IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Start.bg Posoka Boec Megavselena.bg Chernomore
Контролен панел | Съобщения | Потребители | Търси
  • If this is your first visit, be sure to check out the FAQ by clicking the link above. You may have to register before you can post: click the register link above to proceed. To start viewing messages, select the forum that you want to visit from the selection below.

Съобщение

Collapse
No announcement yet.

Поколението на 30+ годишните - между миналото и бъдещето на модерния свят

Collapse
Заключена.
X
X
  • Филтър
  • Време
  • Покажи
Clear All
new posts

• Първоначално изпратено от marandi Разгледай мнение
    Мдам ...,

трезвениците умират осъзнати

------------------------------------------------------

Metallica - Whiskey In The Jar

http://www.vbox7.com/play:7f8cc100

Това ми е в десятката любими! От половин век.
    Още не бях кусвал алкохол и не знаех бъкел английски. Саде с женките гилах по-напредека - сите ми беха под ръка. Предимно - дясната.

Ма си тача повеч оргинала на Тенекиената Лизи,заради грифа на солото/2.22-тата мин./.
    По-груви е. По нашему - по таралянски:
    http://www.youtube.com/watch?v=TehFZ38kt6o

Всъщност, това е доста стара ирландска кръкач-сонг/17 век, Корк - планините Кери/:
    http://www.youtube.com/watch?v=b5MUDvMHGiw

.........................
    Ний пък си имаме "Градил Илия..........
    Ма Боно не ще да я пее. Що бе? - питал съм го!
    Чел некъде, че на сичкото граничен пункт в БГ-то, некъв ербапин курдисал по една тачанка и се мери в пиандурите.
    - Що бе? Дзвернеш ли го - бръмни му гъзобрък!
    Пък той ми рече, че членувал барабар с Бриджитката в едно НПО и му било саклет да думка застрашени добичета.
    Ядец!

Ни Smokie, ни Зепелините, ни Grateful Dead, ни дори Краля:
    Elvis Whiskey in the Jar
    Last edited by sergo; 11.01.2014, 16:01.

Коментар

• Първоначално изпратено от sergo Разгледай мнение
      До-о-о-обброо утро-о-о-о!

/На почти сички Виетнамци./

Старостта май наближава, да го ебеш.
      Снощи, оня горе ми бил дал сигнал, пък аз чак сега го усетих.

..................

Начи, като съм си на четвъртата водка, преди да се капична в постелята и да заапа палец кат сукалче, аз съм свършил една простотия. Наглед дребна за нефелите, но ме вкара в куп излишно-непотребни притеснителности - зел чашата, съм я излял отново в бутилката, место да я си я гаврътна подобаващо.

И оня горе веднъг ми прати анатема.

..............
      Чашата ли да сменя или да пропиша в "Политиква"?
      Ха наздраве, че в сьем излизам.
      Не гаси, туй що не гасне да'е ....

Ай, наздраве, че порнах една бира да избистря кратуната - нещо съм недоспал тия дни и тая сутрин ме пореше тиквата.

В такива моменти - първо бира и сега кафе, че почне ли се от кайвето - още по-зле става да'е ...

Коментар

• Първоначално изпратено от tnm Разгледай мнение
        Зависи от гледната точка - ако си подпалвач е една, ако си пожарникар е друга ...

П.П. То, като че ли може някой да те спре да кажеш каквото и да било
        Пепел ми на клавиатурата.
        Няма да се повтори.
        Баба ме научи на много неща.
        tnm

Коментар

• Първоначално изпратено от katilarium Разгледай мнение
          Мерака визирах бря ,Само край Толбухин ли го има
          Ааааа, значи на туй, дето аз му викам "...", ти му викаш "нящо друго".

Аз за друго говорех.
          tnm

Коментар

• Първоначално изпратено от mechobikov Разгледай мнение
            Каква е евентуалната цел ???

А аз мога ли да кажа, че нящо друго има навика да са подпальва само ???
            Зависи от гледната точка - ако си подпалвач е една, ако си пожарникар е друга ...

П.П. То, като че ли може някой да те спре да кажеш каквото и да било
            Приятелството се състои от серия изловени и неизловени предателства !!!
            Мечо

Коментар

Край Тулбухин не пречи, нек си гори
              Мерака визирах бря ,Само край Толбухин ли го има
              Страхът трудно се преодолява само със знания

Коментар

• Първоначално изпратено от katilarium Разгледай мнение
                Аз пък казвам,че изобщо няма навика да угасва
                Край Тулбухин не пречи, нек си гори
                tnm

Коментар

Аз пък казвам,че изобщо няма навика да угасва
                  Страхът трудно се преодолява само със знания

Коментар

• Първоначално изпратено от tnm Разгледай мнение
                    Така и трябва да бъде, щото иначе ще се губи много време за лъскане на щитовете и подреждането им по подходящия начин

tnm

Коментар

• Първоначално изпратено от val/she Разгледай мнение
                      Забелязвам лека промяна в курса ти. Отчитам я като положителна. Ако и на ниво действия приемеш това: "Обаче всеки един от тях използва своя собствена терминология, както и различни специфични смисли, които влага във всеки един от термините. Оттук и разбирането им е много трудно. Не е възможно пълно обяснение на термините, тъй като разбирането на всеки един човек за всяка една дума е различно и ако той тръгне да обяснява всяка една дума, едно че изказването му ще набъбне много и друго, че за всяка дума, която е използвал в обясненията ще се налага ново обяснение и така до безкрайност. В този ред на мисли, дебелата "Науката логика" на Хегел, тънката "Монадология" на Лайбниц и някой кратък Дзен Будистки коан за Джао Джоу съдържат еднакво количество информация и еднакво ясно обясняват мирозданието.", мисля че комуникациите ти ще се подобрят.
                      Важното е да уловиш това- дали отсрещният е искрен в съжденията си, пък били те и грешни, или- манипулативен по един привидно добронамерен начин. Каква е целта?
                      Важно е да. Аз в случая говорех за пълна добронамереност.

Каква е евентуалната цел, да. Или каква би могла да бъде. Да, в реалното общуване един от постоянно висящите въпроси е "каква е евентуалната цел".
                      tnm

Коментар

• Първоначално изпратено от marandi Разгледай мнение
                        Мадам Шъ - не чатна ли поредното фрузрение.

Всеки кораб/самолет, който уважава себе си - се пали сам.

П.П. Ние така ги проектираме да се палят сами, че на екипажите/пасажерите ще им е скучно иначе да'е ... - хихи

Те и горите и нивите сами се палят - става им скучно и си драсват една клечка за пиниз.

Въобще като чуеш БГ-станската логика и мо'е си резнеш вените надълго от толкоз фростотия.
                        Така и трябва да бъде, щото иначе ще се губи много време за лъскане на щитовете и подреждането им по подходящия начин
                        Приятелството се състои от серия изловени и неизловени предателства !!!
                        Мечо

Коментар

• Мдам ...,

трезвениците умират осъзнати

Metallica - Whiskey In The Jar

http://www.vbox7.com/play:7f8cc100

П.П. Има едно много четиво Наръчник на шарлатанина и там една от основните схеми е да изкараш другите фрости.
                          Last edited by marandi; 11.01.2014, 12:50.

Коментар

• Забелязвам лека промяна в курса ти. Отчитам я като положителна. Ако и на ниво действия приемеш това: "Обаче всеки един от тях използва своя собствена терминология, както и различни специфични смисли, които влага във всеки един от термините. Оттук и разбирането им е много трудно. Не е възможно пълно обяснение на термините, тъй като разбирането на всеки един човек за всяка една дума е различно и ако той тръгне да обяснява всяка една дума, едно че изказването му ще набъбне много и друго, че за всяка дума, която е използвал в обясненията ще се налага ново обяснение и така до безкрайност. В този ред на мисли, дебелата "Науката логика" на Хегел, тънката "Монадология" на Лайбниц и някой кратък Дзен Будистки коан за Джао Джоу съдържат еднакво количество информация и еднакво ясно обясняват мирозданието.", мисля че комуникациите ти ще се подобрят.
                            Важното е да уловиш това- дали отсрещният е искрен в съжденията си, пък били те и грешни, или- манипулативен по един привидно добронамерен начин. Каква е целта?

Коментар

Да бе, Мечо, взрив на танкер ще те отклонява от философските ти прозрения.
                              Мелочи някакви.

Да, добър Ви ден.
                              Не бих могъл да достигна до толкова дълбоки философски прозрения, ако оставях дребните житейски проблеми да ме разсейват. За да напредва човек във философското разбиране на мирозданието е необходимо самостоятелно мислене и КОНЦЕНТРАЦИЯ.

За концентрацията е ясно, обаче за необходимостта от самостоятелно мислене си имам своя лична самостоятелно измислена трактовка. Всеки един мислител и философ, а и всеки един обикновен човек си има свой стил на изразяване. Свой език. Свой речников запас. Свое специфично редуване на свободна с ограничена логика. А философската материя е сложна и трудно обяснима. Философи като Лайбниц и Хегел си имат (всеки един от тях), своя собствена представа за мирозданието. Обаче всеки един от тях използва своя собствена терминология, както и различни специфични смисли, които влага във всеки един от термините. Оттук и разбирането им е много трудно. Не е възможно пълно обяснение на термините, тъй като разбирането на всеки един човек за всяка една дума е различно и ако той тръгне да обяснява всяка една дума, едно че изказването му ще набъбне много и друго, че за всяка дума, която е използвал в обясненията ще се налага ново обяснение и така до безкрайност. В този ред на мисли, дебелата "Науката логика" на Хегел, тънката "Монадология" на Лайбниц и някой кратък Дзен Будистки коан за Джао Джоу съдържат еднакво количество информация и еднакво ясно обясняват мирозданието.

Не мога да разбера Лайбниц, Хегел или някой Дзенски майстор например, ако сам аз нямам своя собствена представа за мирозданието, изградена чрез мое собствено самостоятелно мислене, тъй като думите изказани от горните трима са само нищо незначещи думи, капан поставен за да се улови смисъла. Те и да искат не могат да ми обяснят пълният смисъл на думите си, ама не щот аз съм тъп, а защото пълно обяснение е невъзможно, щото тъй е устроен светът на обясненията.

Ако обаче имам своя собствена представа съм използвал свои собствени думи, то тогава четейки някой философски трактат, аз мога да уловя смисъла чрез заложения капан от думи и да кажа:

– Ааааа, значи това което аз наричам еди как си, той (тя) го нарича еди иначе си.

Това според мен е единственото, което може да ми помогне да разбера чуждите идеи и да ги използвам за евентуално коригиране на своите собствени. Другото е папагалско подражание, което не води до разбиране на материята и до осъзнаване.
                              tnm

Коментар

Да бе, Мечо, взрив на танкер ще те отклонява от философските ти прозрения.
                                Мелочи някакви.

Да, добър Ви ден.
                                Мадам Шъ - не чатна ли поредното фрузрение.

Всеки кораб/самолет, който уважава себе си - се пали сам.

П.П. Ние така ги проектираме да се палят сами, че на екипажите/пасажерите ще им е скучно иначе да'е ... - хихи

Те и горите и нивите сами се палят - става им скучно и си драсват една клечка за пиниз.

Въобще като чуеш БГ-станската логика и мо'е си резнеш вените надълго от толкоз фростотия.
                                Last edited by marandi; 11.01.2014, 12:06.

Коментар

Working...
                                X