Първоначално изпратено от Lelq
Съобщение
Collapse
No announcement yet.
Кръчма "Виртуалната кръчма" (2)
Collapse
X
-
-
Първоначално изпратено от Грую Груев Разгледай мнение
е, ти бунар, геран, кладенец, аязмо или нещо сорта, дето да черпиш за без пара, нямаш ли? Егати и селянина, егати и балканджията, както сис тудиш рИкията, идея си нямам. Айде, понеже съм в настроение, един виц за по-хубавата половина от човечеството - те ще го оценят и ще ни простят
Мъж бърза да се прибере навреме за бокса по телевизията. Прави си огромна салата, вади от хладилника умряла от студ ракия, реже на тънко луканка, разполага се във фотьойла и... мачът свършва с нокаут в тридесетата секунда. Жена му се обажда от кухнята:
- Сега разбираш ли на мен какво ми е?
И наздраве, вече 4 вечери съм по кръчма и парата за месеца посвърши, а сме едва в началото, пък и другата седмица се очертава кръчмарска, и телефон на жената има да купувам.... Наздраве...
Коментар
-
Първоначално изпратено от tnm Разгледай мнение
Басейнче нещо, а!? Ти ли се чипкаш в него или развъждаш шарани?
Наздраве!
Коментар
-
Първоначално изпратено от Trakatrak Разгледай мнение
Така им се казва на бродещите в нощта, минаващи от кръчме на кръчме. А те може са просто данъчни или инкасатори. Преди малко ми засекоха 87 кубика вода, та се оцъклих. Добре че са на половината на софийската цена.
Мъж бърза да се прибере навреме за бокса по телевизията. Прави си огромна салата, вади от хладилника умряла от студ ракия, реже на тънко луканка, разполага се във фотьойла и... мачът свършва с нокаут в тридесетата секунда. Жена му се обажда от кухнята:
- Сега разбираш ли на мен какво ми е?
И наздраве, вече 4 вечери съм по кръчма и парата за месеца посвърши, а сме едва в началото, пък и другата седмица се очертава кръчмарска, и телефон на жената има да купувам.... Наздраве...
Never argue with idiots, they will bring you down to their level and then beat you with experience
Коментар
-
Първоначално изпратено от Trakatrak Разгледай мнение
Така им се казва на бродещите в нощта, минаващи от кръчме на кръчме. А те може са просто данъчни или инкасатори. Преди малко ми засекоха 87 кубика вода, та се оцъклих. Добре че са на половината на софийската цена.
Наздраве!Last edited by tnm; 07.07.2017, 14:05.Приятелството се състои от серия изловени и неизловени предателства !!!
Мечо
Коментар
-
Първоначално изпратено от hemilio Разгледай мнениеКой,пиянка бе,тва,че не спим,не значи,че сме пияни
Коментар
-
Първоначално изпратено от hemilio Разгледай мнениеШе лягам,то няма ора бе....
Коментар
-
Първоначално изпратено от LelqДобър ден , Кръчма !
Пък мен една родопска баба ме учеше , че в пататника може да се слага всичко , без яйце и брашно , щото тогава не било пататник. Наздраве !
https://m.youtube.com/watch?v=VDX1sTeDMmY
И всяка рецепта, както казах, е оригиналнатаПриятелството се състои от серия изловени и неизловени предателства !!!
Мечо
Коментар
-
Първоначално изпратено от hemilio Разгледай мнениеМорген,тез родопски домати....
Коментар
-
Първоначално изпратено от tnm Разгледай мнение
Картофите са важни. Трябва да са ярко жълти, най-добре гледани в Родопите /това без грам майтап/. Другото, което ти трябва е лук, сирене, яйца, черен пипер и джоджен.
Настъргваш картофите на едро ренде, лука на ситно. Посоляваш ги и ги оставяш да се оцедят. Може и да изстискаш водата, че така става по-бързо.
Добавяш яйцата, сиренето, черния пипер и сухия джоджен /по-ароматен е от пресния/. Ако видиш, че сместа е много водниста добавяш съвсем малко брашно /аз добавих галета/.
Наливаш малко олио в тигана и като загрее, изсипваш сместа с черпак и разстилаш колкото се може по-тънко. Когато е готов отдолу /усеща се като раздвижиш тигана напред-назад/ обръщаш връз капак на тенджера. След това връщаш неопечената страна в тигана, а опечената, която е отгоре намазваш с краве масло.
Докато печеш на тигана пататника, приготвяш сос от кисело мляко, зехтин и ситно нарязан, вече пресен джоджен.
Сервираш пататника топъл, народът покрай теб яде, а ти печеш следващия и мърмориш.
Наздраве!
П.П. Това било традиционното ястие, кога роднините на младежа, отивали да искат момичето за булка. Кумът ми сподели, че бил из дъното на душата си възмутен, като тръшнали една чиния с пататник пред него, а той се бил настроил за вратна пържола, печена на тиган. Споменът още не е избледнял в съзнанието му.
Коментар
-
Първоначално изпратено от Trakatrak Разгледай мнение
Дай рецепта, де! Моят нещо не се съвсем получава.
Настъргваш картофите на едро ренде, лука на ситно. Посоляваш ги и ги оставяш да се оцедят. Може и да изстискаш водата, че така става по-бързо.
Добавяш яйцата, сиренето, черния пипер и сухия джоджен /по-ароматен е от пресния/. Ако видиш, че сместа е много водниста добавяш съвсем малко брашно /аз добавих галета/.
Наливаш малко олио в тигана и като загрее, изсипваш сместа с черпак и разстилаш колкото се може по-тънко. Когато е готов отдолу /усеща се като раздвижиш тигана напред-назад/ обръщаш връз капак на тенджера. След това връщаш неопечената страна в тигана, а опечената, която е отгоре намазваш с краве масло.
Докато печеш на тигана пататника, приготвяш сос от кисело мляко, зехтин и ситно нарязан, вече пресен джоджен.
Сервираш пататника топъл, народът покрай теб яде, а ти печеш следващия и мърмориш.
Наздраве!
П.П. Това било традиционното ястие, кога роднините на младежа, отивали да искат момичето за булка. Кумът ми сподели, че бил из дъното на душата си възмутен, като тръшнали една чиния с пататник пред него, а той се бил настроил за вратна пържола, печена на тиган. Споменът още не е избледнял в съзнанието му.Приятелството се състои от серия изловени и неизловени предателства !!!
Мечо
Коментар
Коментар