If this is your first visit, be sure to
check out the FAQ by clicking the
link above. You may have to register
before you can post: click the register link above to proceed. To start viewing messages,
select the forum that you want to visit from the selection below.
Лека грешка в понятията...(ноо, кой за каквото си мисли )...
Не му знам името на инструмента дето държи флашката с резците на резбите....
Яко въртене падна...
Бахти езика любим и роден.....каквото и да напишеш все лИбофф мяза....Две напред, едно назад...После наобратно.....
Важното е да не протече кранчето, пък думите не са важни..
Наздраве !
пп Докато въртях флашката си мислих за живота....
Ако един мъж не мисли 3 дни за секс и ако не го прави три месеца, значи старостта е дошла.....( Тракащия да се замисли.)
За жената положението е подобно, но времето е с порядък по-кратко.... ( слава Богу, Тянка е извън таз класация...)
пп Аз по типично български обичай като работя мисля за секс, а като правя секс си мисля за работа....
Виждала съм. Тати малко водопроводчик си пада, та си имам на понятие от такивата инструменти.
Наздраве!
Приятелството се състои от серия изловени и неизловени предателства !!!
Мечо
Нищо не каза за уплътняването на резбата... Задължително се прави при тръбните резби - силиконова лента или калчища?... Вероятно майсторът това поне е знаел...
... иначе - за един начинаещ е допустимо да казва: "въртях флашката и правех резба"..., но...
...майсторът би казал: "нарязах резба.... цола"...
Значи: "днес нарязвах резба 1/2, 3/4, 1 цол, 1 цол и половина, 1 цол и 3/4, ........цола на тръбите си, напр. - на водната ми инсталация"
или: "днес нарязах резба /или пренарязах/ - на два болта ЕМ12" /М12 - в Метричната система означава, "метрична, 12 мм. в диаметър/...
а, ако те попитат, с каква стъпка беше резбата - можеш да кажеш - "с нормална" - и питащият да ходи да си я търси, колко е аджеба нормалната - в справочниците - 1 милиметър, 1.5 или 2...
Стъпката на резбата има голямо значение, иначе ще се чудиш, защо диаметърът е търсеният от теб /примерно на гайката, която искаш да навиеш на болта/, но тя не се навива..., а ако вкараш по-голяма сила - със сигурност ще повредиш резбата и ще си отвориш много нова работа /например, ако това резбовото съединение е шпилка...
/краткият образователен курс за тази вечер завърши/
Майсторът казва: наздраве! ))
Абе, що не ти ....един 3/4 цола..... със силикон....
... иначе - за един начинаещ е допустимо да казва: "въртях флашката и правех резба"..., но...
...майсторът би казал: "нарязах резба.... цола"...
Значи: "днес нарязвах резба 1/2, 3/4, 1 цол, 1 цол и половина, 1 цол и 3/4, ........цола на тръбите си, напр. - на водната ми инсталация"
или: "днес нарязах резба /или пренарязах/ - на два болта ЕМ12" /М12 - в Метричната система означава, "метрична, 12 мм. в диаметър/...
а, ако те попитат, с каква стъпка беше резбата - можеш да кажеш - "с нормална" - и питащият да ходи да си я търси, колко е аджеба нормалната - в справочниците - 1 милиметър, 1.5 или 2...
Стъпката на резбата има голямо значение, иначе ще се чудиш, защо диаметърът е търсеният от теб /примерно на гайката, която искаш да навиеш на болта/, но тя не се навива..., а ако вкараш по-голяма сила - със сигурност ще повредиш резбата и ще си отвориш много нова работа /например, ако това резбовото съединение е шпилка...
/краткият образователен курс за тази вечер завърши/
На теб ше ти спрем пиенето щото в делириум си въобразяваш, че си амазонка и почваш пуцаш къде с лък, къде с детско пищовче и най вече с пиратки. Ти да не си от Пиратската партия? Или си оная Радка, де била пиратка?
Не съм, ама симпатизирам на един див пират, дето го отвлякоха сомалийци ли, малайци ли ...!? Може и китайци да са били.
Наздраве!
Приятелството се състои от серия изловени и неизловени предателства !!!
Мечо
Коментар