Първоначално изпратено от tnm
Разгледай мнение
Съобщение
Collapse
No announcement yet.
Поколението на 30+ годишните - между миналото и бъдещето...(архив до 13.08.2013 г.)
Collapse
Заключена.
X
X
-
Първоначално изпратено от tnm Разгледай мнениеАз пътят съм го разчистила още през март. Сега ще махат асфалта и ще редят заоблени камъчета. Да мое да си мислят хората, че БСП-то го е имало още по римско времИ
П.П. Голям мерак им имаш на тези добруджанки, ей
Предполагам, че ще настояваш - заоблените камъчета да са със зелен цвят...
Иначе - не деля жените на добруджанки и НЕдобруджанки - не съм толкова претенциозен, колкото твоят /пълноправен член.../
If something inspires you, follow it! Henry Ford
Коментар
-
Първоначално изпратено от mechobikov Разгледай мнениеНе се смей !!! Нищо не е такова каквото изглежда. Мене на изпита по морски оръжия ме домързя да стана да преброя стволовете на бомбометната установка за която ми се беше паднал изпитен БИЛЕТ. Писах 6 (шест) пък те били 5 (пет). Хем докато пишех, тя си отстоеше кротко на три (3) крачки от мене.
П.П. Взе ли изпита от първия път?Приятелството се състои от серия изловени и неизловени предателства !!!
Мечо
Коментар
-
Първоначално изпратено от зарата Разгледай мнениеТеб пък ква петолъчка те е патила? Полумесец е вече, а те там си имат друга технология на излъскване, доколкото чувам..., а и след тоя кафяв прах /дето казват, че е от Сахара/ - не зная как и колко ще им се наложи да лъскат...
Моят здравец - като го видях целият червен - и си казах, че става някакво чудо..., после - що зор видях - с пулверизатора - да му изчистя листата... Ти - като изчистиш пътя към Бузлуджа, може да опънеш и няколко кола горе и между тях да поставиш от армирания полиетилен, за да спира въздушните маси към братята европейци, белким и за добруджанките ни разрешат да ги наричаме европейки....
П.П. Голям мерак им имаш на тези добруджанки, ейПриятелството се състои от серия изловени и неизловени предателства !!!
Мечо
Коментар
-
Първоначално изпратено от tnm Разгледай мнениеБрях, туй мяза точно на ЗИЛ 157. Сигур е триоска!?
Баба ме научи на много неща.
tnm
Коментар
-
Първоначално изпратено от tnm Разгледай мнениеТи недей много да се отваряш, защото търсят кого да изпратят да излъска петолъчкатаЩе има да те гледам как се катериш по фасадата
Теб пък ква петолъчка те е патила? Полумесец е вече, а те там си имат друга технология на излъскване, доколкото чувам..., а и след тоя кафяв прах /дето казват, че е от Сахара/ - не зная как и колко ще им се наложи да лъскат...
Моят здравец - като го видях целият червен - и си казах, че става някакво чудо..., после - що зор видях - с пулверизатора - да му изчистя листата... Ти - като изчистиш пътя към Бузлуджа, може да опънеш и няколко кола горе и между тях да поставиш от армирания полиетилен, за да спира въздушните маси към братята европейци, белким и за добруджанките ни разрешат да ги наричаме европейки....If something inspires you, follow it! Henry Ford
Коментар
-
Първоначално изпратено от silistra Разгледай мнениеСпоред мой информатор в BMW разработват специален ЖИП, предназначен за българските пътища и за келешите у софийска околия.
!?
Приятелството се състои от серия изловени и неизловени предателства !!!
Мечо
Коментар
-
Първоначално изпратено от зарата Разгледай мнение... а сега няма да те плюят и ще ти се мажат /ще те поставим шеф на пътя/...., а - ако пак поискаш - не един трактор, а цяла дивизия получаваш, нищо, че няма сняг: ще го чакат горе - да завали./ей я зимата вече чука на вратата...
/.., а нали знаеш постановката - всяка снежинка да се лови във въздуха - само това ще искаме от теб...
Ще има да те гледам как се катериш по фасадата
Мечо
Коментар
-
Първоначално изпратено от tnm Разгледай мнениеТака, така ... Ама като търсех през март месец трактор с гребло да разчистя пътя до паметника на вр. Бузлуджа, всички ме плюехте
... а сега няма да те плюят и ще ти се мажат /ще те поставим шеф на пътя/...., а - ако пак поискаш - не един трактор, а цяла дивизия получаваш, нищо, че няма сняг: ще го чакат горе - да завали./ей я зимата вече чука на вратата...
/.., а нали знаеш постановката - всяка снежинка да се лови във въздуха - само това ще искаме от теб...
If something inspires you, follow it! Henry Ford
Коментар
-
[QUOTE=silistra;1059455344]Доказваш, че философите сте всестрано развити личности
То доста от моите познати се срамуват да кажат, че слушат кИчеци,ама го правят тайно. Ама нии кат сме слушали навремето у делиормана дайрета и маанета,имах баба и дядо там някъде, то орк. Кристал още го нямаше.
Влака от Силистра за Тервел се казваше Шалвар Експрес, защото минава през долината на Широките гащи[/QUOTE
Добруджанец, не ме хвърляй в потрес! Когато за последно ходих в това градче нямаше автомобилни пътища, ти ми говориш за ЖП линия. Наложи се да се обадя на братчедката. И нея я фърлих в оркестъра, като я попитах кога е минавал влак през тяхното местообитание
!?
Мечо
Коментар
-
Първоначално изпратено от tnm Разгледай мнениеТака, така ... Ама като търсех през март месец трактор с гребло да разчистя пътя до паметника на вр. Бузлуджа, всички ме плюехтеБаба ме научи на много неща.
tnm
Коментар
-
Първоначално изпратено от Наивник Разгледай мнениеКомунистите родината изграждат...
Комсомолците след тях вървятПриятелството се състои от серия изловени и неизловени предателства !!!
Мечо
Коментар
-
Ииии, шевицо златна, докат не те е порнал бат Маранди, виж докато си четях "Махалото на Фуко", си набелязах нещичко интересно, което ме развесели:
"— Друг път ще говорим. Ще пиете ли още нещо? Още две, Пилад, благодаря. И така. На света има кретени, дебили, глупаци и луди.
— Намеквате ли за нещо?
— Да, за нас двамата например. Или поне, за да не се обиждате, за себе си. Но, общо взето, всеки, като се вгледаме, се числи към една от тези категории. Всеки от нас в определен момент е кретен, дебил, глупак или луд. С други думи, нормалният човек е този, който в разумно съотношение съдържа в себе си всички тези съставки, тези чисти типове.
............................
— Добре. Пилад, ако обичаш по-малко лед. Иначе действува много бързо. И така. Кретенът изобщо не говори, лигави се, получава гърчове. Залепя си сладоледа на челото, защото не си улучва устата, никакви координирани движения. Влиза във въртящата се врата срещу движението.
— А как успява?
— Той успява. Затова е кретен. Не ни интересува, веднага се разпознава и никога не ходи по издателствата. Толкова за него.
...........................
— Дебилът е по-сложно нещо. Той е социално поведение. Дебил е този, който винаги говори извън чашата.
— В какъв смисъл?
— Така. — И бодна показалеца си към цинка, встрани от чашата си. — Иска да говори за това, което е вътре в чашата, но каквото и да прави, говори извън нея. Ако искате с по-прости думи, дебил е този, който прави гафове, пита ви как е милата ви съпруга, когато тя току-що ви е напуснала. Става ли ясно?
— Става. Познавам доста такива.
— Дебилът е много търсен, особено в светските среди. Притеснява всички, но после дава храна за разговори. В положителната си форма става дипломат. Говори извън чашата, когато гафът е направен от други, успява да измести темата. Но той не ни интересува, никога не е творческа личност, работата му е вторична и следователно той не предлага ръкописи на издателствата. Дебилът не казва, че котката лае, а говори за котки, когато другите говорят за кучета. Греши правилата на разговора и когато греши сполучливо, е неотразим. Мисля, че е от видовете, които са на път да изчезнат, главен носител на буржоазните добродетели. Необходим му е един салон Вердюрен или направо домът на Германт[73]. Четете ли ги още тия неща, вие, студентите?
— Аз да.
— Дебил е например Жоашен Мюра, който строил своите офицери за преглед и вижда един с много отличия, от Мартиника. „Вие негър ли сте?“, пита го. „Тъй вярно, господин генерал!“, отговаря му оня. А Мюра: „Браво, браво, дерзайте!“ И така нататък. Разбирате ли? Извинете, но тази вечер празнувам едно историческо решение в моя живот. Престанах да пия. Още едно? Не ми отговаряйте, карате ме да се чувствувам виновен. Пилад!
— А глупакът?
— О, глупакът не греши никога в поведението си. Греши в разсъжденията. Той казва, че всички кучета са домашни животни и всички кучета лаят. Но че и котките са домашни животни и следователно лаят. Или пък че всички атиняни са смъртни, всички жители на Пирея са смъртни, следователно всички жители на Пирея са атиняни.
— Което е истина.
— Да, но случайно. Глупакът може да каже и нещо вярно, но вследствие на погрешни разсъждения.
— Могат да се казват и грешни неща, стига разсъжденията да са правилни.
— И слава Богу! Иначе защо ще се мъчим да сме разумни животни?
— Всички големи антропоморфни маймуни произлизат от по-низши форми на живот, но хората също произлизат от по-низши форми на живот, следователно всички хора са големи антропоморфни маймуни.
— Не е лошо. Вече сме на прага, на който подозирате, че нещо не е в ред, но ви е необходим още труд, за да докажете какво и защо. Глупакът е изключително опасен. Дебилът веднага си личи (а да не говорим за кретена), докато глупакът разсъждава почти като нас, само с незабележимо отклонение. Той е майстор на паралогизмите. Няма спасение за редактора, ще му трябва цяла вечност, за да го открие. Публикуват се много книги на глупаци, защото при първия контакт изглеждат убедителни. Пък и редакторът не е длъжен да разпознае глупака. Академията на науките не успява, че той ли?
......................................
— Сам решавайте. Казах ви, че е трудно да се открие глупакът. Един глупак може да получи и Нобелова награда.
..........................................
— Мъдро. Вече е два, след малко Пилад затваря, а ние още не сме стигнали до лудите.
— Стигаме. Лудият веднага се разпознава. Той е глупак, който не знае триковете. Глупакът се мъчи да докаже своята теза, има изкривена логика, но все пак има логика. Докато лудият изобщо не се интересува от логиката, действува с къси съединения. За него всичко доказва всичко. Той притежава своя идея-фикс и всичко, което му попадне, е добре дошло, за да я потвърди. Лудият се разпознава по свободата, с която се отнася към задължителните доказателства, по лекотата, с която получава просветления. И може би ще ви се стори странно, но лудият рано или късно заговаря за Тамплиерите.Знанието само по себе си не струва много, ако липсва въображение.
Коментар
Коментар