If this is your first visit, be sure to
check out the FAQ by clicking the
link above. You may have to register
before you can post: click the register link above to proceed. To start viewing messages,
select the forum that you want to visit from the selection below.
Съобщение
Collapse
No announcement yet.
Поколението на 30+ годишните - между миналото и бъдещето...(архив до 13.08.2013 г.)
Сега прочетох за глезените и се успокоих . Ако стандартът е 20 см . аз съм под него . Ама мисля , че val/she е права . Без значение е колко сантиметра е нещо , по-важно е пропорциите на цялото да са хармонични . За да е красиво .
Аз па трябва почвам да правя подавки, че днес е Задушница и комшийката ще ми се изсипе да ми подава и трябва да връщам.
Да'е .... няма хлебчета за соленото и май ще изгрухам само един кекс и толкоз. Ма, гледам 1-на ябълка само има, бананите свършкили и те да'е ... освен с кафе ще го къпя и толкоз.
П.П. Ся да пафна 1-2 цигарки да се самомотивирам само - хихи
аз, малко за Мусаката да се обадя )))
т.н. "Гръцка мусака", всъщност е турска
в един момент ми беше интересно и доста четох и разпитвах за някои гозби, вкл. и супи, та изводът е този
През 4 вековното турско....присъствие )) по гръцките земи - са се обменили и готварските рецепти
Турската мусака, която също е с патладжан е ...станала - гръцка
Почти като гръцкото (турско) кафе
Топлият климат и по двете земи позволява напълно взаимстване на продуктите.
Тук е разликата с Българската мусака - поради, по-студените зими и наличието целогодишно на картофи - нашата муска е основно с картофи. Променяме с най-лесно достъпния продукт.
А турската/гръцка мусака, освен патладжан има и същото количество тиквички и картофи
Гърците като заливка отгоре слагат сос Бешамел...хмм, щото нямат хубаво кисело мляко))
допълвам, че това, май е от малкото имена, които гърците не са променили от първоизточника им и си е останало - мусакас
Коментар