IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Start.bg Posoka Boec Megavselena.bg Chernomore
Контролен панел | Съобщения | Потребители | Търси
  • If this is your first visit, be sure to check out the FAQ by clicking the link above. You may have to register before you can post: click the register link above to proceed. To start viewing messages, select the forum that you want to visit from the selection below.

Съобщение

Collapse
No announcement yet.

Поколението на 30+ годишните - между миналото и бъдещето...(архив до 13.08.2013 г.)

Collapse
Заключена.
X
X
  • Филтър
  • Време
  • Покажи
Clear All
new posts

• Първоначално изпратено от 4i40 Разгледай мнение
    Музата дойде ...и си отиде...
    Сега съм натуралист....
    Е те това е, стига с този силикон

Коментар

Сега съм натуралист....
      Жалко Беше хубаво ...Ама за постоянно ли ?

Коментар

• Първоначално изпратено от Lelq Разгледай мнение
        Не бе , намеквам , че си поетичен . Освен това все за залеза над Сръбско говориш
        Сега съм натуралист....

Коментар

ООО, намекваш, че съм дал фира ли..?
          Не бе , намеквам , че си поетичен . Освен това все за залеза над Сръбско говориш

Коментар

• Илинден е ! ( по стар стил )
            Честито на всички именници !
            Да са живи и здрави !

Коментар

• Първоначално изпратено от Lelq Разгледай мнение
              Залезите са твой патент
              ООО, намекваш, че съм дал фира ли..?

Коментар

Добро утро на всички !
                Ей, този материализъм ще превземе и най-идейните ни форумци....
                Корекоми, питиета, момета, шкембета, дупета.....
                Няма залези, изгреви, вятър в косите.....
                Залезите са твой патент

Коментар

• .................................................. ....................
                  Десет саато на другия ден. Сумрачен снобски етаж, четри стола и по средата - се климбурка галонче Джони. Оцелелите и вече гушнати войни похъркват по сичкото що е хоризонтално и меко.
                  Пеши и Пильо втренчено дзверат нивото на река Дунав. За поредно навеждат, наливат, гаврътват......и тоже.
                  Нивото не спада.
                  Е, като как да не пропуснат поредния влак за Дупница?
                  .....................
                  Продължаваме с често дъфкани и отдавна забравени стории. Кой, защо и поради как некой от нас е оноден от некое моме и следва ли поради това стечение на обстоятелствата, да се обръщаме по между си вместо по прякор – с думичката „баджанак“.
                  Бидончето свършва и по стар обичай преко сурите почва да се стича оня гръцки мръчкав взор, свързан по некакъв бламантен начин с некаква река, некакво къпане и убедеността на древните, че втори път същи кеф не мое си врътнеш.

Може!
                  Може-е-е-е!

Щот съм ного тъпо копиле.
                  - Вадя ново галонче, разпечатвам бандерола и го трескам на стола.
                  Средния.
                  Да си се мандахерца.

Е,
                  Като как да се приберат сущите тия юнаци у Дупница? Кой ще им поверва, че се връщат от сватба? Пък оставили пълни шишета?
                  Ми, като нищо ще им излезе име я на измамници, я на управници.
                  Пък в прованса, веднъж излезе ли ти име – пиши се бегал!

.............................
                  След четри зими същите се качват на Рилските езера.
                  Некакво събитие на съученици, дето пропуснах.
                  - Жените и децата, туршиите и суджуците, виното и домашнярката, направена от буркани компот от праскови с изтекъл срок на годност и куп други метилови нередности.
                  Рано сабалем, по стара традиция, тръгнали да правят преход.
                  За закуска джумрнали по две-три от на Пильо изобретението.
                  Некъде над Пионерска, на Любо-Китаеца нещо си почнало да му белее пред очите. После и на Пеши-Кофторо взора му избледнел.........
                  Тутакси и на Пильо............

Не носели нормален алкохол.
                  За връщане било късно.
                  А сите беха трето поколение планински спасители.
                  Не че другите не са ги влачили надолу....
                  Ма едвам оцеле сал Пильо.
                  И до сега се спиртосва.
                  Но вече от гузност.

Се си вервам, че некъде горе тия двамата, ще да ме споменуват с добро.
                  Last edited by sergo; 02.08.2013, 11:03.

Коментар

• Добро утро на всички !
                    Ей, този материализъм ще превземе и най-идейните ни форумци....
                    Корекоми, питиета, момета, шкембета, дупета.....
                    Няма залези, изгреви, вятър в косите.....

Коментар

• Първоначално изпратено от sergo Разгледай мнение
                      Нищо не знаеш ти за подземния живот на мравките!
                      Много обичам да те чета с кафенцето сутрин Уникален човек си - разказващ обикновенни неща . Е, понякога ми е трудно с превода на места , ама хващам смисъла .

Коментар

• Добро утро на всички !

Коментар

• Добро утро tnm
                          Добро утро чета

Ся няма корекоми.
                          Баба ме научи на много неща.
                          tnm

Коментар

• Първоначално изпратено от Наивник Разгледай мнение
                            Не става въпрос за това. Нормално в Гърция беше 10-15. В България по корекомите по спомен 7-10. На моряшкия - по евтино
                            - Зависи в кои корекоми.

Аз, когато се женех в средата на осемдесетте, баща ми направи две свадби.
                            Една за роднини/сите селени/ и друга за приятели/ма, негови/.
                            А моите приятели?
                            - Вуци ги яли!

Ми, не става така!
                            Пък и си имах една голема мечта.
                            - Некога, като забогатея да врътна такъв купон на дружките, че колкото и да се гняват - сабалем пак да има неизпито у шишетата.
                            Е-ех мечти-и!
                            Беше време, дето йощ къмто десет го излоквахме целио алкохол, а мезетата и мометата - неначенати. И саде варкахме преко денонощния.
                            Пък те - само два
                            И след идинайсе - алкохол не се продава.

Та, зех тежкото решение и аз да си врътна една самосиндикална свадба.
                            Хем с добро да ме запомнат аверите, хем да е по-комфортен семейния хомот.
                            Може нищо друго да нема, но на градуси требе некак си да го докарам.
                            Да бе, да!
                            И тогаз и сега, една финикийка не смогваше да се лепне за дълго напреки мойто пръстите.

Добре, че се сетих, дето имам право на подаръци.
                            И като се почна една...............

Светльо ми подари най-модерната дискотека. Още неотворена. В Техническия.
                            С мраморни тонколони и разни други анджъклъми. После я нарекоха "Юлита".
                            Сега не ѝ знам името, но сущио образ още не могат да го изгонат от Кариерата. Та затуй лани го напраиха посланник. В ена голема и силна държава.
                            /Мен затуй ме е страх да ода на лекар, щото като........../

Пък Вражилов ми домъкна едно деветнайсет годишно красавче. Още му помня името - Янко. И това бе неговия подарък.
                            Не бе, не!
                            Имаше дипломатически паспорт.

Та,
                            Каква бе калимерата?

На Леге имаше начорчик два Корекома.
                            Единия - за дипломати, а в другия познавах перцонала.Те тия убави каки, подбирани като за световно, ние шестимата пръча смирено поканихме на купона.
                            И глейте са ко става!
                            - Паркираме се в дипломатическия със зетите назаем от майка ми 165 долара. Янко купува стъклария с кашони на цена "жми, че те лажем". Гепваме трежъра и на тъгъдък - отсреща, в нормалния Кореком. Тресваме ги на тезгяха и получаваме гущерчета, ма умножени по четри.
                            После, кат ущипани невести драпахме обратно.
                            И така неколко курца.
                            Шанже!
                            Кев ти кашута, кеф ти течни мармелади от Нутела/и то в бирени чаши/, кеф ти папироси/дългата кутия бел Кент дълго време си остана синоним за просперитет около Кристал, а пък Партагас струваше никъл-центове/, кеф ти тик-так/щото на мойте купони женките са кратно на пишлеметата и требеше да се грижиме поне за пе-ха-то на устните гънки/.

Тринайсет години след този случай все още изцеждахме в ателието остатъците от тоя погром - щом свърши пущинята по време на така наречените "шивалня-парти".

Е, верно това беха некви женски питиета - разни ликьори, виолетови коктейли, холандски мастики и секакви разни илачи против забременяване.
                            Ма кой изобще ебаваше текилата за питие през деветдесетте?

И да, за протокола - върнах на майце си заема.
                            Last edited by sergo; 02.08.2013, 09:14.

Коментар

• Добрутро! Добър да е петъка ви, който може да го слива със уЙкенда

Коментар

• Първоначално изпратено от noker Разгледай мнение
                                Къде видя хора по Софето. Всичко живо е по морето и върти гюбеци.
                                Нищо не знаеш ти за подземния живот на мравките!

Коментар

Working...
                                X