If this is your first visit, be sure to
check out the FAQ by clicking the
link above. You may have to register
before you can post: click the register link above to proceed. To start viewing messages,
select the forum that you want to visit from the selection below.
Съобщение
Collapse
No announcement yet.
Поколението на 30+ годишните - между миналото и бъдещето на модерния свят
П.П. Забележка ( разликите с рецептата от линк-а ):
1. Сварените картофи ги режа на шайби.
2. За един тиган ( 4 порции ) - ползвах 4 яйца, 100 гр. кр. масло, 1 глава лук, 4 пиперки ( 2 зелени - 2 червени ), 100 гр. сирене.
3. В рецептата промених последователността - т.е. първо се задушава лука в маслото, после се добавят пиперките, после сварените шайби картофи да направи като "канапе" - чак тогава стерилизирани домати от консерва около 2 броя с малко сос от тях.
4. Вари се под капак с малко въздух да изпарява. Дотук се почва от 3-ка на котлона с лука и пиперките и се слиза на 2-ка при доматите.
5. Намалява се на единица и обърканите яйца със сиренето се изливат отгоре да залее всичко - ама на 1-но. НЕ СЕ БЪРКА повече!!
6. След 10 мин. се добавя магданоза.
-------------------------------------------------------------------------------------------
П.П. Правих ти малко уточнения по рецептата от линк-а, понеже не я правя точно така. Пак я е писал някой с 2 леви ръце за готвене, но е сравнително прецизна.
Омлет по испански се води това ( или яйца по селски на БГ ).
Имам към 10-на рецепти само за омлети и яйца. Ма, нямам време да тествам нови - то тия едва съм тествал досега. Ма, лесна манджорно ( аламинут ) и се прави много бързо.
Са шси праа яйца по панагюрски.
Киселото млеко съм квасил аз. Млекото е купено от селянина, истинско.
Вчера правих катми с такъмите им - за дощерка ми и нейна приятелка.
Всички бехме доволни, ногу фкусну.
А сега ши си напраа и ям яйца по панагюрски.
Начи, с доста чесън, посолено, яйцата сварени а ла "Мария Луиза", положени върху киселото млеко с червен пипер и, след това, полети с кипящо олио, за да цвръкне.
Свободен във виелицата.
http://www.youtube.com/watch?v=mzGk8cYJVjc
Matte Blanco points out that "We are always, in a given mental product, confronted by a mixture of the logic of the unconscious with that of the preconscious and consciousness".[13] Matte Blanco gives this mixture of two logics the name bi-logic and points out that our thinking is usually bi-logical, expressing the both types of logic to differing extents.
Под несъзнателна логика бате Игнасио има предвид това, което аз наричам свободно мислене, а под съзнателна логика той има предвид това, което аз наричам ограничена логика. Игнасио ги нарича обобщаващо би-логика.
Дори не помирисвам карантия. Но готвя, щото част от пълноправните и непълноправния член на домочадието похапват.
Черният дроб, независимо от какво, го правя по начина написан от winner. Единственото, което добавям 5 минути преди да го извадя от фурната, е малко червен пипер.
Аз пък ям всичко,особено ако ми го е приготвил и сервирал някой друг,тогава ми е най-вкусно...
Дори не помирисвам карантия. Но готвя, щото част от пълноправните и непълноправния член на домочадието похапват.
Черният дроб, независимо от какво, го правя по начина написан от winner. Единственото, което добавям 5 минути преди да го извадя от фурната, е малко червен пипер.
Приятелството се състои от серия изловени и неизловени предателства !!!
Мечо
Бъбреците нямат кой знае какви вкусови качества. Ако гледаш животно по-добре ги свари и ги дай на него. Като и белия дроб... Ти си естет човек с вкус и съм убеден че няма да ти хареса. Прекалено са суб тия продукти. Предпочитам мозък, език, черен дроб, пилешки воденички, сърца.
Бъбреци никога не съм ял. Обаче минахме прес магазина с жена ми и гледам ги там и казах да вземем един за проба. Взехме и оттогава стои в камерата.
Обичам да пробвам нови неща, да опитам от всичко.
Отдругите работи, които си ги изброил, обичм много воденичките (вчера станаха мозък с лук в гювечетата), сърце не съм ял, мозък също. Черен дроб 2-пъти в годината, ама да е сготвен вкусно. Език съм ял само готвач като ми е готвил. За мен езикът е неутрален - нито ми харесва, нито не ми харесва. Та тъй...и до класиката - шкембенце.
Щкембенце съм ял само като ми го е сготвил готвач и не ми харесваше много защото ми беше много тежко. Но един единствен път преди 1 месец пак ей така ми скимна в магазина взех шкембе и по една рецепта в нет си го направих. Стана много вкусно, леко и за супите имам един израз - мека (мек вкус), а не тежка (брашняна), същото е като при платовете - меко кадифе и боцкаща вълна. Щом малките си я изядоха значи добре стана.
Аз не мога да кажа дали харесвам или не дробчета, бъбреци и др.
Правим си един път в годината, най-много два. Ама като си ги правим толкова рядко искам да е наистина нещо хубаво, дори да отнема времето за готвене. Та имаме един бъбрек от половин година във фризера, зима е, и мисля, че му е време да го разкараме с малко вино.
Това за пастета е добра идея. Обаче какви са пропорциите дроб/мляко/масло за да стане консистенцията като пастет? Демек да не сложа много мляко и да стане течно?
Бъбреците нямат кой знае какви вкусови качества. Ако гледаш животно по-добре ги свари и ги дай на него. Като и белия дроб... Ти си естет човек с вкус и съм убеден че няма да ти хареса. Прекалено са суб тия продукти. Предпочитам мозък, език, черен дроб, пилешки воденички, сърца.
Аз не мога да кажа дали харесвам или не дробчета, бъбреци и др.
Правим си един път в годината, най-много два. Ама като си ги правим толкова рядко искам да е наистина нещо хубаво, дори да отнема времето за готвене. Та имаме един бъбрек от половин година във фризера, зима е, и мисля, че му е време да го разкараме с малко вино.
Това за пастета е добра идея. Обаче какви са пропорциите дроб/мляко/масло за да стане консистенцията като пастет? Демек да не сложа много мляко и да стане течно?
Правя го на око, понеже всеки път ми остава различно количество дробчета. Добавям по малко мляко и масло докато ми се стори достатъчно. Последно си правих теевурст - пастет само от пушено свинско, без дробчета. Намирам сурово пушен бекон, съотношението месо/сланина трябва да е приблизително 1/1. Слагам му червен пипер и го въртя в робота докато стане на конци. Много върви с черен хляб и тъмна бира.
"Всяко учение е вярно за това, което утвърждава, и погрешно за това, което отрича или изключва."
Лайбниц
За да отречеш нещо е необходимо да си го представиш, следователно всичко което можем да си представим, можем и да го отречем, следователно съществува.
Но ако съществува дори само едно чудо, тогава не съществува нищо друго освен чудеса. Всяко съществуващо нещо е чудо. Всяко нещо, което можем да си представим във въображението си съществува.
Коментар