IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Start.bg Posoka Boec Megavselena.bg Chernomore
Контролен панел | Съобщения | Потребители | Търси
  • If this is your first visit, be sure to check out the FAQ by clicking the link above. You may have to register before you can post: click the register link above to proceed. To start viewing messages, select the forum that you want to visit from the selection below.

Съобщение

Collapse
No announcement yet.

Поколението на 30+ годишните - между миналото и бъдещето на модерния свят

Collapse
Заключена.
X
X
  • Филтър
  • Време
  • Покажи
Clear All
new posts

• Първоначално изпратено от mechobikov Разгледай мнение
    Осъзнат е този, който си мисли, че мисли като Мирча Кришан. Опознавайки краставицата, Мирча е опознал всичко, което не е краставица, опознал е мирозданието. Успял е да погледне симетрично на нещата и да разбере, че краставицата е всичко, което не е краставицата. Разбрал е, че краставицата е дело на всемогъщия, а всемогъщият не се подчинява на нищо друго, освен на критерия за всемогъщество. Създавайки нещо, съгласно критерия, всемогъщият е длъжен да създаде и всичко, което това нещо не е. Създавайки краставицата, всемогъщият е създал и всичко останало, което не е краставицата. Създал е едновременно краставицата и целия останал свят, за който може да се каже, че не е краставица. Но всемогъщият е и всесправедлив. Той обича (мрази) еднакво всички свои творения. За всемогъщия краставицата и не краставицата са едно и също. Кришан е осъзнал, че да гледа симетрично на света, означава да гледа като всемогъщия създател. Разбирайки това, той е изучил краставицата, като едновременно с това е опознал и всичко, което краставицата не е. От там на сетне е лесно. От там насетне, както за всевишния, така и за Мирча, краставицата и не краставицата са едно и също. Не знам, каква оценка е писал изпитващият професор на студента Кришан, но не това е важното. Важното е че светът помни Мирча Кришан, а професорът тъне в забвение. Индийците почитат оттогава насетне Мирча като бог, викат му Кришна, объркали са му името, щото са циганори !!!
    Мечо, този ти пост ме развесели.

Коментар

• Мдъъ, като погледна какви чаршафи сте проснали из темата и веднага ми се допива някакво по-силно питие.
      Приятелството се състои от серия изловени и неизловени предателства !!!
      Мечо

Коментар

• Първоначално изпратено от irena Разгледай мнение
        Хахаха, ама и ти си мазохист, сега като пине две водки и запали мотора ше те оправи набързо.
        Йееее, най-после някой да разкрие истинската ми същност!

И - наистина съм се замислил сериозно над тезата..., няма и да я опровергавам!

Иначе - аз не мисля, че съм насочил моята антитеза - с конкретни препоръки към друг, освен към БаТ Пешо, именно - защото:

1. Откакто развиваме частната инициатива в тая страна /далеч, преди т.нар демократични промени у нас/ - всеки има своя визия за това, как да развива и доусъвършенства активите на семейството си /като основна клетка на обществото - да ползвам наготово клишето, което вероятно е създал някой виден "анализатор", развиващ от години планирането и математическите анализи, вкл. и по отношение решаване на демографските проблеми в страната ни... и - да призная - страната цъфти, а по подобна логика и стратегическа маркетингова насока при решаване на проблемите на топящата се българска нация - ДО 5 години България ще надхвърли 15 милиона, без да се отчитат малцинствата..., който не вярва - ехеее - откога съм ги писал тия неща, ама вие на четете!!!..., ми - не четете, де!!!..., така и не ви научих да МЕ четете!/

2. Най-лесно /общо казано/ - е да тръгне човек по линията на най-малкото съпротивление... В тоя смисъл - по-интересно се развива един диалог - именно в условията на спора: теза - а до нея - антитеза. Иначе /теза до теза/ - не може да се види някакво развитие и сериозен анализ на обстановката в страната. Наистина - за развитие изобщо не може да се говори, но пък нека си дадем сметка и за по-различните фактори в тая насока, които някак все ни убягват: абееееее - все ние сме най-добрите, най-знаещите, най- , най-... Добре де, щом сме най-най-...., а и - след като знаем ВСИЧКИ ТАЙНИ на общественото развитие /и то - за десетилетия напред!!!/ - как така сами НЕ ЖЕЛАЕМ ДА СЕ ВЪЗПОЛЗВАМЕ от нашите знания???

Еееееееееееее, ама кой сега е мазохист?!?

Аз не мога да се сетя, амаааа - сигурен съм, че и вие не се сещатеееее. Дори да се опитва някой да измъдри нещо - пак ще си затрае, защото не е сигурен в себе си...

Лека вечер на всички! /от един мазохиЗт..., как не съм се сетил за тоя ник до сега? /

Коментар

• Първоначално изпратено от annbet Разгледай мнение
          Бат`Пешо, Бат`Пешо...., щом не разбираш, що е то стратегически маркетинг, ...щом не знаеш, що е то планиране..., да не говоря за това, че – щом не работиш с математически модели – извинявай ама къде си тръгнал?

Без тия, горе – моЕш ли ми изора една нива,..., моЕш ли ми я бранува..., да я засееш, ожънеш, овършееш, да събереш зърното, да го реализираш на пазара/ борсата?

Бат`Пешо, не моЕш без тях /гореспоменатите/ - гарантирам ти го..., ДОРИ, след като зная, че ти имаш и подходящото образование и дългогодишен опит в тия дела!

Та, къде бе, Бат`Пешо – си тръгнал – без математически модел/И/ - да ореш земя?..., ама – и да реализираш за себе си продукция, че и да продаваш излишъците?

Бат`Пешо, наистина съм добронамерен: зЕми, сЕдни и понаучИ, че и поработИ с методите на стратегическия маркетинг, зер се поограмотиш малко – малко по-гладен моЕ да станеш, но поне може да те изберем за наш представител..., водач – един вид... и тогава..., тогава..., ах, мале, майко юнашка..., поемеш ли юздите в ръце, тръгне ли оная лавина от пачки към теб..., ми тооо – за какво ти е заплата???

Зер и ние покрай теб можем да намажем /от математически модели/... Големите пачки от там идват – от дългосрочното планиране!..., разбира се - това са пачките за "планиращите", дето си стоят на топличко и жонглират с едни цифрички и едни понятия, с които стресират околните: "вижте ме колко неща съм накълвал - ей сЯ Ше ви взема акъла!"

Бат`Пешо, не схващаш ти нещата..., напраО да ти го кажа, по нашенски: не чуАш петела, Бат`Пешооооо...

Да обясня с няколко изречения: едно време /преди да избухне демокрацията/ - имахме едни, дето им викаха „парашутисти”... На един парашутист – чичо му – партиец..., на друг – майка му..., татко му, дядо му – активен борец и т.н... Именно, от такива парашутисти – останалите бял ден не виждаха – хем некомпетентни, хем ходеха тук-там по разни мероприятия, а тяхната работа трябваше да върви..., на всичко отгоре – при атестациите – те бяха в челото...

Та, Бат`Пешо – сФащаш ли накъде бия? Партийните членове и децата им - „изяждаха” бъдещето на можещите и знаещите... Да де, ама кой ни говореше за „петилетката за 3 години” и тем подобни планировки? Те, де – същите те – които не можеха да правят друго: ТЕ МОТИВИРАХА НЕОБХОДИМОСТТА ОТ ПЛАНИРАНЕ и СТРАТЕГИЧЕСКИ МАРКЕТИНГ – хвърчащи понятия, зер хората – не знаят как да си определят бъдещите разходи на база днешното си състояние, което – в общият случай – винаги е променлива величина /т.е. - зависи от оня - горе и една камара условности, поради които – се е пръкнал живот на една планета от милиони слънчеви системи – на няколко десетки галактики.../

Бат`Пешо, моля те, вслушай се в „специалистите” с математическите модели... Те си служат с едни експоненциални зависимости, едни редове на Фурие, едни Регресионни анализи, едни хистограми на разпределения..., абе – да`н ти разпраЯм повече, но – давам ти ГАРАНЦИЯ: с твоите 50 – 60 дка /примерно/ - ще получаваш 5 пъти повече и ще преизпълняваш петилетния план, който ще ти очертае спеца – за 2 години /максимум, шЪ знаИш!/... ДеТ се казва – с маркетинга – и град да падне /да не става!/ – той ще е в планината – или насред жълтите павета...

Със здраве!

/обръщенията ми се условни, защото Бат`Пешо – може да бъде всеки гражданин на страната..., стига да не е от тия, които се занимават с т.нар. „стратегически маркетинг”..., защото ВСИЧКИ трябва да сме наясно, че т.нар. „изследвания” на даден проблем, за които потъват стотици хиляди – водят със сигурност - само до един истински извод, който всеки прави за себе си – до наличие на следващ рязък спад и до поредна икономическа криза..., т.е. – ако НЕ платиш на „стратег” – имаш по-голям шанс да изкласиш през следваща криза..., дано няма такива!.../

... абе - казал съм ви го, ама вие не ме слушате /в общи линии.../... - с тая фраза можех да избягна обясненията горе...
          Хахаха, ама и ти си мазохист, сега като пине две водки и запали мотора ше те оправи набързо.

Коментар

• Бат`Пешо, Бат`Пешо...., щом не разбираш, що е то стратегически маркетинг, ...щом не знаеш, що е то планиране..., да не говоря за това, че – щом не работиш с математически модели – извинявай ама къде си тръгнал?

Без тия, горе – моЕш ли ми изора една нива,..., моЕш ли ми я бранува..., да я засееш, ожънеш, овършееш, да събереш зърното, да го реализираш на пазара/ борсата?

Бат`Пешо, не моЕш без тях /гореспоменатите/ - гарантирам ти го..., ДОРИ, след като зная, че ти имаш и подходящото образование и дългогодишен опит в тия дела!

Та, къде бе, Бат`Пешо – си тръгнал – без математически модел/И/ - да ореш земя?..., ама – и да реализираш за себе си продукция, че и да продаваш излишъците?

Бат`Пешо, наистина съм добронамерен: зЕми, сЕдни и понаучИ, че и поработИ с методите на стратегическия маркетинг, зер се поограмотиш малко – малко по-гладен моЕ да станеш, но поне може да те изберем за наш представител..., водач – един вид... и тогава..., тогава..., ах, мале, майко юнашка..., поемеш ли юздите в ръце, тръгне ли оная лавина от пачки към теб..., ми тооо – за какво ти е заплата???

Зер и ние покрай теб можем да намажем /от математически модели/... Големите пачки от там идват – от дългосрочното планиране!..., разбира се - това са пачките за "планиращите", дето си стоят на топличко и жонглират с едни цифрички и едни понятия, с които стресират околните: "вижте ме колко неща съм накълвал - ей сЯ Ше ви взема акъла!"

Бат`Пешо, не схващаш ти нещата..., напраО да ти го кажа, по нашенски: не чуАш петела, Бат`Пешооооо...

Да обясня с няколко изречения: едно време /преди да избухне демокрацията/ - имахме едни, дето им викаха „парашутисти”... На един парашутист – чичо му – партиец..., на друг – майка му..., татко му, дядо му – активен борец и т.н... Именно, от такива парашутисти – останалите бял ден не виждаха – хем некомпетентни, хем ходеха тук-там по разни мероприятия, а тяхната работа трябваше да върви..., на всичко отгоре – при атестациите – те бяха в челото...

Та, Бат`Пешо – сФащаш ли накъде бия? Партийните членове и децата им - „изяждаха” бъдещето на можещите и знаещите... Да де, ама кой ни говореше за „петилетката за 3 години” и тем подобни планировки? Те, де – същите те – които не можеха да правят друго: ТЕ МОТИВИРАХА НЕОБХОДИМОСТТА ОТ ПЛАНИРАНЕ и СТРАТЕГИЧЕСКИ МАРКЕТИНГ – хвърчащи понятия, зер хората – не знаят как да си определят бъдещите разходи на база днешното си състояние, което – в общият случай – винаги е променлива величина /т.е. - зависи от оня - горе и една камара условности, поради които – се е пръкнал живот на една планета от милиони слънчеви системи – на няколко десетки галактики.../

Бат`Пешо, моля те, вслушай се в „специалистите” с математическите модели... Те си служат с едни експоненциални зависимости, едни редове на Фурие, едни Регресионни анализи, едни хистограми на разпределения..., абе – да`н ти разпраЯм повече, но – давам ти ГАРАНЦИЯ: с твоите 50 – 60 дка /примерно/ - ще получаваш 5 пъти повече и ще преизпълняваш петилетния план, който ще ти очертае спеца – за 2 години /максимум, шЪ знаИш!/... ДеТ се казва – с маркетинга – и град да падне /да не става!/ – той ще е в планината – или насред жълтите павета...

Със здраве!

/обръщенията ми се условни, защото Бат`Пешо – може да бъде всеки гражданин на страната..., стига да не е от тия, които се занимават с т.нар. „стратегически маркетинг”..., защото ВСИЧКИ трябва да сме наясно, че т.нар. „изследвания” на даден проблем, за които потъват стотици хиляди – водят със сигурност - само до един истински извод, който всеки прави за себе си – до наличие на следващ рязък спад и до поредна икономическа криза..., т.е. – ако НЕ платиш на „стратег” – имаш по-голям шанс да изкласиш през следваща криза..., дано няма такива!.../

... абе - казал съм ви го, ама вие не ме слушате /в общи линии.../... - с тая фраза можех да избягна обясненията горе...

Коментар

• Първоначално изпратено от luboil Разгледай мнение
              Космо, чадо
              Жив и здрав да си. Човек трябва от време на време да се поглезва, все пак един път живее.
              Ако може някой да ти направи една жълта паеля с морски вкусотии и водчица ще останеш много доволен.
              Абе взех си в нас жена да гледа къщата и да готви. Сключих договор с една фирма, ама те ги сменят жените постоянно, а храната ми я поръчват от някакъв ресвторант. Абе пак съм прее,н. Аз си го представях че в нас ще дойде някаква баба, дето да чисти и да ми прави мекички и боб.. То веднъж даже чистиха момчета.. Аз да не съм педераст.. Как и да е - идва да рече че паеля, ако не ида в Барбадос няма как да ям, а толкова обичам.. Донесоха ми сега моите тъпаци, разни мариновани морски дарове.. Не е същото... Те моите шофьори и охраната всичките са с по два жълти картона. Преди три месеца такъв побой направили пред офиса с охраната на някаква самозабравила се мутра, че три пъти ме викат в 6то районно за показания... А ем от две години съм казал че ставаме нови хора и ако някой ще бие хората това мога да съм само аз.. Как ден не мина без някой да се забърка в някоя саморазправа или кръчмарски бой... Имам чувството че най големите тъпаци в държавата работят при мен. Ония ден единия чукал една мед сестра в колата на руски паметник. Направил цирк на две училища... Не ми се говри. Но ще ги уволня всичките и пореди това ще ги изчукам за да ме запомнят...

Коментар

• Първоначално изпратено от marandi Разгледай мнение
                Здраве да'е - другия път ще го набие.

Дай ся да се похилим с басните за "пожара" - 7 на 4 метра = 28 кв.м. - правели пушак 2 блузи - дет' се запалили за 2 мин. и вече не можело да се влезе там, освен с противогаз.

Чел ли си подобни измислици кат' на тоя Чичак?

П.П. И му били запалили гредореда ( конструкцията ) - ма той ги угасил за 5 мин. после.

То така се гаси гредоред като се запали - отиде 24 часа поне, щот' тлее много неприятно вътре в стените.

Въобще, чудя се Гришо си бачка момчето - тия шматки защо ме занимават да ги чета? Бил си запалил конструкцията на къщата с 2 фанели на кюнците?

Извинете .... ( поредната шматка ), дет' ни взела за канарчета.
                Голям си философФФ.....
                Къщата е стара на летви и гредоред ....Огънят започна от свивката на тръбите, които са на 30 см от тавана....И там мазилката се е напукала и пада....Ако пробие тези 3-5 см до летвите ( които са чамови ) точно за 2мин ще пламне......
                Запали, ако има къде, един анцунг и една блуза.....и гледай колко горят и колко пушек правят....Даже част от дрехите бяха паднали на пода...Добре, че сложих теракот около печката, щото и ламината се пали за 5мин......

пп Божееееее, защо се хващам да ти отговарям...???

Коментар

• Първоначално изпратено от Kosmonavta Разгледай мнение
                  Бах мааму от тези дивечови суджуци между зъбите ми е пълно с разни жили.. И така са ми се подули веците. Аз конец не мога да ползвам че са ми много близко зъбите и се мъча с разни клечки.... Трябва да ида на зъболекар тая година. Днес не знам защо ама хич не ми се работи, а много ми се пие.. И то ми се пие водка. И ми се ядат разни морски дарове. Вчера гледах по Фиеста тв как един готви миди и така ми се доядоха. Пратих един шофьор до рибния магазин и аз вече се подкарах.. Ха наздраве.
                  Космо, чадо
                  Жив и здрав да си. Човек трябва от време на време да се поглезва, все пак един път живее.
                  Ако може някой да ти направи една жълта паеля с морски вкусотии и водчица ще останеш много доволен.

Коментар

• Бах мааму от тези дивечови суджуци между зъбите ми е пълно с разни жили.. И така са ми се подули веците. Аз конец не мога да ползвам че са ми много близко зъбите и се мъча с разни клечки.... Трябва да ида на зъболекар тая година. Днес не знам защо ама хич не ми се работи, а много ми се пие.. И то ми се пие водка. И ми се ядат разни морски дарове. Вчера гледах по Фиеста тв как един готви миди и така ми се доядоха. Пратих един шофьор до рибния магазин и аз вече се подкарах.. Ха наздраве.

Коментар

• Първоначално изпратено от Бате Пешо Разгледай мнение
                      Не знам другите какво си имат и какво си нямат.Аз твърдя че с математика не може да докажеш дали ще я има България след 500г.Не може с математика да докажеш колко българи ще има след 100 или 200г.Ма ти си знаеш своето.Лошото е че няма да сме измежду живите за да проверим кой крив и кой прав.Ето че и Григор загуби и пак не сме номер едно.Живота обаче си продължава и ние продължаваме да му се радваме и да обичаме Григор.Според мен светът отива в друга посока.Нациите ще изчезват и ще се върви към една нация.Все по често децата ще са смесица от две нации.Представи си че единия родител е с баща франзузин и майка датчанка а другия е с майка японка и баща бразилец.Детето им българин ли е?Границите ще падат а хората ще живеят където им харесва по света и ще създават поколение с когото има харесва.
                      Под нации не знам какво имаш впредвид, може би народи.
                      Една нация в света никога няма да има, дотогава докато материалното е от значение. Държави ще се обединяват, ще се цепят и така ще съ върви света. Разделението е съпроводено с власт и пари. Човекът още не е готов да се раздели с властта и парите.

Коментар

• Първоначално изпратено от 4i40 Разгледай мнение
                        Кажете, Чеда мои..!!!
                        Кажете си болките...
                        Има лек за всяка от тях..Ако молитвите не помагат, ще ви моля да не си забравяте хапчетата.....
                        Ето, така ви разделят комунистите !!!

Затова трябва да се разделим с тях форевър...
                        Баба ме научи на много неща.
                        tnm

Коментар

• Първоначално изпратено от marandi Разгледай мнение
                          Продължаваш да разводняваш с разни Божества, Карми и сие ...

Можеш ли да ми ги покажеш? Или не можеш?

П.П. Ако не може да ми ги покажеш - какво общо има т'ва с факта, че изчезвате най-скоростно в цял свят?

Нещо не мо'а ти схвана логиката? Изчезвате ли най-бързо от 200 държави или не?

Предполагам в останалите 199 държави си нямат Божества и Карма? Добре, че си ти да ни светнеш, че сме уникални и неповторими - другите са греда.
                          ---------------------------------------------------

Т'ва ти е логиката дет' ми пробутваш в момента. Засрами се малко!

Като не можеш да помогнеш - не пречи. Демек - млъкни малко

Ха, наздраве!
                          Не знам другите какво си имат и какво си нямат.Аз твърдя че с математика не може да докажеш дали ще я има България след 500г.Не може с математика да докажеш колко българи ще има след 100 или 200г.Ма ти си знаеш своето.Лошото е че няма да сме измежду живите за да проверим кой крив и кой прав.Ето че и Григор загуби и пак не сме номер едно.Живота обаче си продължава и ние продължаваме да му се радваме и да обичаме Григор.Според мен светът отива в друга посока.Нациите ще изчезват и ще се върви към една нация.Все по често децата ще са смесица от две нации.Представи си че единия родител е с баща франзузин и майка датчанка а другия е с майка японка и баща бразилец.Детето им българин ли е?Границите ще падат а хората ще живеят където им харесва по света и ще създават поколение с когото има харесва.

Коментар

• Първоначално изпратено от viktornfs Разгледай мнение
                            Е то всичко е психика. Това най ясно си проличава когато се ставнят трейдовете на демо и на риъл. На демо всеки прави кинти, а на риъл всеки ги губи.
                            Това е клише !!!
                            Баба ме научи на много неща.
                            tnm

Коментар

• Първоначално изпратено от Kiro Разгледай мнение
                              Бат Маранди , Гришо загуби заради психиката - все още няма голям опит..

Valery Naidenov
                              Язък за Гришо, загуби само заради умствената игра. И при трите сетбола в третия сбърка ненужно, просто се гипсира от това, че ще спечели. Отстрани изглежда малко нелепо, но който е играл тенис, знае за какво става дума. В четвъртия пък заряза процентната игра и започна да търси завършващ удар твърде рано, с което грешките му скочиха много. Търсейки смяна на играта взе да излиза на мрежата - лоша идея, защото Надал все го заковаваше на тето с перфектни топки в краката или с м...

ТОВА Е ДОБРО МНЕНИЕ ЗА МАЧА. НИЩО НАШЕТО МОМЧЕ ПРОДЪЛЖАВА- ВЕЧЕ ВЛЕЗЕ В ОТБОРА НА ГОЛЕМИТЕ
                              Е то всичко е психика. Това най ясно си проличава когато се ставнят трейдовете на демо и на риъл. На демо всеки прави кинти, а на риъл всеки ги губи.
                              домоуправител

Коментар

• Първоначално изпратено от Kiro Разгледай мнение
                                Бат Маранди , Гришо загуби заради психиката - все още няма голям опит..

Valery Naidenov
                                Язък за Гришо, загуби само заради умствената игра. И при трите сетбола в третия сбърка ненужно, просто се гипсира от това, че ще спечели. Отстрани изглежда малко нелепо, но който е играл тенис, знае за какво става дума. В четвъртия пък заряза процентната игра и започна да търси завършващ удар твърде рано, с което грешките му скочиха много. Търсейки смяна на играта взе да излиза на мрежата - лоша идея, защото Надал все го заковаваше на тето с перфектни топки в краката или с м...

ТОВА Е ДОБРО МНЕНИЕ ЗА МАЧА. НИЩО НАШЕТО МОМЧЕ ПРОДЪЛЖАВА- ВЕЧЕ ВЛЕЗЕ В ОТБОРА НА ГОЛЕМИТЕ
                                Здраве да'е - другия път ще го набие.

Дай ся да се похилим с басните за "пожара" - 7 на 4 метра = 28 кв.м. - правели пушак 2 блузи - дет' се запалили за 2 мин. и вече не можело да се влезе там, освен с противогаз.

Чел ли си подобни измислици кат' на тоя Чичак?

П.П. И му били запалили гредореда ( конструкцията ) - ма той ги угасил за 5 мин. после.

То така се гаси гредоред като се запали - отиде 24 часа поне, щот' тлее много неприятно вътре в стените.

Въобще, чудя се Гришо си бачка момчето - тия шматки защо ме занимават да ги чета? Бил си запалил конструкцията на къщата с 2 фанели на кюнците?

Извинете .... ( поредната шматка ), дет' ни взела за канарчета.
                                Last edited by marandi; 22.01.2014, 10:36.

Коментар

Working...
                                X