Съобщение
Collapse
No announcement yet.
Поколението на 30+ годишните - между миналото и бъдещето...(архив до 13.08.2013 г.)
Collapse
Заключена.
X
X
-
Първоначално изпратено от mechobikov Разгледай мнениеКорабостроители що
ти даже не разбра и майтапа за тибетците, дет' вкарах, а именно, че на Еверест точката на кипене на водата е 68 градуса целзий, а не 100 градуса на 0 метра надморска и 0 атмосфери налягане.
П.П. Та, фритчите за ФРУФЕСУР МЕЧКУФ имате доста наука там, поднесена кат' майтап.
Затова и тибетците са си форма на шарлатани - естествено, че като се загънеш в малко по-топли грешки - после телесната ти температура ще топи ледове около тИбя там, каквито демонстрации са правели и к'ви Фрусфетитили били - чиста измама.
Още си зле - но имаш мерак и си упорит - някой ден ще успееш да стигнеш до Дзън познанието и не се еВавай с тия дет' ви строят корабите - напред сме доста с познанието, щот' ти даже не се замисляш, че корабчето ти плава при всякакви условия и различни параметри
Ся свети Боко ме кара да садя картофи, а Орешарката ще излезе с вариант за ангария още 10 години. Ма, трогнат съм - картофи не ям, па ангарията е форма за обезлюдяването на БГ-стан дет' ви правят в момента.
Виж си лафчетата по Конвенциите за т.нар. икономически геноцид - там са описани сосно и даже и ти ще ги вдянешLast edited by marandi; 20.05.2013, 18:53.
Коментар
-
Първоначално изпратено от master of the seven seas Разгледай мнениеКаква е тая ламя,дето храниш? Изпуснал съм обясненията. А младите картофи се белят сурови. Слага6 ги в една тенджера със сол и малко вода. После тръскаш и те сами се белят. Точно 2мин за 1 кило дребни МЛАДИ картофи. След това си ги запържваш с копър, няма нужда дори да ги реже6
. През ден я правим рецептата, много са вкусни ( качих 2 кила)
Демек 10 месеца месеца Русото да виси по печки и ся се учим
П.П. Хубаво е да махаш скробялата, т.е. да ги накисваш преди сваряването, но изчаквай 1-2 часа да се дехлорира студената вода.
Общо взето си прав, работа за 10 мин. точно е, но визирах картофи соте, които след сваряване после се и пръжват за 5 мин. по избор каква коричка гониш в масло с копър и чесън ( френска кухня ), а ти шпрехаш за друго в момента.
Поздрави!Last edited by marandi; 20.05.2013, 18:43.
Коментар
-
Първоначално изпратено от marandi Разгледай мнениеБе, тук и печурките белим на ръка преди готвене после.
По варненско знам, че даже и доматите не белите при стерилизация, а ги варите със шушльопките.
П.П. Ешрия еколи при западнярчетата - дет' позимряха 5 примата е, щот' не махат "зеленото" на доматите ( там където е дръжката ), докат' в БГ-стан навсякъде го махат, даже и по кръчмите.
'ноу дълга тема ми отваряш кое защо се прави - тряя ти влизам на молекули на водата, агрегатни състояния и т.н.
Не е нужно да разбираш нещо защо бабите са го правели така някога, а просто да го правиш
Ха, наздраве - тук превеля с лека градушка и се очертава готин ден за къркане.
Коментар
-
Първоначално изпратено от Наивник Разгледай мнениеАбе що ги белите изобщо младите картофи
То чарът им е в коричката
Казват, че е канцерогенна, ама
По варненско знам, че даже и доматите не белите при стерилизация, а ги варите със шушльопките.
П.П. Ешрия еколи при западнярчетата - дет' позимряха 5 примата е, щот' не махат "зеленото" на доматите ( там където е дръжката ), докат' в БГ-стан навсякъде го махат, даже и по кръчмите.
'ноу дълга тема ми отваряш кое защо се прави - тряя ти влизам на молекули на водата, агрегатни състояния и т.н.
Не е нужно да разбираш нещо защо бабите са го правели така някога, а просто да го правиш
Ха, наздраве - тук превеля с лека градушка и се очертава готин ден за къркане.
Коментар
-
Първоначално изпратено от mechobikov Разгледай мнениеКорабостроители що
Коментар
-
Първоначално изпратено от Наивник Разгледай мнениеАбе що ги белите изобщо младите картофиБаба ме научи на много неща.
tnm
Коментар
-
Първоначално изпратено от marandi Разгледай мнениеМа, кат' има жълт картон - значи жълт картон. Т'ва не значи не помагам ( инструктирам ).
П.П. Номера на Ламята е, че се мъчи да манипулира и бачкане за 10 мин. макс. - щот' ко да праиш докат' чакаш едни картофи да сварят и ми пъшка там, ама номерата не вървят и да ги изкара на 2-3 часа блъскане и че се е сцепил от бачкане.
Затова си партнираме в такъв стил - минавам поглеждам, питам го какво мислиш, предлагам, а искаш ли така да опиташ, предупреждавам не се прави така, но ако държиш така си го направи. Ще ти струва 2 часа повече и ще ти е по-хамалско - усмивка - излизам.
Ето ти инструкции на книжен носител - после контрол и малко помощ при нарязването, че има артрит и пръстите му кат' на римски пехотинец табаните и накрая обратна връзка: "Видя ли не е толкоз сложно - другия път ще си още по-страхотен."
'ноу светски отношения държим - спокич - особено кат' тръгне някой да ме манипулира - то на Мечката манипулациите са кат' първолак пред тия на Ламята - само че и Ламята не знае, че Русото даже преподава по манипулации, а не дали ги е чувал
Ся се чуди как да си изчисти жълтия картон и да му сготвя нещо, ама рано му е още - утре ще се обучаваме на друго по същата схема. Заповядай, това така, това онака, браво - хапвай си.
Каква е тая ламя,дето храниш? Изпуснал съм обясненията. А младите картофи се белят сурови. Слага6 ги в една тенджера със сол и малко вода. После тръскаш и те сами се белят. Точно 2мин за 1 кило дребни МЛАДИ картофи. След това си ги запържваш с копър, няма нужда дори да ги реже6
. През ден я правим рецептата, много са вкусни ( качих 2 кила)
Коментар
-
Първоначално изпратено от Наивник Разгледай мнениеМое ли на мен едни прАжени картофки със сириниье да спретнеш на скенерчето?
П.П. Номера на Ламята е, че се мъчи да манипулира и бачкане за 10 мин. макс. - щот' ко да праиш докат' чакаш едни картофи да сварят и ми пъшка там, ама номерата не вървят и да ги изкара на 2-3 часа блъскане и че се е сцепил от бачкане.
Затова си партнираме в такъв стил - минавам поглеждам, питам го какво мислиш, предлагам, а искаш ли така да опиташ, предупреждавам не се прави така, но ако държиш така си го направи. Ще ти струва 2 часа повече и ще ти е по-хамалско - усмивка - излизам.
Ето ти инструкции на книжен носител - после контрол и малко помощ при нарязването, че има артрит и пръстите му кат' на римски пехотинец табаните и накрая обратна връзка: "Видя ли не е толкоз сложно - другия път ще си още по-страхотен."
'ноу светски отношения държим - спокич - особено кат' тръгне някой да ме манипулира - то на Мечката манипулациите са кат' първолак пред тия на Ламята - само че и Ламята не знае, че Русото даже преподава по манипулации, а не дали ги е чувал
Ся се чуди как да си изчисти жълтия картон и да му сготвя нещо, ама рано му е още - утре ще се обучаваме на друго по същата схема. Заповядай, това така, това онака, браво - хапвай си.Last edited by marandi; 20.05.2013, 18:03.
Коментар
-
Първоначално изпратено от marandi Разгледай мнение
Викам, чакай малко - отидох до принтера - фраснах му картофи соте и му шпрехам небрежно.Баба ме научи на много неща.
tnm
Коментар
-
Първоначално изпратено от marandi Разгледай мнениеВикам, чакай малко - отидох до принтера - фраснах му картофи соте и му шпрехам небрежно.
Коментар
-
Вчера па Ламята ми скъса нервите, щот' си купил млади картофи, накиснал и ги тръгнал да ги бели?
Минах, питах го ко мислиш да прайкаш? Вика не знам, брат по телефона от фитка майна ми каза яхния.
Викам, чакай малко - отидох до принтера - фраснах му картофи соте и му шпрехам небрежно.
Т'ва ще ти е най-бързото и ще станат вкусни, ама първо се варят в подсолена вода, а после се белят, щот' така ще си играеш да ги белиш 2 часа ( младите картофи са дребни ), отделно белените картофи поемат много вода и после ще ти е по-трудно при другата обработка ( запържване ) в тигана. Демек още време ще замине.
Викам, ако искаш си сложи тендежерата да ти кипне водата, слагай ги вътре почти да се сварят и после ще си ги обелиш за 2 мин. само.
П.П. Ламята ми напомня на Мечката - 2 часа бели 1 кило картофи, за да ми докаже, че е по-добре да си идиот-хамалин, отколкото да си ги направи за 20 мин. сваряване и после 5 мин. запържване с копър и чесън.
Та, висях до 00часа да го чакам, понеже скочих да му го нарежа после, да му объркам подправките ( много копър, краве масло и стар чесън ) и да дочака свУбудата, че се е справил сам.
Прибра си рецептата от листа - и само го избазиках - ти, ако бачкаш в ресторант ще те уволнят, бря - 2 часа за 2 пикливи тигана с картофи. Те клиентите им ще измрат от глад докат' ги нахраниш - хаха
Ама, ся е хепи - научил нещо ново и ще търчи до комшийката да й носи ( щот' станаха секси все пак ), а тя гледам днес му ръгнала консерви от гъши пастет и риба тон.
Тия неква свалка ми прайкат май - а, па аз последен ще разбера сякаш
Коментар
-
Първоначално изпратено от kev Разгледай мнениеМарандий, ко прайш бря? Къртиш ли, къркаш ли? Я пусни нещо свежо за Фруфесур Мечкуф, 'ко имаш под ръка де
По принцип е много рядко състояние, което се мярка за не повече от 3-5 мин. и то не всеки ден. Тогава, ако успея да лепна момента кат' емоция - изскача Фруфесур Мечкуф, иначе няма как.
П.П. Русото за какво издивя, че ми изтриха 2-3 истории за фруфесура, дет' ме беше праснала музата и после нямат възстановка.
Не ги и помня после
Демек, изпусна ли момента после не мога да ги напиша точно по същия начин, щот' музата си отлетяла - хаха
П.П.П. Последната дет' я фраснаха беше в лек английски стил на черен хумор кат' Удхаус ( и аз тъкмо натискам публикувай ), давам веднага "рефреш", щот' кат' бързам да не изпусна мислАта, а пиша по-бавно, отколкото мисля и правя грешки, прескачам букви, срички и т.н. ).
И бия рефреш да я пооправя, буквално след 5 сек. и то ми дава изтрито. А, бе как да имате нов Ботев и Вазов някога като то техн. е невъзможбо моди-то да е прочело какво е пуснато за 5 сек. - понеже беше половин страничка - а вече яростно блъска делийт?!?!
Демек, трие ме по ник директно и даже не чете и зат'ва ся ще ги придърпат шефчетата им да питат ко ста'а? Конституция в БГ има ли - няма ли? И те да се оправят с нея после, как си искат.Last edited by marandi; 20.05.2013, 17:26.
Коментар
-
Първоначално изпратено от Patilan Разгледай мнениеЗащо мислиш че е менте ?..........Имаше някакви съмнения,но виждам че го има и в руското издание на "Дневник на писателя"
II. САМЫЙ ЛАКЕЙСКИЙ СЛУЧАЙ, КАКОЙ ТОЛЬКО МОЖЕТ БЫТЬ
Помните ли, господа, как еще летом, еще задолго до "Плевны", мы вдруг
вошли в Болгарию, явились за Балканами и онемели от негодования. То есть не
все, это первым делом надо заявить, даже далеко не половина, а гораздо
меньше, - но всё же вознегодовавших было значительное число и раздались
голоса. Голоса корреспондентов из армии и потом тотчас же голоса в нашей
прессе, особенно в петербургской. Это были горячие голоса, убежденные,
полные самого добродетельного негодования...
Всё дело вышло из-за того, что обладатели голосов этих шли, как
известно всему миру и особенно нам, спасать угнетенных, униженных,
раздавленных и измученных. Еще до объявления войны я, помню, читал в самых
серьезнейших из наших газет, при расчете о шансах войны и необходимо
предстоящих издержек, что, конечно, "вступив в Болгарию, нам придется
кормить не только нашу армию, но и болгарское население, умирающее с
голоду". Я это сам читал и могу указать, где читал, и вот, после такого-то
понятия о болгарах, об этих угнетенных, измученных, за которых мы пришли с
берегов Финского залива и всех русских рек отдавать свою кровь, - вдруг мы
увидели прелестные болгарские домики, кругом них садики, цветы, плоды,
скот, обработанную землю, родящую чуть не сторицею, и, в довершение всего,
по три православных церкви на одну мечеть, - это за веру-то угнетенных! "Да
как они смеют!" - загорелось мгновенно в обиженных сердцах иных
освободителей, и кровь обиды залила их щеки. "И к тому же мы их спасать
пришли, стало быть, они бы должны почти на коленках встречать. Но они не
стоят на коленках, они косятся, даже как будто и не рады нам! Это нам-то!
Хлеб-соль выносят, это правда, но косятся, косятся!.."
И поднялись голоса. Послушайте, господа, как вы думаете: вдруг вы
получаете или фальшивую или ложно понятую вами телеграмму о том, что
близкий вам человек, друг или брат ваш, лежит больной, где-то там ограблен,
или под вагон попал, или что-нибудь в этом роде. Вы бросаете все дела ваши
и мчитесь к несчастному брату, - и вдруг ничего не бывало: вы встречаете
человека, который здоровее вас, сидит за столом и обедает, с криком зовет
вас за стол и хохочет о фальшивой вашей тревоге, о вышедшем qui pro quo. 6
Любите вы иль даже не очень любите этого человека, но неужели вы
рассердитесь на него за то, что его не ограбили и что он не попал под
вагон? Главное за то, что у него такие красные щеки и что он так исправно
ест обед и пьет вино? Ведь не правда ли, что нет? Напротив, ведь вы
порадоваться еще должны, что он жив и здоровее вашего.
Ну, конечно, по человечеству немножко и рассердитесь, - но ведь не за
то же, что ему не перерезало колесами ноги? Ведь не пойдете же вы сейчас
из-за стола писать об нем корреспонденции и анекдоты, чернить его характер,
подмечать невыгодные черты... Ну, а ведь про болгар это делали. "У нас,
дескать, и зажиточный мужик так не питается, как этот угнетенный болгарин".
А другие так вывели потом, что русские-то и причиной всех несчастий
болгарских: что не грозили бы мы прежде, не зная дела, за угнетенного
болгарина турке и не пришли бы потом освобождать этих "ограбленных"
богачей, так жил бы болгарин до сих пор как у Христа за пазухой. Это и
теперь еще утверждают. .....
Доказателство за доверие дава първо оня, който го търси!
Коментар
Коментар