If this is your first visit, be sure to
check out the FAQ by clicking the
link above. You may have to register
before you can post: click the register link above to proceed. To start viewing messages,
select the forum that you want to visit from the selection below.
Hristo Hristov · 1 декември в 8:09 ч. ·
Кратък урок по хидравлика. Един от любимите ми предмети в училище.
Ако напълним бутилка от 500 милилитра с вода, то тя ще тежи 500 грама. Ако, обаче, напълним същата бутилка с ракия, тя тежи 471 грама. От тук, стигаме до заключението, че ракията е по-лека от водата. Това обяснява защо, ако изпием 500 мл. вода ни става тежко, а ако изпием 500 мл. ракия ни става леко, леко... Наздраве!
Така вечерта ,
обаче като се събудим на сутринта се озоваваме в друго измерение с по - голяма гравитация.
Hristo Hristov · 1 декември в 8:09 ч. ·
Кратък урок по хидравлика. Един от любимите ми предмети в училище.
Ако напълним бутилка от 500 милилитра с вода, то тя ще тежи 500 грама. Ако, обаче, напълним същата бутилка с ракия, тя тежи 471 грама. От тук, стигаме до заключението, че ракията е по-лека от водата. Това обяснява защо, ако изпием 500 мл. вода ни става тежко, а ако изпием 500 мл. ракия ни става леко, леко... Наздраве!
Разбърках зелето у кофата усилено. Горчивият вкус почити изчезна. Зелето у бидона го претаках два пъти ще продължа да го претаквам през няколко дни докато горчивината изчезна.
Нека да почерпим, всезнайната кръчма. Първата порция е за Тракалото.
Благодарско! И мойто зелце върви добре. Сокът вече е резлив и газиран. Жалко, че не мога да пия много от него. Още три седмици и за празниците почвам да му налитам. На зелцето, де, не на бидона, щото на ръст и на съдържание ми напомня на Кака. Наздраве!
Разбърках зелето у кофата усилено. Горчивият вкус почити изчезна. Зелето у бидона го претаках два пъти ще продължа да го претаквам през няколко дни докато горчивината изчезна.
Нека да почерпим, всезнайната кръчма. Първата порция е за Тракалото.
Попрочетох некои неща у гугало , но незнам със сигурност кво се объркало.
Сока е добър, обаче зелето горчи както и в бидона така и в една кофа където нарязах още две зелки без никви илачи само със морска сол. Имам съмнение че е от морската сол , пише че е от Тунис изпарена от солници съдържание на калиев йодат 28- 55 милиграма на килограм. От кофата горчивината същата, в кофата не съм го бъркал докато ферментира само го затиснах преди 25 дена и чак сега го пробвам . В бидона синапено семе царевица , хрян , ябълки и дюли . Първите 15 дни го претаках три пъти . Като една седмица седя на по топло в кухнята след тава на балкона. Пише че горчивината се получава ,защото газовете на ферментация не могат да излязат. Да не от морската сол също се чудя, или некви нитрати. Като прясно на салата е много добро.
Сега мога ли да му оправя вкусът по някакъв начин поне при готвене.
Други години не съм слагал в бидон накълцвах две зелки в кофа 3- 4 дни на топло след това на вън и е напълно готово 8- 10 дена и никога не е имало такъв проблем и всички се спукват да ядът.
Попрочетох некои неща у гугало , но незнам със сигурност кво се объркало.
Сока е добър, обаче зелето горчи както и в бидона така и в една кофа където нарязах още две зелки без никви илачи само със морска сол. Имам съмнение че е от морската сол , пише че е от Тунис изпарена от солници съдържание на калиев йодат 28- 55 милиграма на килограм. От кофата горчивината същата, в кофата не съм го бъркал докато ферментира само го затиснах преди 25 дена и чак сега го пробвам . В бидона синапено семе царевица , хрян , ябълки и дюли . Първите 15 дни го претаках три пъти . Като една седмица седя на по топло в кухнята след тава на балкона. Пише че горчивината се получава ,защото газовете на ферментация не могат да излязат. Да не от морската сол също се чудя, или некви нитрати. Като прясно на салата е много добро.
Сега мога ли да му оправя вкусът по някакъв начин поне при готвене.
Други години не съм слагал в бидон накълцвах две зелки в кофа 3- 4 дни на топло след това на вън и е напълно готово 8- 10 дена и никога не е имало такъв проблем и всички се спукват да ядът.
На чучура Тарантул слага маркуча и кът потече водата и той се облекчава.....При тая пуста простата требва да се помага....
Наздраве за Тарантула - Рационализатор....!
Дъртото се събуди и рече да сподели опит. Благодаря, Дръто, ще пробвам метода!
Коментар