IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Start.bg Posoka Boec Megavselena.bg Chernomore
Контролен панел | Съобщения | Потребители | Търси
  • If this is your first visit, be sure to check out the FAQ by clicking the link above. You may have to register before you can post: click the register link above to proceed. To start viewing messages, select the forum that you want to visit from the selection below.

Съобщение

Collapse
No announcement yet.

Поколението на 30+ годишните - между миналото и бъдещето на модерния свят

Collapse
Заключена.
X
X
  • Филтър
  • Време
  • Покажи
Clear All
new posts

• ДОБРО УТРО ЛЪВОВЕ И ЛЪВИЦИ- УСПЕШНА СЕДМИЦА

Коментар

• Първоначално изпратено от Lelq Разгледай мнение
      Така се караме , а ако знаеш как се сдобряваме

Добро утро !
      Чудесно е , че имаш чувство за хумор....
      Аз претърпях лека мозъчна операция и ми махнаха част от центъра ......за връзка с екземпляри,на които им говорят извънземните.....

Коментар

• Добро утро tnm
        Добро утро на почти всички

Банкеи кротко поучавал своите последователи, когато проповедта му била прекъсната от свещеник от сектата Шиншу, който вярвал в чудеса и мислел, че спасението идва от повтарянето на свещените слова.
        Банкеи не могъл да продължи беседата си и попитал свещеника какво има да каже.
        — Основателят на моята религия — похвалил се свещеникът, — застанал на единия бряг на реката с четчица за писане в ръка. Ученикът му застанал на другия бряг с лист хартия. И през реката, по въздуха, основателят изписал свещеното име Амида върху листа. Можете ли Вие да извършите такова чудо?
        — Не— казал Банкеи.— Аз умея да правя само малки чудеса. Например, когато съм гладен, ям; когато съм жаден, пия; когато съм обиден, прощавам.

Всяко нещо е чудо, равносилно на всички други чудеса. Просветленият Банкей е наясно, че нещата с които сме свикнали в ежедневния си опит, в никакъв случай не са по малко чудни и необясними, от големите чудеса, с които се хвали надутият последовател на сектата Шиншу.

Или както е казал Мечо Биков, ако не съществуваха необясними неща, какво щяхме да използваме за да си обясним обяснимите.
        Баба ме научи на много неща.
        tnm

Коментар

• Първоначално изпратено от winner Разгледай мнение
          Не им разбирам на карантиите и не ги харесвам. И език не ям. Скоро в един ресторант някой поръча език с масло, всички много го хвалеха, аз го опитах и щях да повърна.
          На вкус и цвет .... кво беше там?

Покрай тия дробчета взех да си правя и пастет. В България има само един производител, който прави истински качествен лебервурст, но сега във Варна не се намира. Всички останали пастети, които се продават по магазините са откровени лайна.
          Като ми останат печени дробчета, си ги правя на пастет. Слагам ги в робота, добавям малко кисело или прясно мляко и разтопено масло и ги правя на крем. Като поседи в хладилника се стяга от маслото и готово. Може да се слагат всякакви добавки - печено или варено месо, пушено пиле, лук, гъби, чушки, пармезан, ядки, маслини, сушени сливи... каквото ти дойде на кеф. Един познат немец разправя, че в Мекленбург в лебервурста слагали и варен мозък.
          Аз не мога да кажа дали харесвам или не дробчета, бъбреци и др.
          Правим си един път в годината, най-много два. Ама като си ги правим толкова рядко искам да е наистина нещо хубаво, дори да отнема времето за готвене. Та имаме един бъбрек от половин година във фризера, зима е, и мисля, че му е време да го разкараме с малко вино.
          Това за пастета е добра идея. Обаче какви са пропорциите дроб/мляко/масло за да стане консистенцията като пастет? Демек да не сложа много мляко и да стане течно?

Коментар

• Шъ съ ляга да'е ...

След малко шъ припне "Добро футро ... - мутро ( цък ) - онова лудото - капичнато да'е ....

П.П. Сварих да сгазя още 2 страници от книгата да'е ... - че бях в творчески блокаж.

Аа .. и препоръка към Мечока и Зарата - не пишете авторски неща - Господ просто не ви е дал. Не е нужно да хабите нервите на околните колко сте смотани.

П.П.П. По-смешни снимки, наречени "фотография" не съм виждал от на Зарколина - а, по-смешни аутор текстове в стил фръц от Мечока тоже - нека къпи на копи/пасти, за да не се разбира колко е фросфутен.

Вече станаха 2 години го шпрехам - че някои Господ ги е резнал просто. Да си наемат хора, а не да се излагат още и още. Ма, те си знаят ...
            ----------------------------------------------------------------

Т'ва зеленото на картинката е за онова Лудото капичнато-то.

И песен шъ му вкарам да'е .... - нъл съм фрост:

Alabama song ( Whisky Bar ) - The Doors

http://vbox7.com/play:5f5a62b494
            Attached Files
            Last edited by marandi; 13.01.2014, 05:42.

Коментар

• Първоначално изпратено от Lelq Разгледай мнение
              РазмИчтах сЪ ...

Коментар

• Първоначално изпратено от retro_69 Разгледай мнение
                Добър ви вечер на всички...!

Направих ги,наскоро, 45 лазарника...Това на добре ли е,или на зле...Появи ми се вече, непрекъснат писък в едното ухо.... Явно съм осъществил пряка връзка с кораба-майка...Ха наздраве..
                Ха, да си жив и здрав и още 3 пъти по толкоз!

П.П. Ъъ ... работим с всички куриери и приемаме всякаква пиячка

Коментар

Боримечкоф, уж си корабостроител пък не следиш събитията в бранша. За последните 4 години - 6 кораба. Последния сме го сдали преди година и 3 месеца - http://www.bulyard.com/bg/novini/cer...a-korab-str-n/

Оттогава сипваме кафета и носим табли - http://www.bulyard.com/bg/novini/bul...dstven-profil/
                  А, не знам - щом и брокита-та на недживижими имотки почнат да разбират от корабостроене - значи БГ-то скоро шъ съ опрайка

П.П. Ма, ко се чудя - то само Азис не ви е влязал в политиката още - па, както знаем - Калинките и те разбират от кораби и совалки.

Въобще в БГ-то е веселба яка. Пуканки и мача. Демек, след Русе, сега Бургас и викаш У Варна някой ден ще се строят кораби, ърмм ..? Да не стане само кат' Бургас? И само не разбрах кой ще ви ги строи? Предполагам ти и колегите ти кат' видни спецове?

Почвайте да тренирате с таблите и кафетата - налЕ сега Орешарката ще ви води към икономически рЪст и ще рествал икУномиката. Бая кафенца ще тряя продадете белким докарате до 1/3 кораб като себестойност

П.П.П. Иначе поздравления за домашния пастет - някой ден кат' спра да бачкам ще има време да тества и Русото.
                  Last edited by marandi; 13.01.2014, 02:11.

Коментар

• Първоначално изпратено от marandi Разгледай мнение
                    Винеров,

усещаш ли накъде вървят нещата с корабите, дет' сте щяли да строите? Ся е Бургас - Русе умря и скоро Варна.

П.П. По-рано строихте кораби, ся ще сипвате кафета и ще носите табли.

Беше 'ноу отворен предния път? Още ли си такъв? Във Варна нямате построен кораб поне от 3-4 години насам.

Ма, викаш ти си спец-а и по кораби - както Мечока става "спец" по Тибет точно с 2 страници прочетено

Той оня е психисал, ама ти не беше такова момче по-рано - докат' не влезе по бели гащи в кондики, дет' си нямаш хал хабер, че взе и да спориш.

Другия път ме подсети - аз да ти се направя на отворен с имотите по Немско - да се видиш как мязаш отстрани
                    Боримечкоф, уж си корабостроител пък не следиш събитията в бранша. За последните 4 години - 6 кораба. Последния сме го сдали преди година и 3 месеца - http://www.bulyard.com/bg/novini/cer...a-korab-str-n/

Оттогава сипваме кафета и носим табли - http://www.bulyard.com/bg/novini/bul...dstven-profil/
                    Last edited by winner; 13.01.2014, 00:02.

Коментар

• Добър ви вечер на всички...!

Направих ги,наскоро, 45 лазарника...Това на добре ли е,или на зле...Появи ми се вече, непрекъснат писък в едното ухо.... Явно съм осъществил пряка връзка с кораба-майка...Ха наздраве..

Коментар

• Първоначално изпратено от marandi Разгледай мнение
                        Тук па, е хабитата на ТНМ-чева, дет' я заточват у лево всеки викенд.

Па, у десну е Лелката и Чичката как се карат

Коментар

• Първоначално изпратено от luboil Разгледай мнение
                          Имам един телешки бъбрек. Дали ще стане по този начин?!
                          Не им разбирам на карантиите и не ги харесвам. И език не ям. Скоро в един ресторант някой поръча език с масло, всички много го хвалеха, аз го опитах и щях да повърна.
                          На вкус и цвет .... кво беше там?

Покрай тия дробчета взех да си правя и пастет. В България има само един производител, който прави истински качествен лебервурст, но сега във Варна не се намира. Всички останали пастети, които се продават по магазините са откровени лайна.
                          Като ми останат печени дробчета, си ги правя на пастет. Слагам ги в робота, добавям малко кисело или прясно мляко и разтопено масло и ги правя на крем. Като поседи в хладилника се стяга от маслото и готово. Може да се слагат всякакви добавки - печено или варено месо, пушено пиле, лук, гъби, чушки, пармезан, ядки, маслини, сушени сливи... каквото ти дойде на кеф. Един познат немец разправя, че в Мекленбург в лебервурста слагали и варен мозък.

Коментар

• Първоначално изпратено от 4i40 Разгледай мнение
                            Едно време ядяхме доста карантия . Бъбрека трябва да се почисти много добре и да се остави в оцет поне 3-4, за да обере миризмата....Сърце, език, бъбрек според мене трябва да е минат през налягане за 10 мин....
                            Да, бъбрека трябва да се разреже на две, да се махне ципата и бялото вътре и да покисне във вода и оцет. След това няма допълнителни екстри - миризма.

Коментар

• Първоначално изпратено от luboil Разгледай мнение
                              Едно време ядяхме доста карантия . Бъбрека трябва да се почисти много добре и да се остави в оцет поне 3-4, за да обере миризмата....Сърце, език, бъбрек според мене трябва да е минат през налягане за 10 мин....

Коментар

Много обичам пилешки дробчета с лук, но все не можех да ги издокарам. Ставаха или хлебни или полусурови. Питах разни кръчмари, уж обясняват обаче на живо не става, крият чалъма. Преди няколко месеца една баба арменка ме светна и оттогава винаги стават.

Вземам охладени дробчета, оставям ги да се изцедят да не са мокри, а само влажни. В тавата наливам олио примерно 2 мм и го наръсвам със всякакви мерудии и сол. Дробчетата ги валям малко в брашно и после в тавата, като ги омазвам с олиото и ги нареждам. Пека ги 20 минути на 200 градуса на вентилация. После вадя тавата, обръщам дробчетата и слагам нарязан лук или праз. Още 12 минути печене и това е. Пухкави, сочни, отвън леко запържени, лукът на карамел, пуснали са си сок, смесил се е с мазнината и станал малко сос, колкото да не са сухи. Като са готови е хубаво да постоят в някаква купа с капак, да се задуши лукът и да омекне. Много вкусно и много бира заминава.
                                Целият труд е 5 минути.

С воденички не съм пробвал.

Коментар

Working...
                                X