IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Start.bg Posoka Boec Megavselena.bg Chernomore
Контролен панел | Съобщения | Потребители | Търси
  • If this is your first visit, be sure to check out the FAQ by clicking the link above. You may have to register before you can post: click the register link above to proceed. To start viewing messages, select the forum that you want to visit from the selection below.

Съобщение

Collapse
No announcement yet.

Поколението на 30+ годишните - между миналото и бъдещето на модерния свят

Collapse
Заключена.
X
X
  • Филтър
  • Време
  • Покажи
Clear All
new posts

• Първоначално изпратено от mechobikov Разгледай мнение
    Гаудеамус игитур...
    ....Да живее Академията, да живеят преподавателите,
    Да живее всеки,
    Да живеят всички!
    Нека всичко да цъфти.....

Мечо казва :
    Да фалира Академията, преподавателите да линеят
    Десет да живеят,
    десетки хиляди да страдат...
    Нека всичко се руши, мълчи, но максимките да "говорят"..
    ....

Коментар

• Гаудеамус игитур...
      Баба ме научи на много неща.
      tnm

Коментар

• Първоначално изпратено от grajdanin Разгледай мнение
        Или ще дръпне един косъм от гъ**за и ще си просне прането
        Шът бре...
        Това е на Мечо брадата а не гъ.а.......

Коментар

• Или ще дръпне един косъм от гъ**за и ще си просне прането
          Първоначално изпратено от новобранецът Разгледай мнение
          Тази като я гледам, мисля че всеки момент ще направи номера със запалката или ще издърпа една 10 М. кърпичка

Коментар

• Добро утро tnm
            Добро утро на почти всички
            tnm

Коментар

• Тази като я гледам, мисля че всеки момент ще направи номера със запалката или ще издърпа една 10 М. кърпичка
              Първоначално изпратено от zapalkata Разгледай мнение
              Космич ( Космо пич ) , на тази ще й простиш ли?

Коментар

• Първоначално изпратено от vmankov Разгледай мнение
                Сегашните комунистчета-педерастчета-еврейчета, обаче, нямат силата да кажат: "аз съм силният и се съобразявай с мен!", ами най-подло (те са подли души, а евреите нямат и душа) изгниват образованието на хората, разпространяват небивали лъжи, въздигат в култ потребителството, а не мислителството, подменят човешките ценности с еврейски... и прочии свински действия.

Ние всичките останали, обаче, нямаме право да се оплакваме
                Нали? Или не ли?
                С болднатото не съм съгласна.
                Можеш да игнорираш за себе си този външен натиск и да си платиш цената, което не означава, че някак си- опазил се, не можеш да отправяш критика.

Коментар

• Самостоятелното мислене, което не е в подкрепа на управляващите, които и да са те, и в което и да е време, никога не е било адмирирано и се е наказвало по един или друг начин. Ако при комунистите е било поправителни лагери, затвори, то сега е изпадане в по- долните нива на обществената пирамида.

Коментар

• Първо за мразещите да четат дълги постове /най-вече - написани от определени хора като мен!/ - пускам едни планини, които не са от България, а също и едни водни лилии, които са си чисто български – да си ги гледат и да не продължават да четат скучни разсъждения /пускал съм снимки от красоти в България, които са съизмерими с тия, на - дори още по-прелестни кътчета - по нашите планини..., ходете, възхищавайте им се..., па - те – така.../... Защо не пиша нещата в други теми? Нямам ли възможност? Имам, разбира се. И – защо да пиша в друга тема? За да ми казват, че ви изнудвам за жълти сТинки? Добре – няма да ви „изнудвам”, т.е. – няма да пиша в други теми /ега ти фантазията на човек, който може да мисли, че събирам от някого сТинки!!!/..., да де – ама – щом като не пиша – не знам си кВи други фантаСтики следват... Това, че си имам нови, различни ангажименти – не е необходимо да разказвам на всички..., т.е. – при новите реалности - мога да разпределя правилно времето си и да не се разпилявам тук-там из нета..., т.е. – онова, което е било преди година, или – дори преди по-малко – вече не е същото..., ама – бил съм обещал, пък не знам какво си... Така е: и на мен много неща се ми обещавали в реалния живот /не – както в случая - във виртуален форум/ - и пак не са изпълнявали обещанията си... И какво следва от това?

Снимките:

Другото е по-съществено: тук - вече няколко човека застъпват теза, на която трябва да противопоставя обратната. Не, защото трябва да съм в опозиция, но в случая – защото съм убеден в другото становище /един вид оптимизъм..., което си е въпрос на нагласи.../

Наистина, всеки живее свой /собствен/ живот. Ценностите на хората са различни. Това обуславя различно мислене.

Не мисля, че – дори да се сменят 3-4 поколения, нещата задължително ще тръгнат към по-добро /и различно/. Така също – както и не мисля, че – след всяка неприятност – нещата автоматично /от само себе си/ - се оправят..., някак – по силата на някаква въображаема „справедливост”... Такива понятия, като „справедливост” и „несправедливост” – са много рехави в човешкото ни общество...

Искам да кажа, че милиарди ги няма вече, все – недочакали т.нар. „справедливост”..., т.е. – изобщо не е някаква закономерност тая – да „дочакаме” новоТО мислене на българина /най-общо казано/...

Това не е по-песимистично мислене от тезата, че 3-4 поколения трябваЛО да се сменят, за да станели и българите щастливи. Казвам, че – дори и тогава няма гаранция, всички да са щастливи..., лошо е, че ние разсъждаваме, че положението на другите не ни интересува, именно оттук тръгва някаква всеобща апатия: аз съм си аз, бе - какво ме интересува онзи?..., което - в дългосрочен план е пагубно...

... постановката е съвсем различна, именно – защото трябва да се върнем на горното изречение, където казвам, че ценностите на всеки са различни.

В това се крие ключето към истината. Всеки е възпитаван с някакви ценности – не само в семейството си /което е от решаващо значение!/, но и в обществото като цяло /улица, училище, обкръжение - приятели.../, после – вероятно на база изброените фактори – индивидът е хванал свой път и е продължил да се доизгражда като характер, т.е. – да се самовъзпитава...

Например: морският работи върху философските си прозрения, които съчетава с омраза към „комунистите”...
                    Не съм човекът, който може да дава някому съвети. В случая, обаче – съм почти напълно сигурен, че – щом и децата му стават свидетели на подробности от мисленето му – те ще възприемат голяма част от неговите разсъждения. Нещо повече: те ще доразвият мисленето му в бъдеще и – вероятно ще регистрират, дали той е бил прав в това мислене. Да де, но не се гради живот само върху два стълба от ценности – и те – със сигурност ще имат опити за „завладеят” света в много други направления, за които сега /в семейството/ - трупат впечатления и опит... Най-вече – копират поведението – в бъдеще да бъдат хора, пълноценни граждани, със свой начин на мислене и тълкуване на нещата и събитията около тях...

Какво, все пак опитвам да докажа? Това, че има едни хора, които виждат смисъл в живота /си/. Той е – основно свързан с това – да предадат своите ценности на ония, които идват след тях. Има и други хора, които не се интересуват от това, как ще бъдат насочени мислите на следващото поколение. Високите критерии, които биха преследвали поданиците на една страна – трябва да се възпитават от подходящи хора – семейство, учители, ЦЯЛОТО ОБЩЕСТВО..., но, ако те сами не са били възпитани в определени ценности, с достатъчно големи изисквания – т.е. – нишката е скъсана на някакво ниво – то, винаги ще има такива, които няма да бъдат адекватни, дори и след 3-4 поколения... Това не е изразяване на песимизъм, въпреки, че той надделява, предвид...

...именно, де – предвид фактора „време”, според някаква статистика, която претендира за достоверност: ВЕЧЕ - 2.5 млн. българи работят зад граница, което е с около 300 000 повече от ония 2.2 млн., работещи ДНЕС в България..., което означава, че сме сгрешили модела на „демокрация” за тия години. Няма да говоря за това, кой е виновен, защото мнението ми е известно /практиката е такава: има едни, дето опонират на властта, може би са дисиденти, които пият там едни кафета, пишат "Фашизмът" и т.н..., после мотивират хората да скачат, правят парламент, след изборите, променят основния закон на страната - Конституцията, почват ад "раздържавяват", т.е. - нямайки опит и знания, опиянени от големите пари - разпродават на парче активи, трупани от десетилетия..., после ги сменят други управляващи.../..., но това става не повече от 1-2 пъти в живота на човека и - при промяна на законите с променената власт - вече всичко е "пито-платено"..., т.е. - стиснахме си ръцете - и нещата почнаха отначало със следващото "демократично избрано" правителство...Тежка БИЛА царската корона... Народа - ряпа да яде - нали не е цар /затова не усеща "тежестта на царската корона"/...

Важно е, че и сега има достатъчно семейства, които възпитават достойни българи, независимо, дали остават в страната. Какво пречи на останалите българи – също да възпитават достойни българи? Акъла, образованието, ценностите? Някой ще каже – ама те са много връзкарите! Оттам тръгва, де – пак от семейните ценности..., т.е. – няма как да превъзпитаваш някого, който е надхвърлил 12 - 15-годишната си възраст... И е очевидно, че връзкари /парашутисти/ - ще има винаги, независимо от формата на управление на страната, нито пък от това, коя партия управлява, след 3-4 поколения /вече се убедихме, че всеки влиза в политиката в ТОЯ ЖИВОТ и преразпределя активи МЕЖДУ „СВОИТЕ”, както и – влизайки – ДРАПА АКО МОЖЕ за още един мандат/..., т.е. – сега стигнах до факта, че – които и да бъдат заличени от лицето на земята – нещата пак БИХА СЕ ОПРАВИЛИ, само – АКО връзката е единна, ако ценностите са отстоявани от всички: семейство, учители, ЦЯЛОТО ОБЩЕСТВО..., а оттук – и методите за контрол върху спазване на тия приоритети...

Нали от закона за Обществените поръчки се тръгва... и натам... Не е ли късно, след като липсваше контрол с безразборното заграбване и опропастяване? Те, все пак са факт, т.е. – всичко е вече узаконено. Продължаваме натам, белким спасим нещо, ама...

Да бе – ще каже някой, аз ще гладувам, а някой некомпетентен ще бъде назначен неоснователно с връзки... Ето, че пак оттам тръгваме: мислене и правилна постановка – ако ги има взискателността и дисциплината – нещата се оправят, няма ли ги – има да броиииим – едно поколение, две-, три.....Все отнякъде трябва да се почне, иначе – ако се разчита на следващо поколение – това означава, че сме дебаркирали от онова, за което сме призвани...

Така: разминаване в ценности, липса на единодушие между приоритетите на семейство, учители, ЦЯЛОТО ОБЩЕСТВО...

Значи, да правим, каквото трябва – и да става..../ясно е/, като почнем с това: създаваме децата, даваме им правилната насока във възпитанието и работим за уеднаквяване на критериите и взискателността на всички нивА...

Може и смешно да изглежда..., защото някой ще каже, че мястото му е между милионерите /милиардерите/..., кой му пречи? Нека се внедри, но – да спазва онова, което обществото диктува за бъдещо развитие на страната. Дори това не трябва да се възприема като някакъв вид саможертва: живеем реално в такива условия и правим необходимото. Толкова! Констатация - с логически блок: ако - "да" - тогава......, ако - "не" - тогава...

Приятен уикенд!

Коментар

Така е Герги !!!

Долу комунистите !!!
                      То сегашните комунисти, в един смисъл, са:
                      -- Цялата администрация и политическа система на ЕССР (Европейски съюз на социалистическите републики).
                      -- Цялата администрация и политическа система на СЕЩ (Съединени еврейски щати).
                      -- Държавата Израел.

Не са комунисти тези, които са преминали комунизма:
                      -- Русия;
                      -- Китай;
                      -- Бившият "Източен блок";
                      -- Виетнам, Лаос, Камбоджа;
                      (Куба още не го е преминала)

Чакаме Япония да стане сегашна комунистическа - и няма да чакаме дълго.

Като казах по-горе в един смисъл, имах пред вид, че едно време тотариталистите ни лъжеха по-честно или, по-правилно казано, силово изискваха от нас да спазваме идеологическите правила на стабилно общество, оставяйки ни свободата да мислим сами в себе си, заедно с риска, обявен от тях за самостоятелно мислене. (ако много самостоятелно мислиш, казваха те, ще бъдеш изключен от обществото по един или друг начин).

Сегашните комунистчета-педерастчета-еврейчета, обаче, нямат силата да кажат: "аз съм силният и се съобразявай с мен!", ами най-подло (те са подли души, а евреите нямат и душа) изгниват образованието на хората, разпространяват небивали лъжи, въздигат в култ потребителството, а не мислителството, подменят човешките ценности с еврейски... и прочии свински действия.

Ние всичките останали, обаче, нямаме право да се оплакваме, щото: който ги кльопа горните лайна, е лайнар.
                      Лайнарът си е лайно (ставате вече 90% от двукраките) и нема как да се оплаква, че ядял лайна.
                      Нали? Или не ли?
                      Last edited by vmankov; 24.01.2014, 20:26.

Коментар

• Нещо повече, действена демокрация в България не може да има нито сега, нито в бъдеще, нито в началото на „прехода“. И това не се дължи на нечия зла воля, както наивно се обяснява, а на самата обществена структура, в която пребиваваме. Ако впилите се във властта „елити“ не представляват реалните интереси на тези, които са ги изпратили там – те не биха оцелели и ден. А ако те представляват тези интереси, те не могат да представляват интересите на нещото, известно популярно като „народа“.

http://noligarh.com/българите-не-осъ...то-им-с/

Коментар

Важното е на тенис ракетата на Станишо и на Моника Люински некой да попречи
                          Малийй, направо ми развинти фантазията....
                          Като си помисля Люински какво е правила с пурата, не мога да си представя напълно какво прави Моника с тенис ракета......

Коментар

• Първоначално изпратено от Бате Пешо Разгледай мнение
                            Е аз ти казвам че яко сис е объркал.Щото
                            1.Не те лъжат в кантара на пазаря
                            2.Не те си хвърлят боклуците по улиците
                            3.Не те си крат колите като варвари
                            4.Не те се дрогират
                            5.Не те са виновни че повечето българи са прости злобни завистливи и мързеливи
                            За всеки човек могат да се кажат много неща, които не прави. Да предполагам ли, че ти като един мъдър философ се опитваш да изброиш нещата, които не правят, за да открием останалите неща, които правят.

Аз обаче знам какво правят.

1. Източват държавата така, щото да ни държат най бедните не само в Европа, но и сред повечето държави в света.
                            2. Който им пречи да изпълняват точка 1, го убиват.
                            3. Лъжат, че не действат съгласно точка 1 и точка 2, а уж съгласно некакви си техни опорни точки.

С което ясно доказахме, че комунистите могат само три (3) неща

1. Да крадат
                            2. Да убиват
                            3. Да лъжат
                            tnm

Коментар

Точно така. Значи правилно си разбрал. Точно те ни пречат.
                              Е аз ти казвам че яко сис е объркал.Щото
                              1.Не те лъжат в кантара на пазаря
                              2.Не те си хвърлят боклуците по улиците
                              3.Не те си крат колите като варвари
                              4.Не те се дрогират
                              5.Не те са виновни че повечето българи са прости злобни завистливи и мързеливи
                              Мога да ти изредя още 100 такива неща.И как си прдставяш че един работлив честен и почтен народ ще търпи 200 човека да го правят на маймун?Мечи ти живееш в друг свят.Не в реалния

Коментар

• Първоначално изпратено от tnm Разгледай мнение
                                Ми, ако е тенис ракетата на Гришо, засега й попречи Рафата. Но това ще е временно
                                Важното е на тенис ракетата на Станишо и на Моника Люински некой да попречи
                                tnm

Коментар

Working...
                                X