Ето ти 2 варианта за гювеч от нет-а, ама нямаш продукти за гювеч ти бях казал и затова се чудя как ще правиш гювече без продукти?
--------------------------------
Цитат:
С няколко думи аз какви правя:
Първи вариант:
около 1кг воденички, хубаво изчистени и нарязани на едро - на 2 може, + малко бира, + 4-5 големи глави - едро нарязани лук, + подправки по желание - чубрица с риган, мащерка с риган - една от тези комбинации + черен пипер, + 1 ч ч вода и 1 к ч олио, 1/2 к ч соев сос, 1 лъж.горчица - по желание, се поставят в глинен гювеч и запечатват. Врат около 1.5ч. на тих огън/фурна след завирането.
Втори вариант:
пак 1 кг воденички, същите подправки, пак много лук, 500 мл доматен сок, 2-3 чушки, 5-6 кис. краставички, черен пипер и лют червен, 1 к ч олио, + 2 с л оцет и 2 с л захар.
Всичко в глинения гювеч, като поври около 1.5 часа се отваря капака и пече, докато остане на мазнината само. Тези са леко люти.
-----------------------------------------------------------------------
Т'ва е техника на фурна пак. Обърни внимание на времето? - понеже са без предварителна обработка.
Другия път пъхни 5 лв. в чорапа и иди в близката кръчма и си ги поръчай като са ти се дояли. Ще са техника на тиган/фритюрник, ама да не ти пука. По-евтино излиза - хихи
Успех!
--------------------------------
Цитат:
С няколко думи аз какви правя:
Първи вариант:
около 1кг воденички, хубаво изчистени и нарязани на едро - на 2 може, + малко бира, + 4-5 големи глави - едро нарязани лук, + подправки по желание - чубрица с риган, мащерка с риган - една от тези комбинации + черен пипер, + 1 ч ч вода и 1 к ч олио, 1/2 к ч соев сос, 1 лъж.горчица - по желание, се поставят в глинен гювеч и запечатват. Врат около 1.5ч. на тих огън/фурна след завирането.
Втори вариант:
пак 1 кг воденички, същите подправки, пак много лук, 500 мл доматен сок, 2-3 чушки, 5-6 кис. краставички, черен пипер и лют червен, 1 к ч олио, + 2 с л оцет и 2 с л захар.
Всичко в глинения гювеч, като поври около 1.5 часа се отваря капака и пече, докато остане на мазнината само. Тези са леко люти.
-----------------------------------------------------------------------
Т'ва е техника на фурна пак. Обърни внимание на времето? - понеже са без предварителна обработка.
Другия път пъхни 5 лв. в чорапа и иди в близката кръчма и си ги поръчай като са ти се дояли. Ще са техника на тиган/фритюрник, ама да не ти пука. По-евтино излиза - хихи
Успех!
Коментар