IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Start.bg Posoka Boec Megavselena.bg Chernomore
Контролен панел | Съобщения | Потребители | Търси
  • If this is your first visit, be sure to check out the FAQ by clicking the link above. You may have to register before you can post: click the register link above to proceed. To start viewing messages, select the forum that you want to visit from the selection below.

Съобщение

Collapse
No announcement yet.

Поколението на 30+ годишните - между миналото и бъдещето...(архив до 13.08.2013 г.)

Collapse
Заключена.
X
X
  • Филтър
  • Време
  • Покажи
Clear All
new posts

• Първоначално изпратено от vmankov Разгледай мнение
    Е.
    Е-е-е...

Как е умрял Махно?
    Умрял е беден, свободен. ЧОВЕК !!!

Има една руска песен. "Каквито и да са обстоятелствата, трябва винаги да оставаш ЧОВЕК."
    Баба ме научи на много неща.
    tnm

Коментар

• Марандич,
      какво е сравнението, според теб, на Махно и Кунчев?

Коментар

• Първоначално изпратено от mechobikov Разгледай мнение
        Лека му пръст

Всъщност и той е избягал. Но преди това е освободил всички, които не са я разбирали свободата, да си останат и да се опитат да живеят под болшевишкия ярем. Честно им е обяснил, че злото е по силно. Избягал е с тези хора, дето на челата им пише СВОБОДА.

И вярно, можел е да се договори, както преди, така и след като е избягал. Но СВОБОДАТА му е диктувала друго.

Шоушенк Редемпшън имаше един филм, там негъра каза:
        "Има птици, които не са родени за да бъдат държани в клетка."
        Ма, ти вярваш ли си на тия глупости дет' изписа?

П.П. Сега ми кажи, че не е правил сделка и с болшевиките и ще ти се изсмея яко

Коментар

Да, от гледната точка, че Кропоткин, като wannabe аристократ (да, той се иска да се реди сред аристократите), само говори.

Не така са истинските аристократи.

Истинските аристократи говорят и изпълняват. Най-често - до смърт.

Както е действал и Махно - такъв ли, онакъв ли - но е загинал за своята кауза, макар и да е имал 50 възможности да се "договори" с некои свине, макар и да е имал 500 възможности да спаси гъза си с "некои виждания", и да е имал 5000 възможности да се махне, изчезне, само и само да запази живота си.
          Лично аз бих използвал последната възможност - бягам, като стане напечено.

Е, там е разликата между мен и аристократа - аристократа на духа.

Светла му памет на Нестор Махно
          Лека му пръст

Всъщност и той е избягал. Но преди това е освободил всички, които не са я разбирали свободата, да си останат и да се опитат да живеят под болшевишкия ярем. Честно им е обяснил, че злото е по силно. Избягал е с тези хора, дето на челата им пише СВОБОДА.

И вярно, можел е да се договори, както преди, така и след като е избягал. Но СВОБОДАТА му е диктувала друго.

Шоушенк Редемпшън имаше един филм, там негъра каза:
          "Има птици, които не са родени за да бъдат държани в клетка."
          tnm

Коментар

Не се кахъри.
            Ти как разбра, че няма само една истина ???
            ДА приемем, че усещам , че няма една истина. Не е задоволително като отговор, но може би откак като юноша четях фантастика. Аркадий и Борис Стругацки и Станислав Лем са ми формирали съзнанието, че няма една истина.
            Е, как да се формираш като личност сред военна дисциплина във втория по големина град в БГ където ти забраняват да слушаш това което обожаваш на плаца , точно бяха свалили бай Тошо. Където си чел Стругацки и Лем , а ти казват да заредиш кофпомпата! Какво е чувството да си на светлинни години интелектуално, чел Сартр и Киркегор, да ти пробутват казармения устав?!!!!!!!!!????
            Чисто забавление беше, все едно да посадиш еделвайс , който да се пасе от магарета
            Най -голям респект в мен събуди младеж който беше хванат буквално от гората и озаптен в казармата. Пастирче беше момчето. Ставаше сутрин в 4, негодуваше, че се храним 3 пъти на ден, въпреки, че софианци дори негодувахме. Той се възмущаваше, че като пастирче излизал с козите сутрин рано, хранил се един път за закукса и след това след залез като се прибере, какъв е този лукс по три пъти на ден!!!
            Цивилизационните различия между него и мен не бяха голями, щото се възхищавах на това момче, въпреки, че аз през това време най-любимата група ми беше немската DESTRUCTION.

Коментар

• Питах само - как е умрял Махно?

Коментар

Да питам пак:
                Как е умрял Махно?
                Продажник как очакваш да умре?

П.П. Ти прочете ли какви пазарлъци е водил с блядовете или се ослуша - много преди да умре.

Коментар

• Да питам пак:
                  Как е умрял Махно?

Коментар

Е.
                    Е-е-е...

Как е умрял Махно?
                    Чел ли си преговорите, които води? И колко пъти сменя боята?

П.П. Тогава попада в мелето бопшевики/белогвардейци и е ходил да се пазари кат' шугав - ту към едните - ту към другите.

Имаш търсачка и си грамотен - прочети.

П.П.П. Ако, аз греша ще ти се извиня публично!!!

Но първо му пусни автобиографията на тоя.
                    Last edited by marandi; 05.08.2013, 23:25.

Коментар

• Първоначално изпратено от marandi Разгледай мнение
                      Тоя малоумник, по който се прехласвате е бившата Волжска България - набийте си в кофите това първо.

Второ продал си е гъза и още как - виж как белогвардейците стажуват в Париж, а Махно се е пазарил 200 пъти и си е сменял позицията.

П.П. Да му имам умрелите принципи дет' ги менка кат' фурнаджийска лопата, според интереса.

Линкове да ви давам искате ли? ( риторично )

П.П.П. Кофермани от Волжска България - дет' се направили на интересни.
                      Е.
                      Е-е-е...

Как е умрял Махно?

Коментар

Да, от гледната точка, че Кропоткин, като wannabe аристократ (да, той се иска да середи сред аристократите), само говори.
                        Както е действал и Махно - такъв ли, онакъв ли - но е загинал за своята кауза, макар и да е имал 50 възможности да се "договори" с некои свине, макар и да е имал 500 възможности да спаси гъза си с "некои виждания", и да е имал 5000 възможности да се махне, изчизне, само и само да запази живота си.

Та там е разликата между мен и аристократа - аристократа на духа.

Тоя малоумник, по който се прехласвате е бившата Волжска България - набийте си в кофите това първо.

Второ продал си е гъза и още как - виж как белогвардейците стажуват в Париж, а Махно се е пазарил 200 пъти и си е сменял позицията.

П.П. Да му имам умрелите принципи дет' ги менка кат' фурнаджийска лопата, според интереса.

Линкове да ви давам искате ли? ( риторично )

П.П.П. Кофермани от Волжска България - дет' се направили на интересни и продали страната си на блядовете за без пари

Ма, браус на олигофрена Махно. Тоя продажник па и той още не знае на кого се е продал: на тибетците ли, на Махно ли, на пряката демокрация ли?

Върти си задника кат' шугав, белким някой батко го опъне - хихи
                        Last edited by marandi; 05.08.2013, 23:22.

Коментар

Познал съм без да искам

Има автори, които не съм ги чел защото още от първите редове ме отвращават. Айн Ранд например. Сякаш е фанала Моисей за жезъла. И Кропоткин е лигльо, макар и да е анархист. Ние анархистите сме СВОБОДНИ хора. Колкото анархиста, толкова анархии. А Кропоткин си е лигльо. Махно е велик. Макар и да не е мислел, че Кропоткин е лигльо.

"Аз им дадох свобода, за да могат да живеят както искат. Те идват да ме питат какво да правят."
                          Нестор Иванович Махно
                          Да, от гледната точка, че Кропоткин, като wannabe аристократ (да, той се иска да се реди сред аристократите), само говори.

Както е действал и Махно - такъв ли, онакъв ли - но е загинал за своята кауза, макар и да е имал 50 възможности да се "договори" с некои свине, макар и да е имал 500 възможности да спаси гъза си с "некои виждания", и да е имал 5000 възможности да се махне, изчезне, само и само да запази живота си.

Е, там е разликата между мен и аристократа - аристократа на духа.

Last edited by vmankov; 05.08.2013, 23:16.

Коментар

• Първоначално изпратено от Лорда Разгледай мнение
                            Толкова ме увлякохте във вашия интелектуален спор, че чак забравих за моят таргет-първосигнали дет съм им заложил в моите си теми въдиците!. Длъжници сте ми!!!!
                            Не се кахъри.
                            Ти как разбра, че няма само една истина ???
                            tnm

Коментар

• Първоначално изпратено от Лорда Разгледай мнение
                              Толкова ме увлякохте във вашия интелектуален спор, че чак забравих за моят таргет-първосигнали дет съм им заложил в моите си теми въдиците!. Длъжници сте ми!!!!
                              Мхм ...

ентелектуален, ентелектуален - колко да е ентелектуален?

П.П. Ти с мангалите от Захарна фарбрика можеш ли се разбра ентелектуално? Толкоз ще се разбереш и с неграмотник, дет' знае математика до 5 клас - иии .... ъксиомиТЕ ( щот' са едни и същи - така ги е учил момчето до 4-ти клас )
                              Last edited by marandi; 05.08.2013, 23:12.

Коментар

• Толкова ме увлякохте във вашия интелектуален спор, че чак забравих за моят таргет-първосигнали дет съм им заложил в моите си теми въдиците!. Длъжници сте ми!!!!

Коментар

Working...
                                X