IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Start.bg Posoka Boec Megavselena.bg Chernomore
Контролен панел | Съобщения | Потребители | Търси
  • If this is your first visit, be sure to check out the FAQ by clicking the link above. You may have to register before you can post: click the register link above to proceed. To start viewing messages, select the forum that you want to visit from the selection below.

Съобщение

Collapse
No announcement yet.

Поколението на 30+ годишните - между миналото и бъдещето на модерния свят

Collapse
Заключена.
X
X
  • Филтър
  • Време
  • Покажи
Clear All
new posts

• Първоначално изпратено от tnm Разгледай мнение
    От високото ми се завива свят. Предпочитам твърдата земя.
    И гора и мъгла...

Цели се в слънцето Фантагиро
    Баба ме научи на много неща.
    tnm

Коментар

Влязъл е у кондиция
      Той тоя за 3 дни му отговориха 2-ма и ще скъса синджира - да'е самотника да'е ...

Стана дзВиздъ веднага - ся ко да му казвам, че брат ми беше зам-шефа на К1, а в момента изп. директор на цялата коробостроителница ми е един колега/състудент.

Ама, аз съм си "измислял" - виждал съм прости парчета, ама тоя цепи мрака.

Ха, наздраве!

Коментар

• Първоначално изпратено от mechobikov Разгледай мнение
        Няма правда. Гаргите хем могат да фърчат, хем живеят по 300 години.
        От високото ми се завива свят. Предпочитам твърдата земя.
        Приятелството се състои от серия изловени и неизловени предателства !!!
        Мечо

Коментар

• Хубава Ви вечер!

Коментар

• Първоначално изпратено от Наивник Разгледай мнение
            Ти ко знаеш кво е у Софето
            Не са не екскурзия, определено, Не са и с изпаднал вид. Средна хубост. Шляят се. Зяпат. Движат се на тумби.

Коментар

• Първоначално изпратено от kev Разгледай мнение
              А, Зарата оздравял!!!

Thumbs Up!
              Влязъл е у кондиция
              Мечо

Коментар

• А, Зарата оздравял!!!

Thumbs Up!

Коментар

• Ти ко знаеш кво е у Софето

Коментар

• Първоначално изпратено от marandi Разгледай мнение
                    Браво, Зарата веднъж да не усвиниш по никого.

Само уточнение - всека секция е по няколко технолога по кабинетите и си висят при хартиите, а доле зам-шефа на К1 примерно при бачкерите имаше 800 души на главата си.

И определено трябва да вдява както от хартиите документацията ( за да я преведе на бачкерите какво трябва да се направи ), така и от всички операции, понеже в корабостроенете се използват и т.нар. "слепи" заварки. Т.е. бъркаш с ръка прекарваш с пръсти и после връщаш с ръкохватка на оксижена и къпиш насляпо без да виждаш.

Като стане голямо разминаване между листите, а те са дебелички - най-лесния номер на бачкерите беше да сложат една тръба в процепа и да я олеят с подобие на заварка, щот' така е най-лесно.

Такива веднага хвърчаха, щот' бат' Пешо с 5-ти клас няма идея, че подобно нещо е все едно съботаж срещу кораба и го застраши веднага докат' излезе на море.

В добрите години на КЗ Варна се бълваха до 12-15 кораба при серия поръчка/ годишно.Т.е. за по-малко от 3 месеца вече ги изкарваха на вода и се дострояваха там щот' стапелния график те подпира да се залагат новите кораби. Правеха 10% годишно от валутните приходи в долари през комунизма.

Вече НЯМА корабостроене в България и недей лъга - всичко се закри и специалистите ще ги върнете на кукуво лято - Полша, Гърция, Сингапур и т.н. ги привлякоха отдавна.

П.П. Ся модератора ще ни трие щот' не пишем за Ивана или гъза на Азис.

Т'ва са "актуалните" теми, а как се начуква един пирон - децата ще гледат по научно-документални филми и ще цъкат удивено с език. Т'ва ниво се налага навсякъде - на най-изпростяла нация да се превърнем за норматив.

Другия път като се заключи някой да звънне на Модито и той ще дойде да го светне как да си влезе

Ха, наздраве!

Я да видим, СЯ - кВи сте ги творили в мое отсъствие?

Отзад - напред: за наздравицата - това е добре, НАЗДРАВЕ и от мен!

.................................................. .................................................. .....................................

Ми то - дотук бяха хубавите неща, май....Досада и ПОРЕДНИ МАНИПУЛАЦИИ....

“Браво, Зарата веднъж да не усвиниш по никого.” – Маранди, ОТНОВО И ОТНОВО МАНИПУЛИРАШ съзнанието на околните! Изживяваш се като ощетен, ама – тъй като никой няма да ти обърне внимание, то ревеш с глас, че обиждам околните. ТОЛКОВА ЛИ Е ТРУДНО, Маранди, АКО ИЗЛЕЗЕШ И КАЖЕШ, че ТОВА ИМЕННО НЕ СИ ГО ЗНАЕЛ ДО СЕГА? Унижение ли е това за теб?

Никой до сега не се е оплаквал от мен да съм го Освинявал, само и единствено – ти го правиш – и търсиш за това начин, за да впримчиш публиката за "каузата" си??? Един вид – танто за кукуригу – аз ще ви "оправям", а вие – вижте го тоя как ви Усвинява! Но – очевАдно – на теб ти е заложено в гена – винаги да се оплакваш и постоянно – щом някой говори неприятни за теб неща - да се идентифицираш с множеството, което пък – не виждам по какви причини да засягам, поради ТВОЕТО НЕЗНАНИЕ? Нали никой от тук присъстващите не те е издържал по някакъв начин...

Не приемаш факта, че ти липсват много знания /разбираемо е – учил си “на две-на три”, колкото да вземаш изпитите си./… ОТГОВОРНОСТТА за твоите знания/незнания – си е лично твоя и ти продължаваш да ни демонстрираш, че така ще я караме в тая страна: щом сме взели кетапа от виШУТУ, то имаме право ВЕЧЕ НИЕ да си ковем науката, ама – както нам ни е угодно. И блог си правим, па каним и гости на "научните" си постижения..., ми как по друг начин да се почувстваме значимите слънца, които така щедро раздаваме знания ... Ееее, ама не е така!

Наистина, хората свикнаха да получават информация по най-бързият начин – от нета. Ако човек има необходимата основа – той може да направи реална преценка за достоверността на инфото в нета, НО – АКО има повърхностни знания /КАТО ТЕБ, Маранди – отнася се не за всички, а конкретно за теб/ - тогава хората, които искат /точно като теб/ - да блеснат пред определена аудитория – почват да повтарят неверни неща от мрежата.

Така се създава ПСЕВДОНАУКАта.

Така, Маранди, ако за пореден път – ще ми вменяваш чувство за вина, ще трябва да фиксираш хората, които според теб съм Освинявал /посочи 2-3 имена, аз не искам много…/… и твърдя, че в снощната дискусия не съм визирал никой друг, освен теб и твоите повърхностни познания, които – след час и нещо – изведнъж отбелязаха напредък, когато един наш общ познат – имА доблестта да ти отвори очите с точното изречение, издържано за ранга на всеки водещ корабостроител, какъвто сам ти няма как да си бил…

Сега, манипулирайки мнението на околните – ти отново искаш да вземеш преднина и ОТНОВО говориш НЕВЕРНИ НЕЩА.

Тоя път си нацелил заварките – все в обхвата на твоите “компетенции” и то по схемата “чул-недочул”.
                    За да не почвам нова лекция тук /ЗА ТЕБ – не обиждам никого от околните и тая констатация касае само и единствено теб! /, ще те помоля, ако не си се занимавал пряко с нещо в областта на корабостроенето – ДА НЕ ИМПРОВИЗИРАШ, както прави това снощи, защото ми дразниш слуха с тия твои измишльотини. За какво говоря, ли, ами: за видовете заварки, които се изпълняват на кораба, за начините за контрол на заваръчните шевове, за заваръчните апарати и помощни средства.

Вече те помолих, ако нямаш какво конкретно да кажеш – да не се дуеш с измислици, чути на времето между 2 кафета. Не харесвам, когато някой /като теб/ - учил-недоучил, па после – работил-недоработил – дава информация “от първа ръка”, че и фантазиите му да се развихрят до там – да говори за “все едно сЪботаж на море” и т.н.…Ако икаш нормална дискусия за заварките – готов съм и за нея, НО НЕ И при тия начални условия, когато ти раздуваш легендите, чути-недочути по времето, когато си си клатил краката, или си работил – я по някое скеле, я по обзавеждането на някоя каюта, някой кингстон, или нещо подобно…, дето е ГОЛЯМАТА РАБОТА – и е ПОЧТИ, колкото да построиш ЦЯЛ КОРАБ! НЕ дезинформирай хората тук, моля!

Използваш и други похвати от арсенала си: “недей лъга - всичко се закри и специалистите ще ги върнете на кукуво лято” . НЕ съм защитавал тезата, че трябва няой да върне специалистите тук, а и не сравнявам корабостроенето сега с това, преди години. Една яхта да се направи – това е пак плавателен съд.

Значи – ти, Маранди - си пусаш тезичката, все едно аз съм я формулирал /така ти се иска, нали?/ - и почваш да ме “опровергаваш”… Така де – АКО ПЪК НЕ СИ КАЗАЛ, АМЧИ –ДА СИ ГО КАЗАЛ! – това ли е девизът ти?

В интерес на истината, за пореден път достигам до извода, че ти, Маранди /ти – Маранди – и никой друг/ - трябва:
                    1. да почнеш да променяш себе си в добия смисъл на думата /не съм оптимист/,
                    2. да не преписваш СВОИ ДУМИ на другите, след което да почнеш да ги “опровергаваш” за нещото, което те НЕ СА КАЗАЛИ,
                    3. да не се отмяташ като фурнаджийска лопата,
                    4. да злобееш по малко,
                    5. да обръщаш внимание на собствената си квалификация там, където искаш да си ненадминат,
                    6. да забравиш ВЕЧНО назидателният ти тон към другите и да си дадеш сметка, че НИКОЙ не те бръсне за слива, най-малкото, защото всеки има СВОИ планове, за да противодейства на трудностите и да си решаа проблемите, да не се изживяваш като вездесъщият обединител и човек, който знае посоката, защото си въздух под налягане, а за да те призная за обединител и компетентен по разните въпоси на битието, на мен ми трябват различни от твоите качества. Не си ти, който ще ми дава тон в живота.
                    7. ……………………………………..
                    /хайде, опитай това до тук, а ако видя подобрение – ще подължа натам …/

п.п. Между другото, винаги съм знаел, че теория и практика - няма как да съществуват разделени.
                    If something inspires you, follow it! Henry Ford

Коментар

• Варненци, забелязвате ли, че през последните седмици, доста араби шетат из града?
                      Last edited by val/she; 17.10.2013, 21:28.

Коментар

Някое друго десетилетие звучи доста по-достоверно.
                        Няма правда. Гаргите хем могат да фърчат, хем живеят по 300 години.
                        Баба ме научи на много неща.
                        tnm

Коментар

• Първоначално изпратено от mechobikov Разгледай мнение
                          Е тъй де, некое и друго ДЕСЕТИЛЕТИЕ имах предвид
                          Някое друго десетилетие звучи доста по-достоверно.
                          Мечо

Коментар

• Първоначално изпратено от val/she Разгледай мнение
                            Не е ли рано за този тип печка? Съседи сме, а на мен в момента ми е отворена вратата към терасата и слушам дъжда.Е, не зее, но е открехната.
                            Ами истина е - на кантар е за печката. Днес заради малките реших да я запаля, (ама вратата на балкона отворена) утре пак, и после няма - идва топла вълна. Иначе днес си поваля малко по комшийски

Коментар

• Първоначално изпратено от luboil Разгледай мнение
                              Договорил съм се с печката да казваме че е фифти-фифти - аз 50%, печката 50%

Иначе снимките са автентични от днес, картофките вече ги няма, излапахме ги, беше много вкусно...
                              Не е ли рано за този тип печка? Съседи сме, а на мен в момента ми е отворена вратата към терасата и слушам дъжда.Е, не зее, но е открехната.

Коментар

• Първоначално изпратено от Наивник Разгледай мнение
                                Тва малко беконче носи
                                Вариантите са много. Може и с беконче...
                                Аз подготвям почвата за перлата в короната - бобеца,

ма му замислям едни джоланки да му заровя в него, па ще видим.
                                Още не се чувствам готов за боба на пещ...

Коментар

Working...
                                X