Първоначално изпратено от kev
Разгледай мнение
Съобщение
Collapse
No announcement yet.
Поколението на 30+ годишните - между миналото и бъдещето на модерния свят
Collapse
Заключена.
X
X
-
Здравейте мислители....
Днес беше прекрасен ден ! Няма да ви пиша къде, колко и какво съм свършил....
Пих две по 30 гр ( ужасТ), теглих един горещ душ и ви чета писанията....Не мога да ви насмогна....
Темата може да се нарече :..." Мислите на 60 + годишните - преход от рая в ада ..." ( или обратно....)
Явно не съм достоен и достатъчно умен ( в момента) за да ви разбера.....
Ще видя как са пияниците...Там поне е весело и добронамерено..
Коментар
-
Първоначално изпратено от mechobikov Разгледай мнениеТретата проповед е опит така да се обяснят нещата, че всичко да стане напълно ясно само от думите. За да стане това обаче са необходими все нови и нови определения, след това следват определения на определенията и определения на определенията на определенията. Докато накрая проповедникът достига до неща, които и на самият него не са му ясни, тъй като пътищата божии са неведоми (или обективната истина не може да бъде позната от никой, или въобще няма такава).Това ли е най-важното ни свойство и качество като хора - да говорим (пишем)!? Може би...
Коментар
-
Първоначално изпратено от MILOM Разгледай мнениеД'брутру моми и момци
много ми беше мъчно за вас
аз съм запилян в занзибария
/как фанах интрнето не знам
и ни вест ,ни кост,ще се придвижим ли
към някоя цивилизована страна
като четох за пожари
днес без малко да направят такъв
на флора в машинното-правиха заварки
и веднага след това,почнаха да редят
кашони със рез,части-мина само с малко пушек
живи и здрави
Ако прочета още 1 път Мечока и трябва да минавам на аналгин. Бе, той що не тренира на жена си, ами ми тормози единствената руса гънка да'е ....
П.П. Тъкмо бях повярвал, че корабите и самолетите сами се палят и самовзвривяват, както ме убеждаваха до преди малко фрусфетените.
Па, ти ся ми развали рахатлъка с тоя разказ пак да'е ...
Коментар
-
Първоначално изпратено от val/she Разгледай мнениеТи как си я обясняваш третата проповед?Някакъв култ към абстрактното, за което. все още нямаш инструментариума , но не се страхуваш да надничаш в бездната му или нещо друго?
Баба ме научи на много неща.
tnm
Коментар
-
Първоначално изпратено от val/she Разгледай мнениеТи как си я обясняваш третата проповед?Някакъв култ към абстрактното, за което. все още нямаш инструментариума , но не се страхуваш да надничаш в бездната му или нещо друго?
Аз лично си я представям като музика, песен, мантра... Някакви подредени в словоред думи, които имат свойството да въздействат само слушайки ги, да пораждат асоциации и да карат човек да се чувства добре и да забрави за грижите си. Въздействието върху подсъзнанието на хората е много по-силно от преките опити насочени пряко към ума и съзнанието им, с идеята да им се внуши нещо. То дори граничи с най-изтънченото и изящно изкуство, и за да се овладее се изискват освен много умения и желание, а и изключителни лингвистични, комуникативни, психологически и менталистки заложби.
Иначе думите са си думи, които може би почти всички познаваме, но техният смисъл и по-точно начинът по който са подредени и изказани, са това което ги прави уникални, силни и въздействащи. Именно в това според мен се крие и харизмата на проповедниците, каквито и като образование, социална принадлежност и професия да са те
Коментар
-
Д'брутру моми и момци
много ми беше мъчно за вас
аз съм запилян в занзибария
/как фанах интрнето не знам
и ни вест ,ни кост,ще се придвижим ли
към някоя цивилизована страна
като четох за пожари
днес без малко да направят такъв
на флора в машинното-правиха заварки
и веднага след това,почнаха да редят
кашони със рез,части-мина само с малко пушек
живи и здравиhttp://milom.blog.bg/
Коментар
-
Първоначално изпратено от val/she Разгледай мнениеНе мога да разбера Лайбниц, Хегел или някой Дзенски майстор например, ако сам аз нямам своя собствена представа за мирозданието, изградена чрез мое собствено самостоятелно мислене, тъй като думите изказани от горните трима са само нищо незначещи думи, капан поставен за да се улови смисъла. Те и да искат не могат да ми обяснят пълният смисъл на думите си, ама не щот аз съм тъп, а защото пълно обяснение е невъзможно, щото тъй е устроен светът на обясненията.
Да, трябва да има някаква база, на която да стъпи- дори и микрон хумусен слой, за да има в какво да пусне корени т.е. няма как да се пръкне от нищото, което ни връща към онези спорове от преди няколко страници.
Дългото и късото обяснения са еднакво стойностни. Дългото обяснение е всъщност късо обяснение, към което е направен в допълнение опит подробно и пълно да се обяснят използваните думи и смисълът вложен в тях. И двете обяснения не могат да бъдат разбрани, ако слушателят не си е изградил самостоятелно своя собствена представа за мирозданието, тъй като пълно обяснение е невъзможно да се постигне. Това в допълнение към дългия пост от който е болднатия цитат.
цитат от http://phys.uni-sofia.bg/~cpopov/Alm...tati%20Bor.pdf
Любим на Бор пример за допълнителност са понятията яснота и истина, във
връзка с които той разказва следния анекдот: Един младеж бил изпратен в съседното
село, за да слуша проповедите на известен равин. Когато се върнал, разказал следното.
“Равинът държа три проповеди. Първата проповед беше брилянтна, ясна и проста. Аз
разбрах всяка дума. Втората проповед беше още по-добра, дълбока и неясна. Аз не я разбрах много, но равинът я разбираше изцяло. Третата проповед бе велико и незабравимо преживяване. Аз не разбрах нищо от нея, но и самият равин не разбра кой знае колко.”Баба ме научи на много неща.
tnm
Коментар
-
Не мога да разбера Лайбниц, Хегел или някой Дзенски майстор например, ако сам аз нямам своя собствена представа за мирозданието, изградена чрез мое собствено самостоятелно мислене, тъй като думите изказани от горните трима са само нищо незначещи думи, капан поставен за да се улови смисъла. Те и да искат не могат да ми обяснят пълният смисъл на думите си, ама не щот аз съм тъп, а защото пълно обяснение е невъзможно, щото тъй е устроен светът на обясненията.
Да, трябва да има някаква база, на която да стъпи- дори и микрон хумусен слой, за да има в какво да пусне корени т.е. няма как да се пръкне от нищото, което ни връща към онези спорове от преди няколко страници.
Коментар
-
Първоначално изпратено от sergo Разгледай мнение.........................
Ний пък си имаме "Градил Илия..........
Ма Боно не ще да я пее. Що бе? - питал съм го!
Чел некъде, че на сичкото граничен пункт в БГ-то, некъв ербапин курдисал по една тачанка и се мери в пиандурите.
- Що бе? Дзвернеш ли го - бръмни му гъзобрък!
Пък той ми рече, че членувал барабар с Бриджитката в едно НПО и му било саклет да думка застрашени добичета.
Ядец!
П.П. Тоя Боно ще дойде по-фрост и от нашия фруфефур да'е ...
Ей, зат'ва с трезвеници и непушачи да си нямаш работа
Могат ти скапят целия ден само за 2 сек. кат' те погледнат и ти се нахвърлят отгоре - ама ти ме убиваш, бря. Все едно аз съм казал, че ми е грозен и дебел и ми цапа пейзажа.
Демек, депресира ме само с визията си, кат' Фидоската. 'убау моме - тъкмо да направи 300 оки и Политиката я плювна да'е ...
Ся шъ висим на оня тюлен Цацка да'е ... - ма тя хилава още.Last edited by marandi; 11.01.2014, 16:40.
Коментар
Коментар