IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Start.bg Posoka Boec Megavselena.bg Chernomore
Контролен панел | Съобщения | Потребители | Търси
  • If this is your first visit, be sure to check out the FAQ by clicking the link above. You may have to register before you can post: click the register link above to proceed. To start viewing messages, select the forum that you want to visit from the selection below.

Съобщение

Collapse
No announcement yet.

Поколението на 30+ годишните - между миналото и бъдещето...(архив до 13.08.2013 г.)

Collapse
Заключена.
X
X
  • Филтър
  • Време
  • Покажи
Clear All
new posts

• Първоначално изпратено от andi Разгледай мнение
    е мерсаж,огладнях сега
    както си стоя и си мисля,мислейки,че съм гладен и нищо не ми се мотка из хладилника..на болата кебапчета,бирички.моята мадама,реши,че няма ми се мотка из кухнята,понеже съм опаткал шест кебапчета плюс салатата на детето,плюс едни картофи и част от нейните,картофи бири опатках само две щото, пълно беше с ченгета по пътя та си мисля...дал да не я вдигна,че съм гладен и съм зает да пиша сега.какво ли ще чуя си мисля
    Ма, аз само нощно време ям - щот' през деня се бачка и си е жива набутка да се хапва, че ми се доспива - хаха

Искаш ли яйца по флорентински в мой кавър - стават с поглед наистина за 10 мин., ако имаш сирене, спанак/лопуш/зелена салата/, яйце/а, кашкавал ( не е задължителен ) и домат' и питки хлябчета или ще ти го съчиня и с нарязан на филийки, ако трябва.

Да се еба у Русото, ако не мога да импровизирам - хихи

П.П. Ма, за 5-10 мин. става наистина и е идеално за закуска или преди сън - чек ще ти дам и картинка да го видиш

Рецептата от мИня, ако имаш продуктите ( ъъ ... смигам ).

Коментар

• Първоначално изпратено от marandi Разгледай мнение
      Чек ти обадя рецептата, че пак шъ има се моткаш как става с поглед яхнийката - хихи

----------------------
      Белиш 1 глава лук ( има вече и пресен - голяма ), 1-2 средни моркова и пресни шарени ( зелени/червени ) пиперки замръзени. Всичко се накълцва на ситно ( кубчета ), пиперът е на ивички ( логично ).

Грабваш една тенджера ( 5 литра ) - ръгаш 4-5 с.л. олио на макс котлон да зацвърчи мазнината. Ръгаш заготовката ( моркова, лука и пиперките ) и ги омазваш яко с мазнината. Хакваш един капак да си църкат там и сваляш малко огъня на 200 гр.

Бъркаш пак и пак капак да ги плющя. И пак бъркаш и пак капак - т'ва около 4-5 мин. докат' лука стане прозрачен.

Хакваш 1-2 картофа ( пресни ) на кубчета ( около 1 см размер ) и бъркаш пак яко за 1-2 мин.

През т'ва време грахът в гореща вода от чешмата го оцеждаш няколко пъти, че пуска скорбяла да го плющя.и да се махне т'ва бялото от водата. Демек, сменил си 2-3 пъти водата да се разкара и както е с 2-3 литра гореща вода в купа го изливаш в тенджарата.
      ---------------------
      Дотук си на 5-6 мин. макс. всичко - заедно с измиването на съдовете и проборите + дъската.
      ---------------------
      Изчакваш да закъкри водата и сваляш на 170-180 гр. котлонЯ - щот' яхния се прави на слаб огън.

Ръгаш вече и подправките - само сол, мащерка и червен пипер е достатъчно.

Къкри т'ва около 30-35 мин. и трябва да се е сварило ( грахът и картофелите - ма си ги проверяваш с шпатулата дървена ) - хакваш половин буркан стерилизирано домати за финиш и след 10 мин. сваляш от котлонЯ.

П.П. Тоя път нЕма ни магданоз, ни копър.

По-вкусно е кат' изстине и тогава да се хрупа - т.е. чака се, ма мо'е се буха и докат' е хот

Ха, наздраве!
      е мерсаж,огладнях сега
      както си стоя и си мисля,мислейки,че съм гладен и нищо не ми се мотка из хладилника..на болата кебапчета,бирички.моята мадама,реши,че няма ми се мотка из кухнята,понеже съм опаткал шест кебапчета плюс салатата на детето,плюс едни картофи и част от нейните,картофи бири опатках само две щото, пълно беше с ченгета по пътя та си мисля...дал да не я вдигна,че съм гладен и съм зает да пиша сега.какво ли ще чуя си мисля
      Има стари трейдъри има и смели трейдъри, но старите и смели трейдъри са само няколко

Коментар

наздраве ще ме умориш ти, с тия описания за ядене и пиенЕ
        веднага погледнах към фризера за лед...ся нямам и малини

от албена до калиакра е нищо разстояние да се замъкне и до там,че да зареди.
        днес, бях там.тъкмо си паркирах задника на пясъка и заваля.и айде в колата.казвам отиваме да ядем, миди.мънинкото,като ревна, искало си болата ,да си играело
        стояхме около 20 мин да се навали и айде пак на пясъка.въобще, като дойдат събота и неделя и ми се стъжнява
        Е, тебе ще те бия обаче с винкело.

На мокър пясък най-лесно се настива. Ти си взел-дал вече, ама тоя киндер да те плющя не го ръгай на пясък след дъжд.

Уж е изсъхнал горните 2-3 санта пясъка, ама отдоле е влага и се почва, кръст, бърбреци, стави, настинки, напикавания и т.н. по веригата. Горе пече слънцето, а па долЕ коварно бачка влагата и студа на хавлията.

Бой имаш - ( служебен на шише ракия ) - хихи

Коментар

• Чек ти обадя рецептата, че пак шъ има се моткаш как става с поглед яхнийката - хихи

----------------------
          Белиш 1 глава лук ( има вече и пресен - голяма кат' стар лук ), 1-2 средни моркова и 1 шеша пресни, шарени ( зелени/червени ) пиперки замръзени. Всичко се накълцва на ситно ( кубчета ), пиперът е на ивички ( логично ).

Грабваш една тенджера ( 5 литра ) - ръгаш 4-5 с.л. олио на макс котлон да зацвърчи мазнината. Ръгаш заготовката ( моркова, лука и пиперките ) и ги омазваш яко с мазнината. Хакваш един капак да си църкат там и сваляш малко огъня на 200 гр.

Бъркаш пак и пак капак да ги плющя. И пак бъркаш и пак капак - т'ва около 4-5 мин. докат' лука стане прозрачен.

Хакваш 1-2 картофа ( пресни ) на кубчета ( около 1 см размер ) и бъркаш пак яко за 1-2 мин.

През т'ва време грахът в гореща вода от чешмата го оцеждаш няколко пъти, че пуска скорбяла да го плющя.и да се махне т'ва бялото от водата. Демек, сменил си 2-3 пъти водата да се разкара и както е с 2-3 литра гореща вода в купа го изливаш в тенджарата, че се пести ток така ( аз го размръзявам директно в купа с гореща вода с кесийката и после му правя тия фитки с водата ).
          ---------------------
          Дотук си на 5-6 мин. макс. всичко - заедно с измиването на съдовете и проборите + дъската.
          ---------------------
          Изчакваш да закъкри водата и сваляш на 170-180 гр. котлонЯ - щот' яхния се прави на слаб огън.

Ръгаш вече и подправките - само сол, мащерка и червен пипер е достатъчно.

Къкри т'ва около 30-35 мин. и трябва да се е сварило ( грахът и картофелите - ма си ги проверяваш с шпатулата дървена ) - хакваш половин буркан стерилизирано домати за финиш и след 10 мин. сваляш от котлонЯ. Не го пасирах тоя път, а директно с целината от буркана.

П.П. Тоя път нЕма ни магданоз, ни копър.

По-вкусно е кат' изстине и тогава да се хрупа - т.е. чака се, ма мо'е се буха и докат' е хот

Ха, наздраве! ( демек имаш 10 мин. готвене + 2 пъти копчето ) и толкоз - нема к'во да загори. Ма, я обичам леко мазничка да стане и оцапана със сладък червен пипер кат' визия. Бау ....
          Last edited by marandi; 17.06.2013, 01:52.

Коментар

Той до Албена се замъкнал - ти за Калиакра го питаш

П.П. Адаш, днес голям шедьовър спретнах с граха, ма и продуктите ми бяха пресни всичките да се плющя.

Аз кат' фросТ си взех половин кило ракойка и се размазах с половин кило малини със захар.

Неква бира за разредител тоже минава.

Ха, наздраве!
            наздраве ще ме умориш ти, с тия описания за ядене и пиенЕ
            веднага погледнах към фризера за лед...ся нямам и малини

от албена до калиакра е нищо разстояние да се замъкне и до там,че да зареди.
            днес, бях там.тъкмо си паркирах задника на пясъка и заваля.и айде в колата.казвам отиваме да ядем, миди.мънинкото,като ревна, искало си болата ,да си играело
            стояхме около 20 мин да се навали и айде пак на пясъка.въобще, като дойдат събота и неделя и ми се стъжнява
            Има стари трейдъри има и смели трейдъри, но старите и смели трейдъри са само няколко

Коментар

ходил ли си на болата
              плаж до калиакра
              Той до Албена се замъкнал - ти за Калиакра го питаш

П.П. Адаш, днес голям шедьовър спретнах с граха, ма и продуктите ми бяха пресни всичките да се плющя.

Аз кат' фросТ си взех половин кило ракойка и се размазах с половин кило малини със захар.

Неква бира за разредител тоже минава.

Ха, наздраве!

Коментар

• Първоначално изпратено от Наивник Разгледай мнение

Не бе, аз също нищо не знам. Не ща да те прайгам Ванга. Аз също съм Ванга в нонента
                ходил ли си на болата
                плаж до калиакра

Коментар

• А, бе гледам си анализа от - 18.05.2013 г. - 07:05 - Сбогом България - част 3-та!

За забравилите - тъкмо бяха се провели изборите, още ГЕРБ не бяха върнали мандата си, едва по-късно ще се сформира настоящето правителство и т.н. като хронология.

И там четем ( па, що Русото го е писал т'ва еВа ли го и аз ....):

---------------------
                  "Има два възможни варианта пред обединението на Европа:

1. Или да остави балканската държава да потъне в гражданска война тази зима и да избие оялия се политически елит като ги изолира.".........

........"При всички положения развръзката наближава и неизбежният сблъсък на тълпата с олигархията или контролираният нов фалит пред страната предстоят още тази зима." .....

http://marandi.blog.bg/biznes/2013/0...t-3-ta.1111398
                  --------------------------

Демек, случващото се е предвидено с убийствено точност много преди да започне в наши дни.

Но революцията ви ще започне по-късно - не сега, а когато съм я посочил и ще е процес ( няма да мине за седмица, месеци ... ), щот' още не е започнала.

П.П. Разбира се тия анализи не ги правя за хаптърници, дет' съм споделил: "Жалко, че го няма Мечокът да види революцията" - и имат проблеми с вникване в елементарен текст.

Па, те очакват да им се обяснявам ...

Разбира се, тия неща ги "целя" без да искам ... какво ще се случи. Пу ..
                  Last edited by marandi; 17.06.2013, 01:08.

Коментар

• Първоначално изпратено от 4i40 Разгледай мнение
                    Сега разбрах, защо Мечо разсъждава за Свободата а Миранди за Мечо.......( даже и когато го няма във форума...)
                    Супер го каза, чиче. Много добро. Евала...

Коментар

ТНМ-чева,

дребните умове обсъждали 'орицата, средните каски събитията, а великите гънки - идеите.

П.П. Боли ме ханша дали Мечката е гей-парясник да ти кажа ли? Ма, отърва революшъна. Ядзък
                      Сега разбрах, защо Мечо разсъждава за Свободата а Миранди за Мечо.......( даже и когато го няма във форума...)

Коментар

• Първоначално изпратено от tnm Разгледай мнение
                        А бе, оставия я таз революция. Аз нали рекох веднъж на Факи, че Мечо ще окастри бодлите на розичката му...
                        Ся Мечо го няма, ама и розичката на Факи изчезна. Та са ме налегнали едни съмнения и подозрения - мани, маниииии
                        ТНМ-чева,

дребните умове обсъждали 'орицата, средните каски събитията, а великите гънки - идеите.

П.П. Боли ме ханша дали Мечката е гей-парясник да ти кажа ли? Ма, отърва революшъна. Ядзък

Коментар

• Първоначално изпратено от val/she Разгледай мнение
                          Защо си я сложил вятърничавата Холи Голайтли?
                          Щото така му харесва.

Коментар

Не бе, аз също нищо не знам. Не ща да те прайгам Ванга. Аз също съм Ванга в нонента
                            Ем, имате да събирате вече документи, да съвпадат дати и т.н.

Ако нещо се размине - компания Х ще ви отсвири, щот' се изплаща по документи и няма дойдат да ви дзвъннат на вратата да ви носят стинки.

П.П. 2 пъти ти го казах вече - ако не си ме разбрал - си е твой проблем. Или ми прати общитите условия и лимитите да ги погледна или ми дай телефон да се оправям.

Толкоз от мИня и ако ви отсвирят - се сърди на себе си, щот' времето тече, а болничен със задна дата не мо'е се пуска, ако не знаеш

Коментар

А, бря всичко може, бря.

Ма, де'а знам какъв продукт има сключен.

Вероятно е била нЕква групова с орязани "екстри" - ма, ако си е злополука - шъ съ плаща.

Искай общите условия от туроператора + лимитите и ми ги прати ти казах.

П.П. Кат' ми кажете имам застраховка - ами, добре и аз имам ( демек нищо не ми говори така )

Кат' не мо'е се оправиш ми прати тел. номер на оператора - да'е ... 5 мин. работа и вече ме вкара във филми да гадая, а па не съм Ванга - хихи

Коментар

И аз нямам идея. Само им изрових застрахователния договор. 25000 имуществени щети. Въпросът е чисто принципен. Мога ли ги накарам да ми възстанови 3 те бона. За някой може да са малко, за мен са си 3 бона Ако имам повече инфо ще кажа.
                                А, бря всичко може, бря.

Ма, де'а знам какъв продукт има сключен.

Вероятно е била нЕква групова с орязани "екстри" - ма, ако си е злополука - шъ съ плаща.

Искай общите условия от туроператора + лимитите и ми ги прати ти казах.

П.П. Кат' ми кажете имам застраховка - ами, добре и аз имам ( демек нищо не ми говори така )

Кат' не мо'е се оправиш ми прати тел. номер на оператора - да'е ... 5 мин. работа и вече ме вкара във филми да гадая, а па не съм Ванга - хихи

Коментар

Working...
                                X