези два типа мислене много бързо. Във форума е много по лесно отколкото в реален разговор. Правя мислена дисекция на нечий пост и отделям тези части, които са резултат на свободно мислене от тези, които са резултат на ограничено мислене. Помага ми много. Който иска да го ползва. Не се натрапвам. Вече мога и при разговор да се ориентирам много бързо.
Коментар
-
Първоначално изпратено от mechobikov Разгледай мнение"Най-вредно е желанието да се предпазваш от грешки."
Георг Хегел
"Свободата е грешка, който не греши е роб."
Мечо Биков
А сега кажете нещо де:
"Свободата е да забравиш кой си и какъв си, и в един момент да се превърнеш в нов човек – този, който всъщност си!"
Кев
Коментар
-
Първоначално изпратено от ravnovesie Разгледай мнениеНа една бира съм
Въпросът за свободата е винаги засенчван от етични табута. Табута, които се възприемат като даденост. Свободата, ограничена от свободата на другите. Личната свобода ограничена от понятията за добро и зло.
За това и се получават тези противоречия, това чувство за вина или стремеж към рационално оправдание на свободата. Защото човек не иска да прекрачи табутата - те са вградени в съзнанието му. Като нашийник даващ токови удари, когато човек дори започне да се приближава до тях.
За това и свободата е толкова болна тема - защото човек иска да се чувства свободен, иска да усеща свободата, но вътрешно усеща че нещо го ограничава, връзва, контролира. Без той да го вижда, без да го разбира. Защото табутата са невидими, толкова сме свикнали с тях.Баба ме научи на много неща.
tnm
Коментар
Коментар