IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Start.bg Posoka Boec Megavselena.bg Chernomore
Контролен панел | Съобщения | Потребители | Търси
  • If this is your first visit, be sure to check out the FAQ by clicking the link above. You may have to register before you can post: click the register link above to proceed. To start viewing messages, select the forum that you want to visit from the selection below.

Съобщение

Collapse
No announcement yet.

Поколението на 30+ годишните - между миналото и бъдещето на модерния свят

Collapse
Заключена.
X
X
  • Филтър
  • Време
  • Покажи
Clear All
new posts

• Първоначално изпратено от mechobikov Разгледай мнение
    Менгеме. Служи за СТИСКАНЕ !!!
    Е, да де ... ама що точно него си сложил в коментара си?
    Приятелството се състои от серия изловени и неизловени предателства !!!
    Мечо

Коментар

• Първоначално изпратено от tnm Разгледай мнение
      Добро утро, Мечо!
      Добро утро, тайфата!

Мечо, кво е туй?
      Менгеме. Служи за СТИСКАНЕ !!!
      Баба ме научи на много неща.
      tnm

Коментар

• Добро утро, Мечо!
        Добро утро, тайфата!

Мечо, кво е туй?
        Приятелството се състои от серия изловени и неизловени предателства !!!
        Мечо

Коментар

• Добро утро tnm
          Добро утро чета

tnm

Коментар

• Първоначално изпратено от зарата Разгледай мнение
            Лелѝна, чудно нещо е нета.

Все пак - това чудо - над чудесата може да доведе и до грешки.

Грешка е, например /мисля аз/, когато съвсем различни емоции се изживяват - както в случая - от напълно непознати - чрез някаква определена песен. Не мисля, че разбирам твоите емоции, както и ти самата няма как да усещаш моите, въпреки че съм направил някакво обяснение /публично/. Подвеждащо е да се твърди обратното...

Друга грешка за мен е, когато някой мисли, че - във виртуален форум - можем да се ориентираме - кой-какво точно мисли и говори, или какво е имал предвид, когато е казал нещо с няколко изречения. И преди съм го казвал това, че - единствено визуалният /а не виртуалният/ контакт може /донякъде/ да помогне на хората в техните взаимоотношения. Нещата тук са такива - най-общо - лаф да става...

Трета грешка може да бъде тая, когато леля ми - ми каже да слушам леля си /в нета/...

И така нататъкА...

С други думи: НАДЯВАЙ СЕ - да съм разбрал, какво точно си имала предвид, когато си пуснала клип, който е само един клип и, който предизвиква неразбираеми за околните емоции, т.е. - емоциите са нещо преживявано и прекалено лично, за да са разбираеми за околните...

...лек опит за разсъждаване по вечерно време - по конкретен, незначителен казус...Поздрави!

Ти си в грешка , защото според мен си абсолютно прав за всичко написано . Единственото което не разбирам , как в оная тема реши , че нещо (носещо настроение) е само за дамите и то с определен смисъл и общо валиден за всички тях и т.н. , а тук същото (носещо настроение) реши , че е в сила и за теб . Риторично . Просто исках да ти покажа това . И ти чудесно си го разбрал . Та не съм останала с голи надежди И не съм имала предвид конкретният клип . Лека вечер , че стана сложно

Коментар

• Първоначално изпратено от Lelq Разгледай мнение
              Може и за месец . Слушай леля си . Най - накрая разбра какво имам предвид , като говоря така . Надявам се ...

Лелѝна, чудно нещо е нета.

Все пак - това чудо - над чудесата може да доведе и до грешки.

Грешка е, например /мисля аз/, когато съвсем различни емоции се изживяват - както в случая - от напълно непознати - чрез някаква определена песен. Не мисля, че разбирам твоите емоции, както и ти самата няма как да усещаш моите, въпреки че съм направил някакво обяснение /публично/. Подвеждащо е да се твърди обратното...

Друга грешка за мен е, когато някой мисли, че - във виртуален форум - можем да се ориентираме - кой-какво точно мисли и говори, или какво е имал предвид, когато е казал нещо с няколко изречения. И преди съм го казвал това, че - единствено визуалният /а не виртуалният/ контакт може /донякъде/ да помогне на хората в техните взаимоотношения. Нещата тук са такива - най-общо - лаф да става...

Трета грешка може да бъде тая, когато леля ми - ми каже да слушам леля си /в нета/...

И така нататъкА...

С други думи: НАДЯВАЙ СЕ - да съм разбрал, какво точно си имала предвид, когато си пуснала клип, който е само един клип и, който предизвиква неразбираеми за околните емоции, т.е. - емоциите са нещо преживявано и прекалено лично, за да са разбираеми за околните...

...лек опит за разсъждаване по вечерно време - по конкретен, незначителен казус...Поздрави!
              If something inspires you, follow it! Henry Ford

Коментар

• Теорията на Демокрит е, че съществуват неделими частици (той ги нарича атоми). Това не са атоми в смисъла на интерпретацията на Бор, а са просто частици, които не се делят на по малки. Или с други думи според Демокрит, вселената не е безкрайно делима.
                tnm

Коментар

• Първоначално изпратено от vmankov Разгледай мнение
                  Много интересно!

Виси ми постулатът ти, че колкото едно нещо е по-малко, толкова по-бързо изживява битието си, или обратното.

?

Ами ако теорията на Демокрит не е вярна и ако не съществува безкрайно голяма скорост, (едно нещо да е невъзможно да бъде едновременно на 2 места в пространството), би следвало да е така

Според мен. Това е моята представа за света. Според друг може да е друго. Но ако нещо не ти харесва казвай подробно. Тези разговори са ми по интересни от другите.
                  tnm

Коментар

ПП
                    Мнението е лично мое. Няма кражба.
                    Много интересно!

Виси ми постулатът ти, че колкото едно нещо е по-малко, толкова по-бързо изживява битието си, или обратното.

?
                    Last edited by vmankov; 07.10.2013, 21:55.

Коментар

• Първоначално изпратено от зарата Разгледай мнение
                      Ооо, лелѝна, тая песничка е любима и на една бивша компания - студенти, които "грачеха" в хор, когато се забавляваха, а те не пропускаха никога да се порадват на приятелството си - много пъти - в едно култово заведение - последното - толкова добре вписано в едни подземия, че на човек му остава само да се възхищава на предприемчивостта на българина: "...и ето идва най-щастливия ден, когато ти ще си далече от мен..."

http://www.youtube.com/watch?v=uWLPi26Ov2E

...а аз много уважавам тия хора...... /не знаех за тоя клип, а и не ми беше идвало наум да го търся/, т.е. - мерси за него. Носи настроение /може и за цяла седмица/..
                      Може и за месец . Слушай леля си . Най - накрая разбра какво имам предвид , като говоря така . Надявам се ...

Коментар

• Първоначално изпратено от vmankov Разгледай мнение
                        Диалектика бе, Мечо.

Основата на начина на мислене на човека е "да-не".
                        Същото, дето го е дал и на кимпютрите.

Но не говоря в това отношение за начина на осъзнаване.
                        Там може да има "да", може да има "не" - но няма диалектична връзка между тях, спурид мен.
                        Те са различни тук, май?
                        В ОНЯ форум, пуснах пълния текст оня ден, като го осъзнах това. Не знаех, че на някой му харесват подобни умозрителни трактовки. Нали ме нападаха. Ся го копи пействам щом ти е интересно.

"Съгласно втория принцип на херметизма има пълна симетрия навсякъде и във всичко. Както от голямото към малкото, така и от малкото към голямото. Това означава, че теорията на Демокрит е несъвместима с херметизма, тъй като учението за неделимостта е несъвместимо с идеята за безкрайността, безкрайната делимост и пълната симетрия.

Какво означават думите “както от голямото към малкото, така и от малкото към голямото” ???

Грубо казано означават, че голямо и малко е едно и също. За да е истина това е необходимо, ако използваме сравнение между две неща, едното от които е по голямо, а другото по малко, да не можем да докажем асиметрия и в двете посоки, както от голямото към малкото, така и от малкото към голямото. За да има симетрия е необходимо колкото по малки има от малкото, толкова по малки да има и от голямото и обратно, колкото по големи има от голямото, толкова по големи да има и от малкото. Това е възможно единствено и само ако вселената е безкрайно голяма и безкрайно делима.

Сега ако свържем безкрайната голямост и безкрайната делимост с невъзможността едно нещо да притежава безкрайно голяма скорост и да е едновременно на две различни места в пространството, се вижда неминуемо, че колкото е по голямо едно нещо, толкова по бавно живее то от по малките неща и обратно, колкото по малко е едно нещо, толкова по бързо живее и умира то от големите неща. Всъщност се получава така, че от наша гледна точка съществуват неща, които са толкова малки и толкова по бързо живеещи и прераждащи се от нас (ако теорията за прераждането е вярна), че ние с нашите неизмеримо по бавни възприятия е невъзможно да ги наблюдаваме само в един техен живот, а ги наблюдаваме всъщност в милиарди техни прераждания. Можем единствено да наблюдаваме една такава достатъчно малка частица в един нейн живот, единствено и само ако успеем да спрем времето, или с други думи да видим застиналата следа, която частицата е оставила в един от своите безкрайно кратки животи, който е живеела точно при сблъсъка и с екрана.

Това обяснява също и безсмъртността на боговете. Те всъщност всички са смъртни като нас (иначе няма симетрия), но някои от тях са толкова по големи и толкова по бавни от нас, че за нас тяхната воля изглежда неизменна, безкрайно силна и на пръв поглед непреодолима (“природните закони”). За един безкрайно малък миг от техния живот, се раждат и умират милиарди наши поколения (прераждаме се милиарди пъти). И ако те ни изследват, така както ние изследваме елементарните частици, би следвало да им се струва, че ние сме едновременно и хора и зайци и лисици или каквото и да е там в безбройните наши прераждания, защото ние живеем и умираме от тяхна гледна точка безкрайно бързо и те в своята бавност не могат да засекат само един наш живот. Могат да засекат единствено застиналата следа от някоя от нашите смърти, както ние засичаме застиналата следа от размазания в екрана електрон.

Иначе няма симетрия !!!"

ПП
                        Мнението е лично мое. Няма кражба.
                        Last edited by mechobikov; 07.10.2013, 21:07.
                        tnm

Коментар

• Първоначално изпратено от SPART Разгледай мнение
                          Едва ли някой би дръзнал да опонира на райхслайтер-а
                          Да го Д******************УХА Райхслайтера !!!
                          tnm

Коментар

За да има пълна симетрия и да е валиден принципа на съответствието на Хермес, е необходимо не само противоположните неща да са едно и също нещо, но и еднакво и различно да са едно и също. Днес чак стоплих.
                            Диалектика бе, Мечо.

Основата на начина на мислене на човека е "да-не".
                            Същото, дето го е дал и на кимпютрите.

Но не говоря в това отношение за начина на осъзнаване.
                            Там може да има "да", може да има "не" - но няма диалектична връзка между тях, спурид мен.
                            Те са различни тук, май?
                            Last edited by vmankov; 07.10.2013, 20:30.

Коментар

• Първоначално изпратено от val/she Разгледай мнение
                              Скоро не е имало двубои в тази тема.
                              "....Евреинът, обаче, не е доблестен враг.Той само се преструва."

Йозеф Гьобелс - "Евреите са виновни" - 15.11.1941г.
                              Едва ли някой би дръзнал да опонира на райхслайтер-а
                              Доказателство за доверие дава първо оня, който го търси!

Коментар

• Първоначално изпратено от Lelq Разгледай мнение
                                Не ментя Не съм малка . Малко преди падането от власт на Тато беше . Тъкмо щяха да ни правят , ама на нас ни отказаха "светлото" бъдеще в организацията , за да ни стреснат . Предполагам , ако не се беше сменила властта , че щяха да ни вземат , защото нямаше как да си извън подобни неща . Може да се почувстваш свободен

А на Контрол , това ми е любимо http://www.youtube.com/watch?v=uWLPi26Ov2E
                                Със все клипчето

Ооо, лелѝна, тая песничка е любима и на една бивша компания - студенти, които "грачеха" в хор, когато се забавляваха, а те не пропускаха никога да се порадват на приятелството си - много пъти - в едно култово заведение - последното - толкова добре вписано в едни подземия, че на човек му остава само да се възхищава на предприемчивостта на българина: "...и ето идва най-щастливия ден, когато ти ще си далече от мен..."

http://www.youtube.com/watch?v=uWLPi26Ov2E

...а аз много уважавам тия хора...... /не знаех за тоя клип, а и не ми беше идвало наум да го търся/, т.е. - мерси за него. Носи настроение /може и за цяла седмица/..
                                If something inspires you, follow it! Henry Ford

Коментар

Working...
                                X