IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Start.bg Posoka Boec Megavselena.bg Chernomore
Контролен панел | Съобщения | Потребители | Търси
  • If this is your first visit, be sure to check out the FAQ by clicking the link above. You may have to register before you can post: click the register link above to proceed. To start viewing messages, select the forum that you want to visit from the selection below.

Съобщение

Collapse
No announcement yet.

Поколението на 30+ годишните - между миналото и бъдещето на модерния свят

Collapse
Заключена.
X
X
  • Филтър
  • Време
  • Покажи
Clear All
new posts

• Ето ти 2 варианта за гювеч от нет-а, ама нямаш продукти за гювеч ти бях казал и затова се чудя как ще правиш гювече без продукти?

--------------------------------

Цитат:

С няколко думи аз какви правя:

Първи вариант:

около 1кг воденички, хубаво изчистени и нарязани на едро - на 2 може, + малко бира, + 4-5 големи глави - едро нарязани лук, + подправки по желание - чубрица с риган, мащерка с риган - една от тези комбинации + черен пипер, + 1 ч ч вода и 1 к ч олио, 1/2 к ч соев сос, 1 лъж.горчица - по желание, се поставят в глинен гювеч и запечатват. Врат около 1.5ч. на тих огън/фурна след завирането.

Втори вариант:

пак 1 кг воденички, същите подправки, пак много лук, 500 мл доматен сок, 2-3 чушки, 5-6 кис. краставички, черен пипер и лют червен, 1 к ч олио, + 2 с л оцет и 2 с л захар.
    Всичко в глинения гювеч, като поври около 1.5 часа се отваря капака и пече, докато остане на мазнината само. Тези са леко люти.
    -----------------------------------------------------------------------

Т'ва е техника на фурна пак. Обърни внимание на времето? - понеже са без предварителна обработка.

Другия път пъхни 5 лв. в чорапа и иди в близката кръчма и си ги поръчай като са ти се дояли. Ще са техника на тиган/фритюрник, ама да не ти пука. По-евтино излиза - хихи

Успех!
    Last edited by marandi; 12.01.2014, 18:54.

Коментар

• Първоначално изпратено от luboil Разгледай мнение
      +1,
      това ще се пробва
      Аз мислех да ти го предлагам, ама това вече е техника на фурна и щях още повече да те объркам. Правят се с ориз и юзум и заливка накрая с кисело мляко и яйца.

П.П. Воденички гювече е пълна простотия да се правят. Просто не се готвят така. Или на фурна или на супа.

Воденичката мели тревата ( целулозата ) при пилето и е мускул, който е доста твърд - демек няма нищо общо с дроб като структура на месото. Затова - няма как да гледаш готвене на дроб в гювече и да го пренасяш като техника и за воденички. Нищо общо със северния елен.

Ма, качи после някоя снимка да се посмеем

Демек, щом Винеров прави над 40 мин. във фурна пиклив пилешки дроб - смятай за воденички колко време ще ти трябва.
      Last edited by marandi; 12.01.2014, 18:39.

Коментар

• Винеров,

усещаш ли накъде вървят нещата с корабите, дет' сте щяли да строите? Ся е Бургас - Русе умря и скоро Варна.

П.П. По-рано строихте кораби, ся ще сипвате кафета и ще носите табли.

Беше 'ноу отворен предния път? Още ли си такъв? Във Варна нямате построен кораб поне от 3-4 години насам.

Ма, викаш ти си спец-а и по кораби - както Мечока става "спец" по Тибет точно с 2 страници прочетено

Той оня е психисал, ама ти не беше такова момче по-рано - докат' не влезе по бели гащи в кондики, дет' си нямаш хал хабер, че взе и да спориш.

Другия път ме подсети - аз да ти се направя на отворен с имотите по Немско - да се видиш как мязаш отстрани

Коментар

• Първоначално изпратено от winner Разгледай мнение
          Много обичам пилешки дробчета с лук, но все не можех да ги издокарам. Ставаха или хлебни или полусурови. Питах разни кръчмари, уж обясняват обаче на живо не става, крият чалъма. Преди няколко месеца една баба арменка ме светна и оттогава винаги стават.

Вземам охладени дробчета, оставям ги да се изцедят да не са мокри, а само влажни. В тавата наливам олио примерно 2 мм и го наръсвам със всякакви мерудии и сол. Дробчетата ги валям малко в брашно и после в тавата, като ги омазвам с олиото и ги нареждам. Пека ги 20 минути на 200 градуса на вентилация. После вадя тавата, обръщам дробчетата и слагам нарязан лук или праз. Още 12 минути печене и това е. Пухкави, сочни, отвън леко запържени, лукът на карамел, пуснали са си сок, смесил се е с мазнината и станал малко сос, колкото да не са сухи. Като са готови е хубаво да постоят в някаква купа с капак, да се задуши лукът и да омекне. Много вкусно и много бира заминава.
          Целият труд е 5 минути.

С воденички не съм пробвал.
          +1,
          това ще се пробва

Коментар

Говоря за нещо такова:

http://tarakchieva.blogspot.com/2011...post_6069.html

само че вместо дробчета ще го направя с воденички и се чудя обаче как да го направя в гювечета, ама ще измисля нещо.
            Много обичам пилешки дробчета с лук, но все не можех да ги издокарам. Ставаха или хлебни или полусурови. Питах разни кръчмари, уж обясняват обаче на живо не става, крият чалъма. Преди няколко месеца една баба арменка ме светна и оттогава винаги стават.

Вземам охладени дробчета, оставям ги да се изцедят да не са мокри, а само влажни. В тавата наливам олио примерно 2 мм и го наръсвам със всякакви мерудии и сол. Дробчетата ги валям малко в брашно и после в тавата, като ги омазвам с олиото и ги нареждам. Пека ги 20 минути на 200 градуса на вентилация. После вадя тавата, обръщам дробчетата и слагам нарязан лук или праз. Още 12 минути печене и това е. Пухкави, сочни, отвън леко запържени, лукът на карамел, пуснали са си сок, смесил се е с мазнината и станал малко сос, колкото да не са сухи. Като са готови е хубаво да постоят в някаква купа с капак, да се задуши лукът и да омекне. Много вкусно и много бира заминава.
            Целият труд е 5 минути.

С воденички не съм пробвал.

Коментар

• Първоначално изпратено от mechobikov Разгледай мнение
              Днес и Стефан Цанев те опроверга по телевизора. Каза, че комунистите са разстреляли само през септември и октомври 1944 година повече от 20 000 човека. Татяна Дончева говори след него и изобщо не се и опита да го опровергае по този въпрос. Само каза, че Станишев не е виновен за това. Станишев не е, обаче баща му е.

Това само през септември и октомври. А иначе общо разстреляните са повече от 30 000
              Поласкан съм - щом Чечо Цанев е взел да ме коментира по ТВ-тата

Викаш баш мен е коментирал кат' тИбя сейчас мИня, ърмм ..?

Трогнат съм! Шъ мо'е ли запис да се видя - че съм станал БГ-двИздъ без да разбера да'е ...
              Last edited by marandi; 12.01.2014, 18:09.

Коментар

• Първоначално изпратено от marandi Разгледай мнение
                Мечок,

знам, че всичко знаеш, бря. Даже сме се виждали - ти си ей т'ва - дет' изглежда на 9 години, па е на 560 години възраст.

Важното е на капата да пише Фрии да'ева ...
                Днес и Стефан Цанев те опроверга по телевизора. Каза, че комунистите са разстреляли само през септември и октомври 1944 година повече от 20 000 човека. Татяна Дончева говори след него и изобщо не се и опита да го опровергае по този въпрос. Само каза, че Станишев не е виновен за това. Станишев не е, обаче баща му е.

Това само през септември и октомври. А иначе общо разстреляните са повече от 30 000
                Баба ме научи на много неща.
                tnm

Коментар

Аз не виждам да е трудно и да цапа много. Един тиган, масло и много лук до карамелизиране.
                  После в гювечетата.
                  Цапам само един тиган, а гювечетата са вместо чинии.
                  Мисля, че е много бързо и лесно.
                  Иначе си схванал, че искам да е лучено, без много сос, лукът да превъзхожда всичко друго.
                  За воденичките си прав - предварителна подготовка разбира се - не го споменах щото си мислех че е ясно и не влиза директно в готвенето.

А бре ще пробвам, трябва да се получи нещо хем като мезе, хем като ядене. Ще върви вино или ледена водка според мен.
                  Наздраве!
                  Час варене + 40 мин. гювеч после - отидоха 2 часа.

За другия път си вземи кило почистена скумрия за 4 кинта - режеш през средата и на тиган - за 10 мин. си готов - да'е ... тия воденички да'е ...

Ха, наздраве!

Коментар

• Първоначално изпратено от mechobikov Разгледай мнение
                    Напротив. Не ми е рано. И за зверствата на комунистите знам много повече от тебе.
                    Мечок,

знам, че всичко знаеш, бря. Даже сме се виждали - ти си ей т'ва - дет' изглежда на 9 години, па е на 560 години възраст.

Важното е на капата да пише Фрии да'ева ...
                    Attached Files

Коментар

Ако правилно разбирам к'во гониш кат' ефект - най-лесно ще ти бъде така.

Грабвай воденичките и в оцет ( винен ), че е по-силен за 30 мин. - изплакваш, салфетки подсушаваш и после за 5-10 мин. в хладилника.

После ръгаш 2 тиганя - един с маслото и един чугунен оребрен - в обикновения тиган с маслото ръгаш воденичките. В другия лука и доматите ( на шайби по 1 см ) и ги обръщаш като направят коричка.

Идеята е - да нямаш подготовка за воденичките и само в масло ги трясваш после на тиган, а зеленчука домати и лук ще ти станат като на грил.

Подправки по твой избор - чер пипер и сол задължително. Сол се слага преди да сложиш воденичките, ако не си ги осолявал преди това. Идеята е, че солта ти вдига температурата при термо-шока - охладените воденчки с киселина преди т'ва.

Иначе ще ядеш джапанка. Т.е. ще станат жилави.

За грил-а лук, домат мое' къпиш малко мащерка/риган.

П.П. Поне така те разбирам, че ги искаш без сос и бульон - а като на тиган направени. Мо'е ги изкъртиш и с чесън ( не с лук ) - пак ще станат да'е ... - смесваш накрая за 3 мин. всичко в тиганя с маслото. Демек обръщаш чугуня в другия тиган.

Демек 15 мин. ще си по печки, а не 2 часа, ама дотук нямаш продукти за гювече и зат'ва не мо'а те вдяна ко искаш точно да правиш.
                      Аз не виждам да е трудно и да цапа много. Един тиган, масло и много лук до карамелизиране.
                      После в гювечетата.
                      Цапам само един тиган, а гювечетата са вместо чинии.
                      Мисля, че е много бързо и лесно.
                      Иначе си схванал, че искам да е лучено, без много сос, лукът да превъзхожда всичко друго.
                      За воденичките си прав - предварителна подготовка разбира се - не го споменах щото си мислех че е ясно и не влиза директно в готвенето.

А бре ще пробвам, трябва да се получи нещо хем като мезе, хем като ядене. Ще върви вино или ледена водка според мен.
                      Наздраве!

Коментар

• Ако правилно разбирам к'во гониш кат' ефект - най-лесно ще ти бъде така.

Грабвай воденичките и в оцет ( винен ), че е по-силен за 30 мин. - изплакваш, салфетки подсушаваш и после за 5-10 мин. в хладилника.

После ръгаш 2 тиганя - един с маслото и един чугунен оребрен - в обикновения тиган с маслото ръгаш воденичките. В другия лука и доматите ( на шайби по 1 см ) и ги обръщаш като направят коричка.

Идеята е - да нямаш подготовка за воденичките и само в масло ги трясваш после на тиган, а зеленчука домати и лук ще ти станат като на грил.

Подправки по твой избор - чер пипер и сол задължително. Сол се слага преди да сложиш воденичките, ако не си ги осолявал преди това. Идеята е, че солта ти вдига температурата при термо-шока - охладените воденчки с киселина преди т'ва.

Иначе ще ядеш джапанка. Т.е. ще станат жилави.

За грил-а лук, домат мое' къпиш малко мащерка/риган.

П.П. Поне така те разбирам, че ги искаш без сос и бульон - а като на тиган направени. Мо'е ги изкъртиш и с чесън ( не с лук ) - пак ще станат да'е ... - смесваш накрая за 3 мин. всичко в тиганя с маслото. Демек обръщаш чугуня в другия тиган.

Демек 15 мин. ще си по печки, а не 2 часа, ама дотук нямаш продукти за гювече и зат'ва не мо'а те вдяна ко искаш точно да правиш.
                        Last edited by marandi; 12.01.2014, 17:40.

Коментар

Аз ще я модифицирам.
                          Лука по същия начин, ама много повече и сповече масълце.

После ще го сложа в гювечета, ще разпределя и воденичките, ще сложа по две лъжици доматен сос и малко вода, сол, черен пипер, разбърквам го и във фурната на дърва. Ще ги държа 30 минути от завирането им, да се сварят и задушат и после като се изпари водата да се пекнат овън леко - демек печена коричка отвън, отвътре задушени и крехки. Малко трудно се хваща този момент ама ще трябва да стане.
                          Аз наистина не мога да те разбера - т'ва мо'е го направиш на тиган и много по-бързо.

Отделно воденичките са калпазанско ядене - или трябва ги свариш първо и после с лука в тиганя и другите джаджи.

Или неква кисела марината им направи да постоят - оцет или лим. сок за кратко и после ще ги биеш с термо-шок при обработката.

П.П. Имаш една опасност, че подобен вид продукти трябва да ги проверяваш, щото колкото повече ги вариш - толкоз по на джапанка може да станат - демек жилави.

'ноу сложна рецепта си избрал - нито пържени на тиган - нито имаш продукти за гювече - там ти трябват гъби, чушки, морков, сирена и кашкавал - ако ще е техника на гювеч.

Ти искаш техника на тиган да я правиш в гювече и то без предварителна подготовка на воденичките. Интересно?

Ма, тествай да'е ... - как да разберем иначе ко шъ стане да'е ...

Коментар

Туй, моме е мераклийка, ама не мо'е готви, бря.

Само 2 рецепти й прочетох и ми стигат - тая и за гювечето - долу у леву за дроб в гювече.

П.П. 'ноу сложна рецепта си избрал - ще изгниеш на печката 2 часа и ще оцапаш 2-3 съда за миене после да'е ...
                            Аз ще я модифицирам.
                            Лука по същия начин, ама много повече и сповече масълце.

После ще го сложа в гювечета, ще разпределя и воденичките, ще сложа по две лъжици доматен сос и малко вода, сол, черен пипер, разбърквам го и във фурната на дърва. Ще ги държа 30 минути от завирането им, да се сварят и задушат и после като се изпари водата да се пекнат овън леко - демек печена коричка отвън, отвътре задушени и крехки. Малко трудно се хваща този момент ама ще трябва да стане.

Коментар

Говоря за нещо такова:

само че вместо дробчета ще го направя с воденички и се чудя обаче как да го направя в гювечета, ама ще измисля нещо.
                              Туй, моме е мераклийка, ама не мо'е готви, бря.

Само 2 рецепти й прочетох и ми стигат - тая и за гювечето - долу у леву за дроб в гювече.

П.П. 'ноу сложна рецепта си избрал - ще изгниеш на печката 2 часа и ще оцапаш 2-3 съда за миене после да'е ...
                              Last edited by marandi; 12.01.2014, 16:55.

Коментар

• Говоря за нещо такова:

Коментар

Working...
                                X