IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Start.bg Posoka Boec Megavselena.bg Chernomore
Контролен панел | Съобщения | Потребители | Търси
  • If this is your first visit, be sure to check out the FAQ by clicking the link above. You may have to register before you can post: click the register link above to proceed. To start viewing messages, select the forum that you want to visit from the selection below.

Съобщение

Collapse
No announcement yet.

Поколението на 30+ годишните - между миналото и бъдещето...(архив до 13.08.2013 г.)

Collapse
Заключена.
X
X
  • Филтър
  • Време
  • Покажи
Clear All
new posts

• Просто разсъждавам. Само че разсъждавам свободно. Свободното мислене е опасно за власт имащите, ако свободомислещия говори публично. Това е защото свободната логика много по бързо намира решение на проблемите от ограничената логика. Ограничената логика може да ни доведе вследствие на ограниченията, които първоначално са ни втълпени от телевизора, че единствения изход е да гласуваме за най малкото зло.

Това естествено не е единствения изход. Когато излезем извън логиката и ограниченията на системата, веднага става ясно, че съществува и доброто. То съществува, не може да не съществува щом съществува и зло. Доброто и злото са взаимосвързани и взаимно се пораждат. Не може да съществуват най голямо, най средно и най малко зло, без да съществуват най голямо, най средно и най малко добро.

Доброто аз мисля, че е пряка демокрация.
    Баба ме научи на много неща.
    tnm

Коментар

• Мечо , от известно време се чудя , как така си изпуснал момента и не си направил партия или движение за изборите сега Нещо от рода - " Свободата , на свободните" или "Свободните за свободата" .

Коментар

• Да допускам, че има по умни от мене, да допускам, колко да допускам. То пък и много важно. И да съм прост и да съм умен, така или иначе една непротиворечива система от правила няма как да се докаже, че е грешна вътре от системата. Не случайно политиците приканват към трезво и логично мислене. Защото логичното мислене по правилата на системата, вътре от системата, може да докаже единствено и само, че системата е вярна.

Хората ако искат да спре това варварско източване на националните богатства, следва да вземат властта по извънсистемен начин, да изгонят досегашните политици и да установят пряка демокрация
        tnm

Коментар

• http://www.youtube.com/watch?v=xMu2p6_6YtE
          Последний воин мёртвой земли
          Удары сердца твердят мне, что я не убит
          Сквозь обожженные веки я вижу рассвет
          Я открываю глаза - надо мною стоит
          Великий Ужас, которому имени нет
          Они пришли как лавина, как черный поток
          Они нас просто смели и втоптали нас в грязь
          Все наши стяги и вымпелы вбиты в песок
          Они разрушили все, они убили всех нас...

Они пришли как лавина, как черный поток
          Они нас просто смели и втоптали нас в грязь
          Все наши стяги и вымпелы вбиты в песок
          Они разрушили все, они убили всех нас...
          И можно тихо сползти по горелой стерне
          И у реки, срезав лодку, пытаться бежать
          И быть единственным выжившим в этой войне
          Но я плюю им в лицо, я говорю себе: "Встать!"

Удары сердца твердят мне, что я не убит
          Сквозь обожженные веки я вижу рассвет
          Я открываю глаза - надо мною стоит
          Великий Ужас, которому имени нет
          Я вижу тень, вижу пепел и мертвый гранит
          Я вижу то, что здесь нечего больше беречь
          Но я опять поднимаю изрубленный щит
          И вырываю из ножен бессмысленный меч.
          Последний воин мертвой земли...

Я знаю то, что со мной в этот день не умрет
          Нет ни единой возможности их победить
          Но им нет права на то, чтобы видеть восход
          У них вообще нет права на то, чтобы жить
          И я трублю в свой расколотый рог боевой
          Я поднимаю в атаку погибшую рать
          И я кричу им - "Вперед!", я кричу им - "За мной!"
          Раз не осталось живых, значит мертвые - Встать!
          Последний воин мертвой земли...

© С. Калугин
          Last edited by mechobikov; 07.05.2013, 13:30.
          tnm

Коментар

• Първоначално изпратено от iivanoff Разгледай мнение
            ти ще престанеш ли да ми тикаш думи в разговора
            къде съм казал че интелигентността се мери на кило
            Добре айде на метър

Обяснявам:
            Дори и децата знаят, че интелигентността не се мери на метър. Освен това е нещо относително. Човек, който е интелигентен за едни, може да е прост за други.
            tnm

Коментар

• Първоначално изпратено от mechobikov Разгледай мнение
              Обяснявам;
              Дори и децата знаят, че интелигентността не се мери на кило. Освен това е нещо относително, човек, който е интелигентен за едни, може да е прост за други.
              ти ще престанеш ли да ми тикаш думи в разговора
              къде съм казал че интелигентността се мери на кило
              Мнението ми не е препоръка за вземане на инвестиционно решение.

Коментар

• Коментар

цветното е за теб - спора е с теб! а за изразяването - достатъчно ясно е за всички - адресирано е до теб!

Моя безплатен съвет към теб е: да допускаш че винаги има по-умни от теб! и съвет следствие пак за теб: не е задължително винаги да печелиш!

Обяснявам:
                  Дори и децата знаят, че интелигентността не се мери на кило. Освен това е нещо относително. Човек, който е интелигентен за едни, може да е прост за други.
                  tnm

Коментар

• mechobikov

цветното е за теб - спора е с теб! а за изразяването - достатъчно ясно е за всички - адресирано е до теб!

Моя безплатен съвет към теб е: да допускаш че винаги има по-умни от теб! и съвет следствие пак за теб: не е задължително винаги да печелиш!
                    Last edited by iivanoff; 07.05.2013, 12:33.

Коментар

• Иванов, и още един безплатен съвет.

Обяснявам:

От това, че пишеш с цветни букви не следва, че жените ще те разбират по добре. Жените ще те разбират по добре, ако се изразяваш по ясно.
                      tnm

Коментар

• mechobikov

Аз нямам проблеми там... даже обратно, но дано да имаш по-скоро повод да разбереш

А за новата си манипулация - прочети пак какво съм казал и кои жени са тъпи!

ПОВТАРЯМ:
                        "Та, не стана ясно от твоя опит: дали всички жени са глупави, или само ти привличаш такива! "

Ей много некоректен спорещ си !
                        Last edited by iivanoff; 07.05.2013, 12:25.

Коментар

• Иванов, няма нужда да се разстройваш и да пишеш цветно. След като толкова ревнуваш за успеха ми сред жените, си вадя извода, че ти нямаш успехи по тънката част. Както казва бате Маранди, ако се държиш прилично аз мога да ти помогна.

Обяснявам:

Ако наричаш жените глупави, не е ЛОГИЧНО да очакваш те да те харесват.
                          tnm

Коментар

• Не, ако опитването на мислене преминава в МИСЛЕНЕ (1)
                            То, ученето да ходиш преминава в ХОДЕНЕ

А д-то на (1) го даде ти, като се изрази така за да подчертаеш хипотетичното според теб ненаучаване все още от моя страна да го правя!

А повода беше меко казано подъл /излизане от разговора и лично нападане/ за да ми отговориш на това:

Желанието, необходимостта или способността ти да 'оставиш настрана' теоремите на Гьодел, като помощно средство за анализ, по отношение на модела в който живеем, са функция на това 'неосъзнаване', чрез което САМ ще съдействаш да се смени системата от една (тази) с друга - еволюирала НОВА, но с по-оптимална функционалност в твоя вреда.

Ако това не го разбираш - Здраве да е (2)

П.С. Чрез принципа, че винаги има по-умен от теб, те 'таковат' точно от там нататък,от където започваш да не разбираш...

защото разговора беше в посока системата а не как мисля аз! Но, поврътливо прецени че резултата не ти оттърва и реши да си удариш камшика в по-подходяща посока!

Та тази поврътливост не те прави по-логичен а по-манипулативен, от тук следва че е нормално да се поддаваш на манипулации от по-висок ред на твоя!

Както забелязваш - аз ти пожелах ЗДРАВЕ ако не вдяваш (2), а не те нападах че си ЕВЕНТУАЛНО ТЪП!
                            Last edited by iivanoff; 07.05.2013, 12:29.

Коментар

Ако аз се опитвах да мисля - ти трябваше да се учиш да ходиш на 2 крака...
                              Ето аксиомата, която ти сам въведе. След като аз ходя на два крака и продължавам да се уча и да се научавам все по добре да ходя на два крака, то оттук съгласно аксиомата, която ти въведе следва, че ти все повече и повече се опитваш да мислиш. За това, че опитите ти не дават резултат, не е логично да търсиш вината в мен.
                              tnm

Коментар

• Първоначално изпратено от mechobikov Разгледай мнение
                                Грешно !!!

В твоето допускане, което и аз приех, ти не казваш мисля, а опитвам се да мисля

Та оттук, щом аз се уча да ходя, тъй като човек цял живот се учи и се научава все по добре да ходи то оттук съгласно твоето допускане, ти все повече се опитваш да мислиш. Така е съгласно твоето допускане аз просто го приех.
                                Нищо не е грешно - чети -> аз ти задавам пропорцията с която ти се съгласи !

Ако аз се опитвах да мисля (преди да се науча да го правя още), то ти трябваше да се учиш да ходиш (преди да се научиш да го правиш още)!

Та, не стана ясно от твоя опит: дали всички жени са глупави, или само ти привличаш такива!

Last edited by iivanoff; 07.05.2013, 11:59.

Коментар

Working...
                                X