IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Start.bg Posoka Boec Megavselena.bg Chernomore
Контролен панел | Съобщения | Потребители | Търси
  • If this is your first visit, be sure to check out the FAQ by clicking the link above. You may have to register before you can post: click the register link above to proceed. To start viewing messages, select the forum that you want to visit from the selection below.

Съобщение

Collapse
No announcement yet.

Поколението на 30+ годишните - между миналото и бъдещето...(архив до 13.08.2013 г.)

Collapse
Заключена.
X
X
  • Филтър
  • Време
  • Покажи
Clear All
new posts

• Първоначално изпратено от Филю Разгледай мнение
    Здрасти Асене!
    И понеже от целия ти пост ме гложди само последното изречение.Яваващо се един вид теория на полярността(поне такава каквато я познавам) само че едностаранчива.Човек немога да се съглася че истината,мъдростта,знанието,просветлението или както искаш го наричай."Ядката" на нещата може да се крие в едната страна на противопоставянето.За мен и двете неща въпроса и отговора трябва да са правилни за да имаш завършеност.

Може би се има предвид, че колкото по-правилно е формулиран въпроса, толкова по-вероятно е из унетре да избълбука от само себе си и отговора.
    Както за питащия, така и за отговарящия.

Коментар

• Първоначално изпратено от acen1975 Разгледай мнение
      мечо,знаеш ли ква е разликата между теб и маранди?

и двамата нищо не разбирате от тези неща,само че маранди има супер самочувстиве,което въпреки,че му пречи да се развива,от друга стана го защитава против догма,в която ти постоянно попадаш,защото идолизираш.
      са нека ти кажа кво значи и идолизиране,защото и тва не знаеш,нищо,че си мислиш,че знаеш.
      идолизирането е забранено във всички древни религии,като и християнството,което копирало същата забрана,но хората,ПРОИЗВЕЛИ тази религия не са разбирали смисъла и са го представили в абсурден вид.

например буда е казвал да не бъде идолизиран,знаеш ли защо?защото е знаел как работи човешкия мозък.
      реалността за идолизацията е съвсем друга от днешната представа за "идол" и няколко разновидности.няма да те одтегчавам с другите,нито пък имам време,ама ще ти покажа къде точно ти ставаш жертва:

по принцип,когато един човек НЕ е готов за дадено знание,той го отхвърля или отрича,в зависимост от дозата самочувствие ,влияеща на ризънинга.ако имаш нормално самочувствие,това знание го отвърляш или пропускаш,ако имаш повече самочувствие ,отколкото ти е нужно,тогава от ОТРИЧАШ ,като казваш,че е глупост.

до тук нямаш идолизация.
      или бат ти маранди има проблем със самочувствие,но НЯМА проблем с идолизация.
      ти мечо от своя страна нямаш проблем със самочувстие,въпреки,че другите си мислят,че имаш. ама имаш проблем с идолизация!
      къв е този вид идолизиране,за мъдреци като дедо ти буда говорят да се пазиш?
      ами тва е да не превърщаш квато и да информация в знание,в следствие на ефекта на вратовръзката,демек в случая ти не разбираш кво ти говори ни зино,ни буда,но го приемаш за вярно,защото те са се доказали като знаещи в твоите очи.
      следствието на този проблем е грешно знание,което е мноооого по лошо от марандивото незнание.

ето ти нагледен пример:
      "цветето не е червено"
      маранди казва-бегай с тоя глупости
      ти казваш - лопатите не са лопати

в случая маранди не може да сбърка-за него тва е древна безсмислица от човек,дето не е знаел дори капка математика а си дудне некви семантични псево мъдрости педназначени за идиотчета като теб.
      тук имаш отричане на знание,което води до непросветеност ,НО НЕ И ДО ГРЕШНОСТ,която ти допускаш с твойта жажда за знание,която допуска идолизиране,или тва е приемане на нещо за вярно НЕ защото го разбираш и осмисляш,а защото го е казал ЕДИКОЙСИ!

мога да ти кажа,че зад тази мъдрост се крие много знание и разбира се няма нищо общо с това,което ти си мислиш,че значи.
      няма да те светкам за истината,но ще ти покажа грешките,които допускаш:

трябват ти поне няколко години да се занимаваш със семантика и реторика,преди да си готов да ти се отворят очите,а после поне още десетина години със алегоричност на представяне на абстрактност във физическия свят.
      грешката ти е елементарна семантика- имаш предмет и негово определение,а не предмет ,който се твърди,че не е предмет.
      демек ако цветето не е червено ,НЕ означава,че цветето не е цвете!

а нататък,дорде разбереш семантиката на тва,КВО е цвете и негово определение,а после тепърва и алегоричния му смисъл... требе не само време,но и правилен ризънинг,къвто ти мечо нямаш,нито тези ,които познаваш
      аз и преди ти казвах,да не се занимаваш с древни религии ,а за софистите ти споменах със съвсем друга цел-да ти покажа тъпанарщината на днешните академици- философи,психолози и историци ,а не с цел да се занимаваш с тях,защото мозъка ти не е готов за тва знание и само ще те обърка .

та ,ако ти идолизираш личности като буда и зино (викаш му зенон) ,то би следвало,че те трябва да са гении в твоите очи.ами тогава ,ако са много по умни и още по мърди от теб,защо ти мечо реши,че ще можеш да ги разбереш,след като дори учени и изучени люде не могат?

например проблема на зино ,демек пародоксалността му е много сложно нещо не само като математическо представяне,но и логически.декъ па ти го осъзна?

те академиците не го разбират,ти па разбра.то аз не че смятам академиците за мъдри същества,ама ти дори тяхното ниво не си достигнал.
      тва мечо е парадокс на експоненциялността,дето някои дето го знаят,но неразбират,наричат проблем на безкрайността,което не че е също грешна терминология,но е по малко вярна

този парадокс не е само в движението,но и в разстоянието и доказва ,че днешната математика е вярна само в релативен домейн,който нас ни задоволява.

доста е трудно да ти го обясня,ама ще опитам :

1. нали знаеш,че като правиш завой с колата си,задните гуми секат завоя?моа да си виждал някоя нованаучиласе мома да сече десен завой ,като качи задните гуми на тротоара и се чуди как тва е възможно,след като предните са си одили как си требе?
      ами математически,ако приемеме,че след завоя караш само в права линия,задните гуми на колата НИКОГА не се изравняват с предните.
      дали ще повярваш на СЪВРЕМЕНАТА МАТЕМАТИКА,или на собствения си опит,тва го оставят на теб да решиш,само че да знаеш,че тва е дилема-опита и математиката дават РАЗЛИЧНИ ИСТИНИ.

2.друг пример:
      кат сме тръггнали да караме коли,то да продължим.караш в бгетовицата и попадаш на дупка.кво става? амортисцорите намалят силата на удара,за сметка на брой движения,или ти го чувствш като клатене нагоро,надолу,което постепенно намаля и след няколко секунди спира. е да ама според СЪВРЕМЕННАТА МАТЕМАТИКА, тва клатене е БЕЗКРАЙНО и никога не спира.
      са, дали математиката е вярна,или твоя опит , пак на теб оставям да предцениш.само не забраяй,че и тва е дилема- РАЗЛИЧНИ СА ИСТИНИТЕ.

3.айде да оставим движение и да вземем разстояние.
      да речем,че разстоянието от берковица до софия от точка център,до точка център е 90 км.или толко са го измерили бг учените,толко ти показва и опита,като го засечеш с километраж.
      а фани се са за масата,защото ще ти кажа,че разстоянието от берковицат да софия е от права линия,което да речем е 50 км,до ПЛЮС БЕЗСКРАЙНОСТ , А НЕ 90 км,както ти показва километража,или както ти казват в картата !!!!
      и дори мога да ТИ ГО ДОКАЖА!и не е сложно,демек и ти ще го осъзнаеш.

или за тва мечо е говорел софиста зино преди 2500 години , а днес академици с десетки дипломи и титли и медали дори не могат да го разберат и го отричат по същия начин,както и маранди-демек самочувствието им за знание ги затъпява и отхвърлят по сложни неща за техните мозъци.
      проблема при теб мечо е,че ти затъпяваш дори повече от тях,защото идолизираш и разбираш ГРЕШНО,което е по лошо от това,нищо да не разбираш!

преди години ти казвах,пак ти повтарям-занимавай се с по лесни неща,за да стигнеш до по сложните.
      твойто ниво е далеч от древните философии и люде като буда ,зино или протагор.
      ще ти кажа как да се спасиш в бъдеще от идолозирането,дори буда ти го е казал,но ти нямаш мозъка дори и тва да разбереш.кво е казал буда?
      буда е казал:
      НЕ МЕ ИДОЛИЗИРАЙТЕ!
      хайде пак за идолизацията:
      когато НЕ разбираш нещо,не попадай в клопката на ефекта на вратовръзката,а или го отхвърляй,или продължавай да мислиш над него, докато не намериш следствие,което задоволява ТВОЯТА ЛОГИКА!не приемай нещо абсурдно за истина,само защото го е казал едикойси. или той може да е в грешка,или ти не си готов за тва знание и го интерпретираш в главата си грешно!

преди ти говорех и за това,ама думите ми са били на вятъра.... казвах ти,че мъдростта НЕ СЕ КРИЕ в книгите,както си мислите,а е във самите вас!
      така ти представих идолизацията ,като си мислех,че ще разбереш по добре смисъла,ама съм сгрешил.
      и по друг начин ще ти го обясня,който е закон в науката,наречена асеномика:

"умните хора знаят отговорите,мъдрите хора знаят въпросите"

всеки мечо може да намери правилния отговор,малко са хората,които могат да зададат првилния въпрос
      истината мечо се крие не в отговора,а във въпроса.
      Здрасти Асене!
      И понеже от целия ти пост ме гложди само последното изречение.Яваващо се един вид теория на полярността(поне такава каквато я познавам) само че едностаранчива.Човек немога да се съглася че истината,мъдростта,знанието,просветлението или както искаш го наричай."Ядката" на нещата може да се крие в едната страна на противопоставянето.За мен и двете неща въпроса и отговора трябва да са правилни за да имаш завършеност.

Коментар

• Добре дошъл отново Асене!

Коментар

• Първоначално изпратено от mechobikov Разгледай мнение
          ... зенон...

мечо,знаеш ли ква е разликата между теб и маранди?

и двамата нищо не разбирате от тези неща,само че маранди има супер самочувстиве,което въпреки,че му пречи да се развива,от друга стана го защитава против догма,в която ти постоянно попадаш,защото идолизираш.
          са нека ти кажа кво значи и идолизиране,защото и тва не знаеш,нищо,че си мислиш,че знаеш.
          идолизирането е забранено във всички древни религии,като и християнството,което копирало същата забрана,но хората,ПРОИЗВЕЛИ тази религия не са разбирали смисъла и са го представили в абсурден вид.

например буда е казвал да не бъде идолизиран,знаеш ли защо?защото е знаел как работи човешкия мозък.
          реалността за идолизацията е съвсем друга от днешната представа за "идол" и няколко разновидности.няма да те одтегчавам с другите,нито пък имам време,ама ще ти покажа къде точно ти ставаш жертва:

по принцип,когато един човек НЕ е готов за дадено знание,той го отхвърля или отрича,в зависимост от дозата самочувствие ,влияеща на ризънинга.ако имаш нормално самочувствие,това знание го отвърляш или пропускаш,ако имаш повече самочувствие ,отколкото ти е нужно,тогава от ОТРИЧАШ ,като казваш,че е глупост.

до тук нямаш идолизация.
          или бат ти маранди има проблем със самочувствие,но НЯМА проблем с идолизация.
          ти мечо от своя страна нямаш проблем със самочувстие,въпреки,че другите си мислят,че имаш. ама имаш проблем с идолизация!
          къв е този вид идолизиране,за мъдреци като дедо ти буда говорят да се пазиш?
          ами тва е да не превърщаш квато и да информация в знание,в следствие на ефекта на вратовръзката,демек в случая ти не разбираш кво ти говори ни зино,ни буда,но го приемаш за вярно,защото те са се доказали като знаещи в твоите очи.
          следствието на този проблем е грешно знание,което е мноооого по лошо от марандивото незнание.

ето ти нагледен пример:
          "цветето не е червено"
          маранди казва-бегай с тоя глупости
          ти казваш - лопатите не са лопати

в случая маранди не може да сбърка-за него тва е древна безсмислица от човек,дето не е знаел дори капка математика а си дудне некви семантични псево мъдрости педназначени за идиотчета като теб.
          тук имаш отричане на знание,което води до непросветеност ,НО НЕ И ДО ГРЕШНОСТ,която ти допускаш с твойта жажда за знание,която допуска идолизиране,или тва е приемане на нещо за вярно НЕ защото го разбираш и осмисляш,а защото го е казал ЕДИКОЙСИ!

мога да ти кажа,че зад тази мъдрост се крие много знание и разбира се няма нищо общо с това,което ти си мислиш,че значи.
          няма да те светкам за истината,но ще ти покажа грешките,които допускаш:

трябват ти поне няколко години да се занимаваш със семантика и реторика,преди да си готов да ти се отворят очите,а после поне още десетина години със алегоричност на представяне на абстрактност във физическия свят.
          грешката ти е елементарна семантика- имаш предмет и негово определение,а не предмет ,който се твърди,че не е предмет.
          демек ако цветето не е червено ,НЕ означава,че цветето не е цвете!

а нататък,дорде разбереш семантиката на тва,КВО е цвете и негово определение,а после тепърва и алегоричния му смисъл... требе не само време,но и правилен ризънинг,къвто ти мечо нямаш,нито тези ,които познаваш
          аз и преди ти казвах,да не се занимаваш с древни религии ,а за софистите ти споменах със съвсем друга цел-да ти покажа тъпанарщината на днешните академици- философи,психолози и историци ,а не с цел да се занимаваш с тях,защото мозъка ти не е готов за тва знание и само ще те обърка .

та ,ако ти идолизираш личности като буда и зино (викаш му зенон) ,то би следвало,че те трябва да са гении в твоите очи.ами тогава ,ако са много по умни и още по мърди от теб,защо ти мечо реши,че ще можеш да ги разбереш,след като дори учени и изучени люде не могат?

например проблема на зино ,демек пародоксалността му е много сложно нещо не само като математическо представяне,но и логически.декъ па ти го осъзна?

те академиците не го разбират,ти па разбра.то аз не че смятам академиците за мъдри същества,ама ти дори тяхното ниво не си достигнал.
          тва мечо е парадокс на експоненциялността,дето някои дето го знаят,но неразбират,наричат проблем на безкрайността,което не че е също грешна терминология,но е по малко вярна

този парадокс не е само в движението,но и в разстоянието и доказва ,че днешната математика е вярна само в релативен домейн,който нас ни задоволява.

доста е трудно да ти го обясня,ама ще опитам :

1. нали знаеш,че като правиш завой с колата си,задните гуми секат завоя?моа да си виждал някоя нованаучиласе мома да сече десен завой ,като качи задните гуми на тротоара и се чуди как тва е възможно,след като предните са си одили как си требе?
          ами математически,ако приемеме,че след завоя караш само в права линия,задните гуми на колата НИКОГА не се изравняват с предните.
          дали ще повярваш на СЪВРЕМЕНАТА МАТЕМАТИКА,или на собствения си опит,тва го оставят на теб да решиш,само че да знаеш,че тва е дилема-опита и математиката дават РАЗЛИЧНИ ИСТИНИ.

2.друг пример:
          кат сме тръггнали да караме коли,то да продължим.караш в бгетовицата и попадаш на дупка.кво става? амортисцорите намалят силата на удара,за сметка на брой движения,или ти го чувствш като клатене нагоро,надолу,което постепенно намаля и след няколко секунди спира. е да ама според СЪВРЕМЕННАТА МАТЕМАТИКА, тва клатене е БЕЗКРАЙНО и никога не спира.
          са, дали математиката е вярна,или твоя опит , пак на теб оставям да предцениш.само не забраяй,че и тва е дилема- РАЗЛИЧНИ СА ИСТИНИТЕ.

3.айде да оставим движение и да вземем разстояние.
          да речем,че разстоянието от берковица до софия от точка център,до точка център е 90 км.или толко са го измерили бг учените,толко ти показва и опита,като го засечеш с километраж.
          а фани се са за масата,защото ще ти кажа,че разстоянието от берковицат да софия е от права линия,което да речем е 50 км,до ПЛЮС БЕЗСКРАЙНОСТ , А НЕ 90 км,както ти показва километража,или както ти казват в картата !!!!
          и дори мога да ТИ ГО ДОКАЖА!и не е сложно,демек и ти ще го осъзнаеш.

или за тва мечо е говорел софиста зино преди 2500 години , а днес академици с десетки дипломи и титли и медали дори не могат да го разберат и го отричат по същия начин,както и маранди-демек самочувствието им за знание ги затъпява и отхвърлят по сложни неща за техните мозъци.
          проблема при теб мечо е,че ти затъпяваш дори повече от тях,защото идолизираш и разбираш ГРЕШНО,което е по лошо от това,нищо да не разбираш!

преди години ти казвах,пак ти повтарям-занимавай се с по лесни неща,за да стигнеш до по сложните.
          твойто ниво е далеч от древните философии и люде като буда ,зино или протагор.
          ще ти кажа как да се спасиш в бъдеще от идолозирането,дори буда ти го е казал,но ти нямаш мозъка дори и тва да разбереш.кво е казал буда?
          буда е казал:
          НЕ МЕ ИДОЛИЗИРАЙТЕ!
          хайде пак за идолизацията:
          когато НЕ разбираш нещо,не попадай в клопката на ефекта на вратовръзката,а или го отхвърляй,или продължавай да мислиш над него, докато не намериш следствие,което задоволява ТВОЯТА ЛОГИКА!не приемай нещо абсурдно за истина,само защото го е казал едикойси. или той може да е в грешка,или ти не си готов за тва знание и го интерпретираш в главата си грешно!

преди ти говорех и за това,ама думите ми са били на вятъра.... казвах ти,че мъдростта НЕ СЕ КРИЕ в книгите,както си мислите,а е във самите вас!
          така ти представих идолизацията ,като си мислех,че ще разбереш по добре смисъла,ама съм сгрешил.
          и по друг начин ще ти го обясня,който е закон в науката,наречена асеномика:

"умните хора знаят отговорите,мъдрите хора знаят въпросите"

всеки мечо може да намери правилния отговор,малко са хората,които могат да зададат првилния въпрос
          истината мечо се крие не в отговора,а във въпроса.

Коментар

• Добра вечер хора , почетох ви малко , макар да исках повечко , но трябва да си
            лягам Настъпиха промени в ритъма ми на живот и кво да правим , ще се
            съобразяваме , макар че и аз искам да съм свободен , като мечо , ама не би
            Мнението ми води до фалит !

Коментар

• Първоначално изпратено от tnm Разгледай мнение
              Винаги ми е било интересно да общувам с хора, които мислят различно от мен. Не всякога успявам да ги разбера, да достигна до това, което ми казват, но те по един или по друг начин обогатяват и мен със своето познание.
              В анонимен форум като този, казаните неща са ценни, защото в повечето случаи те са споделени без да се търси полза или облага. Ако си достатъчно умен, ще успееш да отсееш важното.
              Мечо и Русото водят спорове почти откак съществува тази тема ... и когато спорят като мъжкари и се уважават един друг е удоволствие да ги четеш
              Но днес темата е като грозна картина - много срещу един. Джентълменският тон се загуби. Заприличахме на уважаваните дами и господа от тема Политика.

П.П. Мечо може да е шантав, странен, понякога досаден с философските си трактати, но е част от тайфата А аз може да съм тъпа, но го харесвам

Да бе, да!
              Ма наглед - не.

Пък Мечо що не отговаря като мъжкар?
              Ами се подлизгва!
              Казваш било форум?

Това мъжете го приемат като връло неуважение у конверсейшъна.
              Бе направо си е ебавка! Ти му думаш - оно си рупа. И се бара на дръж ми капата.
              Щото сичкото мъж на планетката им е писнало от таквоз взаимообръщение, най-често срещано при женурята. И от там ни е дошло на отврат.
              Айде техната загадъ̀чност я тръпим по ред други причини, възпитано да ги наречем - виктимни, ма един мъж да ти бега по тъч линията и да шава кат мажоретка, си е срамота.
              За целото човешко население, без да слагаме у кюпа хамериканците.

Па и политиците се изучѝа да се подпѝчкват!! Пардон, да го позовем по вропейски - пу -пут -публилубрикейшън, та Мечо ни идва бадева.

.................................................. .
              Не вервам да го е прифанал от будиските бракя, бамбашка пък от украинските револуционери.
              Ма знае ли човек!

Инак си е муци!
              Last edited by sergo; 08.05.2013, 01:54.

Коментар

• Първоначално изпратено от LANDLORD 31 Разгледай мнение
                .... свързано е с една жена която е оставена да умре сама.
                Удари една ракия няколко пъти и разкажи!

Музиката от мене :

Pink Floyd - Time, Превод Петя Дубарова

http://vbox7.com/play:066a82c1
                Доказателство за доверие дава първо оня, който го търси!

Коментар

• Първоначално изпратено от val/she Разгледай мнение
                  Хайде сега, тнм, заприличали са на мен и съни. Колко лошо!
                  Абсурд! Как е възможно да сравниш вашите изящни удари "под кръста", след които в темата оставаха да се търкалят кичури коса и парченца маникюр с този махленски бой!?
                  Приятелството се състои от серия изловени и неизловени предателства !!!
                  Мечо

Коментар

• Хайде сега, тнм, заприличали са на мен и съни. Колко лошо!

Коментар

• Първоначално изпратено от javcho Разгледай мнение
                      Няма да те разберат тези, към които се обръщаш, защото са патологични социопати!
                      Не, само ти го разбра!

- Обаче, защо четеш патологични социопати ...
                      Мнението ми не е препоръка за вземане на инвестиционно решение.

Коментар

• Винаги ми е било интересно да общувам с хора, които мислят различно от мен. Не всякога успявам да ги разбера, да достигна до това, което ми казват, но те по един или по друг начин обогатяват и мен със своето познание.
                        В анонимен форум като този, казаните неща са ценни, защото в повечето случаи те са споделени без да се търси полза или облага. Ако си достатъчно умен, ще успееш да отсееш важното.
                        Мечо и Русото водят спорове почти откак съществува тази тема ... и когато спорят като мъжкари и се уважават един друг е удоволствие да ги четеш
                        Но днес темата е като грозна картина - много срещу един. Джентълменският тон се загуби. Заприличахме на уважаваните дами и господа от тема Политика.

П.П. Мечо може да е шантав, странен, понякога досаден с философските си трактати, но е част от тайфата А аз може да съм тъпа, но го харесвам
                        Приятелството се състои от серия изловени и неизловени предателства !!!
                        Мечо

Коментар

• Първоначално изпратено от playmen Разгледай мнение
                          Лято ,някои правят мангизи,други гонят свалки ....аз и двете....живота бушува с пълна пара,а вие сте се задрачили по форумите.Поогледайте се отстрани...,дали не сте обикновени свадливци....Не живейте със спомените ,а ги създавайте!1
                          Няма да те разберат тези, към които се обръщаш, защото са патологични социопати!

Коментар

• Първоначално изпратено от mechobikov Разгледай мнение
                            До утре, колеги. Научих много за вас и от вас. Дано и вие сте научили нещо от мене. Нали за това сме във форума, да си помагаме.
                            АКО некой ти посегне, обади се, ще му ева войната слава!!! Вече ти си ми най-добрия приятел!

Коментар

• До утре, колеги. Научих много за вас и от вас. Дано и вие сте научили нещо от мене. Нали за това сме във форума, да си помагаме.
                              Баба ме научи на много неща.
                              tnm

Коментар

• Първоначално изпратено от Факушкa Разгледай мнение
                                Лорде, споделете ако обичате какво сте видели. Така ни държите в напрежение.
                                Не е хубаво това.
                                Ами не е свързано с Мечо, свързано е с една жена която е оставена да умре сама.

Коментар

Working...
                                X