IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Start.bg Posoka Boec Megavselena.bg Chernomore
Контролен панел | Съобщения | Потребители | Търси
  • If this is your first visit, be sure to check out the FAQ by clicking the link above. You may have to register before you can post: click the register link above to proceed. To start viewing messages, select the forum that you want to visit from the selection below.

Съобщение

Collapse
No announcement yet.

Поколението на 30+ годишните - между миналото и бъдещето...(архив до 13.08.2013 г.)

Collapse
Заключена.
X
X
  • Филтър
  • Време
  • Покажи
Clear All
new posts

• Първоначално изпратено от marandi Разгледай мнение

100 градуса на 0 метра надморска и 0 атмосфери налягане.
    Баба ме научи на много неща.
    tnm

Коментар

• Първоначално изпратено от mechobikov Разгледай мнение
      Корабостроители що
      Мечка,

ти даже не разбра и майтапа за тибетците, дет' вкарах, а именно, че на Еверест точката на кипене на водата е 68 градуса целзий, а не 100 градуса на 0 метра надморска и 0 атмосфери налягане.

П.П. Та, фритчите за ФРУФЕСУР МЕЧКУФ имате доста наука там, поднесена кат' майтап.

Затова и тибетците са си форма на шарлатани - естествено, че като се загънеш в малко по-топли грешки - после телесната ти температура ще топи ледове около тИбя там, каквито демонстрации са правели и к'ви Фрусфетитили били - чиста измама.

Още си зле - но имаш мерак и си упорит - някой ден ще успееш да стигнеш до Дзън познанието и не се еВавай с тия дет' ви строят корабите - напред сме доста с познанието, щот' ти даже не се замисляш, че корабчето ти плава при всякакви условия и различни параметри

Ся свети Боко ме кара да садя картофи, а Орешарката ще излезе с вариант за ангария още 10 години. Ма, трогнат съм - картофи не ям, па ангарията е форма за обезлюдяването на БГ-стан дет' ви правят в момента.

Виж си лафчетата по Конвенциите за т.нар. икономически геноцид - там са описани сосно и даже и ти ще ги вдянеш
      Last edited by marandi; 20.05.2013, 18:53.

Коментар

• Първоначално изпратено от master of the seven seas Разгледай мнение
        Каква е тая ламя,дето храниш? Изпуснал съм обясненията. А младите картофи се белят сурови. Слага6 ги в една тенджера със сол и малко вода. После тръскаш и те сами се белят. Точно 2мин за 1 кило дребни МЛАДИ картофи. След това си ги запържваш с копър, няма нужда дори да ги реже6. През ден я правим рецептата, много са вкусни ( качих 2 кила)
        Майка ми почина преди 1 година, а Ламята е била гледан мъж - та, сега една година се клатим взаимно, че Русото не е жена му - щот' под 5 вида манджи не сяда на маса, а ми връткаше чалъми, че не бил "готвач". Викам, спокойно Русото ще те научи веднага.

Демек 10 месеца месеца Русото да виси по печки и ся се учим

П.П. Хубаво е да махаш скробялата, т.е. да ги накисваш преди сваряването, но изчаквай 1-2 часа да се дехлорира студената вода.

Общо взето си прав, работа за 10 мин. точно е, но визирах картофи соте, които след сваряване после се и пръжват за 5 мин. по избор каква коричка гониш в масло с копър и чесън ( френска кухня ), а ти шпрехаш за друго в момента.

Поздрави!
        Last edited by marandi; 20.05.2013, 18:43.

Коментар

Бе, тук и печурките белим на ръка преди готвене после.

По варненско знам, че даже и доматите не белите при стерилизация, а ги варите със шушльопките.

П.П. Ешрия еколи при западнярчетата - дет' позимряха 5 примата е, щот' не махат "зеленото" на доматите ( там където е дръжката ), докат' в БГ-стан навсякъде го махат, даже и по кръчмите.

'ноу дълга тема ми отваряш кое защо се прави - тряя ти влизам на молекули на водата, агрегатни състояния и т.н.

Не е нужно да разбираш нещо защо бабите са го правели така някога, а просто да го правиш

Ха, наздраве - тук превеля с лека градушка и се очертава готин ден за къркане.
          Аааа, по варненско доматиту директно с колците го рупаме. Ама аз съм тарикат, селянче от вашия край и знам как се прави стерилизирано доматИ

Коментар

• Първоначално изпратено от Наивник Разгледай мнение
            Абе що ги белите изобщо младите картофи
            То чарът им е в коричката
            Казват, че е канцерогенна, ама
            Бе, тук и печурките белим на ръка преди готвене после.

По варненско знам, че даже и доматите не белите при стерилизация, а ги варите със шушльопките.

П.П. Ешрия еколи при западнярчетата - дет' позимряха 5 примата е, щот' не махат "зеленото" на доматите ( там където е дръжката ), докат' в БГ-стан навсякъде го махат, даже и по кръчмите.

'ноу дълга тема ми отваряш кое защо се прави - тряя ти влизам на молекули на водата, агрегатни състояния и т.н.

Не е нужно да разбираш нещо защо бабите са го правели така някога, а просто да го правиш

Ха, наздраве - тук превеля с лека градушка и се очертава готин ден за къркане.

Коментар

• Първоначално изпратено от mechobikov Разгледай мнение
              Корабостроители що
              Мечо, погледни във валутна. Да не пропуснеш леФ!

Коментар

Абе що ги белите изобщо младите картофи
                Корабостроители що
                tnm

Коментар

• Абе що ги белите изобщо младите картофи
                  То чарът им е в коричката
                  Казват, че е канцерогенна, ама

Коментар

Ма, кат' има жълт картон - значи жълт картон. Т'ва не значи не помагам ( инструктирам ).

П.П. Номера на Ламята е, че се мъчи да манипулира и бачкане за 10 мин. макс. - щот' ко да праиш докат' чакаш едни картофи да сварят и ми пъшка там, ама номерата не вървят и да ги изкара на 2-3 часа блъскане и че се е сцепил от бачкане.

Затова си партнираме в такъв стил - минавам поглеждам, питам го какво мислиш, предлагам, а искаш ли така да опиташ, предупреждавам не се прави така, но ако държиш така си го направи. Ще ти струва 2 часа повече и ще ти е по-хамалско - усмивка - излизам.

Ето ти инструкции на книжен носител - после контрол и малко помощ при нарязването, че има артрит и пръстите му кат' на римски пехотинец табаните и накрая обратна връзка: "Видя ли не е толкоз сложно - другия път ще си още по-страхотен."

'ноу светски отношения държим - спокич - особено кат' тръгне някой да ме манипулира - то на Мечката манипулациите са кат' първолак пред тия на Ламята - само че и Ламята не знае, че Русото даже преподава по манипулации, а не дали ги е чувал

Ся се чуди как да си изчисти жълтия картон и да му сготвя нещо, ама рано му е още - утре ще се обучаваме на друго по същата схема. Заповядай, това така, това онака, браво - хапвай си.

Каква е тая ламя,дето храниш? Изпуснал съм обясненията. А младите картофи се белят сурови. Слага6 ги в една тенджера със сол и малко вода. После тръскаш и те сами се белят. Точно 2мин за 1 кило дребни МЛАДИ картофи. След това си ги запържваш с копър, няма нужда дори да ги реже6. През ден я правим рецептата, много са вкусни ( качих 2 кила)

Коментар

Мое ли на мен едни прАжени картофки със сириниье да спретнеш на скенерчето?
                      Ма, кат' има жълт картон - значи жълт картон. Т'ва не значи не помагам ( инструктирам ).

П.П. Номера на Ламята е, че се мъчи да манипулира и бачкане за 10 мин. макс. - щот' ко да праиш докат' чакаш едни картофи да сварят и ми пъшка там, ама номерата не вървят и да ги изкара на 2-3 часа блъскане и че се е сцепил от бачкане.

Затова си партнираме в такъв стил - минавам поглеждам, питам го какво мислиш, предлагам, а искаш ли така да опиташ, предупреждавам не се прави така, но ако държиш така си го направи. Ще ти струва 2 часа повече и ще ти е по-хамалско - усмивка - излизам.

Ето ти инструкции на книжен носител - после контрол и малко помощ при нарязването, че има артрит и пръстите му кат' на римски пехотинец табаните и накрая обратна връзка: "Видя ли не е толкоз сложно - другия път ще си още по-страхотен."

'ноу светски отношения държим - спокич - особено кат' тръгне някой да ме манипулира - то на Мечката манипулациите са кат' първолак пред тия на Ламята - само че и Ламята не знае, че Русото даже преподава по манипулации, а не дали ги е чувал

Ся се чуди как да си изчисти жълтия картон и да му сготвя нещо, ама рано му е още - утре ще се обучаваме на друго по същата схема. Заповядай, това така, това онака, браво - хапвай си.
                      Last edited by marandi; 20.05.2013, 18:03.

Коментар

Викам, чакай малко - отидох до принтера - фраснах му картофи соте и му шпрехам небрежно.
                        tnm

Коментар

Викам, чакай малко - отидох до принтера - фраснах му картофи соте и му шпрехам небрежно.
                          Мое ли на мен едни прАжени картофки със сириниье да спретнеш на скенерчето?

Коментар

• Вчера па Ламята ми скъса нервите, щот' си купил млади картофи, накиснал и ги тръгнал да ги бели?

Минах, питах го ко мислиш да прайкаш? Вика не знам, брат по телефона от фитка майна ми каза яхния.

Т'ва ще ти е най-бързото и ще станат вкусни, ама първо се варят в подсолена вода, а после се белят, щот' така ще си играеш да ги белиш 2 часа ( младите картофи са дребни ), отделно белените картофи поемат много вода и после ще ти е по-трудно при другата обработка ( запържване ) в тигана. Демек още време ще замине.

Викам, ако искаш си сложи тендежерата да ти кипне водата, слагай ги вътре почти да се сварят и после ще си ги обелиш за 2 мин. само.

П.П. Ламята ми напомня на Мечката - 2 часа бели 1 кило картофи, за да ми докаже, че е по-добре да си идиот-хамалин, отколкото да си ги направи за 20 мин. сваряване и после 5 мин. запържване с копър и чесън.

Та, висях до 00часа да го чакам, понеже скочих да му го нарежа после, да му объркам подправките ( много копър, краве масло и стар чесън ) и да дочака свУбудата, че се е справил сам.

Прибра си рецептата от листа - и само го избазиках - ти, ако бачкаш в ресторант ще те уволнят, бря - 2 часа за 2 пикливи тигана с картофи. Те клиентите им ще измрат от глад докат' ги нахраниш - хаха

Ама, ся е хепи - научил нещо ново и ще търчи до комшийката да й носи ( щот' станаха секси все пак ), а тя гледам днес му ръгнала консерви от гъши пастет и риба тон.

Тия неква свалка ми прайкат май - а, па аз последен ще разбера сякаш

Коментар

• Първоначално изпратено от kev Разгледай мнение
                              Марандий, ко прайш бря? Къртиш ли, къркаш ли? Я пусни нещо свежо за Фруфесур Мечкуф, 'ко имаш под ръка де
                              Ааа ... то това да не е баница с късмети, бря - хихи

По принцип е много рядко състояние, което се мярка за не повече от 3-5 мин. и то не всеки ден. Тогава, ако успея да лепна момента кат' емоция - изскача Фруфесур Мечкуф, иначе няма как.

П.П. Русото за какво издивя, че ми изтриха 2-3 истории за фруфесура, дет' ме беше праснала музата и после нямат възстановка.

Не ги и помня после

Демек, изпусна ли момента после не мога да ги напиша точно по същия начин, щот' музата си отлетяла - хаха

П.П.П. Последната дет' я фраснаха беше в лек английски стил на черен хумор кат' Удхаус ( и аз тъкмо натискам публикувай ), давам веднага "рефреш", щот' кат' бързам да не изпусна мислАта, а пиша по-бавно, отколкото мисля и правя грешки, прескачам букви, срички и т.н. ).

И бия рефреш да я пооправя, буквално след 5 сек. и то ми дава изтрито. А, бе как да имате нов Ботев и Вазов някога като то техн. е невъзможбо моди-то да е прочело какво е пуснато за 5 сек. - понеже беше половин страничка - а вече яростно блъска делийт?!?!

Демек, трие ме по ник директно и даже не чете и зат'ва ся ще ги придърпат шефчетата им да питат ко ста'а? Конституция в БГ има ли - няма ли? И те да се оправят с нея после, как си искат.
                              Last edited by marandi; 20.05.2013, 17:26.

Коментар

• Първоначално изпратено от Patilan Разгледай мнение
                                Защо мислиш че е менте ?.....
                                М-дам...Може и да греша .....Имаше някакви съмнения,но виждам че го има и в руското издание на "Дневник на писателя"

II. САМЫЙ ЛАКЕЙСКИЙ СЛУЧАЙ, КАКОЙ ТОЛЬКО МОЖЕТ БЫТЬ

Помните ли, господа, как еще летом, еще задолго до "Плевны", мы вдруг
                                вошли в Болгарию, явились за Балканами и онемели от негодования. То есть не
                                все, это первым делом надо заявить, даже далеко не половина, а гораздо
                                меньше, - но всё же вознегодовавших было значительное число и раздались
                                голоса. Голоса корреспондентов из армии и потом тотчас же голоса в нашей
                                прессе, особенно в петербургской. Это были горячие голоса, убежденные,
                                полные самого добродетельного негодования...
                                Всё дело вышло из-за того, что обладатели голосов этих шли, как
                                известно всему миру и особенно нам, спасать угнетенных, униженных,
                                раздавленных и измученных. Еще до объявления войны я, помню, читал в самых
                                серьезнейших из наших газет, при расчете о шансах войны и необходимо
                                предстоящих издержек, что, конечно, "вступив в Болгарию, нам придется
                                кормить не только нашу армию, но и болгарское население, умирающее с
                                голоду". Я это сам читал и могу указать, где читал, и вот, после такого-то
                                понятия о болгарах, об этих угнетенных, измученных, за которых мы пришли с
                                берегов Финского залива и всех русских рек отдавать свою кровь, - вдруг мы
                                увидели прелестные болгарские домики, кругом них садики, цветы, плоды,
                                скот, обработанную землю, родящую чуть не сторицею, и, в довершение всего,
                                по три православных церкви на одну мечеть, - это за веру-то угнетенных! "Да
                                как они смеют!" - загорелось мгновенно в обиженных сердцах иных
                                освободителей, и кровь обиды залила их щеки. "И к тому же мы их спасать
                                пришли, стало быть, они бы должны почти на коленках встречать. Но они не
                                стоят на коленках, они косятся, даже как будто и не рады нам! Это нам-то!
                                Хлеб-соль выносят, это правда, но косятся, косятся!.."
                                И поднялись голоса. Послушайте, господа, как вы думаете: вдруг вы
                                получаете или фальшивую или ложно понятую вами телеграмму о том, что
                                близкий вам человек, друг или брат ваш, лежит больной, где-то там ограблен,
                                или под вагон попал, или что-нибудь в этом роде. Вы бросаете все дела ваши
                                и мчитесь к несчастному брату, - и вдруг ничего не бывало: вы встречаете
                                человека, который здоровее вас, сидит за столом и обедает, с криком зовет
                                вас за стол и хохочет о фальшивой вашей тревоге, о вышедшем qui pro quo. 6
                                Любите вы иль даже не очень любите этого человека, но неужели вы
                                рассердитесь на него за то, что его не ограбили и что он не попал под
                                вагон? Главное за то, что у него такие красные щеки и что он так исправно
                                ест обед и пьет вино? Ведь не правда ли, что нет? Напротив, ведь вы
                                порадоваться еще должны, что он жив и здоровее вашего.
                                Ну, конечно, по человечеству немножко и рассердитесь, - но ведь не за
                                то же, что ему не перерезало колесами ноги? Ведь не пойдете же вы сейчас
                                из-за стола писать об нем корреспонденции и анекдоты, чернить его характер,
                                подмечать невыгодные черты... Ну, а ведь про болгар это делали. "У нас,
                                дескать, и зажиточный мужик так не питается, как этот угнетенный болгарин".
                                А другие так вывели потом, что русские-то и причиной всех несчастий
                                болгарских: что не грозили бы мы прежде, не зная дела, за угнетенного
                                болгарина турке и не пришли бы потом освобождать этих "ограбленных"
                                богачей, так жил бы болгарин до сих пор как у Христа за пазухой. Это и
                                теперь еще утверждают. .....

Доказателство за доверие дава първо оня, който го търси!

Коментар

Working...
                                X