If this is your first visit, be sure to
check out the FAQ by clicking the
link above. You may have to register
before you can post: click the register link above to proceed. To start viewing messages,
select the forum that you want to visit from the selection below.
Съобщение
Collapse
No announcement yet.
Поколението на 30+ годишните - между миналото и бъдещето...(архив до 13.08.2013 г.)
Не знам. В уикипедия пише, черно на бяло, че аз съм прав, че аксиомите се избират, а не се доказват. Май същото го пишело и в учебника по математика за 6ти или 7ми клас. Аз имам у нас един учебник по висша математика и там пише същото. Става въпрос за справочника на Каменаров от 1994 година
Така е, ама не се възгордявай само заради простия факт, че Марандич не е учил математика след 7-ми клас.
Не знам. В уикипедия пише, черно на бяло, че аз съм прав, че аксиомите се избират, а не се доказват. Май същото го пишело и в учебника по математика за 6ти или 7ми клас. Аз имам у нас един учебник по висша математика и там пише същото. Става въпрос за справочника на Каменаров от 1994 година
"В началото на 20 век математиката формализира основите си до такава степен, че самите математически теории могат да бъдат разглеждани като математически обекти, а логиката - като клон на математиката." http://bg.wikipedia.org/wiki/%D0%90%...BE%D0%BC%D0%B0
Май май точно Мечо разбира от математическа логика, за разлика от тези, които го обвиняват, че не разбира. Първоначално приемане (истина, аксиома) не се доказва, не е нужно да отговаря на никакви други критерии освен на субективния избор. Така е според математическата логика, а от началото на 20ти век логиката се разглежда като клон на математиката. Спор за истината не се води с рационални аргументи. Налагането на спор за истината с рационални аргументи в математиката се нарича порочен кръг. Порочен кръг не е само термин от софистиката, това е термин също и от съвременната математическа логика. В хуманитарната област налагането на спор за истината с рационални аргументи се нарича фанатизъм.
Още колко време ще си дуднеш глупостите? Или пак си зъ-зъ-зъ-зъ-зааациклил, бря?
-----------------------
Мисля, че те ковнах вери, вери отдавна и веднага колко си босс, както с теорията, така и с практиката. Бях ти мятал и парадокси в дялове от математиката.
Ето ти пак линк, но и след 100 години няма да го разбереш кат' те гледам.
Демек, има разлика в континиума дали е плосък, елипсовиден или хиперболичен. Затова и едни аксиоми за един континиум са приложими, а другите не са и обратно.
А, континиумът ти е един същ мой простий Кафяв горски приятелю!!!
Един и същ свят и различни правила/закони/аксиоми. Що така става? Ърмм ..?
Демек: при 2 успоредни прави имаш ли пресечна точка и колко на брой са, спрямо средата, за която ги изследваш
П.П.П. Ти си учил до 5-ти клас, че 2 успоредни прави нямат пресечна точка. Аз па ти казвам, че имат безбройно много пресечни точки всички успоредни прави.
"В началото на 20 век математиката формализира основите си до такава степен, че самите математически теории могат да бъдат разглеждани като математически обекти, а логиката - като клон на математиката." http://bg.wikipedia.org/wiki/%D0%90%...BE%D0%BC%D0%B0
Май май точно Мечо разбира от математическа логика, за разлика от тези, които го обвиняват, че не разбира. Първоначално приемане (истина, аксиома) не се доказва, не е нужно да отговаря на никакви други критерии освен на субективния избор. Така е според математическата логика, а от началото на 20ти век логиката се разглежда като клон на математиката. Спор за истината не се води с рационални аргументи. Налагането на спор за истината с рационални аргументи в математиката се нарича порочен кръг. Порочен кръг не е само термин от софистиката, това е термин също и от съвременната математическа логика. В хуманитарната област налагането на спор за истината с рационални аргументи се нарича фанатизъм.
Много удобно го пропуснах. Точно по време на дъжда мислех да ходя до ЛИДЛ, ама жена ми се прибра и каза, че ще сготви тиквички с копър и чесън. Стори ми се добро мезе за домашарката която подкарах тутакси, след като преди това ударих едно червено "Джони" с печени белени слънчогледови семки.
Ако на стайлинг го водиш ше вземе да стане хубава мечка, и тогаваможе да я наевеме, карминьол един.
Ми някои поумнявят от това.
Набутване в стайлинг за такива е необосновано ( справка костюмчетата с бели чорапки от 1989 годинка и "преходът" до наши дни ). Ама, повечето депутати вече си вържат правилно вратовръзката .... - какво "постижение" само. Хлипам от телешки възторг
Прилича ми на БаМмкоФф .... голяма уста - големи лафчета и накрая изсра едно голямо лайно за бъдещите дечица на БГ-стан да ги хрупат.
П.П. Демек - ниска добавана стойност кат' продукт. С копи/паста или рийд енд паста не става.
Вкарваш ме в съвсем друга материя, но предполагам се разбира.
Извод: Ниска добавена копи/паста - няма как да произведе и да се мулти-плицира чрез останалите във висок продукт с добавена стойност.
Липсват 2 основни пера - иновации ( за бизнеса ) и креативност ( в личен план ).
Така отглеждаме "папагали", които се кръстят на Мечки/Калинки и сие .... ( мега-опасна сволач, която обрича цялата страна да изчезне до 20 години ) - понеже копи/паста лафчета на 2000 години и ги повтарят кат' мантра небесна - а колелото не спира да се върти през това време.
Докато копирате чужди модели ( на амнасейт хиляди години ) - ще сте последна дупка на кавала форевър!!
Такива тъпи плагиати трябва да се убиват с камъни до стената, защото даже не разбират колко са вредни за цялото Общество, а то в момента има нужда от Вяра, Надежда и Любов. И да оцелее в следващите 20 години.
----------------------------------------------------------
На Русото му е досадно вече от шарлатани - добре, че Фидоската не пише в тоя форум да видиш на какво ще я направя.
Също както и цялата чета, наречена "политически" елит в БГ-стан - които изклаха 2 милки вече и 1.5 прокудиха да се скитат по света.
Ся ви пиша 'ноу интересна статия - хаха
Ако решил Господ, ще види и бел свет и се извинявам предварително за нея
Ето ти, един по(тире)здрав, че нещо 'ноу се мъчиш да литваш, па не ти се отдава природно:
-------------------------------------------------
песента на - Сашето и Ванката - Много си Тъп Саше
ДОБРО И ЗЛО
Един известен Учител провеждал всяка неделя занятия по медитация. За тази цел пристигали ученици от различни краища на Китай. Веднъж при едно такова събиране хванали ученик-крадец. Съобщили за това на Учителя, но той не направил нищо по въпроса.
По-късно крадецът отново бил хванат да краде, но Учителят отново не направил нищо. Учениците много се ядосали и написали официална молба да се изгони крадеца. В противен случай те щели да напуснат всички заедно.
Учителят прочел молбата, събрал учениците и им казал:
— Вие, премъдри братя, знаете много добре, кое е добро и кое е зло. Вие можете да отидете да се учите, където си поискате. Този ваш заблуден брат, обаче, не може да различи доброто от злото. Кой ще го научи на това, освен мен? Той ще си остане тук, дори и всички вие да си отидете.
Сълзи потекли по лицето на крадеца и всичките му желания да краде изчезнали.
Ученикът крадец е ограничен. Той си мисли, че кражбата е добро. Останалите ученици също са ограничени. Те си мислят, че кражбата е зло. А кражбата си е просто кражба. Учителят е мъдър. Той е свободен и не различава добро и зло. Знае какви са ограниченията както на крадеца, така и на останалите ученици. Когато казва, на оплакващите се ученици, че знаят, кое е добро и кое зло, това е сарказъм, тъй като на тях им е казвано преди по време на обучението, че добро и зло са относителни, но те не са осъзнали това. Крадецът също е ограничен, но неочакваните думи на учителя го вадят от равновесие, той се усъмнява в правилността на своите възгледи, това му дава възможност да се осъзнае и да разбере, че кражбата не е нито добро, нито зло. Развълнуван от внезапното осъзнаване, крадецът се разплаква. Осъзнаването кара крадеца да спре да краде.
Уникално тъп си, Мечок!
Правил съм ви фермани с изследвания коя е критичната точка на самозаразяване на една среда.
Процесът върви като самоинфектиране на среда Х и при проспиване достига критична точка, от която насетне заразява цялата среда.
П.П. Пример: 1-но поколение безработни ( социалки ) започва да бълва поколения безработни ( социалки ).
1-но поколение неграмотни - започва след себе си да бълва поколения безработни и неграмотни (т.н.)
1-но поколение на кретени ( Мечки ) - започва да бълва след себе си цели поколения кретени и т.н. ...
Както искаш го разбирай, но се поспри с простотиите си, за да не ти метнем кожата пред камината да си пием ракойката на нея.
П.П.П. Някога ще осъзнаеш ли, че Природата не ти е дала ЕнтЕлект и те е подминала. Не се напъвай, че ставаш смешен кат' се правиш на "умник"
ДОБРО И ЗЛО
Един известен Учител провеждал всяка неделя занятия по медитация. За тази цел пристигали ученици от различни краища на Китай. Веднъж при едно такова събиране хванали ученик-крадец. Съобщили за това на Учителя, но той не направил нищо по въпроса.
По-късно крадецът отново бил хванат да краде, но Учителят отново не направил нищо. Учениците много се ядосали и написали официална молба да се изгони крадеца. В противен случай те щели да напуснат всички заедно.
Учителят прочел молбата, събрал учениците и им казал:
— Вие, премъдри братя, знаете много добре, кое е добро и кое е зло. Вие можете да отидете да се учите, където си поискате. Този ваш заблуден брат, обаче, не може да различи доброто от злото. Кой ще го научи на това, освен мен? Той ще си остане тук, дори и всички вие да си отидете.
Сълзи потекли по лицето на крадеца и всичките му желания да краде изчезнали.
Ученикът крадец е ограничен. Той си мисли, че кражбата е добро. Останалите ученици също са ограничени. Те си мислят, че кражбата е зло. А кражбата си е просто кражба. Учителят е мъдър. Той е свободен и не различава добро и зло. Знае какви са ограниченията както на крадеца, така и на останалите ученици. Когато казва, на оплакващите се ученици, че знаят, кое е добро и кое зло, това е сарказъм, тъй като на тях им е казвано преди по време на обучението, че добро и зло са относителни, но те не са осъзнали това. Крадецът също е ограничен, но неочакваните думи на учителя го вадят от равновесие, той се усъмнява в правилността на своите възгледи, това му дава възможност да се осъзнае и да разбере, че кражбата не е нито добро, нито зло. Развълнуван от внезапното осъзнаване, крадецът се разплаква. Осъзнаването кара крадеца да спре да краде.
Не става - той т'ва иска точно ( някой да го отстреля ), за да се прави на светец и после да му русуват кръгче около тиквата и да го тургат по църквите на икони.
П.П. Ако го застраховаме пак кинти няма да лапнем, щот' е евтинджос кат' жив.
Кинти не може да вади, само се набутва кат' ахмак по форексо - въобще голяма набутка е тая Мечка и не спира да плюска баклава.
Ще го ръгнем на Бриджит Бардо, докато не се е усетила и ще направим 3 дена як запой у форумО, че сме се отървали
Идеята не е лоша, ама ако и тя не го иска мое да му направим една мечка и да му земем кинтите, квот' е останало там.
Коментар