IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Start.bg Posoka Boec Megavselena.bg Chernomore
Контролен панел | Съобщения | Потребители | Търси
  • If this is your first visit, be sure to check out the FAQ by clicking the link above. You may have to register before you can post: click the register link above to proceed. To start viewing messages, select the forum that you want to visit from the selection below.

Съобщение

Collapse
No announcement yet.

Поколението на 30+ годишните - между миналото и бъдещето на модерния свят

Collapse
Заключена.
X
X
  • Филтър
  • Време
  • Покажи
Clear All
new posts

• Първоначално изпратено от tnm Разгледай мнение
    Добро утро, Мечо!
    Добро утро, тайфата!

Мечо, според твоето определение излиза, че осъзнатите са доста скучни човеци.
    Друго си е да имаш леки психични и психологични отклонения и да шашкаш околните.

П.П.
    Успешна седмица на младежите и девойките!
    Добро утро tnm
    Добро утро на всички

Скучни ама осъзнати !!!
    Баба ме научи на много неща.
    tnm

Коментар

• Добро утро, Мечо!
      Добро утро, тайфата!

Мечо, според твоето определение излиза, че осъзнатите са доста скучни човеци.
      Друго си е да имаш леки психични и психологични отклонения и да шашкаш околните.

П.П.
      Успешна седмица на младежите и девойките!
      Приятелството се състои от серия изловени и неизловени предателства !!!
      Мечо

Коментар

• Наближават празници.
        Няколко ретро картички, които, нямаше как, да не споделя с вас.
        Attached Files

Коментар

• Наздраве,младежи и девойки!!!
          Пуста младост..
          http://www.youtube.com/watch?v=XCHC1TmYTQ8

Коментар

• Първоначално изпратено от mechobikov Разгледай мнение
            С изключение на осъзнатостта, няма други разлики между осъзнатите и неосъзнатите. Е осъзнатите са малко по спокойни и уравновесени като цяло и не получават психически разстройства непричинени от физически увреждания.
            Това е готино....

Коментар

• Доклад:
              Все още варя на пара ориза...

Но другата половина, сварена по японски, отдавна стана и даже я изядохме.
              Този път сушито стана доста по-вкусно и, може би, по-истинско.
              Най-вероятно имат голямо значение продуктите. Миналия път използвах наш ориз, сега - китайски "за суши". Миналия път - сурова сьомга, сега - слабосолена кета, вид далекоизточна сьомга от Русия.
              Други пълнежи:
              1. Сварени на пара ивици морков, пащърнак, карфиол.
              Само морковът влезе в работа и то - във всяка увивка. Както и суровото авокадо - някак си подсилва вкуса на това около него, макар то самото да е почти без вкус
              Солени краставички, моя направа - добре идват горе-долу.
              2. Пушена скумрия от един рибарски кооператив от Созопол. Много е вкусна сама по себе си, но в това суши некак си беше груба.
              3. Сирене "Чедър" райт фром Англия - без особен успех.
              3. По идея на дощерка ми използвахме и майонеза (Ай мийн майонеза, а не боклуците, произвеждани у нас) и, за моя изненада, се оказа доста добре. Мисля си, че сирене "Крема", ако още го има, също би било много добре.
              Питие: тъмна бира "Ариана" и лимонада за женската част. Но тази част взе, че хареса и бирата този път

Ако дочакам останалата част от ориза да се свари на тая пара, ще го направя и него.
              (Ааа, не! Сега проверих, става, ама много бавно. Сигурно е грешка в превода. Спирам му варенето, утре ще пробвам да го доваря нормално.)

--------------------------------------
              Първоначално изпратено от kev Разгледай мнение
              Кое е е по-кофти - да си осъзнат сред неосъзнати или да си неосъзнат сред осъзнати!?
              Избирам второто - има възможност да се науча между тях на нещо.
              Last edited by vmаnkov; 15.12.2013, 17:53.
              Свободен във виелицата.
              http://www.youtube.com/watch?v=mzGk8cYJVjc

Коментар

• Първоначално изпратено от kev Разгледай мнение
                Ей, ни съ научи и ти да поздравяваш!

Я тъй и тъй си тука, да използвам да те питам нещо:

Кое е е по-кофти - да си осъзнат сред неосъзнати или да си неосъзнат сред осъзнати!?
                С изключение на осъзнатостта, няма други разлики между осъзнатите и неосъзнатите. Е осъзнатите са малко по спокойни и уравновесени като цяло и не получават психически разстройства непричинени от физически увреждания.
                tnm

Коментар

• Първоначално изпратено от mechobikov Разгледай мнение
                  Добро утро tnm
                  Добро утро Extra Range

"Обаче самите първи начала могат да бъдат познати единствено чрез интуиция и, напротив, далечните следствия могат да бъдат познати само чрез дедукция."

Правила за ръководство на ума
                  Из правило III
                  Рене Декарт
                  Ей, ни съ научи и ти да поздравяваш!

Я тъй и тъй си тука, да използвам да те питам нещо:

Коментар

• Добро утро tnm
                    Добро утро Extra Range

"Обаче самите първи начала могат да бъдат познати единствено чрез интуиция и, напротив, далечните следствия могат да бъдат познати само чрез дедукция."

Правила за ръководство на ума
                    Из правило III
                    Рене Декарт
                    tnm

Коментар

• Първоначално изпратено от vmаnkov Разгледай мнение
                      Това е японската рецепта.

Ще разделя (вече разделих) половината кило "ориз за суши", взет от китайския магазин, на две, и ще пробвам и по двата начина. Все пак, мисля, че и китайците имат добро познание в кулинарията.

Варя на пара с едно просто устройство, мейд ин ГДР, което може да се сложи в най-различни по размер тенджери, и просто дължи материала над дъното на тенджюрата.

Като специалист по ядене на суши ще взема дъщеря ми (за киято и го правя), понеже има опит от него в разни краища на света, в ипонски ресторанти.
                      Е, щом имаш приставка за тенджера си 6+

Гледай само да стои съвсем леко открехната и да изпарява, ако няма дупки. План Б - като стане мъглата от пара отваряш за 20 сек. да излезе и затваряш пак. И после го охлади бавно, щот' на другия ден ще стане на подметка иначе ориза като изстине.

П.П. Щерката ще е доволна - спокойно. Като те гледам как се стараеш

Аз за такива неща не се хващам да правя - ще си скъсам нервите докато тръгна да навивам после рулцата с 2-те подложки.
                      Last edited by marandi; 15.12.2013, 15:09.

Коментар

• Първоначално изпратено от marandi Разгледай мнение
                        Може просто да го свариш като преди това леко го накиснеш за 30 мин. в студена вода и го изплакнеш 2-3 пъти.
                        Това е японската рецепта.

Ще разделя (вече разделих) половината кило "ориз за суши", взет от китайския магазин, на две, и ще пробвам и по двата начина. Все пак, мисля, че и китайците имат добро познание в кулинарията.

Варя на пара с едно просто устройство, мейд ин ГДР, което може да се сложи в най-различни по размер тенджери, и просто дължи материала над дъното на тенджюрата.

Като специалист по ядене на суши ще взема дъщеря ми (за киято и го правя), понеже има опит от него в разни краища на света, в ипонски ресторанти.
                        Свободен във виелицата.

Коментар

• Иначе като ги пуснаха тия печки/фурни на пара - побързаха разни платени гейчета, дет' се кръстили готвачи да ги презентират от картофи, моркови, ориз и к'во ли не и колко секси ставало на пара. Става, ама дръжки ( особено за ориз )

П.П. Много ясно, че това ще дрънкат, нали им пишат в предаването има продуктово позициониране - демек платили са им да дрънкат глупости.

Ако не си профи кухня е безмислено и хич не чети опаковката, ако нямаш оборудването.

Демек, ще ти стане на каша/пюре ориза при такава техника предполагам. Може просто да го свариш като преди това леко го накиснеш за 30 мин. в студена вода и го изплакнеш 2-3 пъти. Ако, искаш да ти се отделя и да стои отделно, а не да се скашка - може да го пръжнеш с малко мазнина при непрекъснато бъркане първо като техника пържене да стане леко прозрачен за 1-2 мин. макс и после го заливаш с бульон/вода там каквото си решил. Ама, надигаш тенджерата и така бъркаш, иначе ще ти загори. Връщаш за малко пак да изцвърчи и пак я махаш от котлоня. И ще ти стои отделен на зърна. После го охлаждаш бавно първо за 5 мин. като се свари и т'ва е. Ще имаш ориз за суши само за 20 мин. готов.

К'ви пари - к'ви щуротии да'е ...

Ха, наздраве и на тИбя!
                          Last edited by marandi; 15.12.2013, 14:47.

Коментар

• Първоначално изпратено от vmаnkov Разгледай мнение
                            Здравей, Маранди!
                            ........................

Добафка: Са ше права за втори път суши. Първият път стана, но не на нивото на купешкото от "Хепи", тука в София.
                            Освен другото, на ориза за суши, купен от китайския магазин до "Пиротска", пише по-различна прецепта от тази на ипонците. Пише да се вари ориза на пара, да се добавят към него ситно нарязаните добафки, да се разстеле, да се направи руло, и да се довари на пара 2-3 минути, след което да се нареже и подава.

Ши пробвам и ипонския, и кетайския върианти.
                            Наздраве, браточка!

Не ми се бистрят "тежки" философки теми, че си къркам

П.П. Ако не се лъжа японската техника на ориз е с доливане на съвсем малко студена вода на 2-3 пъти като кипне. Правят му термо-шок така, по съвсем малко 1-2 глътки и като закъкри няколко минути пак.

Китайците го пържат по-скоро в дълбоки тигани и го подмятат пак със същата цел да се охлажда.

Т'ва ориз на пара - има го чакаш до 2578 година да стане да'е ... - ма, китайците са гадни сволачи - пазят си рецептите и дрънкат простотии. Освен, ако нямаш тенджера под налягане с приставка за пара и капак - иначе с обикновена тенджера - греда ще стане. План Б фурна на пара ..

П.П.П. По принцип на пара се правят по-деликатни неща като шоколад, фини спагети ( японски ) и т.н. Ориз ще е като слон в стъкларски магазин при подобна техника на пара.

Поздрави!
                            Last edited by marandi; 15.12.2013, 14:36.

Коментар

• Първоначално изпратено от Kosmonavta Разгледай мнение
                              По някаква странна за мен причина в САЩ интреса към бокса и съответно парите изчезнаха... Тенденцията да се развиват масови спортове със шоу елемент все повее се засилва... Спомяш си на времето какви милиони се размятаха за мач между водещи боксьори. Сега Пулев си взима по 100 х на мач а ония турист сигурно за му платили билетите и талон за пица.
                              Е, той Пулев затова драпа за среща с Кличко.

И да го ошамари оня - нашия ще си клъвне 2 милки за 20 мин. - не е лошо.

П.П. Иначе има се бие 10 години докато ги изкара, ама надали - макар че тежката категория по-бавно се "износват" - там на 37-40 им е апогея. За сравнанение средна катогория на 28 години вече се е издухала

Ха, наздраве пак!

Коментар

• Първоначално изпратено от marandi Разгледай мнение

Чакам Манков да ми обясни разликата между тъп и неосъзнат по нормите на БАН?! Кое се води обида и към колко хора?

Благодаря предварително!!

Поздрави!
                                Здравей, Маранди!

Прегледах назад темата до последното мое съобщение и не видях подсказка, защо задаваш този въпрос.
                                Аз съм готов да отговоря на него в общ смисъл, но ако имаш предварително определение на полето, в което трябва да е отговорът ми - дай оточнение

Като начало: за мен цитираният твой въпрос е некоректен, понеже не си спомням да съм свързвал БАН (и нейните норми) с тъпотата или осъзнатостта.

Което казах последно, в тая ред на мисли, е че от хората, работещи в БАН, се изисква в професиален смисъл възможност за самостоятелно мислене.
                                Което явление - самостоятелното мислене - ми изглежда на изчезване, поне всред гмежта, станала май 99% от двукраките в т.н. съвременна цивилизация, тугезър с нийната думокрация.

Добафка: Са ше права за втори път суши. Първият път стана, но не на нивото на купешкото от "Хепи", тука в София.
                                Освен другото, на ориза за суши, купен от китайския магазин до "Пиротска", пише по-различна прецепта от тази на ипонците. Пише да се вари ориза на пара, да се добавят към него ситно нарязаните добафки, да се разстеле, да се направи руло, и да се довари на пара 2-3 минути, след което да се нареже и подава.

Ши пробвам и ипонския, и кетайския върианти.
                                Last edited by vmаnkov; 15.12.2013, 14:24.
                                Свободен във виелицата.

Коментар

X