If this is your first visit, be sure to
check out the FAQ by clicking the
link above. You may have to register
before you can post: click the register link above to proceed. To start viewing messages,
select the forum that you want to visit from the selection below.
Съобщение
Collapse
No announcement yet.
Поколението на 30+ годишните - между миналото и бъдещето на модерния свят
И защо да използвам- "онагледявам", "показвам" и т.н.? За твой кеф?
п.п.Личи си, че децата ти са пораснали и изпитваш известна носталгия (тъга, неясен копнеж) по онова време.
Ми, мисла си, че можеш да използваш българската дума на понятието, която покрива сто процента смисъла на това понятие.
Или ти е кеф да се праиш на по-умна, използвайки ненужно чуждици?
(Редакция: прикривайки своята несигурност с чуждиците, непонятни на повечето българи?)
Такива съм ги виждал в работата си, в БАН - изглеждат жалки.
Но ти не си толкова жалка, понеже не се предполага да мислиш самостоятелно, както се изисква професионално от нас, учените, а и от смелите хора като Мечо, Серго, Чичо, и този, къ му беше са прякора - пише и мисли за будизма - еее, не ми идва, но последно отговорих на него, преди Чичо и Мечо... Устарявам, не помна вече сичко (то май и нема нужда от това, Мечо?).
Учихме навремето в училище, че некой от книжовниците искал да се използва фместо кибрит
E, без такива крайности (май на Балабанов беше, но не съм сигурна).
Ясно ми е за какво говори и не е претенция използването на дума с небългарски корен. Да, можех да използвам и друга, но тази ми излезе под пръстите и нямам никакво намерение да я подменям.
Коментар