If this is your first visit, be sure to
check out the FAQ by clicking the
link above. You may have to register
before you can post: click the register link above to proceed. To start viewing messages,
select the forum that you want to visit from the selection below.
Съобщение
Collapse
No announcement yet.
Поколението на 30+ годишните - между миналото и бъдещето...(архив до 13.08.2013 г.)
Аз съм доволна , не се чувствам дискриминирана , нямам нужда да си говоря с момата за която си разказал , нито имам нужда да давам съвети на който и да било . Всеки си има мозък , сърце и душа , светоглед и всеки сам може да се справя с живота си . Не се оплаквам , не критикувам . Само констатирах и ти правилно си разбрал , че визирах теб .
Ма, ти ако се вържеш да загубиш 1-на минута от живота си да четеш тоя - си 'ноу зле.
Игнор и толкоз.
Аз кат' му видя ник-а и прескачам директ
Ся ми беше скучно, докат' чакам УСА-България на волей да си ги гледам и за последната година май сефте го отразих
Лелята, казала си нещо много смислено. То е - поздравила си /"здравейте"/...
Малко е!
Иначе, след поздрава ти - виждаМ единствено оная обреченост, която демонстрираМЕ повече от българЕте: все сме недоволни, де от БГ-стан, де от сънародниците ни, де от сайта, де от темата, де нещо друго...
Ама вина в себе си никаква не виДИМ...
Ние сме странични наблУдателЕ на онова, което другите правят, а ОЩЕ ПО-ТОЧНО - на онова, което ДРУГИТЕ НЕ ПРАВЯТ! Констатираме, какво другите НЕ ПРАВЕЛИ и ги критикуваме! Защото НИЕ знаем пътя, ама що така все другите са НИ виновни, че нещата не вървят?
Някой бил писал съвети за нуждите на жените... /ако визираш какво е споменала една жена в друг сайт - мога да ти дам координати, за да си поговорите/... Иначе, мъжете доста добре показват себе си тук, но - защо пък да няма равнопоставеност - напиши нещо тук - в грижа за мъжете и техните нужди /необходимости/...
Мотивът, че тук мъжете са мнозинство - не ви праща в 9-та глуха, а и никой не желае да ви дискриминира. А и не виждам мъже да се оплакват от това, че модераторите от женски пол превъзхождат по брой... Действай, лельо - никой не те ограничава...
Аз съм доволна , не се чувствам дискриминирана , нямам нужда да си говоря с момата за която си разказал , нито имам нужда да давам съвети на който и да било . Всеки си има мозък , сърце и душа , светоглед и всеки сам може да се справя с живота си . Не се оплаквам , не критикувам . Само констатирах и ти правилно си разбрал , че визирах теб .
Винаги много лесно изглежда нещо как е направено и вдъхновява. Затова всеки разбира от футбол, щот' гледа отстрани, но не е на терена.
Когато се чете логично всеки си мисли, че може да го възпроизведе и да го направи още по-уникално ( същият ефект има и при музиката, танците и прочие ), но да не отплесвам. Всеки гледа танц, слуша песен и си вика: "Ма, аз мога да го направя по-добре." - та к'во остава за писането - демек четенето.
П.П. Та, при писането има един парадокс. Колкото повече пишеш - толкова по-добър ставаш. И се иска яко постояннство, понеже се губи тренинг иначе ( пример лирика вече не мога да пиша ) - загубих тренинг-а, който имах.
Примерно при мен над 10000 станици авторски текст, а не копи/паста е сравнително добър старт.
Също характерно е, че писането е самотно занимание. Трябва специфична вътрешна и външна нагласа. Трябва емоция подходяща - трябва и малко техника, обща култура и да си най-вече честен пред себе си!
Излъжеш ли себе си - фалшът веднага се усеща после и нищо не става.
И трябва точния тайминг всичко горно да съвпадне. При мИня не винаги се получава - да уцеля всичко накуп и после се хиля на себе си.
Т'ва е накратко!
П.П. Зарколино, светни ме пак как се пише, че ми стана интересно. Плийз!
...достатъчно ми беше, Марландино, че по същество нищо не каза... Защо й редактираш ОСНОВНО работата, а после ревеш за едно добавяне към твоите писания, без да съм промененил дори една запетайка?
Ти нещо си се объркАл пак ми се струва?
Писала е "Помагайте!" сама - опитах с невинна редакция, защото в 2 стихтичета даже стилът е различен и дразни - оплю ме, че съм редактирал "агресивно".
Благодарих й и точка!
П.П. Има едно филмче: Да откриеш Форестър - прилично е направено какво значи писането.
Та, накратко там обвиниха младежа, че е крал от един хитов автор на бестселър ( Шон Конъри ) и той си вдигна задника в училището да го защити лично.
Критикът, който оплю таланта на момчето беше един бездарник, който от позиция на силата можеше да раздава присъди.
П.П.П. Някой ден като имаш време прегледай филма и не ми обяснявай дали Русото има понятие как се пише, че ставаш смешен. Може и да се познаеш във филма - в ролята на "критика".
...достатъчно ми беше, Марландино, че по същество нищо не каза... Защо й редактираш ОСНОВНО работата, а после ревеш за едно добавяне към твоите писания, без да съм промененил дори една запетайка?
Добре, че Миа не е така болезнено чуФствителна, иначе и тя - със сериозни основания - може да каже, че Маранди й се е изхрачил на творението...
...а това неангажиращо стихоплетство - както виждаме - започва с едно много наивно и предразполагащо начало - тя разказва, как вчера я споходила музата/музЪТ: "Здравейте, приятелчета!..."
И Маранди е добавил - все в неговия тон - със забележка "нищо лично" своят принос за форумна творба.
Забележително! Тя /Миа/ - дори не се е разсърдила на постскриптума на Маранди???
Затова пък Маранди - вече два дни ни пили на главите и ръмжи, защото направих нещо, което и самият той е направил. Без да сме професионалисти, напълно аматьорски - добавихме към чужди идеи - своите стихове.
Маранди, кога най-после ще порастнеш?
...с други думи, как да приемем твоите добавки към стиховете на Миа: дали като "изхрацване", като "редактиране", или твоето е от вида "типичната БГ-станска благодарност", за която ни пишеш горе?
Ма, ти мислиш ли, че Миа11 мо'е ми плати труда да й обърна внимание? ( риторично )?
П.П. Както виждаш сама е споделила, че на един дъх било едното четиристишие, а после цял ден е умувала за второ. Демек 48 часа за 8 реда - даже си личи, че са писани в различен стил - обикновено така става - като пишеш нещо предния ден, а следвищия го напъваш за още. Ма, ти няма откъде да го знаеш и веднага си проличава.
П.П. Трудно се пише, Зарколино - някой ден ще го разбереш.
Та, моето обарване към Миа11 беше вид комплимент и подкрепа. Нали не очакваш да се сурна на колене и да й кажа колко е велика като не е - и се вижда.
Но я подкрепих и то без да я обидя по никакъв начин
П.П.П. Сподели ни какво разбираш от българският език, Зарколино и в частност лириката - стана ми интересно просто
Здрасти приятелчета, как сме?
Вчера ме споходи някаква муза, и на един дъх сътворих едно четиристишие,
днес се опитах да продължа, но с повече усилие написах и второ.
И казах- стига толкова от мен.
Имам предизвикателство към всеки, който иска да добавя.
Може и да се получи обща форумна творба.
ОДА ЗА ЗАБЪРЗАНИТЕ ХОРА
Къде сме се засилили тъй бясно вдясно,
без грамче милост и без капка жал,
но затова пък ненадейно, с тонове печал,
поглъща ни свирепо, твърде тясно място.
Хайде да забавим буйната мотриса,
да пожелаем насладата на ясна синева,
и в този миг ще станат чудеса,
тъй щото и Алиса ще се слиса.
Къде сте се забързали тъй бясно?
Без милост и без грам печал?
Сега си мислите за "дясно",
но труповете свами ще ви гледат ли без жал?
Мотрисата е буйна - насладата е ясна!
Властта не се дължи на чудеса.
А може би дори Алиса ще се слиса,
предвкусвайки вселенски чудеса ...
П.П. Кофти апостроф правиш и е трудно за редекшън ( ъъ ... нищо лично )
Чиърс!
Добре, че Миа не е така болезнено чуФствителна, иначе и тя - със сериозни основания - може да каже, че Маранди й се е изхрачил на творението...
...а това неангажиращо стихоплетство - както виждаме - започва с едно много наивно и предразполагащо начало - тя разказва, как вчера я споходила музата/музЪТ: "Здравейте, приятелчета!..."
И Маранди е добавил - все в неговия тон - със забележка "нищо лично" своят принос за форумна творба.
Забележително! Тя /Миа/ - дори не се е разсърдила на постскриптума на Маранди???
Типичната БГ-станска благодарност. Скимти ти някой 2 дена и занимава целия форум със себе си. Помагаш му и то накрая ти се изхрацва отгоре.
Мечката, ама в женски вариант?
П.П. Не съм видял някой тях да ги занимава за нещо, па камо ли те да са му помогнали. Само: "Дай, дай и накрая пЛюфф една храчка за мерси."
Затова пък Маранди - вече два дни ни пили на главите и ръмжи, защото направих нещо, което и самият той е направил. Без да сме професионалисти, напълно аматьорски - добавихме към чужди идеи - своите стихове.
Маранди, кога най-после ще порастнеш?
...с други думи, как да приемем твоите добавки към стиховете на Миа: дали като "изхрацване", като "редактиране", или твоето е от вида "типичната БГ-станска благодарност", за която ни пишеш горе?
Блусарска китара подпира некъв глас - не е лошо. На бат' Серго момата па кръстовсва кълки в спалнята и го чака като сменя пижамите, ма то диването е на круиз по жълтите павета и си прави краченца с бутилка синя джонка.
Кънтри сед сонг - както викат в Канадско
Солото на китарата е уникално - рядко се попада на пободобен виртуоз и то умен - демек обмисляно е доста да изглежда така - направо разсича цялото парче на 3-тата мин.
Тъйййй, аз дадох и последната заплата и вабриката затваря за едномесечна заслужена почивка. Сега остава и аз да реша, кво да правя през тази почивка и да намеря кой да ми гледа котката и да оправя натрошената в Пловдив бабка и да си купя огледала за таралясника, щот другият е голям дзвер и ще ме разори по пътищата
Ако някой се сеща за хубаво местенце у БГ или близка чужбина - да казва. Щото за далечна - пари нема, а и котката си е проблем
Коментар