IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Start.bg Posoka Boec Megavselena.bg Chernomore
Контролен панел | Съобщения | Потребители | Търси
  • If this is your first visit, be sure to check out the FAQ by clicking the link above. You may have to register before you can post: click the register link above to proceed. To start viewing messages, select the forum that you want to visit from the selection below.

Съобщение

Collapse
No announcement yet.

Поколението на 30+ годишните - между миналото и бъдещето на модерния свят

Collapse
Заключена.
X
X
  • Филтър
  • Време
  • Покажи
Clear All
new posts

  • И понеже бебе Манкуфф .. е голем готвач и ми се хили веднъж на "сглобка" между ориз и картофи.
    -------------------------------

    Серго, ако чукнеш в гугъл ризото с картофи, ще ти изкара ядец на български - демек такова животно нЕма.

    Ма, ако го чукнеш на ингилизки ризото с картофи, ще ти го изкара като стандартна италианска кухня.

    П.П. Ма, те жабарите к'ва ли кухня имат, че са го вкарали и кой ли ги е чувал за Италианска кухня нейде - па, къде е наш "експерт" Манкуфф ... - дет' се изцепи, че даже в казармата не се готвело ориз с картофи, щот' било буламач.

    Едното италианска кухня - па другото "Булгар, Булгар ..."

    Ха, наздраве!

    П.П. Ей, ти линк за ориз с картофи италиано:

    https://www.colavita.com/recipesArch...ipe.cfm?id=589

    Ма, по-добре си напиши Risotto with Potatoes - тогава чичо гугъл ще ти изкара хиляди страници на "животното", дет' го немало, според някои у БГ-стан

    Коментар


    • Е, и бебе Манков щеше да вари ориз на пара - дет' му казах, че ще стане през 35675 година.

      Ма, той докато не пробва не се увери и после: Ау ... то много бавно се сварява.

      Мхм ... Добро утро, Мутро ...!! ( открихме топлата вода ).

      П.П. Скоро да се гласим, че ще открие, че небето е синьо, а водата е мокра.

      И после ще бучи кат' Мечока, че бил фрусфетен от типа:

      "Ма, вие представяте ли си? Водата е мокра!!!"

      Ъмм ... браус да'е ... - не знаехме, ма добре, че ни светна

      Коментар


      • Първоначално изпратено от sergo Разгледай мнение
        И бульона требе да е бистър.
        Видно е, че телешко варено ( гулаш ) си ял само на ресторант.

        Там бульон е бистър и ще ти кажа защо.

        П.П. Като имат поръчка за гулаш - имат готово сварено, овкусено месо на кубчета ( без кокал ), а от филе направо.

        И имат само да сварят пак директно накълцани картофи на кубчета.

        Демек гребат 1 шепа кубчета месо, 2 шепи кубчета картофи - варят за 15 мин. с долята чешмяна вода и малко зеленчук вътре чушка, домат и магданоз и ти го носят.

        П.П.П. Нищо общо със северния елен - те затова там ти го правят за 20 мин. - па Русото виси по печки час и половина.

        И накрая викаш е едно и също, ърмм ...?

        Все едно аз да кажа, че тишъртка с къс ръкав и шита риза с дълъг ръкав е едно и също. Тениската я шият за няма и минута, па ризата даже и на линия да е отиде поне 15 мин. и ще мине през 3-5 души за това време.

        Най-нацепен е тоя дет' ще монтира яката накрая

        После що цената е различна?

        Коментар


        • Първоначално изпратено от sergo Разгледай мнение
          Анджък.
          ....................

          И нема никакви чушки, мащерки и консерви.
          Компирите, морковите и доматите - режеш най млогу на фифти и без да ги солиш изначало. Целта е соса да е гъст, а зарзавата - девствен.
          Накрая капваш лимон, настърган чер пипер, накълцан пресен магданоз.
          /Пресен казах! Наци изоглавен!/
          'найш ли кога ще ми свариш картофи с домати заедно? Кат' цъфнат налъмите, май френд.

          Киселината винаги спира процесите на сваряване и бая ще почакаш докато стане. Ма, чети си у гугъл тъпите рецепти и се кефи - дет' цульо и пульо си качва фрототията да го четат.

          П.П. Те и по 24 китчън съм ги гледал, че кат' овкусяват елементарна салата рукола примерно - първо блъскат зехтин/олио и после оцета.

          Дръжки - прави се точно обратно - първо оцет и се обърква и най-накрая олиото. Па, ония правят винегред в купа зехтин, сол, чер пипер и накрая оцет. Идиоти!

          Идеята е семпла - мазнината запечатва продукт Х и после, каквото и да го овкусяваш е пълна греда, щот' ти прави мазен клин и не пуска друг вкус.

          Ха, ся утре ще те препитвам за готвене
          Last edited by marandi; 08.01.2014, 05:55.

          Коментар


          • Удебелих ти в черничко думичката "накълцани" - щот' май имаш проблеми с разчитане на елементарен текст да'е ...

            П.П. Цяла глава лук съм слагал - Боже, боже ..

            Ма, как ги си съчинявате от нищото, бря? Другия път ще се записвам на камера, че да гледате. Явно Езикът ( литературният ) вече не е на мода в БГ-стан.

            10 души чели и 10 души нищо не разбрали - нещо такова сме вече - да не говорим за младото поколение. Там с инструкция от 500 страници и картинки, белким стоплят

            Големото събитие - прочетох 20 реда и нищо не разбрах.
            Last edited by marandi; 08.01.2014, 05:45.

            Коментар


            • Първоначално изпратено от sergo Разгледай мнение
              Анджък.
              Точно.
              Целата рецепта си я копирал от бележника на готвача от Аушвиц - д-р Мергеле.А пък за сущата ти я е дал линка Манчо.

              Тъй де!
              Хептен исфиряса българина.
              Единия трополи с тачанки, пък още дубъл въртът с черпака вредни химикали, по сегашному - "фаст фудс".

              Алоу, на първо четене - где ти е целината?
              Кокали набримчил у тиганя
              - Джолан! И то телешки. С две свинси уши.
              И лука/цели глави/ и зърната пипер врят барабар с мършата. И подир се фръля!
              За лука говоря!
              Зърната требе доста да се погняват, та да ги смучеш, а не да ги дъвчеш.
              За зърната пипер говоря! Ти да не сънуваш други?
              /И си забърши лигите. Капат у тенджерата./

              И нема никакви чушки, мащерки и консерви.
              Компирите, морковите и доматите - режеш най млогу на фифти и без да ги солиш изначало. Целта е соса да е гъст, а зарзавата - девствен.
              Накрая капваш лимон, настърган чер пипер, накълцан пресен магданоз.
              /Пресен казах! Наци изоглавен!/

              И бульона требе да е бистър.
              Мозъка от коста се вади, маже се на филийка, ръси се солчица и се рупа/инак мое ти падне чурката/, докато чакаш петнайсе минути тутурутките у манджата да се припознаят, като за последно.

              ...........................
              Ти се едно си зел на Ламята бурканчета с пюре от Децката кухня.
              Пък преди туй си накарал Манчо да му гепне ченето.

              Он сиромашкия, затуй лъца на доволно.
              Ти фиян ли си пак, бря? Или си се нафиркал агейн да'е ...

              П.П. Лук и морков се реже на конкасе техника - чети си като се задушава.

              Обезкостено се добавя свареното месо после да се омесят вкусовете с лук и морков, печена пиперка, мащерка и чер пипер. Идеята е да се запечата вкуса, понеже не се прави предварително марината на месото. Демек овкусяваш го в движение като техника, то вече е сварено месото - иначе ще ти избягат вкусовете в тенджерата, ако ръсиш кат' някой дедо Поп. Тия вкусове ти се набиват в месото само. После влизат другите.

              За чер пипер млян в пликчета не си ли чувал. Обикновено на пакетчето пише млян или на зърна.

              К'ва целина на тая манджа? Няма правя зеленчуков бульон - нали съм си отсипал бульона ( натурален телешки без химия ) в купа от сварените кокалаци преди обезкостестяването и после се къпи все едно с ТЕЛЕШКИ бульон натюр. Целина .... - Боже Господи ... - все едно ще правя постна супа

              И к'во му има на домашна консерва обелено стерилизирано домати? Да си купя пластмасата дет' я продават ся у магазините ли? Дет' блъска на наелон.
              ------------------------------------------------------------------
              П.П. Ха, ся чети пак ко съм писал и си записвай да'е ... - че колкото ме разбра как се правят кнедли - толкоз разбра и как се денси телешко варено да'е ....

              Дзън да не забравя, че и аз лоча, ма не съм изтрещял още

              Цък - да си гледаш конкасе на кое викат - не е на цели моркови и глава лук ( ай не ме учи на готвене, щот' аз ще почна да те "уча" на шевици и ще стане голям смях - хихи
              Attached Files
              Last edited by marandi; 08.01.2014, 05:38.

              Коментар


              • Първоначално изпратено от marandi Разгледай мнение
                Мани ги тия Мечки - те карат на фотосинтеза, па ние простосмъртните ядем да еВа понякога

                ------------------------------------------

                Днес прайках едно телешко варено на Ламята и за 2 години за 3-ти път да измучи доволно - 'ноу е 'убаво, иначе все вкарва лафчетата от типа: "Става или ще се изяде" - много е скъпчив на благите думи, па яде кат' разпран по 5 пъти и по 3 вида манджи - затова е Ламята - все едно го гоня с точилката да го прави да'е ...
                -----------------------------------------

                Ма, накратко като техника - грабват се малко телешки кокали - сваряват се в подсолена вода в някаква тенджера или се осолява месото и се отставя за 30-60 мин. да постои - бульон се отделя и се обезкостява месото - изплаква се тенджерата само и хоп цели картофи ин витро.

                Кило средни картофи само измити и небелени почти се сваряват в подсолена вода за 15 мин. - идеята е да не спира котлонЯ.

                Месото, обезкостено, картофите се белят и през това време вече сме на основната тенджера сложена на котлонЯ с малко олио.

                Бамм ин витро глава лук и морков накълцани за 3-4 мин. да поомекнат под капак.

                Добавя се месото и се бърка - чаена лъжица черен пипер и шепа стрита домашна сушена мащерка.

                Чак след 4-5 мин. вече се добавя печен пипер ( размръзен ) за още 1-2 мин. и се ръга бульонЯ обратно в тенджерата - може се долее и малко водица при нужда.

                Като почне да ври на тих огън се ръгат нарязаните на кубчета почти сварени картофели с една идея по-малко.

                Червен пипер 1 чаена лъжица и 3-4 листа дафинов лист + 1 люта чушка от консерва, надупчена с вилицата.

                Още 15-20 мин. на тих огън да покъкрят заедно и за финал половин буркан обелено стерилизирано домати за 5-10 мин.

                Воала! ( лека сладникава нотка от червения пипер и картофите, леко люто от чушлето и черния пипер, леко кисело от домата и леко солено и мазничко )

                5 вкуса в 1
                --------------------------------------------------------------------------
                П.П. Телешко варено с картофи в стил Русото без да спира котлонЯ - хихи

                Ха, наздраве!

                Анджък.
                Точно.
                Целата рецепта си я копирал от бележника на готвача от Аушвиц - д-р Мергеле.А пък за сущата ти я е дал линка Манчо.

                Тъй де!
                Хептен исфиряса българина.
                Единия трополи с тачанки, пък още дубъл въртът с черпака вредни химикали, по сегашному - "фаст фудс".

                Алоу, на първо четене - где ти е целината?
                Кокали набримчил у тиганя
                - Джолан! И то телешки. С две свинси уши.
                И лука/цели глави/ и зърната пипер врят барабар с мършата. И подир се фръля!
                За лука говоря!
                Зърната требе доста да се погняват, та да ги смучеш, а не да ги дъвчеш.
                За зърната пипер говоря! Ти да не сънуваш други?
                /И си забърши лигите. Капат у тенджерата./

                И нема никакви чушки, мащерки и консерви.
                Компирите, морковите и доматите - режеш най млогу на фифти и без да ги солиш изначало. Целта е соса да е гъст, а зарзавата - девствен.
                Накрая капваш лимон, настърган чер пипер, накълцан пресен магданоз.
                /Пресен казах! Наци изоглавен!/

                И бульона требе да е бистър.
                Мозъка от коста се вади, маже се на филийка, ръси се солчица и се рупа/инак мое ти падне чурката/, докато чакаш петнайсе минути тутурутките у манджата да се припознаят, като за последно.

                ...........................
                Ти се едно си зел на Ламята бурканчета с пюре от Децката кухня.
                Пък преди туй си накарал Манчо да му гепне ченето.

                Он сиромашкия, затуй лъца на доволно.

                Коментар


                • Първоначално изпратено от Наивник Разгледай мнение
                  Бах мааа му, където и да вляза, все востания се дигат
                  Мани ги тия Мечки - те карат на фотосинтеза, па ние простосмъртните ядем да еВа понякога

                  ------------------------------------------

                  Днес прайках едно телешко варено на Ламята и за 2 години за 3-ти път да измучи доволно - 'ноу е 'убаво, иначе все вкарва лафчетата от типа: "Става или ще се изяде" - много е скъпчив на благите думи, па яде кат' разпран по 5 пъти и по 3 вида манджи - затова е Ламята - все едно го гоня с точилката да го прави да'е ...
                  -----------------------------------------

                  Ма, накратко като техника - грабват се малко телешки кокали - сваряват се в подсолена вода в някаква тенджера или се осолява месото и се отставя за 30-60 мин. да постои - бульон се отделя и се обезкостява месото - изплаква се тенджерата само и хоп цели картофи ин витро.

                  Кило средни картофи само измити и небелени почти се сваряват в подсолена вода за 15 мин. - идеята е да не спира котлонЯ.

                  Месото, обезкостено, картофите се белят и през това време вече сме на основната тенджера сложена на котлонЯ с малко олио.

                  Бамм ин витро глава лук и морков накълцани за 3-4 мин. да поомекнат под капак.

                  Добавя се месото и се бърка - чаена лъжица черен пипер и шепа стрита домашна сушена мащерка.

                  Чак след 4-5 мин. вече се добавя печен пипер ( размръзен ) за още 1-2 мин. и се ръга бульонЯ обратно в тенджерата - може се долее и малко водица при нужда.

                  Като почне да ври на тих огън се ръгат нарязаните на кубчета почти сварени картофели с една идея по-малко.

                  Червен пипер 1 чаена лъжица и 3-4 листа дафинов лист + 1 люта чушка от консерва, надупчена с вилицата.

                  Още 15-20 мин. на тих огън да покъкрят заедно и за финал половин буркан обелено стерилизирано домати за 5-10 мин.

                  Воала! ( лека сладникава нотка от червения пипер и картофите, леко люто от чушлето и черния пипер, леко кисело от домата и леко солено и мазничко )

                  5 вкуса в 1
                  --------------------------------------------------------------------------
                  П.П. Телешко варено с картофи в стил Русото без да спира котлонЯ - хихи

                  Ха, наздраве!
                  Last edited by marandi; 08.01.2014, 05:40.

                  Коментар


                  • Бах мааа му, където и да вляза, все востания се дигат

                    Коментар


                    • Първоначално изпратено от mechobikov Разгледай мнение
                      Това е истината. Няма какво да се мъчиш да доказваш. Всички знаем на кой кръволок е син Сергей Станишев, както и колко българи разстреляха кръволоците на баща му като дойдоха на власт.
                      Аз защо не ги обичам тези червеняци. Те затова са си избрали червеното, защото са се изцапали с толкова много кръв. Сега ми говорят за морал, соц. политика и добродетели. Иде ми да повърна
                      домоуправител

                      Коментар


                      • Първоначално изпратено от vmankov Разгледай мнение
                        Eee,
                        фанах ги сините червени комуняги още от началото им.
                        Те, "сините", са робове, деца, на червените от самото начало на "прехода".

                        Няма преход - продължават да са на власт червените свине - без никакво прекъсване.

                        Ако искате, мога да ви докажа.
                        Това е истината. Няма какво да се мъчиш да доказваш. Всички знаем на кой кръволок е син Сергей Станишев, както и колко българи разстреляха кръволоците на баща му като дойдоха на власт.
                        Баба ме научи на много неща.
                        tnm

                        Коментар


                        • http://www.youtube.com/watch?v=l56BvNtEbdc
                          Мацката на барабаните е българка.

                          Оппа!

                          Май изтрих, не нарочно, поста си.
                          Но Мечо го е цитирал (над този пост) - та е останал.
                          Last edited by vmankov; 07.01.2014, 21:18.

                          Коментар


                          • "2013-та бе първата пълна година на бунт. Предстоят ни още такива. Трябва да знаем, че ще се тресе и ние ще участваме в това тресене, за да се подредят нещата по правилен начин"
                            http://www.mediapool.bg/oprostachvan...ews214964.html

                            ---------------------------------------------------------------------------------------------------

                            Хубава ви вечер!

                            Коментар


                            • Първоначално изпратено от 4i40 Разгледай мнение
                              Правилно !
                              И лустрация не направиха...
                              Сини комунисти !!!

                              Сини комунисти е оксиморон.

                              Коментар


                              • Първоначално изпратено от val/she Разгледай мнение
                                Не са виновни демократите, а комунистите и производните им, мечо.
                                Това е истина.

                                Аз обаче си мисля, че досега се сменят само комунисти и производните им. Демократи не се допускат. Не го ли чу. Не било достойна и честна позиция да си антикомунист и да искаш отстраняване на комунистите във всичките им форми от властта.
                                Баба ме научи на много неща.
                                tnm

                                Коментар

                                Working...
                                X