Първоначално изпратено от hemilio
Разгледай мнение
Съобщение
Collapse
No announcement yet.
Кръчма "Виртуалната кръчма" (2)
Collapse
X
-
Първоначално изпратено от tnm Разгледай мнение
Картофите са важни. Трябва да са ярко жълти, най-добре гледани в Родопите /това без грам майтап/. Другото, което ти трябва е лук, сирене, яйца, черен пипер и джоджен.
Настъргваш картофите на едро ренде, лука на ситно. Посоляваш ги и ги оставяш да се оцедят. Може и да изстискаш водата, че така става по-бързо.
Добавяш яйцата, сиренето, черния пипер и сухия джоджен /по-ароматен е от пресния/. Ако видиш, че сместа е много водниста добавяш съвсем малко брашно /аз добавих галета/.
Наливаш малко олио в тигана и като загрее, изсипваш сместа с черпак и разстилаш колкото се може по-тънко. Когато е готов отдолу /усеща се като раздвижиш тигана напред-назад/ обръщаш връз капак на тенджера. След това връщаш неопечената страна в тигана, а опечената, която е отгоре намазваш с краве масло.
Докато печеш на тигана пататника, приготвяш сос от кисело мляко, зехтин и ситно нарязан, вече пресен джоджен.
Сервираш пататника топъл, народът покрай теб яде, а ти печеш следващия и мърмориш.
Наздраве!
П.П. Това било традиционното ястие, кога роднините на младежа, отивали да искат момичето за булка. Кумът ми сподели, че бил из дъното на душата си възмутен, като тръшнали една чиния с пататник пред него, а той се бил настроил за вратна пържола, печена на тиган. Споменът още не е избледнял в съзнанието му.
Коментар
-
Първоначално изпратено от Trakatrak Разгледай мнение
Дай рецепта, де! Моят нещо не се съвсем получава.
Настъргваш картофите на едро ренде, лука на ситно. Посоляваш ги и ги оставяш да се оцедят. Може и да изстискаш водата, че така става по-бързо.
Добавяш яйцата, сиренето, черния пипер и сухия джоджен /по-ароматен е от пресния/. Ако видиш, че сместа е много водниста добавяш съвсем малко брашно /аз добавих галета/.
Наливаш малко олио в тигана и като загрее, изсипваш сместа с черпак и разстилаш колкото се може по-тънко. Когато е готов отдолу /усеща се като раздвижиш тигана напред-назад/ обръщаш връз капак на тенджера. След това връщаш неопечената страна в тигана, а опечената, която е отгоре намазваш с краве масло.
Докато печеш на тигана пататника, приготвяш сос от кисело мляко, зехтин и ситно нарязан, вече пресен джоджен.
Сервираш пататника топъл, народът покрай теб яде, а ти печеш следващия и мърмориш.
Наздраве!
П.П. Това било традиционното ястие, кога роднините на младежа, отивали да искат момичето за булка. Кумът ми сподели, че бил из дъното на душата си възмутен, като тръшнали една чиния с пататник пред него, а той се бил настроил за вратна пържола, печена на тиган. Споменът още не е избледнял в съзнанието му.Приятелството се състои от серия изловени и неизловени предателства !!!
Мечо
Коментар
-
Първоначално изпратено от hemilio Разгледай мнениеМорген,тез родопски домати....
Коментар
-
Първоначално изпратено от tnm Разгледай мнение
Тъй, тъй ... То щот от работа по полето, полендаците чак загубват човешкият си образ.
Наздраве!
П.П. Кумата родопчанка - много набожна, много гласовита и много хубав пататник прави. Научи и мен и сега по-кльощавата 1/3-та пълноправен член на домочадието ми прилага тормоз, че да му правя. И то голяма играчка, като всяка постна манджа.
Коментар
-
Първоначално изпратено от tnm Разгледай мнение
Говори само себе си. Мойте, от как съществува родата, са се каращисвали само няколко рода и то от само три махали.
Наздраве!
Абе, къде изчезна обидчивото Чиче? Развали ни бъзик заигравката с Триъгълника. Ама не тоя при Надежда.
Коментар
-
Първоначално изпратено от hemilio Разгледай мнениеН
Нищо подобно,пречиствам се даже,карам го на чист въздух и плод и зеленчук.
Коментар
-
Първоначално изпратено от Trakatrak Разгледай мнение
Мълчи мъй, нема си разкриваме резервния произход. Я, иди провери чистотата на камъньете, ме не подведеш по ментовка пътекята. Наздраве с ментааа!
Наздраве!Приятелството се състои от серия изловени и неизловени предателства !!!
Мечо
Коментар
-
Първоначално изпратено от hemilio Разгледай мнениеДобра вечер мили хора
За пореден път се убеждавам,че планината ражда човеци,а полето-тикви.
Наздраве,и по един пататник от мен
Наздраве!
П.П. Кумата родопчанка - много набожна, много гласовита и много хубав пататник прави. Научи и мен и сега по-кльощавата 1/3-та пълноправен член на домочадието ми прилага тормоз, че да му правя. И то голяма играчка, като всяка постна манджа.Приятелството се състои от серия изловени и неизловени предателства !!!
Мечо
Коментар
-
НПървоначално изпратено от Trakatrak Разгледай мнение
Мили ли сме ти? Явно добре си се почерпил.
Нищо подобно,пречиствам се даже,карам го на чист въздух и плод и зеленчук.Ако един проблем може да се реши с пари,той не е проблем-той е разход.
Коментар
-
Първоначално изпратено от tnm Разгледай мнение
По скоро се опитваш, да ме хързулнеш по арменски, ама аз ти бия отбой по еврейски / без да имам и грам такава кръф у вените си/
Наздраве!
Коментар
-
Първоначално изпратено от hemilio Разгледай мнениеДобра вечер мили хора
За пореден път се убеждавам,че планината ражда човеци,а полето-тикви.
Наздраве,и по един пататник от мен
Коментар
-
Първоначално изпратено от Trakatrak Разгледай мнение
Менкаме си камъчета, а не ги препродаваме. Верно че се опитвам да хързулна Кака по еврейски, ама тя пък по еврейски се не фаща. Неблагодарна кака - какво шарено бъбрече й давам в замяна на безлично зеленикаво кашонче. Почерпи я един ром й доде акълът в главата. Наздраве за равностойните сделки.
Наздраве!Приятелството се състои от серия изловени и неизловени предателства !!!
Мечо
Коментар
Коментар