IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Start.bg Posoka Boec Megavselena.bg Chernomore
Контролен панел | Съобщения | Потребители | Търси
  • If this is your first visit, be sure to check out the FAQ by clicking the link above. You may have to register before you can post: click the register link above to proceed. To start viewing messages, select the forum that you want to visit from the selection below.

Съобщение

Collapse
No announcement yet.

Поколението на 30+ годишните - между миналото и бъдещето...(архив до 13.08.2013 г.)

Collapse
Заключена.
X
X
  • Филтър
  • Време
  • Покажи
Clear All
new posts

• Добро утро, тайфата!

Тайфата, рано сте станали - много сте работни.
    Само Зарата все още спи - присънва му се как го връхлитат красиви модераторки ... мечти, мечти
    Last edited by tnm; 17.06.2013, 10:13.
    Приятелството се състои от серия изловени и неизловени предателства !!!
    Мечо

Коментар

• Първоначално изпратено от marandi Разгледай мнение
      ТНМ-чева,

дребните умове обсъждали 'орицата, средните каски събитията, а великите гънки - идеите.

П.П. Боли ме ханша дали Мечката е гей-парясник да ти кажа ли? Ма, отърва революшъна. Ядзък
      Следващия път си вземи преводач, че нещо не те разбрах.

Коментар

• Експерт: Нови избори ще са пагубни за икономиката
        2-3 години трябва да забравим за чуждите инвестиции и да разчитаме изцяло на собствените си сили
        Публикувано: 17 юни 2013, 07:49 | Обновено: 17 юни 2013, 07:49
        Разпечатай
        прочитания: 991 | коментари: 10
        София, България

Бизнесът е силно притеснен от нестабилната политическа ситуация. Негови представители смятат, че едни предсрочни избори ще бъдат силно противопоказни за българската икономика. „С неодобрение предприемачите биха се отнесли към каквито и да било идеи за влизане отново в един кръг на избори и неяснота“, заяви пред „Стандарт“ Андрей Георгиев, изпълнителен директор на финансова къща „Логос“.Той обяснява, че очакванията към правителството на Пламен Орешарски са да реши огромните проблеми в икономиката – енергетиката, БДЖ, ВМЗ и т.н. „Така че едно правителство, макар и с откровено политически лица като министри в икономиката и на други постове, бе прието добре, по-добре, отколкото никакво. И сега възможността отново да изпаднем в безтегловност още три месеца изглежда твърде обезпокоителна“, смята Георгиев.

„В момента министерствата са неработещи, а вече сме средата на годината. Така че би трябвало да се търси и избере по-безболезненият вариант. Със сигурност това не е влизането в процедура на нови предсрочни избори, което предполага отново състояние на липса на управление. Защото няма какво да се заблуждаваме, служебно правителство не може да се сравнява с редовно избраните кабинети и такова състояние не е полезно за никого, особено ако тези нови избори ще повторят същия модел, който имаме и в момента“, добавя той.

„Истината е, че в един краткосрочен период от 2-3 години трябва да забравим за чуждите инвестиции и да разчитаме изцяло на собствените си сили. При тази ситуация в страната абсурд е да се очакват големи инвеститори. Затова трябва да се насочат и повече усилия към усвояването на средствата от европейските фондове. Лошото обаче е, че и оттам може да се очаква намаление на средствата, и то не защото Европа не ни харесва, а защото усвояването на средствата е дълъг процес, който не започва днес и няма да свърши утре, а изисква постоянство, тъй като програмните периоди са дълги. А ние май не демонстрираме такова. Ако отново има липса на правителство и на екипи, които ту спират, ту започват да работят, сами ще си влезем в капана“, прогнозира финансистът.

Коментар

• В заключение: ЗАСТРАХОВАТЕЛЯТ е, който носи отговорности и към него е насочена цялата претенция, А НЕ към туроператора.

Сега ми идва наум и един друг казус /хипотетичен/ - туроператорът е взел парите за застраховката, но не я е отчел /или е закъснял/ при застрахователя. В тая ситуация бабата ще черпи за щастлив завършек: ВЕДНАГА се завежда съдебен иск по ГРАЖДАНСКАТА ОТГОВОРНОСТ на туроператора. бабата печели, а застрахователят търси регресна отговорност от туроператора...

АКО туропе.... НЯМА сключена ГО - КФН-то решава спора.

п.п. - да бягам, че много се разписах - ей сЯ красивите модераторки ще се втурнат отгоре ми, ще ме насметат да ми трият постовете....
          If something inspires you, follow it! Henry Ford

Коментар

• Първоначално изпратено от Наивник Разгледай мнение
            Благодаря!
            Удоволствието е мое!

Коментар

• Първоначално изпратено от зарата Разгледай мнение

Това е накратко от мен на първо четене. Ще следя развитието.

Успехи!
              Благодаря!

Коментар

• Първоначално изпратено от Наивник Разгледай мнение
                ...................една от бабите си счупила тазобедрена става на екскурзия в България. 3000 кинта трябва да давам за изкуствена. Да тормозя ли туроператора?
                Първото, което ми хрумва е, че човек не се отказва от правата си, щом има сключен застраховка.

Друго важно е видът на застраховката и какви рискове вклюва застрахователят.
                Тук са споменати туропраторски услуги. Задължително се носи отговорност за злополука, породена от различни фактори /събития/. Т.е. – чете се определението за злополука в Общите условия към застраховката: “Всяко случайно събитие, което предизвиква нараняване, счупване, разтяжение, изкълчване….” – нещо такова/…

Така – задължително трябва да се заведе претенция за обезщетение при застрахователя, след като сме се инфомирали от туроператора – къде точно е сключена застраховката /ако нямаме индивидуален сертификат към груповата полица/, или – вземаме копие от застрахователната полица, заедно с копие от списъчният състав на застрахованите, като се представя на застрахователя и квитанция/отрязък за платена премия от бабата/…ако изобщо има такъв платежен документ: по-вероятно е списъкът към полицата да е еднственото приложение.

!!! След като се представят всички изисквани от застрахователя документи, се изисква задължително издаваният документ от засрахователя - според Кодекса за застраховането - за представените на застрахователя оригинали и копия, като се информираме за ориентировъчната дата за изплащане на обезщетението /около 14 дни от представяне на пълен комплект от изискваните документи/. Вероятно ще искат и банкова сметка /напечатана четливо/ за превод на парите – която се превръща ЧЕСТО в причина за забавяне на плащането, че ДОРИ и изобщо за стартиране на процедурата /от ОКОЛО 14 дни/…

Забележка: ако има диагностирана коксартроза ли нещо подобно – има вероятност за отказ на първо четене. Тогава задължително се спори, тъй като за МНОГО групови рискови застраховки СЕ НОСИ ОТГОВОРНОСТ на общо основание, независимо, че някой от изброените в списъка може да е имал “нещо”…, риск за застрахвателя…./вероятно и това е записано в общите условия на застрахователя, където СА ЗАПИСАНИ и изключените рискове/…

Това е накратко от мен на първо четене. Ще следя развитието.

Успехи!

Коментар

• ДОБРО УТРО ЛЪВОВЕ И ЛЪВИЦИ- УСПЕШНА СЕДМИЦА

Коментар

• Малко набързо, ама няма за кога още да я редактирам:
                    -----------------------------------------------------------------
                    България - Вечните богатства ( Хората ) - част 2-ра/2-ра

http://marandi.blog.bg/biznes/2013/06/17/.1120987
                    -----------------------------------------------------------------

Бях я обещал за предната седмица, ама се забавих - добре, че тая нощ бухах яко 3 часа - хихи

Коментар

Прошуто, бекон, варена/пушена шунка, варено/пушено пиле ( бяло месо ) и т.н. - мо'е си го денсиш как си искаш - късано на ръка по възможност

Просто 1 слой/пласт повече в кюпа ...

Утре Лелчето кат' ме посрещне с тая закуска - глей ко ста'а ...

П.П. Испанците свършват с Урагвай - след малко ще лягам и аз. Пафкам 1-на цигарка кат' тИбя
                      ся остана и да изравнят,лека вечер
                      Има стари трейдъри има и смели трейдъри, но старите и смели трейдъри са само няколко

Коментар

• Първоначално изпратено от andi Разгледай мнение
                        добре изглежда.мога да се пробвам някой ден.но измисли и някакво месо да му хакна, инак ми сприсяда
                        Прошуто, бекон, варена/пушена шунка, варено/пушено пиле ( бяло месо ) и т.н. - мо'е си го денсиш как си искаш - късано на ръка по възможност

Просто 1 слой/пласт повече в кюпа ...

Утре Лелчето кат' ме посрещне с тая закуска - глей ко ста'а ...

П.П. Испанците свършват с Урагвай - след малко ще лягам и аз. Пафкам 1-на цигарка кат' тИбя
                        Last edited by marandi; 17.06.2013, 02:46.

Коментар

Прав си и аз кат' видя жена и се правя на пълно дърво в кухнята. Само майка ми ме усещаше само като ме гледа как режа.

Мога да режа таратор ( краставица примерно ) на дъска без да я надигам по дължина. Т.е. не е техника на палец, както е в БГ, а 3 откоса вертикални, 3 напречни и се почва надлъжно. Мога и да я обеля с ножа както е легнала ( без белачка ).

Става за 1 мин. само и т.н. - ма се правя на хамав пред булките и аз кат' тИбя. Па, днешните булки на 20+ години ще си направят сепуко кат' ги гледам как хващат ножа само и за какво да говорим .... ( 'ноу съм се смял )

П.П. Ей, за к'во ти шпрехам - става за 5 мин. подготовка и 5 мин. печка = 10 мин. = ма Ламята няма зъби за такива неща. Твърдо ще му е.

Цък:
                          добре изглежда.мога да се пробвам някой ден.но измисли и някакво месо да му хакна, инак ми сприсяда
                          Има стари трейдъри има и смели трейдъри, но старите и смели трейдъри са само няколко

Коментар

• Първоначално изпратено от andi Разгледай мнение
                            аз обичам да употребявам ,не да създавам
                            при теб готвенето е изкуство.нал ти казах,че съм селяк де ме буташ, висшата лига.
                            каквото и да сътворя накрая ще е някой бъркоч пред който ще стоя, със самодоволна усмивка.но няма за кога,сега
                            пуша още една и се трупирам.ще си мра гладен тая вечер.инак рискувам да чета война и мир
                            Прав си и аз кат' видя жена и се правя на пълно дърво в кухнята. Само майка ми ме усещаше само като ме гледа как режа.

Мога да режа таратор ( краставица примерно ) на дъска без да я надигам по дължина. Т.е. не е техника на палец, както е в БГ, а 3 откоса вертикални, 3 напречни и се почва надлъжно. Мога и да я обеля с ножа както е легнала ( без белачка ).

Става за 1 мин. само и т.н. - ма се правя на хамав пред булките и аз кат' тИбя. Па, днешните булки на 20+ години ще си направят сепуко кат' ги гледам как хващат ножа само и за какво да говорим .... ( 'ноу съм се смял )

П.П. Ей, за к'во ти шпрехам - става за 5 мин. подготовка и 5 мин. печка = 10 мин. = ма Ламята няма зъби за такива неща. Твърдо ще му е.

Цък:
                            Attached Files
                            Last edited by marandi; 17.06.2013, 02:32.

Коментар

Ма, аз само нощно време ям - щот' през деня се бачка и си е жива набутка да се хапва, че ми се доспива - хаха

Искаш ли яйца по флорентински в мой кавър - стават с поглед наистина за 10 мин., ако имаш сирене, спанак/лопуш/зелена салата/, яйце/а, кашкавал ( не е задължителен ) и домат' и питки хлябчета или ще ти го съчиня и с нарязан на филийки, ако трябва.

Да се еба у Русото, ако не мога да импровизирам - хихи

П.П. Ма, за 5-10 мин. става наистина и е идеално за закуска или преди сън - чек ще ти дам и картинка да го видиш

Рецептата от мИня, ако имаш продуктите ( ъъ ... смигам ).
                              аз обичам да употребявам ,не да създавам
                              при теб готвенето е изкуство.нал ти казах,че съм селяк де ме буташ, висшата лига.
                              каквото и да сътворя накрая ще е някой бъркоч пред който ще стоя, със самодоволна усмивка.но няма за кога,сега
                              пуша още една и се трупирам.ще си мра гладен тая вечер.инак рискувам да чета война и мир

Коментар

Е, тебе ще те бия обаче с винкело.

На мокър пясък най-лесно се настива. Ти си взел-дал вече, ама тоя киндер да те плющя не го ръгай на пясък след дъжд.

Уж е изсъхнал горните 2-3 санта пясъка, ама отдоле е влага и се почва, кръст, бърбреци, стави, настинки, напикавания и т.н. по веригата. Горе пече слънцето, а па долЕ коварно бачка влагата и студа на хавлията.

Бой имаш - ( служебен на шише ракия ) - хихи
                                това не го помислих,щото съм си селска тиква от градски произход.
                                то добре че томагочито, търчи непрекъснато.на едно място не може да стои.на мен прилича

Коментар

Working...
                                X