Първоначално изпратено от Факушкa
Разгледай мнение
Съобщение
Collapse
No announcement yet.
Поколението на 30+ годишните - между миналото и бъдещето...(архив до 13.08.2013 г.)
Collapse
Заключена.
X
X
-
Първоначално изпратено от Факушкa Разгледай мнениеПостя седмица преди това. Ми не издържам, да му се не види Не че не мога без месо, но постните манджи е много масраф бе! Краднах една рецепта преди време от тнм мисля с червени чушки, патладжан, домати и чесън, ми убих се от готвене! Лесни са супичките, спанак с ориз на фурна, ама омръзва. А и ше ми се дръпнат очите ше станат кат' цепки.
А зехтина си е добре, иначе кашкавала пуска много мазнина и става прекалено дебело. Странното е и че зехтина е два-три пъти по-еФтин от олиото. Не съм ползвал олио последните пот-шест години.
Ноу' яки станаха, ама не прецених дозата за картофите и се получи за 2 порции само. Ся има 2 варианта - или да ги перна и 2-те порции и да се правя на луд, че нищо не съм правил, щот' Ламята го няма или да му оставя половината - хаха
П.П. Ся ще умувам к'во да му правя друго - може едни яйца по панагюрски да му извъртя, че стават бързо.
Бе, яхниите са най-сложни, после супите. На скарата/тиганя и във фурната всеки може
Коментар
-
Първоначално изпратено от tnm Разгледай мнениеСя, с тез гълъби и орли ме караш да влизам в недоумение, да ходя да си правя психологичен профил и да установявам къв архетип съм
Гълъбът символизира надеждата, хармонията и откритото щастие. Образът на гълъб и маслинена клонка отвеждат към идеята за мир и нов живот.
Орелът е символ за амбициозни хора, които поставят пред себе си големи задачи и искат да постигнат много в живота си. Той е хералдически символ на властта. господството и великодушието.
Коментар
-
Първоначално изпратено от marandi Разгледай мнениеТи не постиш ли, бря? Или си по католическото летоброене - хихи
П.П. Зехтин е слаба мазнина за свинско месо, освен ако не е варено-пушено преди това - иначе останалото е 6+ ( дрънвай го с неутрална мазнина кат' слънчогледово олио )
А зехтина си е добре, иначе кашкавала пуска много мазнина и става прекалено дебело. Странното е и че зехтина е два-три пъти по-еФтин от олиото. Не съм ползвал олио последните пот-шест години.
Коментар
-
Първоначално изпратено от Факушкa Разгледай мнениеВсъщност я краднах от един вестник.
Свинско филе (рибица) , и го нарязвам на карета. Топвам ги в брашно и запържвам в зехтин. Междувременно нарязвам домати на шайби и тях така - в брашно и запържвам з две-три минути. После нарязвам няколко гъби на ситно, фърлям ги в останалата мазнина и добавям сол, черен пипер и малко бяло вино. Докато се сгъсти, нарязвам кисели краставички на шайби, подреждам каретата в една тава, слагам отгоре краставичките, гъбите, и върху тях доматите, и поръсвам с настърган кашкавал. След това в загрята на 300 градуса фурна ръгам тавата за 5-10 минути, и... готово!
Ся, не е моя, както казах краднах я от един вестник, но много, много важи.
Най-хубавото е че отнема време, и мога да завъртя две водки без строгия надзор на жената.
П.П. Зехтин е слаба мазнина за свинско месо, освен ако не е варено-пушено преди това - иначе останалото е 6+ ( дрънвай го с неутрална мазнина кат' слънчогледово олио )Last edited by marandi; 24.04.2013, 16:34.
Коментар
-
Бау-бау, добри 'орица!
На всяка "притча" на Мечката шъ пускам по един виц. Както той ми тормози гънката да му чета простотиите - и аз шъ гу турмозя да чете вицове, шот' е опериран от чувство за хумор и да види 'убау ли е?
---------------------------------------------------------------------
Варненка на интервю за работа в София:
- Как се казвате?
- Ана Синона.
- Това име и фамилия ли е или само първото име?
- Неее.. Ана Синона.
- Не Ви разбирам... слято ли се пише или с тире ?
- Абе не беее... Ана Синона.
- Моля Ви я си напишете трите имена на този лист.
- Ана Димитрова Христова.
- А къде е Синона?
В този момент се намесва колежка, вече бивша варненка, но все още разбираща "варнЯнски" :
- Момичето иска да каже: Ана с едно "н".
---------------------------------------------------------
Ха, наздраве!
П.П. Че трябва да спретвам нещо на Ламята, а най-добре се готви с чаша бира в ръка
Коментар
-
Първоначално изпратено от 4i40 Разгледай мнениеТ'ва за салата не става...
И е много капризно....:rolleyes:Приятелството се състои от серия изловени и неизловени предателства !!!
Мечо
Коментар
-
http://www.novini.bg/news/133600-%D0...%82%D0%B0.html
Хахаха горките. Напълно ги разбирам. Не искам да знам какво ще стане като моето поколение стигне до тая възраст.. Изтрещяванееееее
Коментар
-
Първоначално изпратено от kev Разгледай мнениеМечо, предвид региона който обитавам, характеризиращ се с изключително капризен откъм атмосферни условия климат, т.е. люта ветровита и студена зима, и адски горещо лято (то пролет и есен май почти не останаха), си имам един любим коан, чийто смисъл отдавна съм го разбрал, но все още нещо в осъзнаването и прилагането му не ми достига за да го направя свое лично вътрешно убеждение, което би ми било супер полезно в така описаните условия Та, ето го и коанът:
Един монах попитал Тозан:
- "Как можем да не усещаме
студа и жегата?"
Тозан отговорил:
- "Защо не отидете на
място,където няма студ и жега?"
- "Има ли такова място?"
- "Когато е студено, бъдете самия студ;
когато е горещо, станете сърцето на горещината."
Наред с практическия макар и трудно изпълним съвет за справяне със студа и жегата , тоя коан показва и едно от основните положения в дзен, а именно осъзнаването на текущия момент, личното присъствие във всяка една ситуация и приемането на нещата такива каквито са в своята природа и същност. Също така отговорът на Тозан отрича всякакъв вид концептуализъм, разделение и противопоставяне, а отразява и другата основна идея - за единството на нещата, а именно че всичко в своята същност е едно и също, а само нашето съзнание, гледна точка и личен опит го правят да изглежда по различен начин.
Поздрави!
Проницателно тълкуване, РЕСПЕКТ !!!
Понеже мойта циганка пак умря. За жегата съм осъзнат по отношение на горещината още от малък. Най голямо удоволствие ми доставя, през най големите летни жеги да лежа на горещия пясък и да се пържа на слънце. Обаче веднъж преди няколко години разбрах, че съм осъзнат и по отношение на студа. Наложи ми се веднъж в Лиепая да стоя 48 часа навън на студа без да почивам. Валеше сняг, морето беше замръзнало. В началото на втория ден обувките и дрехите ми бяха съвсем мокри от снега. Как издържах мокър на този студ не знам. Може би заради целоживотните тренировки със жегата. Дори не настинах. За дзен изобщо не бях чел нищо.Баба ме научи на много неща.
tnm
Коментар
-
Мечо, предвид региона който обитавам, характеризиращ се с изключително капризен откъм атмосферни условия климат, т.е. люта ветровита и студена зима, и адски горещо лято (то пролет и есен май почти не останаха), си имам един любим коан, чийто смисъл отдавна съм го разбрал, но все още нещо в осъзнаването и прилагането му не ми достига за да го направя свое лично вътрешно убеждение, което би ми било супер полезно в така описаните условия Та, ето го и коанът:
Един монах попитал Тозан:
- "Как можем да не усещаме
студа и жегата?"
Тозан отговорил:
- "Защо не отидете на
място,където няма студ и жега?"
- "Има ли такова място?"
- "Когато е студено, бъдете самия студ;
когато е горещо, станете сърцето на горещината."
Наред с практическия макар и трудно изпълним съвет за справяне със студа и жегата , тоя коан показва и едно от основните положения в дзен, а именно осъзнаването на текущия момент, личното присъствие във всяка една ситуация и приемането на нещата такива каквито са в своята природа и същност. Също така отговорът на Тозан отрича всякакъв вид концептуализъм, разделение и противопоставяне, а отразява и другата основна идея - за единството на нещата, а именно че всичко в своята същност е едно и също, а само нашето съзнание, гледна точка и личен опит го правят да изглежда по различен начин.
Поздрави!Last edited by kev; 24.04.2013, 12:57.
Коментар
-
Красиво утро, сладурчета!
Като заговорихте за салатки, да ви се похваля на каква хубава ме научи мамчето.
Надробявам си марулката, пресен лук, по желание може и пресно чесънче, настъргвам червено цвекло и ябълка, овкусяваме и става невероятно сладко-кисело изкушение.
А вчера си купих семенца от кориандър и посях част от тях в саксийки, а останалите ще посея по- късно на двора.
http://kasnaprolet9999.blog.bg/drugi...ini-i-o.879861
Ето, похвалих се!Знанието само по себе си не струва много, ако липсва въображение.
Коментар
-
Първоначално изпратено от tnm Разгледай мнениеРазсад от айсберг си имам. Прати няколко стръка мединила и ще ти приема извинението
И е много капризно....
Коментар
-
Първоначално изпратено от 4i40 Разгледай мнениеДобро утро на всички !
Тнм, видя ли ползата от стресиращия метод на 4i40....
След като свърших работа и ти спестих маса неприятности с властите ( мама им ...), ти се извинявам....
Цветя мога да ти пратя или разсад от айсберг....Приятелството се състои от серия изловени и неизловени предателства !!!
Мечо
Коментар
-
Първоначално изпратено от tnm Разгледай мнениеДобро утро, Мечо!
Добро утро, тайфата!
Вчера много се засегнах от думите на Чичо, че съм загубена. Върнах лентата назад, припомних си къде съм ходила и в един момент заподозрях къде мое да съм ги ръснала документите. Отидох и както предположих, те си стояха тихо и кротко при очната ми лекарка, от която си купувам разтвора за контактните лещи и ме чакаха да отида и да си ги прибера. Ама и тя /лекарката/ - проклет човек. Не ми се обажда по телефона, за да ме успокои, а стои и ми се хили насреща. То, в кабинета й само документите не си бях забравяла
Тнм, видя ли ползата от стресиращия метод на 4i40....
След като свърших работа и ти спестих маса неприятности с властите ( мама им ...), ти се извинявам....
Цветя мога да ти пратя или разсад от айсберг....
Коментар
-
Първоначално изпратено от Kiro Разгледай мнениеДобро утро лъвове и лъвици- успешен ден
Мечо коя от тези коли с Махно си избираш или Махно трябва да е само в главата, а не по колите
ТЕЖЕСТТА НА ПОЗНАНИЕТО
Настоятелят на един Чански манастир избрал за свой наследник най-старателният монах Гуан. Дал му робата и паницата си и му заповядал през нощта да напусне манастира тайно за да не му направят нещо завистниците. На сутринта най-упоритият от тях го настигнал и започнал да дърпа паницата и робата от ръцете му. Гуан ги сложил на един камък край пътя с думите:
— Това са само предмети, символи. Ако толкова много ги желаеш, моля те вземи ги.
Монахът ги сграбчил, но не успял да ги повдигне, защото били станали тежки като планина.
— Прости ми, — помолил той монаха — аз всъщност желая познанието, а не предметите. Ще ме учиш ли?
Учителят избира за свой приемник този, който е най осъзнат. Този, който най добре е опознал ограниченията, освободил се е от тях и е осъзнал свободата . В дадения случай, в този манастир е имало много ученици, които не са могли да осъзнаят равенството по отношение на свободата и фалшивостта на авторитетите. Гуан е осъзнат и знае, че свободата е над всичко и авторитета е нищо. Когато го настига неговия съперник, той му дава без бой робата и паницата, тъй като за свободния човек символите на авторитета са нищо. Сега най вероятно паницата и робата не са станали тежки, а просто монаха който се е опитал да ги вдигне и да си ги присвои, е осъзнал, че все още е ограничен и несвободен и има нужда от съветите на Гуан, за да се осъзнае и достигне до просветление.Баба ме научи на много неща.
tnm
Коментар
Коментар