If this is your first visit, be sure to
check out the FAQ by clicking the
link above. You may have to register
before you can post: click the register link above to proceed. To start viewing messages,
select the forum that you want to visit from the selection below.
Съобщение
Collapse
No announcement yet.
Поколението на 30+ годишните - между миналото и бъдещето...(архив до 13.08.2013 г.)
Това, Мечо, значи, че не си прав. Въртенето на земята, както и нейната форма, могат да бъдат доказани включително и със СРС-та.
Сега се правиш, че не разбираш за да ме накараш да ти се извинявам за грубостта ли ???
Добре извинявай. Виждам, че не разбираш от математическа логика. Взимам си думите назад. Посипвам си главата с пепел.
Нали за да докажеш, че земята се върти, трябва да приемеш нещо друго за вярно. И така нататък, и така нататък и накрая така или иначе се стига до нещо, което е прието за вярно. В основата на всеки анализ стои недоказана истина. Но, нека не включваме физика, защото проверката в практиката допълнително ще обърка някои колеги, които и без това са объркани.
Отвори уикипедия и прочети. Там пише черно на бяло, че в математиката аксиомите се избират. Виж с ключова дума "аксиома"
Това се доказва, а преди това е било аксиома, стъпила в/у гърбове на слонове и други твари.
Така е. Значи аз съм прав.
Ама ако може да не намесваме физика, щото колегите с математика едвам се оправят.
Във физиката е малко по сложно, защото там имаме и проверка чрез експерименти.
ПАРАДОКСИТЕ на ФРУФЕСОР МЕЧКУФ и ролята на фруфесорите в световната наука
--------------------------------------
Дните безгрижно ръсели своята благодат - Вълкът и агнето спечелили последния горски турнир по бридж на двойки под великодушния поглед на Лъвицата-майка, която била назначила за главен готвач Зайчето и една Антилопа и понякога скришом примлясквала, докато ги изглеждала в гръб на традиционния кетаринг.
Горското безгрижие и блаженство не се отнасяло единствено за междугалактическият учен, хонориус кауза на галактиките Андромеда и Млечен път. Вече 25 пещери не стигали да поберат наградите и отличията като най-много се гордеел с една последните си - костена диадема от тролски пътешественик, посетил свещената черна дупка само с един хамбургер и 2 кен-чета бира.
Тънки бръчки прорязвали ентелегентното му чело, понеже от няколко месеца се натъкнал на нечуван проблем и сега трябвало да препревя цялата междугалактическа наука, а не знаел как.
Както обикновено дебнещата опасност го връхлятяла внезапно.
Оказало се, че не може да си стигне сянката. Месеци наред търчал по плажа в опити да я хване, но пущината все му се изплъзвала.
Колкото по-бързо тичал - и тая гадина ( сянката му ) започвала да търчи по-бързо и тя.
П.П. Сега 6 месеца преподавал пруферска мътиматикъ, че някой, който се движи 10 пъти по-бързо от друг - по-бързият нивгиж нямало да настигне по-бавния, според великите си фрузрения.
И после спял каталясал по 6 месеца кат' труп ( зимен сън ) - понеже не спирал с опитите да търчи кат' гламав всяка сутрин на плажа и да си гони сянката по цял ден, дет' той бил по-бърз от нея по пруфесорските си теории, ъксиоми и анализи.
След 30 годишни опити, още не можел да я хване, но твърдо бил решил да не спира и да "УбрУзова" другите, че по-бързият субект в Галактиката - нямало как нивгиж да изпревари по-бавен субект и щял да го гони безкрайно време.
И на него му звучало кретенско, ама к'во да направел - налЕ бил Фруфесур на половината Всиленъ и все нещо трябвало да ръси ...
П.П.П. В краен случай винаги имал опцията да измисли нов парадокс и да напълни още 2 пещери с награди за пУстижения в науката.
Мечо, аз изтеглих паричките от бъкета. Не търгувам. Като Схемата само озвучавам)) На есен ще го мисля Кво си си купил?
Евтината банка. Дето я умножиха по десет наскоро. cbk-gr. Това лято ми върви търговията, не мога да се оплача. Само тази банка дето я стискам вече бая време и не мога да вляза в парите. Ся има шанс. Още малко нагоре и съм на сметка.
Така е, по метода проба-грешка може да се окаже че си открил ново предзначение на тоя уред Иначе, който не е свободен той не греши, свободата е грешка, питай Мечо
Коментар