IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec Megavselena.bg
Контролен панел | Съобщения | Потребители | Търси
  • If this is your first visit, be sure to check out the FAQ by clicking the link above. You may have to register before you can post: click the register link above to proceed. To start viewing messages, select the forum that you want to visit from the selection below.

Съобщение

Collapse
No announcement yet.

Поколението на 30+ годишните - между миналото и бъдещето...(архив до 13.08.2013 г.)

Collapse
Заключена.
X
X
  • Филтър
  • Време
  • Покажи
Clear All
new posts

• Първоначално изпратено от anon6706 Разгледай мнение
    Прав си. Но когато имаш стресиране на тема "българска история" и хапнеш сладко - нищо чудно да получиш тъй-наречения "придобит диабет".

Аз вече съм се ориентирал към "старческия" и затова само ви гъбаркам.
    Пък аз съм стресиран на тема обективизъм. Големи мъже и жени, не могат да погледнат и милиметър встрани от собствената си обективна камбанария.

Колко му е да прозреш, чисто субективно, антитурския уклон в интерпретирането на родната ни история. Обективно обаче не може. Няма как. Щото така беше редно да се интерпретира. А обективното не може да избяга от това, което беше. Поне не без поне за малко да се преобрази в субективно.
    Баба ме научи на много неща.
    tnm

Коментар

• Първоначално изпратено от SPART Разгледай мнение
      Да-м - ратайчето на Денчо Халачина от Троян,при когото Кунчев отива да проси пари за т.нар. революционно движение.Визитата е по "предварителна уговорка" и оня разбира се,го нема .Ся наръгването с нож не е като прегазване с кон,но резултатът е тот же!
      Друго - Левски е съден по пълни самопризнания,в това число влиза и това за убийството(като православен свещеник той си знае че лъжата е грях) дадени пред османската следствена комисия.Отделен въпрос е, че членовете по които е обесен не доказват наличие на консумирано деяние (чл.51 до 56 от Наказателния кодекс за опит и сваляне на официалната власт).т.е процесът от тази гледна точка е несправедлив! И тук много се спекулира,че хаджи Иванчо Хаджипенчович не е направил нищо като съдебен заседател по време на процеса.
      Геройството на Левски всъщност е,че са дистанцира изцяло от терористичната дейност на БРЦК на Каравелов противопоставяйки се на Арабаконашкия обир,който ако не беше се случил нямаше да доведе до предателството на Д.Общия и залавянето им.Впрочем от всички участници в обира са обесени само Левски и Общия - останалите са осъдени на затвори или заточение.
      Бе, с 2 думи джигит убил дете на пътя, по които днес се възмущавате - а Левски е осъден точно като такъв.

Само, че той бил днес "революционер" и национален герой, а днешните джигити на пътя били престъпници за смъртно наказание и всички искат да ги линчуват като тоя пияният от Цариградско и номера със спирката.

П.П. 'ноу смешен аршин и двоен стандарт.

За просията си прав и неколкократно го казвах - едва ли Раковски е представял какъв урод ще отгледа като му дава пари назаем за "народното" дело.

Прочетете си писмото до Раковски, където мазно обещава, че ще му ги върне някога си.

После е хукнал по цяла България да проси и тормози 'орицата с лафчетата за "свободата" като Мечката в тоя форум.

Типичен телефонен измамник.

Коментар

• Първоначално изпратено от mechobikov Разгледай мнение
        От сладко глава не боли. Диабета не се причинява от сладко. Така си мисля аз. Чисто субективно. Иначе досега да съм се преселил във вечните обективни полета.
        Нали по същата субективна логика казваш, че земята е била плоска - пак чисто субективно за "Мечките" от онова време е било така - иначе да са изпадали обективно от нея!

Ма това доказва безсмилието на субективизма!!

Единия казва субективно, че "Диабета не се причинява от сладко" а другия, че "Диабета се причинява от сладко".

От тук следва ли, че каквото и "за обективно" да решиш чисто субективно, обективизма е после грешен, щото субективно си приел грешното?

Не ... проблема е през цялото време в излишното самочувствие на самовлюбения субективист - да си мисли че може да мисли за неща от които нищо не разбира и да приема в помощ на запаване на "АЗА" позиция - удобна към разбиранията му в дадения момент! А обективната реалност е била една и съща през цялото време!

Извод: Нашия "системен телефонен измамник", приема обективизма за следствие и частен случай на субективизма, защото той допускал субективно обективната реалност, така както му е угодно на него!
        Last edited by iivanoff; 09.08.2013, 20:23.
        Мнението ми не е препоръка за вземане на инвестиционно решение.

Коментар

От степите бре, не от тайгата.

Туй обективистите като земете да я преиначавате НАУКАТА

Убу.

Коментар

• Първоначално изпратено от sergo Разгледай мнение
            То да е само народо........

И добитъка го удари на еклетика........ни ще млекото да пуща.
            И житото мъзга не фаща.
            Не и без субсидии и разни други клизми.

А па за дивите твари - не мое ми стигне Оксфорда:

- Щом мечоко у гората,
            место с мед да се обръсва,
            геп - тачанки от тайгата.
            Почва с веро да ги лъска.
            От степите бре, не от тайгата.

Туй обективистите като земете да я преиначавате НАУКАТА
            tnm

Коментар

От сладко глава не боли. Диабета не се причинява от сладко. Така си мисля аз. Чисто субективно. Иначе досега да съм се преселил във вечните обективни полета.
              Прав си. Но когато имаш стресиране на тема "българска история" и хапнеш сладко - нищо чудно да получиш тъй-наречения "придобит диабет".

Аз вече съм се ориентирал към "старческия" и затова само ви гъбаркам.

Коментар

Аванти попули !!!

То да е само народо........

И добитъка го удари на еклетика........ни ще млекото да пуща.
                И житото мъзга не фаща.
                Не и без субсидии и разни други клизми.

А па за дивите твари - не мое ми стигне Оксфорда:

- Щом мечоко у гората,
                место с мед да се обръсва,
                геп - тачанки от тайгата.
                Почва с веро да ги лъска.

Коментар

• От сладко глава не боли. Диабета не се причинява от сладко. Така си мисля аз. Чисто субективно. Иначе досега да съм се преселил във вечните обективни полета.
                  tnm

Коментар

• Първоначално изпратено от val/she Разгледай мнение
                    Анон, развали я (романтиката).

Ударна доза натурализъм.
                    Пазя ви от диабет. Взе да става много сладникаво.

Коментар

Още не си. Пусни снимка
                      По онова време само сер*хме..... а и нямаше с какво да снимаме.

Коментар

• Анон, развали я (романтиката).

Ударна доза натурализъм.

Коментар

• Първоначално изпратено от anon6706 Разгледай мнение
                          На мен не ми се е случвало, но имам случай, когато влизах във войнишката тоалетна на казармата и виждайки "изчадието" на някой сънаборник, да съм си помислял - "Това сякаш аз съм го изср*л!" или "Това сякаш е мое ла*но!"

Дано не ви развалям романтиката.
                          Още не си. Пусни снимка
                          tnm

Коментар

• Първоначално изпратено от val/she Разгледай мнение
                            Е, кев, случвало ми се е. но причината, вериятно, се крие във факта, че чета такива като мен (в по- големия % от случаите).
                            Баш. Това все едно аз съм го писал.
                            tnm

Коментар

• Първоначално изпратено от marandi Разгледай мнение
                              ..... Левски е съден, че прегазва и убива дете с коня си, докато като заяк пак се опитва да бяга.

Българче убива......
                              Да-м - ратайчето на Денчо Халачина от Троян,при когото Кунчев отива да проси пари за т.нар. революционно движение.Визитата е по "предварителна уговорка" и оня разбира се,го нема .Ся наръгването с нож не е като прегазване с кон,но резултатът е тот же!
                              Друго - Левски е съден по пълни самопризнания,в това число влиза и това за убийството(като православен свещеник той си знае че лъжата е грях) дадени пред османската следствена комисия.Отделен въпрос е, че членовете по които е обесен не доказват наличие на консумирано деяние (чл.51 до 56 от Наказателния кодекс за опит и сваляне на официалната власт).т.е процесът от тази гледна точка е несправедлив! И тук много се спекулира,че хаджи Иванчо Хаджипенчович не е направил нищо като съдебен заседател по време на процеса.
                              Геройството на Левски всъщност е,че са дистанцира изцяло от терористичната дейност на БРЦК на Каравелов противопоставяйки се на Арабаконашкия обир,който ако не беше се случил нямаше да доведе до предателството на Д.Общия и залавянето им.Впрочем от всички участници в обира са обесени само Левски и Общия - останалите са осъдени на затвори или заточение.
                              Доказателство за доверие дава първо оня, който го търси!

Коментар

• Първоначално изпратено от kev Разгледай мнение
                                П.П. Има ли някой на който не му се е случвало четейки нещо да възкликне:"Това сякаш аз съм го писал!" или "Това сякаш са мои мисли!"
                                На мен не ми се е случвало, но имам случай, когато влизах във войнишката тоалетна на казармата и виждайки "изчадието" на някой сънаборник, да съм си помислял - "Това сякаш аз съм го изср*л!" или "Това сякаш е мое ла*но!"

Дано не ви развалям романтиката.

Коментар

Working...
                                X