If this is your first visit, be sure to
check out the FAQ by clicking the
link above. You may have to register
before you can post: click the register link above to proceed. To start viewing messages,
select the forum that you want to visit from the selection below.
Съобщение
Collapse
No announcement yet.
Поколението на 30+ годишните - между миналото и бъдещето...(архив до 13.08.2013 г.)
"Парадокса" на Зенон не е парадокс. Това е урок по мъдрост (софистика). Тези, които слушат условието на задачата са жестоко ограничени. Те си мислят, че уроците по мъдрост се решават чрез сложно и вярно логическо мислене. Това е заблудата, която авторът на загадката атакува. Атакува се също и склонността към сляпо подчинение и сляпа вяра на авторитетите ( този който поставя загадката е учителя, а тези които се опитват да я решат са учениците).
Обяснявам. Винаги, когато имаме двама състезатели, и по бавния от тях се намира пред по бързия, ако всеки от тях се движи с постоянна скорост, можем да изчислим, къде се намира точката, в която по бързия би настигнал по бавния. Ако сложим финала на състезанието на косъм преди тази точка, то тогава, по бързия състезател няма да може да достигне по бавния преди финала, тъй като точката, в която би го достигнал се пада след финала на състезанието при така зададените скорости. Това парадоксално ли ви се струва ??? Не нали. Не ви се струва парадоксално, защото не е парадоксално.
При "парадокса" на Зенон имаме същото нещо. Само с тази разлика, че учителя по софистика манипулира учениците по такъв начин, че те сами да си поставят ограничението, финалът на състезанието да се намира на косъм преди точката, в която Ахил би настигнал костенурката при така зададените скорости. Учителят не поставя такова ограничение. Той пита дали Ахил може въобще да настигне костенурката. Учениците, които без да забележат, че сами са си поставили финала преди точката в която Ахил следва да настигне костенурката, дават парадоксалния отговор, че Ахил, който е десет пъти по бърз, не може никога да настигне костенурката.
-----------------------------------
Или как циганска сръбска песен ще се представи кат' арабска, а в БГ-стан, крадена и кичосвана тоже от кого ли не и позната кат' "Свети Георги да помолим ...."
Мечката е напълно осъзнат крадец и затова не спира с копи/паста да краде кат' гламав, ама не може да чатне, че е пълен бездарник.
Други по света обаче са по-добри крадци от Мечока, щот' имат талант и 1 пакистанец, мароканец ( емигранти ) вкарват повече талант при краденето от Мечока.
2005 ви е парчето и ислямът се маркирва по свИтъ с балкански песньовки, краднати сносно - тия процеси съм ги описвал бегло в блог-чето, че се случват вече.
Абе аз май ще застана скоро на позицията на Мечобиков!
Как не ме разбра досега, че нормална англоезична страна ньет?
Кое им е добре на рибарите ? Те даже не ядат рибата!
Жена ми е с английска филология, може да ме храни до гроб в такава джунгля,ама им казва: "Мъжо , тук ти си баровеца, не искам да рискуваме и да те излагам" Тя ли е мъдра или ти си проЗд+?
Казвам ти защо се изнася всичко от БГ-стан - социалки срещу риболов + 1400$/месец в Канада им е ОК.
Кофти климат, ама кат' гледаш зимата на топло - даже и тя става красива. В БГ-стан нямаш алтернатива на т'ва в момента.
Боко тиквата взема толкоз кат' мин.-председател - а там, че си безработен и ходиш за риба. Ръсят по един подпис, че не са почнали да бачкат и дотам.
Един познат чак след 6 години му писна и се хвана на бачкане - чак му писна да нищоправи, жена му се метна да бачка от скука - и от една заплата и социалка им стигат за ипотека + кола лизинг веднага.
В БГ-стан в момента, който ходи да бачка е най-набутан и задлъжнява яко. Който тръгне да прави бизнес още повече се овътря да връщат и внуците му после. Няма такъв феномен в света, дет' са ви го спретнали в момента в БГ-стан.
Остава да си късаш нервите в БГ-стан тогава - бюджета няма откъде да вдигне заплати вече, понеже буферите са изклюпани.
Бизнес вече няма, т.е. след 5 години ще няма стинки и за пенЦии ...
П.П. Ти си знаеш най-добре - но доста 'орица ще щъкат към Щатско и Канада, щот' само от социалки и да ловят риба им е добре. Даже стинки им дават за хладилник и квартира.
Кат' им се доработи някой ден вече хакват и ипотека + лизинг за возило. Нормален стандарт там, ако бачка някой.
Абе аз май ще застана скоро на позицията на Мечобиков!
Как не ме разбра досега, че нормална англоезична страна ньет?
Кое им е добре на рибарите ? Те даже не ядат рибата!
Жена ми е с английска филология, може да ме храни до гроб в такава джунгля,ама им казва: "Мъжо , тук ти си баровеца, не искам да рискуваме и да те излагам" Тя ли е мъдра или ти си проЗд+?
Не става поради няколко причини.
1.Нормална англоезична държава няма
2.Активите са ми защитени от само себе си поради естеството им.
3.Тъщата и баща ми умряха Бог да ги прости!, ама майка ми и тъста ми си са живи и здрави. Лошото е, че и двамата имат печеливш бизнес в БГ и са твърде дърти за да ги пращам на запад/изток.
Аз горе-долу говоря руски, ама жена ми е с английска филология и в Русия няма да се чувстваме много комфортно. В мизерната Великобритания тя ще си намери работа за една седмица, ама аз трябва да търся с месеци, първо щото съм абориген, второ щото не знам дали лесно бих намерил работа с която да маам пеш като изоглавен. Много обичам да маам пеш, с часове .
Остава да си късаш нервите в БГ-стан тогава - бюджета няма откъде да вдигне заплати вече, понеже буферите са изкльопани кат' Фиск ( напънът на БаМмкоФф и Станишката за евро-зоната, дет' едва го спрях в последния момент ).
Бизнес вече няма, т.е. след 5 години ще няма стинки и за пенЦии ...
П.П. Ти си знаеш най-добре - но доста 'орица ще щъкат към Щатско и Канада, щот' само от социалки и да ловят риба им е добре. Даже стинки им дават за хладилник и квартира.
Кат' им се доработи някой ден вече хакват и ипотека + лизинг за возило. Нормален стандарт там, ако бачка някой - в БГ-стан стан много скъпо да се живее и просто сметката не излиза отникъде - съотношение цена/качество е просто абсурдна.
Имаш киндер и мацка дет' обичаш, доколкото съм те чел.
Покривайте се и беж в нормална държава. Защити си активите преди това, понеже имаш доколкото съм те чел. После родителите и тъщата.
След т'ва няма к'во да правиш тук.
Не става поради няколко причини.
1.Нормална англоезична държава няма
2.Активите са ми защитени от само себе си поради естеството им.
3.Тъщата и баща ми умряха Бог да ги прости!, ама майка ми и тъста ми си са живи и здрави. Лошото е, че и двамата имат печеливш бизнес в БГ и са твърде дърти за да ги пращам на запад/изток.
Аз горе-долу говоря руски, ама жена ми е с английска филология и в Русия няма да се чувстваме много комфортно. В мизерната Великобритания тя ще си намери работа за една седмица, ама аз трябва да търся с месеци, първо щото съм абориген, второ щото не знам дали лесно бих намерил работа с която да маам пеш като изоглавен. Много обичам да маам пеш, с часове .
То, па едно корабостроене остана вече ... - на Зарко спомените през хиляда петстин и голяма зима
Виж, че БГ-стан е попиляна вече и виси на просия за евро-фондове - демек изчесахте цялата средна класа вече и няма от къде. Кат' ви резнат 5 проекта от ЕС и сте в Гражданска война веднага и в кофата.
П.П. Бегло ви следя процесите и дет' ходихте да клинчите наред бизнеса, ама приятелчетата всичките затварят и рекет не щат' да дават.
Па, ти си мисли, че не си фалирГал вече - даже и пенЦия няма откъде да ти сборува да вземеш.
Ама, си мълчи - плийз ( все едно нищо не съм ти казал )
Така е, за всичко си прав. Ти ако беше на мое място, какво решение би взел за себе си?
Споко бе, и неговия бизнес е като твоето корабостроене- ВИРТЮ.
Дори да му го открадна, няма как да фалирГам
То, па едно корабостроене остана вече ... - на Зарко спомените през хиляда петстин и голяма зима
Виж, че БГ-стан е попиляна вече и виси на просия за евро-фондове - демек изчесахте цялата средна класа вече и няма от къде. Кат' ви резнат 5 проекта от ЕС и сте в Гражданска война веднага и в кофата.
П.П. Бегло ви следя процесите и дет' ходихте да клинчите наред бизнеса, ама приятелчетата всичките затварят и рекет не щат' да дават. Пускат документи за фалит и толкоз, па не знам.
Па, ти си мисли, че не си фалирГал вече - даже и пенЦия няма откъде да ти се сборува да вземеш за денят Х.
Ама, си мълчи - плийз ( все едно нищо не съм ти казал )
Орешарката не ви е лош вариант кат' профи, но и той няма да може да ви извади в момента. Който вземе палката - зимата ще имате фалит и ся всичко ще се дърпоти на тия избори.
Русото ще ви гледа сеира още малко и после почвам с шутовете, че се оляхте.
Коментар