Първоначално изпратено от marandi
Разгледай мнение
Съобщение
Collapse
No announcement yet.
Поколението на 30+ годишните - между миналото и бъдещето на модерния свят
Collapse
Заключена.
X
X
-
Първоначално изпратено от Наивник Разгледай мнениеДобро утро! Благодаря за пожеланията, благодаря и за някои съвети. Не всички естествено. Моля да не обсъждаме повече сина ми!
Накратко ти описах как беше едно време - тогава станахте 4-ти в света, а моя милост вървеше по същата методология, която бегло описах.
П.П. 4-ти в света станахте с 5 национала оттук - Ц.Цветанов, Тр.Иванов, Ил. Киряков, Б.Генчев и Ив. Йорданов.
Просто споделих как тренирахме - и какво ни правеха по диспенсерите. Един ден само на тестове. И казах, че травми дойдоха от тренировките, щот' ни пускаха без оборудване - демек без кори - само за официален мач.
Успех! ( поне да се класирате някой ден за световно ) = пак не чатна разликата, налЕ? ( как се вадят 5 национала ), за да сте 4-ти в света тогава.
Попиляваха ни - хъ-хъ-хъ ...Last edited by marandi; 26.02.2014, 19:41.
Коментар
-
Първоначално изпратено от tnm Разгледай мнениеПредполагам, мнението е лично и неангажиращо
П.П. Да не те лепнал някой закъснял щам на зимния грип - написал си коментар само от три изречения /вярно, едното е сложно, ама е едно/?
Фактът, че едно от изреченията ти се е сторило сложно - съвсем не означава, че те пречислявам към немислещите /ако изобщо има такива тук......, все пак - не се наемам да твърдя толкова сериозни неща от впечатления в един виртуален форум, а и това не е необходимо никому, най-малко пък на хората, които знаят, че мненията тук са ефирни, колкото - например - дантелките по бикините на чаровна дама..., но аз не зная, защо точно това сравнение ми се изпречи - НЕАНГАЖИРАЩО, наистина, де....../
Грипове и подобни неща не ме хващат /за никоя работа.../ - спя си на отворено всяка зима - и нямам грижи...
Коментар
-
Първоначално изпратено от annbet Разгледай мнениеДвете капки боза в случая са несъизмерими с едната капка самоирония... /предполагам - нещата са елементарни и разбираеми за повече от мислещите дами във форум №1.../ ...
Все ми е тая, дали всички дами са мислещи, или някои само претендират, че могат да мислят...
Поздрави!
П.П. Да не те лепнал някой закъснял щам на зимния грип - написал си коментар само от три изречения /вярно, едното е сложно, ама е едно/?Приятелството се състои от серия изловени и неизловени предателства !!!
Мечо
Коментар
-
Първоначално изпратено от Lelq Разгледай мнение..................
като две капки боза
Двете капки боза в случая са несъизмерими с едната капка самоирония... /предполагам - нещата са елементарни и разбираеми за повече от мислещите дами във форум №1.../ ...
Все ми е тая, дали всички дами са мислещи, или някои само претендират, че могат да мислят...
Поздрави!
Коментар
-
А бе, Миломчи ...
като обича детето футбол да ходи се събират с приятелчета в зали под наем и да си поцъкат.
Нека си чеше крастата и изпуска парата. После приоритети ще му се сменят и готово.
П.П. Ся, просто казвам травма в глезен и толкова пъти не е нормална. Демек за 10 години футбол никога не съм получавал, а ме ритаха кат' магаре всички, за да те спрат.
Щом на неговата възраст ( на киндера ) ни водят спортен диспенсер във ВТ с над 250 деца от всички школи и попилях с резултати целия окръг - смятай. Тогава Етър и Локо ГО ви дънеха в А група и само малко след това станахте 4-тите в света.
Ама, там беше тестове за кот' се сетиш, от спринт, издържливост, през велометри за статично и динамично ЕКГ, за АйКю, мятане, скачене и т.н. - цял ден тестове.
-----------------------------
Най-смешен ми беше теста за статично ЕКГ ( пулс-а при електрокардиограма ) - задали ни да въртим там 10 мин. некви педали на велометъра, ама да не вдигаме повече от 30 км/час - демек за статично ни мерят как ще се държи сърце.
И почваме и дохтура първо ти мери - пулс/кръвно и почваш. Свършваме и оня пак мери и гледа и вика - ама, то за 10 мин. никаква разлика. Демек същото.
И аз бях 7 клас тогава и викам - че ти ко очакваш? Малко ще ме напънете ли поне или само ще се лигавим?
-------------------------------------------
Единствено, че не ни даваха бутонки и кори на тренировки да пестят пари школите и некви окъсани топки по бабуните да търчиш.
Иначе при официален мач змийско мляко за разтривка, кори, бутонки и т.н. - демек и тогава беше смотано, ама сега е още повече.
Те ме оритали 10 години без кори да играя и на 35 съм с тромбофлебити на 2-та крака, ама глезен никога. Пробвали са да ми бият тигела и в глезените - не ставаше и после ставам и бой на селтика - щот' викам удари ме в кората, бе тъпанар - къде посягаш там. Смех голем си беше.Last edited by marandi; 26.02.2014, 10:38.
Коментар
-
Първоначално изпратено от tnm Разгледай мнениеДобро утро, Мечо!
Добро утро, тайфата!
Великият Питър О'Тул е казал, че единствено упражнение, което прави, е да се разхожда след ковчезите на приятелите си, които са правили упражнения. И доживя до дълбока старост човека
Или както казва Мечо - всичко е относително
ето какво пък казва моя гуру
Д-р Убиратан например смята, че упражненията за сърдечносъдовата система не удължават живота, а вегетарианството физически не е обусловено от нищо. “В сърцето е заложен запас от издръжливост за извършване на определен брой мускулни контракции. Не ги хабете за правене на упражнения. Продължителността на живота ви изтича, независимо от начина на използване на сърдечната честота. Това е все едно да се твърди, че можете да удължите живота на вашия автомобил, ако го карате на висока скорост. Искате да живеете по-дълго? Правете си всекидневна “сиеста” (кратка следобедна дрямка) - споделя съветите си доктор Убиратан.
Запитан за необходимостта да се ограничи консумацията на алкохол, бразилският лекар отговаря: “Виното се произвежда от грозде. Ракията е дестилирано вино, което означава, че от плодовете е отделен сокът, което ви позволява да извлечете от него голяма полза. Бирата се прави от зърно. Не ограничавайте прекалено консумацията й. Ето и други интересни отговори от интервюто на д-р Убиратан:
- Какви са предимствата на редовните физически упражнения?
- Моята философия е такава: ако нямате болки, не правете нищо. Вие сте добре.
- Фитнесът например има явно положително влияние върху физическото здраве, помага да се свалят излишните килограми?
- Любителските занимания със спорт не оказват влияние върху здравето. Професионалният спорт може да го увреди, а упражненията за мускулите допринасят само за увеличаване на размера им, което няма нищо общо със здравето.
- Ами пържените храни? Вредни ли са?
- Храна, която се пържи в растителни масла, се насища с тях. Как може да ви навреди повече растителна храна?
- Шоколадът вреден ли е?
- Какво представлява шоколадът? - Шоколадът е какао. Друг представител на растителната храна. Добра храна, за щастие. Животът в никакъв случай не трябва да е пътуване към гроба с намерението да стигнете до него в добро здраве, с привлекателно и добре запазено тяло. Най-добрият начин да започнете пътя си с бира в едната ръка и сандвич в другата и да го завършите с напълно уморено, изтощено, използвано до край тяло, викайки: Ура! Благодаря! Струваше си цената! Прекрасно пътуване!
Ако постоянното ходене беше полезно, пощальоните щяха да са безсмъртни
Косатките цял живот плуват, хранят се с риба и пият вода, но въпреки това са дебели. Зайците скачат и се движат, без да спират, но не живеят повече от 15 години. Костенурките не тичат и не правят нищо, но живеят 450 години, казва лекарят и съветва всеки, който прочете неговите думи, сам да си направи извода как да живее.http://milom.blog.bg/
Коментар
-
Първоначално изпратено от Наивник Разгледай мнениеГлезен, футбол. Не е счупен. Скъсани връзки некви. Абе, мани. Поне е другия крак
Последно счупен ли е, разтегнати връзки, навехнат ли или какво? ( че са 3 различни неща ).
Щом е разтегнати връзки и няма разместени костици - ще се оправи - компрес с лук всяка вечер като заспива - бял стар лук - наелона торбата и бам крака вътре и стягаш.
П.П. Ся трябва много да го пази няколко месеца, ама или не може да бяга и финтира с топката и да се пази сам - или просто му е калпава структурата за елитен спорт.
Демек - вземи го пренасочи малко някъде - долу глезени не държат ли - заеби - къв футбол, че не мо'а се сетя.
Примерно, аз удар връзки в глезен отпред никога не съм допускал - има един номер подскача се да си във въздуха като видиш дървар насреща си и той ти бия балтията, ама си във въздуха и силата на удара се омекотява.
Мен ме биеха до колената нагоре - демек зоната между прасеца и бедрото - е ,там бях син с години.
Друг върпос е дали е имало въобще фаул или просто не може да търчи по неравен терен, който му криви глезените. Или просто не може да загрява добре преди мач.
П.П. От всяко дърво свирка не става и щом досега е направил толкоз контузии там - после като мине 30-ка ще ходи с патерици.
Спирай го и толкоз - никой няма да вземе куц кон после. Ти ще си го гледаш.Last edited by marandi; 26.02.2014, 09:33.
Коментар
-
Добро утро, Мечо!
Добро утро, тайфата!
Великият Питър О'Тул е казал, че единствено упражнение, което прави, е да се разхожда след ковчезите на приятелите си, които са правили упражнения. И доживя до дълбока старост човека
Или както казва Мечо - всичко е относителноПриятелството се състои от серия изловени и неизловени предателства !!!
Мечо
Коментар
-
Първоначално изпратено от luboil Разгледай мнениеЗдрав дух - здраво тяло. Важното е човек да повярва в здравословния начин на живот.
И го използвам това здраве, колкото е останало, за живот.
Нема да живея с орлите, я!
А вие се постарайте да живеете с орлите, 100 - 150 години здравословен неживот
------------------------------
За цитата: всеобщо признат е обратния: в здраво тяло - здрав дух.
Неявно се твърди, че щом имаш здраво тяло, то ще имаш и здрав дух.
Това е изкривен цитат на древните гърци.
Изкривен от тоталитарните управления.
Истинското, начално значение на този древногръцки цитат е: достойно е в здраво тяло да има и здрав дух (щото много са свинете със здраво тяло, но с гнил дух).Last edited by vmаnkov; 25.02.2014, 22:50.Свободен във виелицата.
http://www.youtube.com/watch?v=mzGk8cYJVjc
Коментар
-
Наскоро се замислииииииииииииих.../мислих за многото "и"-та, които пиша понякога..., идват, за да покажат, че много серьОзно съм се замислилО..../...,
За какво ли пък толкова да се замисли един човек – без проблеми?
/усещам, че нещата ще се „закучат”..., я дълъг пост, я нещо друго..., не зная - накъде ще "избия" до "края", който ми се мержелее някъде на хоризонтО.../
Абе, това, с дългите /и отеКчителни!/ постове – много двусмислено ми звучи... Нъл е така?
Що, па?
Ми – така: някой /физическо, или – юридическо.../ пише проект за „сигнал” /разбирай – чист ДОНОС/...
...пише, де, ама – като пише – и се превъзнася в облаците..., само крилца и арфичка му липсУват, за да почнем да го благославяме....
Ми то и аз – така: АКО почна А се превъзнасям /колко съм велик и ненадминат – тук-там, че дори и навсякъде..../– бих изгонил хората от темата... Добре де, ама – АКО бих почнал са се рея в небесата – като най-съвършеното /изчадие - Господне/, дали пък бих имал претенции /примерно/ - към хората, които пишат 4-пъти по-малки по обем единични постове от мен и – вероятно 40-пъти – по-малко– като общ брой?...
Абе, в тоя мой случай – дали завистта ми би била водеща? ..., или – желанието да обсебя някаква тема, която и така не съм създал сам?... Та, коя пък да би била причината, която би ми бъркала в гъъъъъъъъъ....а, за да не съм толерантен към хората, които пишат, в пъти по-малки обеми в същата – НЕСЪЗДАДЕНА ОТ МЕН ТЕМА? Има нещо неясно, нъл?...
Даммм, ама и по друг въпрос се замислиииииих... /много въпросителни/...
Ако, аз – примерно – съм регистрирал едно юридическо лице – преди повече от ХХ години, ако тук изразявам мнения, то – винаги ли се идентифицирам с това юридическо лице – и, като така - може ли да говорят за мен, че съм /примерно/ - двуличник? Що пък точно двуличник, въпреки, че съм ф.л. и ю.л.?
Ето как стигнах до същността на второто ми „замисляне”.... Защо, например, АКО ю.л.- имат право да ме „тормозят” /нали пиша от името на ю.л-то си/ - с над 10000 поста – все в област, която не ме интересува /и в която мога да вляза в стотици сайтове/ - но те – все пак ме „тормозят”, АПА – аз и една дума не обелвам, за да протестирам срещу тоя тормоз, то – определено – Ю.Л-тата са в пъти по-добре защитени от правна гледна точка – от мен – Ф.Л-то... Ама – и други вече са развивали тая теза /помнИМ добре/..., тааааа.....
....дали се превръща в тенденция – моето Ю.Л. – да тормози многото Ф.Л. /без мен, защото аз нали съм и Ю.Л./ - с многото си права: да пишат мноооого дълги постове, да пишат ДОНОСИ ...., дъъъълги...., па после да пишат ощи по-дъъъълги „опровержения”, че нямаЛО да пускат ДОНОСИТЕ, та още да ме товарят с проблемите си..., па после – още по-дълго да се обясняват, как нямало да съдят БГ-станци...., та така....
...ми, въпросът си почти го забравих вече...., аха – сетих се – защо Ю.Л. – могат да пишат такива дъъъълги фермани, а после да се самоопровергават, а – Ф.Л-тата – да търпят критика, ако /примерно/ днес са написали колко е хубав светът, или /примерно/ - как ненавиждат да им ограничават правото да изразяват писмено словото си....
Опааааа – ама то и трети аспект се появиЛ...., ненадейно....... така де - пише си човек неангажиращо, а мисълта му се лее....
Мога ли аз – като регистрирано Ю.Л. – да пиша дългите си фермани – за това, че ми отнемат правото на свободно изразяване на мнение, че съм малтретиранО – спорен ОНЯ ЧЛЕН /който пък – оказа се – че ЕДИН ДРУГ ЧЛЕН ДОПЪЛВА изодзадЗЕ.../..., та – ако аз сам претендирам за лошотията БГ-станска – да ми вземат словото от устата – ТО, бих ли могъл сам да вземам словото от устата на другите.... Та – те така: как се получават нещата в тая страна? Хем сме ощетени откъм слово, хем пък ощетяваме другите – откъм същото това слово?
Не говоря изобщо за начинът на изразяване на „слово” – чрез заплахи, разбира се – защото това очевидно е Конституционно право на Ю.Л-тата..., значи – и мое „право” – щом от ХХ години имам регистрирано Ю.Л...
Еййй, от днес ще ви засипя това, което не съм осъзнавал от години, но ето – че нещата ми се избистриха... Ще ви скъсам от щастие..., пардон – сгреших термина – от шутове исках да пиша..., ама – то – те са си все с 6 български буквички – нерде „щастие” – нерде „шутове”..., ама – и бойните спортове как ги владея – да не ви се хваля с медали и с победи – страната съм обиколил..., а какви спаринги съм имал с приятелчета, по-ниско от ранга на Наско Суванджиев /мой кумир със 7 победи в „Странджата”/, колко бой съм изял за тия 4 годинки – само аз си зная...А, тогава – първенствата почваха ежегодно от: зонови, окръжни, републикански..., освен тях – имаше и отборни: 11 категории от един отбор се въртяха в градовете /на принципа на футболното първенство/ - и печелеха отборите, които вземаха 6 победи /много ясно/...., лелееееее – ще ви скъсам..., добре, че се сетих за тия неща от близкото минало....
...НО – главното е, че ви почвам: внимавайте с кого говорите, а когато говорите с мен – разбира се - задължително ще ви се наложи... да мълчите!... Можете само да пускате в поста си едно „Бате!” с усмивчица. ТолкоЗ! Аз казах!
Ъм сЯ – ми се вижда вече наложително да се науча да пиша и доноси..., така да се каже.../в тая сфера съм слаб/...
На някого да му се вижда дълъг поста ми? Ейййй, не си го и помисляй!..., защото имам право на още /ПОНЕ/ 10000 такива постове...
Коментар
Коментар