IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Start.bg Posoka Boec Megavselena.bg Chernomore
Контролен панел | Съобщения | Потребители | Търси
  • If this is your first visit, be sure to check out the FAQ by clicking the link above. You may have to register before you can post: click the register link above to proceed. To start viewing messages, select the forum that you want to visit from the selection below.

Съобщение

Collapse
No announcement yet.

Поколението на 30+ годишните - между миналото и бъдещето на модерния свят

Collapse
Заключена.
X
X
  • Филтър
  • Време
  • Покажи
Clear All
new posts

• Първоначално изпратено от luboil Разгледай мнение
    Направих я манджата, ама то от много мои импровизации и малки промени ми се струва, че стана друга манджа. Тъй като вместо стилиризирани домати излях доматено пюре, защото ми беше под ръка, а доматите в мазата и ме домързя Ама малката на обяд ми каза - Тате искам само такова да готвиш - доказателство, че е станало вкусно
    Е, кавър, де ... то тая манджа мога ти я изтегля във 100 различни варианта и все ще е същата и различна - важното е, че канибалите са доволни

П.П. С киселина ( кисело мляко ) се деглазират по-твърди продукти предварително с цел да омекнат. Същото си направил с лимона и месото. Демек мога и по научному да ти се килиферча, ма има ли смисъл - налЕ сме си фемили тъдявкин.

Ха, наздраве и хубава седмица!

Коментар

• ДОБРО УТРО ЛЪВОВЕ И ЛЪВИЦИ- УСПЕШНА СЕДМИЦА

Коментар

• Първоначално изпратено от mechobikov Разгледай мнение
        ВНАР - великата ноемврийска антикомунистическа революция
        Да я кръстим ВАР бря Не се знае дали ще свърши през ноември, а и ква революция ще е само един ноември
        Дай ВАР!!
        Добрутро!

Коментар

• Първоначално изпратено от marandi Разгледай мнение
          То бебе Люк докат' се накани, Русото вчера метна една леща яхния, дет' почти свърши.

Та, днес правих сирене по шопски в гювечета и то замина. Ламята го отнесе кат' гладен циганин синя джанка.

П.П. За 2-ри път го показвах на Ламята - викам Ламя ела, гледай и да си го правиш някой ден кат' Русото го няма.

Грабват се 2 гювечета - на дъното се ръга бучка краве масло, отваря се един буркан стерилизирано домати и се пълнят с него почти до горе ( един пръст под ръба ). Чуква се по едно яйце отгоре и се натрошава сирене като се избягва жълтъка, а отстрани.

В СТУДЕНА фурна се поставя и се включва на умерена за 25-30 мин. и воала. Капаците леко отместени да изпарява и вратата на фурната към края леко подпряна да стои отворена 1 пръст.

През т'ва време в подложните чинии накълцан магданоз, черен пипер и чесън. Като се извадят гювечетата се обръщат в чиниите и се разбърква.

Бързо, лесно, гнусно с Русото ( 2 мин. за гювечетат и 2 копчета на фурната ) - хихи

Ха, наздраве!
          Направих я манджата, ама то от много мои импровизации и малки промени ми се струва, че стана друга манджа. Тъй като вместо стилиризирани домати излях доматено пюре, защото ми беше под ръка, а доматите в мазата и ме домързя Ама малката на обяд ми каза - Тате искам само такова да готвиш - доказателство, че е станало вкусно

Коментар

• Първоначално изпратено от data Разгледай мнение
            накисни пилешкото предварително за 2 часа в марината от подправките който харесваш и кисело маляко . После чистиш млякото (аз го измивам) . подсушаваш и си го готвиш както си решил . Ще се изненадаш от резултата
            Добро утро на всички,

Това за накисване в кисело мляко съм го чувал от майстори, но все не се наемах да го направя.
            Но след като ме подсети мисля да пробвам следващия път, тъй като така или иначе половината месо остана във фризера.
            А пък аз от чудене взех, че сложих месото в една купа, сол, черен пипер, 4-5 скилидки счикан чесън, 50 мл бяло вино, една малка глава лук на дребно, половин лимон и ....риган, босилек, мащерка и кимион - общо всичките 2 щипки - демек по съвсем малко. И купата в хладилника вечерта, та чак до обяд на другия ден.
            Но за следващото - кисело мляко.

Коментар

• Добро утро tnm
              Добро утро антикомунисти

Востание ке дигаме !!!

ВНАР - великата ноемврийска антикомунистическа революция
              Баба ме научи на много неща.
              tnm

Коментар

• Първоначално изпратено от data Разгледай мнение
                накисни пилешкото предварително за 2 часа в марината от подправките който харесваш и кисело маляко . После чистиш млякото (аз го измивам) . подсушаваш и си го готвиш както си решил . Ще се изненадаш от резултата
                То бебе Люк докат' се накани, Русото вчера метна една леща яхния, дет' почти свърши.

Та, днес правих сирене по шопски в гювечета и то замина. Ламята го отнесе кат' гладен циганин синя джанка.

П.П. За 2-ри път го показвах на Ламята - викам Ламя ела, гледай и да си го правиш някой ден кат' Русото го няма.

Грабват се 2 гювечета - на дъното се ръга бучка краве масло, отваря се един буркан стерилизирано домати и се пълнят с него почти до горе ( един пръст под ръба ). Чуква се по едно яйце отгоре и се натрошава сирене като се избягва жълтъка, а отстрани.

В СТУДЕНА фурна се поставя и се включва на умерена за 25-30 мин. и воала. Капаците леко отместени да изпарява и вратата на фурната към края леко подпряна да стои отворена 1 пръст.

През т'ва време в подложните чинии накълцан магданоз, черен пипер и чесън. Като се извадят гювечетата се обръщат в чиниите и се разбърква.

Бързо, лесно, гнусно с Русото ( 2 мин. за гювечетат и 2 копчета на фурната ) - хихи

Ха, наздраве!
                Last edited by marandi; 10.11.2013, 22:18.

Коментар

• Първоначално изпратено от luboil Разгледай мнение
                  Отвори ми се ангажимент и не можах вчера или днес да я направя манджата.
                  Обаче днес на връщане минах през магазина и си харесах едно пилешко филе или пилешки гърди без кожа (чисто месо) не знам кое е по правилно. Ама май на етикета пише филе. Та имам едно чувство, че тази манджа с пилешко ще е много добре. Много ми харесва комбинация пилешко и печено-попържени чушки. Така че утре ще я направя, на не с пушено, а с пилешко.
                  Наздраве!

(*_*) Пари, жени, хазарт, ядене, пиене, спорт - най-обичайните удоволствия на човека

П.П. Да знаеш някакъв трик за пилешкото - някои не могат да го готвят и става сухо и трябва да се дъвче като дъвка за да се преглътне. Някои майстори обаче го правят много крехко и сочно. Аз утре мисля след като чушките се пекнат-задушат да сложа пилешкото на много силен котлон за много кратко време - демек да се запечата отвън и веднага да люсна доматите и водата и да намаля котлона. Така се надявам да остане крехко.

Коментар

• Не сме се сбогували, все още, с Ленин.

Good bye, Lenin! / Сбогом, Ленин! (2003)

Коментар

• Добро утро, Мечо!
                      Добро утро, тайфата!

Всичкото що е пълноправен член на домочадието си намери важно занимание за почивните дни извън местообитанието. Което хич не е зле, щото в къщата настана едно затишие ... Обаче оставиха дебелото псе.
                      Мъкааа. В тъмни зори започва да скимти пред вратата от глад ... сутрин разходка, вечер разходка ..., човек не може да се наслади на спокойствието
                      Приятна и слънчева неделя на младежите и девойките!
                      Приятелството се състои от серия изловени и неизловени предателства !!!
                      Мечо

Коментар

• ДОБРО УТРО ЛЪВОВЕ И ЛЪВИЦИ- ПРИЯТНА ПОЧИВКА

Коментар

• Добро утро tnm
                          Добро утро антикомунисти

Лъвът скъса СИНДЖИРЯ !!!
                          Баба ме научи на много неща.
                          tnm

Коментар

• Първоначално изпратено от marandi Разгледай мнение
                            Спретна ли гозбата за малките канибали? Рекламации ...?

П.П. Утре Ламята се прибира и още не съм го мислил к'во ще му спрятам, че няма нищо.

Да'е ... 4 пъти до Варна, фруфесори, не знам си ко - ся вися и 3 дена в клиника - накрая да му кажат, че е здрав. Имал лек гастрит и затова хемоглобина му падал леко, а па в същото време има излишък на Б12 - демек той би трябвало да го вдига, ама греда.

Та, ся през системи венозно му биха 1 компот и качил 6-8 нагоре хемоглобина - вече 128.

Да'е .. изпотрошихме една камара пари за глупости. Ся Ламята ще се прибере и след 2 дена ще почне пак да се чуди кое не му е добре.

После що раздавам жълти картони в движение да'е ...

Ха, наздраве!
                            Отвори ми се ангажимент и не можах вчера или днес да я направя манджата.
                            Обаче днес на връщане минах през магазина и си харесах едно пилешко филе или пилешки гърди без кожа (чисто месо) не знам кое е по правилно. Ама май на етикета пише филе. Та имам едно чувство, че тази манджа с пилешко ще е много добре. Много ми харесва комбинация пилешко и печено-попържени чушки. Така че утре ще я направя, на не с пушено, а с пилешко.
                            Наздраве!

(*_*) Пари, жени, хазарт, ядене, пиене, спорт - най-обичайните удоволствия на човека

П.П. Да знаеш някакъв трик за пилешкото - някои не могат да го готвят и става сухо и трябва да се дъвче като дъвка за да се преглътне. Някои майстори обаче го правят много крехко и сочно. Аз утре мисля след като чушките се пекнат-задушат да сложа пилешкото на много силен котлон за много кратко време - демек да се запечата отвън и веднага да люсна доматите и водата и да намаля котлона. Така се надявам да остане крехко.
                            Last edited by luboil; 09.11.2013, 18:08.

Коментар

• http://video.yandex.ru/search?text=%...Id=vfTB88MIs3M

Коментар

• Първоначално изпратено от kev Разгледай мнение
                                Аз бих добавил: Ако това, което искаме или не искаме ни идва отвътре и изразява истинската ни същност, значи няма проблеми!

И все пак това горното...с едно на ум за камбанариите

И преди съм питал - Защо е в множествено число?
                                Да видим ще се усетите ли
                                Страхът трудно се преодолява само със знания

Коментар

Working...
                                X