IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Start.bg Posoka Boec Megavselena.bg Chernomore
Контролен панел | Съобщения | Потребители | Търси
  • If this is your first visit, be sure to check out the FAQ by clicking the link above. You may have to register before you can post: click the register link above to proceed. To start viewing messages, select the forum that you want to visit from the selection below.

Съобщение

Collapse
No announcement yet.

Поколението на 30+ годишните - между миналото и бъдещето...(архив до 13.08.2013 г.)

Collapse
Заключена.
X
X
  • Филтър
  • Време
  • Покажи
Clear All
new posts

• Днес се позачетох в "Изкуството да обичаш" на Ерих Фром, и сега стигнах до един цитат, който може да прозвучи клиширано, но не и неистина.

"Имат ли вярата и смелостта практическо приложение? Вярата действително е необходима всеки миг. Необходима е вяра, за да се отгледа едно дете, необходима е вяра, за да заспиш, необходима е вяра за започване, на всякаква работа. За всички нас тази вяра вече е въпрос на навик. Комуто липсва вяра, той непрекъснато се тревожи за детето си, страда от безсъние или не е в състояние да върши каквато и да е творческа дейност; той е подозрителен, пази се от сближаване с други хора, или е хипохондрик, или пък не може да мисли за дългосрочни проекти. Да държиш на преценката си за някого дори когато общественото мнение или непредвидени обстоятелства я опровергават; да отстояваш убежденията си дори когато те не са популярни — всичко това изисква вяра и смелост. Необходими са вяра и смелост, за да приемем трудностите, спънките и мъките в живота, като предизвикателства, чието преодоляване ни прави по-силни, вместо като несправедливо и незаслужено наказание. "
    Знанието само по себе си не струва много, ако липсва въображение.

Коментар

• Първоначално изпратено от mia11 Разгледай мнение
      Е, добре, бе човек, ти си знаеш.
      Дано да греша в преценката си.
      Може би нищо не е такова, каквото изглежда.
      Малиииййй, ама аз верно съм го написал като че лЕ ей ся ще си направя харакири от мъка

Коментар

• Първоначално изпратено от Колчо Слепеца Разгледай мнение

твърде впечатлителен разказ, за да не го споделя тук ...
        предполагам, че повечето вече са го чели ... но който не е, му го препоръчвам ...

http://www.public-republic.com/magaz.../05/105589.php
        Дааам, готино е. И на мен ми попадна преди няколко дни

Коментар

• твърде впечатлителен разказ, за да не го споделя тук ...
          предполагам, че повечето вече са го чели ... но който не е, му го препоръчвам ...

http://www.public-republic.com/magaz.../05/105589.php
          Ходя по въже.Не ръкопляскайте, това е моят път.С костюм на клоун съм, да ми се смеете, когато падна

Коментар

• Първоначално изпратено от Наивник Разгледай мнение
            Тю да ева маа му. Синковецът го отнесе Да им имам спокойствието. Аз съм се ошашкал яко.
            Е, добре, бе човек, ти си знаеш.
            Дано да греша в преценката си.
            Може би нищо не е такова, каквото изглежда.

Коментар

Е, да де, индиректно си го нахокал точно затова.
              Отдавна те наблюдавам колко си напрегнат, и дали не е време да изпуснеш парата или? Да е живо и здраво хлапето, то ще се справи, гледай по- спокойно на нещата, за да не се поболееш!
              Не, не е вярно. Не съм напрегнат Даже ми е много спокс напоследък. Забелязвам, че ставам - когато стана и отивам на работа - когато отида, последните дни. А винаги съм имал възможност да го правя
              Но някак тук вече става въпрос за тъъъъънката нишка, както казваше Дидо по напред в темата.
              Това с колелото днес.....
              А вчера, връщайки се от екскурзия, ме попита можело ли след лагера/който според него е сигурен/ да отиде не знам си къде във Велинград с приятел
              Е те тук е тънката граница, която не трябва да прескача. Да не си мисли, че след като е утрепал рибата на матурите е хванал и господ за шлифера и, че вече е най-великия на света и светът трябва да се съобразява с него
              Живи и здрави
              Колкото до изпускане на парата, в момента дори не съм под пара Така че, по-скоро се кефя, отколкото да се ядосвам

Коментар

Не, това никога не го казвам. Казах му, че точно в този напрегнат и за мен и за него ден, не трябва да се мандахерца с колелото през половин София. Ако се наложи да прави мили очички на учителите, как ще стане това???? - изпотен с късите гащи и с явното нехайство струящо от предвижване до това толкова важно място с колело
                Е, да де, индиректно си го нахокал точно затова.
                Отдавна те наблюдавам колко си напрегнат, и дали не е време да изпуснеш парата или? Да е живо и здраво хлапето, то ще се справи, гледай по- спокойно на нещата, за да не се поболееш!

Коментар

Защо го отнесе?
                  Да не му се скара на детето, задето те занимава с "глупости?
                  Не, това никога не го казвам. Казах му, че точно в този напрегнат и за мен и за него ден, не трябва да се мандахерца с колелото през половин София. Ако се наложи да прави мили очички на учителите, как ще стане това???? - изпотен с късите гащи и с явното нехайство струящо от предвижване до това толкова важно място с колело

Коментар

Тю да ева маа му. Синковецът го отнесе Да им имам спокойствието. Аз съм се ошашкал яко. Имам работа, казал съм му и при най-малката възможност да има промени в годишните оценки да ми звъни. А той, преди малко се събудил моля ви се и ми звъни с думите:
                    Татеееее, моа ли да отида на училище с колелотооооооо?
                    Защо го отнесе?
                    Да не му се скара на детето, задето те занимава с "глупости?

Коментар

• Тю да ева маа му. Синковецът го отнесе Да им имам спокойствието. Аз съм се ошашкал яко. Имам работа, казал съм му и при най-малката възможност да има промени в годишните оценки да ми звъни. А той, преди малко се събудил моля ви се и ми звъни с думите:
                      Татеееее, моа ли да отида на училище с колелотооооооо?

Коментар

• Малиииий, най страшното нещо беше таратора с копъррррррррр. Повръщал съм в детската градина, защото веднъж ме изнасилиха да го ям А сега как си го хрупам - не е истина

Коментар

• Първоначално изпратено от tnm Разгледай мнение
                          Миа, и като дете ли мислеше така!?
                          Аха, за децата от спомените тези зелении са били най- гнусните израстъци в салатата.
                          За мен като дете също, за моите деца също. Но преди да тръгне на детска градина мъничката си ядеше магданоза сладко-сладко, а половин година след подражание от другарчетата, той вече и се лепеше по небцето и го подбутваше от чинията

Коментар

Хубав ще е денят, изобщо целият сезон ми е най-любим, защото навсякъде се носи аромата на липичките. Въздухът е като парфюмиран, и тъй като улицата, където живея, липите са в изобилие, домът ми ухае стахотно приятно.
                            А какво против имате магданоза и зеления лук- мощни натурални хапчета, които борят ниският хемоглобин?
                            Миа, и като дете ли мислеше така!?
                            Приятелството се състои от серия изловени и неизловени предателства !!!
                            Мечо

Коментар

• Хубав ще е денят, изобщо целият сезон ми е най-любим, защото навсякъде се носи аромата на липичките. Въздухът е като парфюмиран, и тъй като улицата, където живея, липите са в изобилие, домът ми ухае стахотно приятно.
                              А какво против имате магданоза и зеления лук- мощни натурални хапчета, които борят ниският хемоглобин?

Коментар

И лимонадата, и бялото сладко, и оцветения шекер..... Все същите. Алкохол не опита, на салатата бяха сложили магданоЗзз
                                И зелен лук
                                Приятелството се състои от серия изловени и неизловени предателства !!!
                                Мечо

Коментар

Working...
                                X