If this is your first visit, be sure to
check out the FAQ by clicking the
link above. You may have to register
before you can post: click the register link above to proceed. To start viewing messages,
select the forum that you want to visit from the selection below.
Съобщение
Collapse
No announcement yet.
Поколението на 30+ годишните - между миналото и бъдещето на модерния свят
И аз досега гледах рецепти, но в твоите, само ремонт на покриви със зелени домати няма....
Коки, заинтригува ме с панираните домати и ще "помоля" жената да направи....
Лелче, няма наблизо....Имаше една готина старица, работила в Народния...Почина нелепо пролетта...Много ми беше криво...Лека и пръст.....
Благодаря за съветите. Купих карфиол, моркови, целина и аспирин...Спряхме се на сурова " манджа с грозде "...Каквото стане....Така и така само аз ще ям творението си....
Голяма беля си хванах....
Вчера на вилата бе прекрасен ден - тих , слънчев, стууууден....Само за работа - три ризи и четири тениски смених от пот...Сега ме тресе и съм одървен ....нагоре от кръста....
Не се оплаквам...донесох две кофи и две щайги с домати....Зелени и леко замръзнали - само - 6 градуса...
Жената ги засили към кофата, но като не е копала, ѝ е лесно.....
Аз съм в чуденка....Черитата ги напълних в една 10л бутилка и смятам да ги правя на трушия....сол, захар, кимион, морковчета, чесън, малко зеле....давайте нататък
Но има големи, като два юмрука - какво да ги правя ? Няма да озреят - попарени са и до два дни ще се развалят...Нещо печени, пърчено....Имаше готим филм - "Пържени зелени домати".....Давайте идеи .
Пържени са доста вкусни , ама какъв зор беше да ме накарат да пробвам Бяха нещо като миш маш във всички нюанси на зеленото . Имаше и чушки и мисля и праз лук . Как се прави обаче , нямам представа . Няма ли някое готино бабе около вилата , да помогне ?
Много добре си го спомням .Беше през 1977г Даваха по ТВ-то филма ,,Родена от революцията'',когато се разстресе
Тогава бях у Провадия. И филма го помня. Забравих да изгася телевизора като избягах и ме беше страх да не се счупи.
В Русе бях на едно голямо земетресение през 1990 или 1991 някъде там. Те бяха всъщност две поредни. Това беше на второто. На първото малко се поизкърти таваня на общежитието на висшето техническо училище
Вчера на вилата бе прекрасен ден - тих , слънчев, стууууден....Само за работа - три ризи и четири тениски смених от пот...Сега ме тресе и съм одървен ....нагоре от кръста....
Не се оплаквам...донесох две кофи и две щайги с домати....Зелени и леко замръзнали - само - 6 градуса...
Аз съм в чуденка....Черитата ги напълних в една 10л бутилка и смятам да ги правя на трушия....сол, захар, кимион, морковчета, чесън, малко зеле....давайте нататък
Но има големи, като два юмрука - какво да ги правя ? Няма да озреят - попарени са и до два дни ще се развалят...Нещо печени, пърчено....Имаше готим филм - "Пържени зелени домати".....Давайте идеи .
Ето ти рецепта за Панирани кръгчета от зелени домати.
Необходими продукти
6 бр. зелени домати
125 мл прясно мляко (с висока масленост)
60 г галета
60 г царевично брашно
60 г бяло брашно
45 г настъргано сирене Пармезан
1 и 1/2 ч.л. смлян черен пипер
1 и 1/2 ч.л. червен пипер
1 ч.л. сол
1 л фритюрна мазнина или олио
Начин на приготвяне
Доматите се измиват и нарязват, като заоблените краища се премахват. Прясното мляко се изсипва в плитка чиния. В друга чиния се смесват галетата, царевичното и бялото брашно, черния пипер, пармезана, червения пипер и солта. Мазнината се загрява, ако е във фритюрник - на 180 С, ако е на котлон - на по-слабо. Доматите се потапят в пълномасленото прясно мляко, след което се овалват добре в сместа и се пържат около 1 минута от всяка страна
и още една за Панирани зелени домати
Брой порции: 4
Доматите се нарязват на филийки и се бланшират за 1-2 минути в гореща вода. Изваждат се в купа със студена вода, отцеждат се. Посоляват се и се овалват в сместа от брашно, галета и сусам. Пържат се в сгорещено олио по 2-3 минути от всяка страна.
И както и да ги приготвиш ,върви им заливка от кисело мляко и чесън
Всичко е много просто. Искаш ли нещо - бориш се...Не ти ли стиска - губиш го!
Кои са хилибарките бря В интерес на истината имам спомени от дете. Малки, малки да ги еВВа, като си спомня как се вадят картофи от 4 ара или как се бере боб в половин декар царевица, малииииийй.... Чак ми се отщява да имам село
Има една супер готина реклама...
- Гошко , какво правиш ?
- Играя си с моите приятели хилибарките.....
- Ауууууууууууууууууууууу ...и мамата пръска с някакъв препарат....
след месец рекламата продължава:
- Гошко защо мълчиш, какво правиш ?
- Чакам си моите приятели хилибарките, но не идват ... /или нешо подобно/
Та твоите приятели хилибарките са Соколов и сие, дето си прибраха магазините и нивите от по 500дкр и другите да го ду.......
Коментар