IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Start.bg Posoka Boec Megavselena.bg Chernomore
Контролен панел | Съобщения | Потребители | Търси
  • If this is your first visit, be sure to check out the FAQ by clicking the link above. You may have to register before you can post: click the register link above to proceed. To start viewing messages, select the forum that you want to visit from the selection below.

Съобщение

Collapse
No announcement yet.

Поколението на 30+ годишните - между миналото и бъдещето на модерния свят

Collapse
Заключена.
X
X
  • Филтър
  • Време
  • Покажи
Clear All
new posts

• Първоначално изпратено от mechobikov Разгледай мнение
    Бозата как ферментира ???
    Не можеш ме излъга да ровя цяла вечер у учебника и търся как протича процеса.

П.П. Също като при виното, щото пак се разграждат въглехидрати.
    Приятелството се състои от серия изловени и неизловени предателства !!!
    Мечо

Коментар

• Първоначално изпратено от 4i40 Разгледай мнение
      пп Да се надяваме , че ражеш апандесити по-добре отколкото ще правиш ракия....
      Ха ха ха ха ха ха,

и аз се НАДЯВАМ!

П.П. Това за апендисита не е шега работа. Така наречената студентска операция. Само да не те хване в океана. До два дни трябва да те оперират. А ако го хванем/диагностицираме веднага, без да е ял, може и да изкара 1 седмица. Затова диагностицирането на възпаления апендисит не е шега работа и е много важно. За вас може и да не е толкова важно, защото като охне и отива в болницата, но пък е интересно от обща култура.
      Last edited by luboil; 02.02.2014, 19:51.

Коментар

• Чел съм от оригинални машинописни страници на Академик Неделчев за производство на вино и ракия.. Толкова бяха стари , че не знам от бащата или сина....( помня едно - при някои сортове грозде , второто вино е по-хубаво от първото .)
        Трябваше да ги прибера дома...щото най-вероятно са в кофата.....
        Четох , когато правих ракия и вино... Чите, чите, но не помнии (това е за мене)....и от мене....

пп Да се надяваме , че ражеш апандесити по-добре отколкото ще правиш ракия....

Коментар

• Баси!

Влизам случайно в темата и гледам - пак е заприличала на Темата!
          Ся, ще трябва да ви чета назадека.

Пък и женките са някак особено, хъм ... сексапилни.

.....................
          Човек все още има какво да научи от виетнамците

Коментар

• Чичо,

що не ми Благодариш, че те научих да диагностицираш на 100% възпален апендисит?
            Между другото, ако не знаете
            1.Земята е кръгла (е не кръгла, а сферична, е и не сфера, а геоид, ама Мечо е по по философията)
            2.Слънцето изгрява от изток или Земята изгрява от запад на Слънцето
            3.Утре сте на работа
            4.Довечера ще ударите по едно против уроки и вируси

Коментар

• Демек - за какво ти акселетор житни дрожди ( ускорител ) на ферментация, като нямаш захарност?

Чаткаш ли какви глупости е писал фруфесорът? Добавки от житни дрожди мая и т.н.

П.П. Ма, ти си ги имаш и в плодовете, бря. Захарността е важна колко е. Иначе няма да ти тръгне процеса хич.

На 200 кила материал ( плодови дрожди ) - той ръгал 30 грама мая за дрожди?!?!?

Само кретен може да изцепи подобна глупости - я, си го сметни като "тежест" 200 кила срещу 30 грама.

Да ви еВа у фруфесорите дет' имате, че и книги пишат
              ----------------------------------------------------------

Или на 200 кила имаш рамадан примерно 40% от общото количество дрожди в обелките = 80 кила.

Разделяш 0.030 кг мая на 80 кила плодови дрожди = абсолютна тежест 0.000375 в %-ти.
              ----------------------------------------------------------

И маята ти почнала ферменрацията??? Ай, стига, бря ....
              Last edited by marandi; 02.02.2014, 19:34.

Коментар

• Първоначално изпратено от luboil Разгледай мнение
                Нищо не схванах. Що ми отговаряш за температурата, като питам за захарността????

Утре е понеделник, разбирам ви, че ще трябва да ходите на работа и ви е кофти, ама чак да сте толкова зле???

Ето дори се постарах да ви пусна и двете страници от книгата.
                За температурата всичко е ясно. Въпросът ми беше за захарността и защо при сухи дроджи или мая се вдига със захар до 16-17%, а при естествена ферментация (естествени дрожди) не се слага захар дори и захарността да е 10% ( в зависимост от плодовете)? И дори и да се слагат сухи дрожди или мая, то пак си има естествени дрожди в плодовете. Това беше въпросът, ама ти ако си го разчел като въпрос за температура, да ти кажа, че при апендисит в ануса температурата ти е с 1 градус по-висока от телесната ти температура. Това е 100% гаранция за възпален апендисит. И да знаеш, че един път минеш ли 50 не очаквай възпаление на апендисита - той е вече чуканче.
                Няма такова нещо и спри да се звериш на 'орицата дет' ти помагат. Тоя фруфесур толкоз е правил и ракия през живота си.

П.П. Дрожди имаш в плодовете ( обелките им ) с малко по-ниско КПД от това на житните култури.

Писал е глупости в книгата си то под 16-17 захарност въобще няма да ти започне ферментация, бе май френд.

Само, че няма как да знаеш колко ти е захарността на материала - 22-23 може да докараш само от грозде и то не всяка година става толкова.

Затова се добавя захар и вода - като си мериш със захоромера - иначе как ще разбереш колко ти е? И дали ще ти започне процес на ферментация въобще.

П.П.П. По-кротко го раздавай и ползвай Благодаря от време на време - щот' никой не ти е длъжен.

Кат' съсипеш 200-300 кила материал и захар и сметнеш загубите - ще се сетиш да си по-вежлив.

Чичката ти помагаше досега наистина - оня Паун ( зарколина ) те обърка с глупостите си.

Коментар

опсссссссссс...
                  Извинявай, че се срещнахме....
                  А бре тъй и тъй се срещнахме, ти опериран ли си от апендисит?

Ако много те напъне, да знаеш, че с една бутилка Джак Даниелс, един нож и една конферентна връзка с транспортна болница мога да те излекувам завинаги от апендисита
                  Това за разликата в температурата с 1 градус е истина между другото. Има и още един сигурен начин за диагностициране на възпален апендисит, но той не е толкова атрактивен за форума.

Коментар

Нищо не схванах. Що ми отговаряш за температурата, като питам за захарността????

Утре е понеделник, разбирам ви, че ще трябва да ходите на работа и ви е кофти, ама чак да сте толкова зле???

За температурата всичко е ясно. Въпросът ми беше за захарността и защо при сухи дроджи или мая се вдига със захар до 16-17%, а при естествена ферментация (естествени дрожди) не се слага захар дори и захарността да е 10% ( в зависимост от плодовете)? И дори и да се слагат сухи дрожди или мая, то пак си има естествени дрожди в плодовете. Това беше въпросът, ама ти ако си го разчел като въпрос за температура, да ти кажа, че при апендисит в ануса температурата ти е с 1 градус по-висока от телесната ти температура. Това е 100% гаранция за възпален апендисит. И да знаеш, че един път минеш ли 50 не очаквай възпаление на апендисита - той е вече чуканче.
                    опсссссссссс...
                    Извинявай, че се срещнахме....

Коментар

Ти въобще четеш ли?
                      Аз питам за захарността, ти ми говориш за температурата.

Имам чувство, че повечето не четат какво се пише, мяркат тук там някоя дума или цифра и пускат гугъла и пействат без да мислят.

Отвори книгата за която говорим на стр.8 и там пише за температурата и за захарността на материала.
                      Коя е книгата - виж постовете по-надолу, хем да разбереш за какво говорим.
                      Отговорих ти преди само на първия абзац.....
                      Надявам се да не ме слагаш в тази категория....На втория абзац.....
                      Когато мога помагам, когато не, си трая....

Коментар

МИИИ, и аз за това ти отговарям....

Attached Files

Коментар

Ти въобще четеш ли?

Имам чувство, че повечето не четат какво се пише, мяркат тук там някоя дума или цифра и пускат гугъла и пействат без да мислят.

Отвори книгата за която говорим на стр.8 и там пише за температурата и за захарността на материала.
                          Бебе Люк,

Чичката ти е писал верни неща - оня хамстер не трябваше да пише и да освини темата, защото те обърка ( Зарколината ) с фростотията си.

П.П. За ракия - за 20 дена ориенторовъчно - затискаш материала - добавяш водя и захар, мериш захарност до 22-23 да я докараш.

После претакаш - отдоле трябва да имаш канелка на съда и връщаш пак захарния сироп обратно ( втора цедка демек - може и трета да направиш ). Ако е много рядко може да разбъркаш леко, ама ако е гъсто как ще го разбъркаш при фжибри да кажем?!?! ( демек първо е минало вино ) и от остатък правиш ракия после?

Гъстичко е.

Затискаш пак - и след 20 дни - изсипваш в съдове и ходиш на казан - има много рецепти за казан после какво се добавя.

П.П. Метил алкохол най-много имаш в плодовите ракии ( като круша ) - ябълката не пуска па ( щот' няма захарност ), после на метил ти се реди кайсия в класацията - и тя има доста.

После чак е сливова джанкова по метил и накрая грозде.

Т'ва ти е накратко.

И тегли майните на Зарколина за пълните глупости дет' е писал. Бъркане, вкарване на кислород и т.н.

Пълна шматка - хихи
                          Last edited by marandi; 02.02.2014, 19:07.

Коментар

Ти въобще четеш ли?

МИИИ, и аз за това ти отговарям....

Коментар

Въххх..
                              Нали няма да "ферментираш" някой муж, че ти трябва ФЖЧ......
                              Тц, там ще се опра на практиката и богатия си житейски опит
                              Приятелството се състои от серия изловени и неизловени предателства !!!
                              Мечо

Коментар

Над 22 градуса - алкохолна ферментация, под 18 кисела... ( оцет ), по средата - като по средата.......
                                пп Зарата според мене малко меси процесите с този за производство на вино....
                                Ти въобще четеш ли?

Коментар

Working...
                                X