If this is your first visit, be sure to
check out the FAQ by clicking the
link above. You may have to register
before you can post: click the register link above to proceed. To start viewing messages,
select the forum that you want to visit from the selection below.
Навремето имаше и други такива. Но сега е почти без прекъсвания. Колкото до флорално-пасторалната картина, трябва се отбележи, че дебнещите по проходите барем може се нагледат отгоре на горски и полски пейзажи. Но не бива да се разсейват, че ще пропуснат плячката. И после няма да имапиячка.
Уважаемата клиентела на Кръчмата са добри души. Все ще се намери някой да почерпи.
Наздраве!
Приятелството се състои от серия изловени и неизловени предателства !!!
Мечо
Като си турил ракията, да ти река наздраве освен
Никога не съм се интересувал от времето, за мен е горе-долу все тая, но екстремуми винаги е иамло - помня една сватба, май беше 2009, когато в средата на юли ходих със зимно сако по обяд и умрял от студ, помня и как се прибрах по джапанки на летище София от Дубай през 2014 февруари месец и температурата в София беше около 15-16 градуса към полунощ, та си ходих по джапанки и до нас Помня и зимата на 1999 - ебати клинча беше, слизаше си редовно до под -20 - с три габини си лягах да спя на поста на летище "Враждебна", с 4 чифта чорапи (от които 2 вълени) и пак умирах от студ. Помня как ме валя сняг, май беше 2011, в края на септември в Арбанаси и т.н. Помня тези неща, защото съм имал някакви други, по-весели спомени покрай тях, които са ме въодушевили и са се отпечатали в съзнанието ми. Та така
Четири чифта чорапи, от които два вълнени? Еее, ти си бил приятел със старшината. По същия студ циаанчетата са обикаляли маалата боси и сополиви, но държеливи само при мисълта, че лятото се задава и тогава нема се крият по сенките.
Есента на 2013 година беше също продължителна и топла. Циганското лято тогава продължи и през декември.
Спомням си, че есенните слани закъсняха и Балканя се беше обагрил в най-невероятните и топли цветова на отиващото си лято - жълтото преливаше в бакър и ярко червено, тук там се зеленееха короните на иглолистните дървета.
След като мина замръза, всичката тази прелест се постели върху земята - дебел, шумящ килим от есенни листа, а мъглите започнаха бавно да се катерят по оголените била на планината..
И тази есен изглежда ще е такава.
Наздраве!
Навремето имаше и други такива. Но сега е почти без прекъсвания. Колкото до флорално-пасторалната картина, трябва се отбележи, че дебнещите по проходите барем може се нагледат отгоре на горски и полски пейзажи. Но не бива да се разсейват, че ще пропуснат плячката. И после няма да има пиячка.
Закуска на тревата, насред гората, посред есента. Те такова циганско лето май се не помни. И друг път е било, но толкова дълго да се задържи есенен комфорт не е. Септември, октомври и поне до средата на ноември, а може и целия без захлаждане.
Некаде писах че след най - хладното и дъждовно лято което си спомням. Очаквам топла и продължителна есен. Следващата ми прогноза в края на зимата да е значително студено.
Коментар