If this is your first visit, be sure to
check out the FAQ by clicking the
link above. You may have to register
before you can post: click the register link above to proceed. To start viewing messages,
select the forum that you want to visit from the selection below.
Съобщение
Collapse
No announcement yet.
Поколението на 30+ годишните - между миналото и бъдещето на модерния свят
Наивник, не си прав че е от Мечовите! Това не е било дзен-манастир (какъвто например е Шаолин), а някакъв друг. Защото едно от основните положения в дзен е ежедневният труд съчетан с медитация
И в тоя ред на мисли се сещам и за една българска дзен-поговорка, а именно: "Който не работи, не трябва да яде!"
Въобще много истини и полезни неща биха могли да се извлекат от тази, "толкова далечна и чужда ни" според Маранди, източна мъдрост, макар че винаги би могло да има и изключения!
Веднъж в една провинция, където имало манастир се изсипало огромно количество сняг. Сутринта послушниците, газейки в сняг до кръста едва стигнали до залата за медитации. Учителят ги запитал:
- Кажете ми, какво според вас, трябва да направим в тази ситуация?
Един от учениците казал:
- Трябва да се молим времето да се затопли.
Друг казал:
- Трябва да си седим в килиите, а снегът нека върви по своя път.
Трети казал:
- Позналият истината не се интересува от това има ли сняг, няма ли сняг.
Тогава учителят казал:
- А сега чуйте аз какво ще ви кажа...
Учениците се приготвили да чуят най-великата мъдрост.
Учителят ги огледал един по един, въздъхнал и казал:
- Грабвайте лопатите и веднага излизайте да чистите!
С това онлайн пазаруване от години не бях влизала в книжарница. Вчера реших да купя книга на приятел и започнах да ровя по рафтовете. Тази ми хареса ... онази ми хареса... почудих се коя да взема Най-накрая пак се спрях на рубаите на Омар Хайям. Господинът обича вино, сега ще му се наложи да заобича и персийска поезия
Приятен ден ви пожелавам!
Приятелството се състои от серия изловени и неизловени предателства !!!
Мечо
Да , след 44-та много платени "учени" се опитаха да подменят историята ни като изписаха ведра с мастило за да ни пришият към СССР и в исторически план . Според тях Българите са дошли от на майната си , а коренното население се е изпарило !
Тия неща няма кой да ги свърши и пак на нас се падна “късата” клечка, но ще се справим, както и предците ни са го правели с векове! Затова и Господ е дарил хората с разум/интелект и направил толкова различни видове ( 6 човешки раси ), за да има честна конкуренция и нашата роля винаги е била да бдим за Баланса и да се намесваме, когато някой от видовете започне безмислено да изтребва другите видове от позиция на “силата”. Средствата винаги трябва да са мирни и по честен път. Затова и Българите са Лечителите на “системата” – такава ни е мисията, ако нашите днешни политици още не са го разбрали.
Израел скоро ще изчезнат, а Щатите ще се разпаднат поради икономически дисбаланси и изкуствения им произход, подобно на бивша Югославия.
П.П. Това е накратко в близките 50 години и нашите политици да се стягат и да бачкат. Първо да овладеят разбиването на социалната система ( циганизацията ), че рискуват “здравето” на цялата Държава и България да изчезне с това бездействие и след 5 години да започват да помагат на останалите, които по-горе изброих, защото те са по-зле от нас ( демек гладни са и са опоскали всичко ), но не си го признават и ни помпят “мускули”.
Така няма да стане със заплахи от тяхна страна и вярвам, че нашите ще се справят, защото в момента тече война на много фронтове ( особено в Европа ), само където не е обявена официално и някой трябва да ги озапти. Няма кой да е – пак ще сме ние, защото сме най-старата търговска марка на Европа и тия “филми” сме ги гледали досега много пъти, а Брюксел е на годинки, колкото една българска къща и не знае какво да прави в момента.
--------------------------------------------------------------------------------------------
Затова помнете Самуил, който 40 години се бори достойно на бойното поле. Но Българска империя рухна не заради загубена битка, а заради претоварване на социалната система ( 15 хил. спепци ), която Държавата ни не успя да понесе.
---------------------------------------------------------------------------------------------
Успех и Бог да пази България!
( край )
---------------------------------------------------------------------------------------------
П.П. Нататък до края на анализа си ги прочети сам още КОЛКО пъти се срещат т'ва в черничкото, за да не ти го рисувам в черничко до края, че съм малко болен и ми е дискомфорт.
После някой ден се запитайте за какво ме обвинявате?!? Или моите познания по български са спаднали или познанията на някой друг дет' ме плюе не са на добро ниво.
Поздрави!
Цепнах го на 2 части, че има ограничение за брой символи форумът и не се събира наведнъж.
--------------------------------------------------------------------------
Ха, сега да поразсъждаваш малко за домашно, аз само ще ти ги почерням
--------------------------------------------------------------------------
Ново Българско Възраждане ( част 2-ра )
Постингът е бил сред най-популярни в категория в Blog.bg Постингът е бил сред най-популярни в Blog.bg
Забележка: Икономическите теории се променят, но Историята винаги се повтаря!*
Ще маркирам набързо процесите, които протичат "днес" и дано нашите политици ( управляващи/опозиция ) успеят да се справят.
Първа Българска Империя рухва при Самуил преди 1000 години и причините са:
- 40 годишна безсмислена война, която Византия подема като кампания към нас, заради данъците, които Римска империя е плащала на нас;
- люлката на цивилизацията на Европа е била точно на Балканите, тук войните са били кратки и без много жертви за разлика от Католицизма ( където в Историята си учат до 100 годишни войни и безсмислени кланета към учените си и към кого ли не като Инквизиция и прочие ). България тогава се е грижила да има бърз и сигурен достъп до проливите и търговията от Изток-Запад и обратно да протича нормално, т.е. когато ни се направят на “интересни” сме им набивали по 2 шамара и да си плащат данъка към нас, понеже ги пазим и охраняваме и това е;
- в момента, в който Източна-Римска империя ( Византия ) успява да поеме контрола над нашите земи временно – тя след няма и 200 години изчезва от историческата сцена и повече никога не се завръща, когато попада под ударите на католицизма и исляма;
Ключовата причина България за миг да изчезне от “прожекторите” на Цивилизацията, на която тя е основен двигател, е простотията на третият от тримата блестящи пълководци на Източно-Римска Империя е диващината на Василий Българоубиец ( в знак да безсилие да ослепи нашата войска ). Това натоварва тотално социалната система на Българската империя и тя рухва, защото Икономиката на страната ни се претоварва да се грижи за 100% трайни инвалиди, както ги наричате в наши дни.
Този паралел ще използвам, за да онагледя днешната ситуация!
Днешна лицемерна Европа допусна тотална грешка и в момента е на път да се разпадне. Причината е същата, която сполетява и нас тогава – проблем в социалната система на държавата. Днешна Европа ( Еврозона, Шенген и прочие думички ), допуснаха следните грешки:
Католицизмът е агресивна религия ( т.е. Императорът трябва да бъде само един ) и неслучайно Германия ( Запада ) след рухването на Берлинската стена 20 години не спря да атакува България и цяла Югоизточна Европа под думичките немски износ, която си е българска открай време и явно трябва да им се напомня, че ние също сме Империя и винаги сме били и ще бъдем.
Преди хиляда години Католицизмът успява да превземе Константинопол ( нашият основен търговски партньор тогава и да го прекръсти на Латинска империя ). България тогава се намесва и леко попилява целият “елит” на тогавашния Запад, за да възстанови баланса, както винаги го е правела и да озапти малко мераците на Папата с неговите фалшиви кръстоносни походи уж за “свята” кауза и Божи гроб, защото символ на Цивилизацията на Европа винаги са били Балканите и в частност България. Както тогава са си били бедни и скъсани ( около 20 "кръстоносни" походи са били форма на чист грабеж от Цивилизацията ( Балканите тогава, за да тушират немотията им там и са ги пращали насам ) – В наши дни отново са такива ( вече гладни и скъсани, но не си го признават, а ни изнудват за още и още като Мерцедес-че и БМВ-це да им купуваме тенекиите, както се вижда от автопарк-а на Парламента ни.
Българска Империя успява да пази и днешна лицемерна Европа от Ислямската религия, която е също толкова агресивна, колкото и католицизмът и затова арабските хроникьори 200 години описват, че няма нищо по страшно от гнева на Аллах, морето и Българите.
Накратко какво протича като процеси:
- Запада ( ЕС ) допусна Исляма в социалната им система ( поради манията си да се правят на колонизатори и да си имат роби ) и до 20-30 години те ще го разрушат. Ислямът винаги като стратегия атакува в система “удж” ( т.е. стрела ) – концентриран удар. Неслучайно в момента се изкупуват най-популярните английски, френски, германски и прочие отбори по футбол, които да са с арабски собственици и те наливат луди средства в тях, за да могат да детронират на футболния им терен досегашните им най-успешни клубове пред публика, за да покажат превъзходството на Исляма. Популацията, която налагат е свръх-инвазивна и след няма и 50 години днешния Запад ще стане мюсюлмански, в което няма нищо лошо. България никога не е имала проблем с Исляма и неслучайно техния хляб/традиционна кухня носи името “булгур” – идващо от Българската цивилизация, защото те помнят какво сме им дали, а именно “хляба”.
- Вече започна процес на отместване на Цивилизацията с отправна точка днешните Китай и Индия, скоро те ще бъдат световните номер 1 като икономически сили и някой трябва да каже на Меркел и Саркози ( политически пътници вече ), че техния икономически модел вече издиша и е “заразен” необратимо като среда, който се опитват да налагат с “лъскавите” фрази ЕС, ЕЗ и Шенген. Т.е. превзеха ги отвътре, защото не дойдоха да ни питат нас, които имаме Историята и Опита, а се държаха като варвари с нас и си позволиха да ни наричат как ли не и с какви ли не обидни епитети като крадци, корупция, прости и не знам си какво. Подобна агресия срещу Цивилизация като нашата е недопустима и този, който е над Папата им там “горе” вижда – сега ще ги накаже за това варварство.
Днешният ви Брюксел е на по-малко години като възраст от една българска къща в средно-статистическо село по избор. Как може някой да си помисли да дава акъл на хора и да дава препоръки и обидни доклади на десеторно по-висша цивилизация като нашата от неговата възраст. А, който не уважава “древните” изчезва от Историята. Случвало се е много пъти и пак ще се случи и случва вече!
- в момента се води битка между Католицизъм-Православие от една страна и Ислям-Християнство от друга в Европа. Отмесване оста на Цивилизацията от посока Европа ( която малък континент ) към Азия ( Китай и Индия ). Това протича като процес, който след 50 години ще стане много по-видим и с “просто” око.
За целта България отново ще изгрее на Хоризонта, защото просто няма кой да свърши нещата и ще трябва малко да се стегнем.
Политиците ни трябва ЗАДЪЛЖИТЕЛНО да овладеят до 5 години процесите на циганизация, които вече умираща Европа се опитва да ни пробута под формата на ромски десетилетия и прочие простотии, където се толерира престъпността и се издевателства над Цивилизацията! Нивата на замърсяване на една среда след 17%, когато се преминат стават необратими като процеси и сме на критична точка вече – учените го наричат Природа и баланс в Природата. Ако политиците ни се правят още на ощипани и неразбрали, скоро данъко-платците им ще поемат нещата в собствени ръце.
Точка 1 е важна до 5 години да се овладее беззаконието и срутването на Държавата ни ( примера по-горе със Самуил и Първа Българска Империя в началото ), защото процесите са динамични и това е във вътрешен план за страната.
Във външен план за Страната, нещата за момента са прекрасни, но до няколко години ще се променят и е добре България да престане да се напъва да въвежда евро-валутата и да влиза в Шенген, защото това са умиращи модели, с които изнудват нашите политици да го правят:
- в Турция кюрдите изтласкват населението им към Константинопол и до 10-15 години Турция ще ни поиска земя, за да се заселват тук. Няма лошо, ще им помогнем на комшиите, както винаги сме го правили, но без право да купуват и да им се каже, че са за малко и на гости. Да си го знаят и че това, което го ядат се нарича “булгур” – да се сещат!
- Вероятно паниката, с която Гърция “заразява” Балканите ще прерасне във военен конфликт и ще трябва да се намесим, защото и Католицизма ( Запада ) и Исляма ( Турция/Африка ) са притиснати от техния електорат и затова се случиха “арабските революции”, които като скакалци не спират да прииждат.
- Русия се алколизира яко и избива собственото си население от години сама. Ще трябва да помогнем и на тях, понеже са си от нашето стадо и затова навремето ги покръствахме и им дадохме вяра и буквички. Но също както и на Турция, ще трябва да бъде с условия и да се знае кой е Баткото в отбора и да не си мислят, че са те и да килиферчат Историята пред народа си;
- Холандия/Белгия ще паднат първи под напора на Исляма, те затова се целят и там ( системата “удж”, за която казах при начин на атака при арабите. Това ще стане до 15-20 години, после ще последват Франция и Англия и това ще бъде края на Западната цивилизация, каквато я познаваме до днес.
- Африка, поради тежките условия там и бързата им популация непрестанно ще атакува Европа по навик с население, под формата на емигранти в следващите години, докато след 100-200 години разберат, че вече това няма да е правилното място и фабриката за мечти не се намира на Запад ( Ел Дорадо вече го няма ).
- Румъния ще стане пак българска, каквато си е била до преди няколко стотин години и които Католицизмът подведе да си сменят езика. Украйна също трябва да я възстановим, т.е. с Русия имаме сериозен разговор да престанат да крадат История и да ни трепят, защото ние винаги сме им помагали и ще им помагаме и малко да се усещат и да не се правят на комплексари.
- Отношенията ни с Изтока ( Япония, Китай, Индия винаги са били топли, защото те знаят кои сме Ние, понеже и тяхната Цивилизация е била могъща преди време и са древни като Нас );
- Арабския свят също трябва да му кажем да мирува малко и да ги подкрепим, защото имат нужда от помощ и те в момента;
........
Ето ти анализа още преди над година писан - погледни си го - там ти е описано всичко в кратко-срочен план до 5 години във вътрешен план и външен план до 30-40 години.
Писал съм ви нещата да "издържат" във времето - даже и когато Русото ще е пукнал - четете си ги - всичко ви е дадено наготово в една страничка.
---------------------------------
08.05.2012 - Ново Българско Възраждане ( част 2-ра )
П.П. Обърни внимание на препоръката ми - ще имате макс 5 години да си оправите къщичката първо вътре, защото ситуацията навън ще се влоши.
П.П.П. Сирийците ги пускайте християните - те са миролюбиви и работливи хора - подбирайте си ги, че ще имате проблем с работната ръка скоро - щот' ви изклаха.
В друг анализ ви бях писал за блокаж на гръцката граница, че ония ще ни пробутат само баберка и там умната.
Затова в другия анализ не бях писал за блокаж на турската граница, а за гръцката да се готвите и то скоро.
------------------------------------------------------------------------------
Ха, наздраве! ( че съм болен и си изповръщах червата ) и даже не мога да пиша - само меря кревата по диагонал и после газ до кенефа.
Маранди искам да те помоля да оправиш някои неща.Ти си българин и пиши нас и ни а не вас и ви.С написаното съм съгласен.Ние сме черния дроб на системата иде ли си той отива си системата.Но за Сирия нищо не пишеш.От тук ще тръгнат едни процеси.Аз си мисля че евреите оттатък голямата вода се канят да превърнат Средиземно море в ядрено бунище на остарели самолетоносачи.Колко ядрени реактора има един самолетоносач?И колко струва бракуването му?Тия изроди ще оставят сирийците да ги потопят и после ще хвърлят вината върху тях докато глупаците от двете страни се кефят едните с телешки възторг към американците а другите щастливи че са си намерили майстора.Когато се усетят ще е много късно
Маранди какво мислиш за събитията в Сирия.Ще има ли война и употреба на ядрено оръжие?
Ето ти анализа още преди над година писан - погледни си го - там ти е описано всичко в кратко-срочен план до 5 години във вътрешен план и външен план до 30-40 години.
Писал съм ви нещата да "издържат" във времето - даже и когато Русото ще е пукнал - четете си ги - всичко ви е дадено наготово в една страничка.
---------------------------------
08.05.2012 - Ново Българско Възраждане ( част 2-ра )
П.П. Обърни внимание на препоръката ми - ще имате макс 5 години да си оправите къщичката първо вътре, защото ситуацията навън ще се влоши.
П.П.П. Сирийците ги пускайте християните - те са миролюбиви и работливи хора - подбирайте си ги, че ще имате проблем с работната ръка скоро - щот' ви изклаха.
В друг анализ ви бях писал за блокаж на гръцката граница, че ония ще ни пробутат само баберка и там умната.
Затова в другия анализ не бях писал за блокаж на турската граница, а за гръцката да се готвите и то скоро.
------------------------------------------------------------------------------
Ха, наздраве! ( че съм болен и си изповръщах червата ) и даже не мога да пиша - само меря кревата по диагонал и после газ до кенефа.
Добра вечер, добри хорица. След 2 часа прекарани в бюрокрацията на ЧЕЗ, нищо не може да ми развали настроението. Всъщност, тези май ми го оправиха. Ако знаете колко съм щастлив, че не работя в такава идиотия
Да се похваля. Този път не се стигна до Охрана. Само ме гледа през цялото време на криво. А и имаше един човек, който работеше добре
Коментар