Първоначално изпратено от mechobikov
Разгледай мнение
Съобщение
Collapse
No announcement yet.
Поколението на 30+ годишните - между миналото и бъдещето на модерния свят
Collapse
Заключена.
X
X
-
Първоначално изпратено от tnm Разгледай мнениеДобро утро, Мечо!
Добро утро, тайфата!
Мечо, кво е туй?Баба ме научи на много неща.
tnm
Коментар
-
Първоначално изпратено от зарата Разгледай мнениеЛелѝна, чудно нещо е нета.
Все пак - това чудо - над чудесата може да доведе и до грешки.
Грешка е, например /мисля аз/, когато съвсем различни емоции се изживяват - както в случая - от напълно непознати - чрез някаква определена песен. Не мисля, че разбирам твоите емоции, както и ти самата няма как да усещаш моите, въпреки че съм направил някакво обяснение /публично/. Подвеждащо е да се твърди обратното...
Друга грешка за мен е, когато някой мисли, че - във виртуален форум - можем да се ориентираме - кой-какво точно мисли и говори, или какво е имал предвид, когато е казал нещо с няколко изречения. И преди съм го казвал това, че - единствено визуалният /а не виртуалният/ контакт може /донякъде/ да помогне на хората в техните взаимоотношения. Нещата тук са такива - най-общо - лаф да става...
Трета грешка може да бъде тая, когато леля ми - ми каже да слушам леля си /в нета/...
И така нататъкА...
С други думи: НАДЯВАЙ СЕ - да съм разбрал, какво точно си имала предвид, когато си пуснала клип, който е само един клип и, който предизвиква неразбираеми за околните емоции, т.е. - емоциите са нещо преживявано и прекалено лично, за да са разбираеми за околните...
...лек опит за разсъждаване по вечерно време - по конкретен, незначителен казус...Поздрави!
Ти си в грешка , защото според мен си абсолютно прав за всичко написано . Единственото което не разбирам , как в оная тема реши , че нещо (носещо настроение) е само за дамите и то с определен смисъл и общо валиден за всички тях и т.н. , а тук същото (носещо настроение) реши , че е в сила и за теб . Риторично . Просто исках да ти покажа това . И ти чудесно си го разбрал . Та не съм останала с голи надеждиИ не съм имала предвид конкретният клип . Лека вечер , че стана сложно
Коментар
-
Първоначално изпратено от Lelq Разгледай мнениеМоже и за месец . Слушай леля си .
Най - накрая разбра какво имам предвид , като говоря така .
Надявам се ...
Лелѝна, чудно нещо е нета.
Все пак - това чудо - над чудесата може да доведе и до грешки.
Грешка е, например /мисля аз/, когато съвсем различни емоции се изживяват - както в случая - от напълно непознати - чрез някаква определена песен. Не мисля, че разбирам твоите емоции, както и ти самата няма как да усещаш моите, въпреки че съм направил някакво обяснение /публично/. Подвеждащо е да се твърди обратното...
Друга грешка за мен е, когато някой мисли, че - във виртуален форум - можем да се ориентираме - кой-какво точно мисли и говори, или какво е имал предвид, когато е казал нещо с няколко изречения. И преди съм го казвал това, че - единствено визуалният /а не виртуалният/ контакт може /донякъде/ да помогне на хората в техните взаимоотношения. Нещата тук са такива - най-общо - лаф да става...
Трета грешка може да бъде тая, когато леля ми - ми каже да слушам леля си /в нета/...
И така нататъкА...
С други думи: НАДЯВАЙ СЕ - да съм разбрал, какво точно си имала предвид, когато си пуснала клип, който е само един клип и, който предизвиква неразбираеми за околните емоции, т.е. - емоциите са нещо преживявано и прекалено лично, за да са разбираеми за околните...
...лек опит за разсъждаване по вечерно време - по конкретен, незначителен казус...Поздрави!If something inspires you, follow it! Henry Ford
Коментар
-
Първоначално изпратено от vmankov Разгледай мнениеМного интересно!
Виси ми постулатът ти, че колкото едно нещо е по-малко, толкова по-бързо изживява битието си, или обратното.
?
Ами ако теорията на Демокрит не е вярна и ако не съществува безкрайно голяма скорост, (едно нещо да е невъзможно да бъде едновременно на 2 места в пространството), би следвало да е така
Според мен. Това е моята представа за света. Според друг може да е друго. Но ако нещо не ти харесва казвай подробно. Тези разговори са ми по интересни от другите.Баба ме научи на много неща.
tnm
Коментар
-
Първоначално изпратено от mechobikov Разгледай мнениеПП
Мнението е лично мое. Няма кражба.
Виси ми постулатът ти, че колкото едно нещо е по-малко, толкова по-бързо изживява битието си, или обратното.
?Last edited by vmankov; 07.10.2013, 21:55.
Коментар
-
Първоначално изпратено от зарата Разгледай мнениеОоо, лелѝна, тая песничка е любима и на една бивша компания - студенти, които "грачеха" в хор, когато се забавляваха, а те не пропускаха никога да се порадват на приятелството си - много пъти - в едно култово заведение - последното - толкова добре вписано в едни подземия, че на човек му остава само да се възхищава на предприемчивостта на българина: "...и ето идва най-щастливия ден, когато ти ще си далече от мен..."
http://www.youtube.com/watch?v=uWLPi26Ov2E
...а аз много уважавам тия хора...... /не знаех за тоя клип, а и не ми беше идвало наум да го търся/, т.е. - мерси за него. Носи настроение /може и за цяла седмица/..
Може и за месец . Слушай леля си .
Най - накрая разбра какво имам предвид , като говоря така .
Надявам се ...
Коментар
-
Първоначално изпратено от vmankov Разгледай мнениеДиалектика бе, Мечо.
Основата на начина на мислене на човека е "да-не".
Същото, дето го е дал и на кимпютрите.
Но не говоря в това отношение за начина на осъзнаване.
Там може да има "да", може да има "не" - но няма диалектична връзка между тях, спурид мен.
Те са различни тук, май?
"Съгласно втория принцип на херметизма има пълна симетрия навсякъде и във всичко. Както от голямото към малкото, така и от малкото към голямото. Това означава, че теорията на Демокрит е несъвместима с херметизма, тъй като учението за неделимостта е несъвместимо с идеята за безкрайността, безкрайната делимост и пълната симетрия.
Какво означават думите “както от голямото към малкото, така и от малкото към голямото” ???
Грубо казано означават, че голямо и малко е едно и също. За да е истина това е необходимо, ако използваме сравнение между две неща, едното от които е по голямо, а другото по малко, да не можем да докажем асиметрия и в двете посоки, както от голямото към малкото, така и от малкото към голямото. За да има симетрия е необходимо колкото по малки има от малкото, толкова по малки да има и от голямото и обратно, колкото по големи има от голямото, толкова по големи да има и от малкото. Това е възможно единствено и само ако вселената е безкрайно голяма и безкрайно делима.
Сега ако свържем безкрайната голямост и безкрайната делимост с невъзможността едно нещо да притежава безкрайно голяма скорост и да е едновременно на две различни места в пространството, се вижда неминуемо, че колкото е по голямо едно нещо, толкова по бавно живее то от по малките неща и обратно, колкото по малко е едно нещо, толкова по бързо живее и умира то от големите неща. Всъщност се получава така, че от наша гледна точка съществуват неща, които са толкова малки и толкова по бързо живеещи и прераждащи се от нас (ако теорията за прераждането е вярна), че ние с нашите неизмеримо по бавни възприятия е невъзможно да ги наблюдаваме само в един техен живот, а ги наблюдаваме всъщност в милиарди техни прераждания. Можем единствено да наблюдаваме една такава достатъчно малка частица в един нейн живот, единствено и само ако успеем да спрем времето, или с други думи да видим застиналата следа, която частицата е оставила в един от своите безкрайно кратки животи, който е живеела точно при сблъсъка и с екрана.
Това обяснява също и безсмъртността на боговете. Те всъщност всички са смъртни като нас (иначе няма симетрия), но някои от тях са толкова по големи и толкова по бавни от нас, че за нас тяхната воля изглежда неизменна, безкрайно силна и на пръв поглед непреодолима (“природните закони”). За един безкрайно малък миг от техния живот, се раждат и умират милиарди наши поколения (прераждаме се милиарди пъти). И ако те ни изследват, така както ние изследваме елементарните частици, би следвало да им се струва, че ние сме едновременно и хора и зайци и лисици или каквото и да е там в безбройните наши прераждания, защото ние живеем и умираме от тяхна гледна точка безкрайно бързо и те в своята бавност не могат да засекат само един наш живот. Могат да засекат единствено застиналата следа от някоя от нашите смърти, както ние засичаме застиналата следа от размазания в екрана електрон.
Иначе няма симетрия !!!"
ПП
Мнението е лично мое. Няма кражба.Last edited by mechobikov; 07.10.2013, 21:07.Баба ме научи на много неща.
tnm
Коментар
-
Първоначално изпратено от SPART Разгледай мнениеЕдва ли някой би дръзнал да опонира на райхслайтер-аБаба ме научи на много неща.
tnm
Коментар
-
Първоначално изпратено от mechobikov Разгледай мнениеЗа да има пълна симетрия и да е валиден принципа на съответствието на Хермес, е необходимо не само противоположните неща да са едно и също нещо, но и еднакво и различно да са едно и също. Днес чак стоплих.
Основата на начина на мислене на човека е "да-не".
Същото, дето го е дал и на кимпютрите.
Но не говоря в това отношение за начина на осъзнаване.
Там може да има "да", може да има "не" - но няма диалектична връзка между тях, спурид мен.
Те са различни тук, май?Last edited by vmankov; 07.10.2013, 20:30.
Коментар
-
Първоначално изпратено от val/she Разгледай мнениеСкоро не е имало двубои в тази тема."....Евреинът, обаче, не е доблестен враг.Той само се преструва."
Йозеф Гьобелс - "Евреите са виновни" - 15.11.1941г.Доказателство за доверие дава първо оня, който го търси!
Коментар
-
Първоначално изпратено от Lelq Разгледай мнениеНе ментяНе съм малка .
Малко преди падането от власт на Тато беше . Тъкмо щяха да ни правят , ама на нас ни отказаха "светлото" бъдеще в организацията , за да ни стреснат . Предполагам , ако не се беше сменила властта , че щяха да ни вземат , защото нямаше как да си извън подобни неща . Може да се почувстваш свободен
А на Контрол , това ми е любимоhttp://www.youtube.com/watch?v=uWLPi26Ov2E
Със все клипчето
Ооо, лелѝна, тая песничка е любима и на една бивша компания - студенти, които "грачеха" в хор, когато се забавляваха, а те не пропускаха никога да се порадват на приятелството си - много пъти - в едно култово заведение - последното - толкова добре вписано в едни подземия, че на човек му остава само да се възхищава на предприемчивостта на българина: "...и ето идва най-щастливия ден, когато ти ще си далече от мен..."
http://www.youtube.com/watch?v=uWLPi26Ov2E
...а аз много уважавам тия хора...... /не знаех за тоя клип, а и не ми беше идвало наум да го търся/, т.е. - мерси за него. Носи настроение /може и за цяла седмица/..
If something inspires you, follow it! Henry Ford
Коментар
Коментар