IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Start.bg Posoka Boec Megavselena.bg Chernomore
Контролен панел | Съобщения | Потребители | Търси
  • If this is your first visit, be sure to check out the FAQ by clicking the link above. You may have to register before you can post: click the register link above to proceed. To start viewing messages, select the forum that you want to visit from the selection below.

Съобщение

Collapse
No announcement yet.

Кръчма "Виртуалната кръчма" (2)

Collapse
X
  • Филтър
  • Време
  • Покажи
Clear All
new posts

• Първоначално изпратено от безимeн Разгледай мнение

Винаги съм приветствал възможността да изказваме мнението си.

Чрез разнообразието от мнения всеки достига до своя истина.

Уверявам те, че има И други, които мислят като теб! Това е за твое успокоение, уважаема.

Разбира се, както има хора /и дами!/, които са на твоето мнение, така има и хора, които НЕ СА на твоето мнение.

Без да се присъединявам към мнението на някоя от тези две групи, аз имам СВОЕ мнение за себе си. Защо? И двете групи -олекнали някак - плуват по повърхността.

Значи, би трябвало да има и трета група? Даааа! Има и трета група, която се придържа към свой начин на мислене.

Важно е да имаме избор.

Дали създавам впечатление за някакви ВИРТУАЛНИ обноски - все тая! Може би си права: липсата на ВИРТУАЛНИ "обноски" се дължи ТОЧНО на вехтите филми /много от които са в пъти по-стойностни от доста съвременни "бози"/...

Бъди здрава и щастлива - във всеки следващ Рим, който ще посетиш. Младостта е качеството, което заслужаваМЕ до края на живота си, но по някакви природни закони това не се случва често ... и е добре, че не се случва! В тоя смисъл - пожелавам ти да остарееш /когато му дойде времето/! ))

Наздраве! /не разбирам кое е срамното в това - да ми "личи, че съм дядо?" - това е повече от гордост за мен!..., пожелавам да изпиташ! тази гордост/:
    Daaa, и дано това с третата група не е като при половете- мъжки, женски и ...неопределен или всякакъв.
    наздраве за мултигрупието, 4-та, 5-та 6та .....числа бол
    Last edited by precakanoto; 05.04.2019, 16:13.

Коментар

• Първоначално изпратено от tnm Разгледай мнение

Стари не стари, не мога да ги изхвърля. Събирани са от дядо ми, баща ми и от мен. Цели поредици, световна класика, приключенски, речници, техническа литература. Много дори са със старите букви.
      Ще прехвърля топката в полето на по-кльощавия, а той каквото иска това да ги прави. Може и 451 градуса по Фаренхайт, решението ще е негово.
      Наздраве, Преци!
      Да си призная никак не ми беше лесно да го направя, но исках да си докажа, че няма да се превърна в някой плюшкин или манилов на 14-та стр. ,...и че мога да се разделя с някои стари спомени, (макар че то така ако се доказваше ....)
      Беше Трудна история, 3-4 години ми трябваха докато се реша на крайност Накрая все пак нямах избор замъкът трябваше да се предаде на разрушение и ново начало, a и капацитета на спасената книжнина беше лимитиран - труден избор кое да е "да" и кое да е "не". Падре и той уплашено смотолеви някакво полусоломоновско решение от вида "мащай старите технически книги", ама след това се покри... А как се "мащат"! ..Имах много руски, (май съм от последните издънки на рода, заедно с мой братчед, а книгите са при мен) и вече от техническите са доста неактуални, понеже отдавна нормите са други, пък и у нас вече не се учи руски, нито се чете.... А нормативите, стандартите, правилниците се сменяха Н-пъти перз последни 20г, ,,, - дори инженери опреди 10 г имат нужда от опресняване с евро нормативите, а какво да кажем за деревянние канструкции, "башни" и мостьи i t.n. Затворих и очите и чувалите Но разбира се запазих и от дядовите, Ето пример (бях го чел някога) а сега като стана дума си го спомних - древна стихосбирка, неизвестен български автор, Започваше така "Ако Господ някого рече да гръмне, то най-напред акъла ще му земе ..." та като го видях си казах "аааа, не в чувала" )))
      Признавам си без бой стореното, ама ми тежи още, колчем се сетя, Предадох и някои неща на Фаренхайт 450, - сметките показаха че така е доста по-"ефективно",.... но се отказах след няколкото първоначални опита, щото пак ми беше терсене намерих дори, както и ти предположи веднъж, учебници на .Брадистилов, Тагамлицки и сие (при книгите на баща ми). Запазих. Дано има смисъл...
      наздраве Tnm, за мъдростта из книгите

Коментар

Уверявам те, че има И други, които мислят като теб! Това е за твое успокоение, уважаема.

Разбира се, както има хора /и дами!/, които са на твоето мнение, така има и хора, които НЕ СА на твоето мнение.

Без да се присъединявам към мнението на някоя от тези две групи, аз имам СВОЕ мнение за себе си. Защо? И двете групи -олекнали някак - плуват по повърхността.

Значи, би трябвало да има и трета група? Даааа! Има и трета група, която се придържа към свой начин на мислене.

Важно е да имаме избор.

Дали създавам впечатление за някакви ВИРТУАЛНИ обноски - все тая! Може би си права: липсата на ВИРТУАЛНИ "обноски" се дължи ТОЧНО на вехтите филми /много от които са в пъти по-стойностни от доста съвременни "бози"/...

Бъди здрава и щастлива - във всеки следващ Рим, който ще посетиш. Младостта е качеството, което заслужаваМЕ до края на живота си, но по някакви природни закони това не се случва често ... и е добре, че не се случва! В тоя смисъл - пожелавам ти да остарееш /когато му дойде времето/! ))

Наздраве! /не разбирам кое е срамното в това - да ми "личи, че съм дядо?" - това е повече от гордост за мен!..., пожелавам да изпиташ! тази гордост/:
        Да ти кажа и аз не разбирам същото! Кое е срамното , да имаш опит и внуци, преживял добри години?!

Хубаво е, че имаме избор да изказваме мнението си! Хубаво е и да имаме избор, всеки да разбира, както му е угодно чуждото!

Хубаво е когато има правила, те да не са едностранни ! Ма това е въпрос на светоглед и за всеки е различен!

Благодаря за пожеланията! Аз не намирам нищо срамно в тях!
        Наздраве!

Коментар

• Първоначално изпратено от pepe1234 Разгледай мнение
          https://youtu.be/ju_UUxRoG2Q

Тея мултифунционалните устройства имат ли функция пране?
          Това ми напомни за един виц от Киро, който прочетох скоро и много се смях. За универсалните магазини за мъже и жени (жени пазаруват мъже и обратното) и какво се търсело в тях.
          Интересно, но опитът доказал, че мъжете стигали само до втория етаж на магазина, където се се гарантирала подготовката на манджата, пък ти питаш и за прането, което ме хвърли в дълбок размисъл и смут

Коментар

• Първоначално изпратено от tnm Разгледай мнение

Стари не стари, не мога да ги изхвърля. Събирани са от дядо ми, баща ми и от мен. Цели поредици, световна класика, приключенски, речници, техническа литература. Много дори са със старите букви.
            Ще прехвърля топката в полето на по-кльощавия, а той каквото иска това да ги прави. Може и 451 градуса по Фаренхайт, решението ще е негово.
            Наздраве, Преци!
            Готина любима книжка някак си свързана с темата , за стойността на изкуството и неговата непреходност и не само това. И може ли да ни даде отговор какво да правим с ,,непотребните книги,,

http://izumen.blogspot.com/2013/11/blog-post.html
            Last edited by Todor Sabev; 05.04.2019, 15:29.

Коментар

• https://youtu.be/ju_UUxRoG2Q

Тея мултифунционалните устройства имат ли функция пране?

Коментар

• Първоначално изпратено от Lelq Разгледай мнение

Личи си, че си дядо. Никакви обноски / едно кафе не сложи /, никакво въображение ! Сигурно се дължи на вехтите филми и разбирания . Това с вибратора - добър "опит за летене", ако забравим за малко и за нуждите на повествованието, че той минава към виртуалностите
                Някак не върви да ти отварям очите що е то мултифункционална дама, щото ще стане малко, като в приказката - порастеше пилци, поебаше квачки Та ще оставим проблема на бедното ти въображение, ползващо помощни средства

Важно е да имаме избор.

Коментар

• Първоначално изпратено от precakanoto Разгледай мнение

1-2 чувала пратих на рециклиране ... технически бяха и вече стари, после други 2-3 куфара занесох подарък на библиотеката в по-малко село, да четат местните старчоци вместо да играят карти и много кашони замъкнах, за да запазя на съхранение, без да мога още да им намеря място, но и това ще стане. Надявам се, да има смисъл...
                  наздраве на четящите ...и на списващите
                  Наздраве, Преци!
                  Приятелството се състои от серия изловени и неизловени предателства !!!
                  Мечо

Коментар

• Първоначално изпратено от Грую Груев Разгледай мнение

MИ не успявам да се справя с тези читанки, киндъли и прочие - искам си книга, дето мирише на книга и като я пипнеш, е книга. Също като с жените - искам реална жена, а не кукла или киберсекс Обаче аз съм динозавър вече, а светът се променя...

У дома също има много книги, но в новия ми дом нямам дори лавица с такива - всичко е в една огромна ракла под дивана. Не знам децата как ще са, но засега не се кефят на приказки и тяхното четене, искат да си гледат простотийки на телефона или таблета. Времена!

Наздраве - поне уискито е непреходно
                    Все още си купувам книги. И по-едрата 1/3-та почти винаги към другите подаръци за различни поводи ми добавя и по една книга.
                    Наздраве, хаджи!
                    Мечо

Коментар

• Първоначално изпратено от Trakatrak Разгледай мнение

Планината, коя потъна, вятърът, де стихна, гората, изгоряла от огъня на вещерката. Ти си си самодостатъчна при самозатапване и автозабиване. Наздраве, Дрънкалке Звънка!
                      Четири в едно - геолог, метеоролог, горски и пожарникар. Поне ще се радвам на разнообразие
                      Наздраве!

П.П. Залагам на пожарникаря. У геологът чукчето малко, метеорологът най-много една "роза на ветровете" да ми спретне, за горският ще го докараш на цвят на кожата, че нали там е сфера на влияни на братчедите, а виж за пожарникаря, дето гаси пожарите с големият шланг ...

П.П.П Не става от теб пълководец. Има един китайски филм за трите царства, "Кървави скали". Пъстър и цветен по китайски, изпълнен с много послания и с участието на чаровни артисти.

В него има сцена, в която един от владетелите тренира бойните си умения в зала с излъскан дървен под, а в страни от него съпругата му се приготвя за чаената церемония. Докато мъжът демонстрира добро владеене на джиан /двуостър меч/, дамата топли вода за чая и цитира думите от предишния ми коментар /приблизително/. Мъжът е впечатлен, защото това са изрази от Изкуството на войната, които точно описват какво значи да си добър пълководец. Той не знае, че съпругата му, която мрази битките, чете неговите любими книги, за да го опознае по-добре.
                      Мечо

Коментар

• какво сте награбеле лелчето сега, гледайте да не иде коня у ряката и с него и темата
                        наздраве римуващите, рим без папата

Коментар

• Наздраве! https://m.youtube.com/watch?v=7iNbnineUCI

Коментар

• Първоначално изпратено от Lelq Разгледай мнение

Личи си, че си дядо. Никакви обноски / едно кафе не сложи /, никакво въображение ! Сигурно се дължи на вехтите филми и разбирания . Това с вибратора - добър "опит за летене", ако забравим за малко и за нуждите на повествованието, че той минава към виртуалностите
                            Някак не върви да ти отварям очите що е то мултифункционална дама, щото ще стане малко, като в приказката - порастеше пилци, поебаше квачки Та ще оставим проблема на бедното ти въображение, ползващо помощни средства
                            Леля, ти се заигра и възгордя с тази мулти... еди-кво си на дамите.
                            Убу, де!
                            Така е, права си, но не се възгордявай и не подценявай дядовците!

Ние, когато сме се вълнували акутно от тази тема, трактати сме творили, при това в хипотезите за отсъствие на ограничителни условия, или при наличие на най-разнообразни ограничителни условия. Пък ти се вглеждаш само във варианта с една свободна ръка на ... лирическата героиня.

Пийни едно леко питиенци и приседни скромно,

Наздраве!

Last edited by nachev; 05.04.2019, 13:13.

Коментар

• Днес, рано, слушах някъде по телевизиите, че се навършват нам-си-колко години от смъртта на Кърт Кобейн. Отишъл си на 27 и колкото повече време минава, толкова по-трудно ми става да го разбера. Лошото е, че колкото повече време минава, толкова по-трудно ми става да не го разбера.
                              Нема зна, мир на праха му!

Нирвана никога не са ми били във фокуса на вниманието, но се пресетих, че той възпя аромата на тийнейджърския дух, който възторжено броди из тази тема, та си рекох, че мога да зарадвам колеги (те).

Наздраве!

Nirvana - Smells Like Teen Spirit

Коментар

Това - "с телефон в едната ръка " - формира у мен асоциация на нещо недовършено... В едната ръка - разбрахме за телефона, а в другата - нещо ми се губи инфото. Липсва ми и въображението, към което да се обърна за помощ! Как сега да гадая, какво точно има в другата ръка? Мога да сгреша!

Дори няма изобщо да допусна..., не - това го изключваМЕ по условие! Решително! Ако някой си го е помислил - не е вярно това, че... в другата /свободна/ ръка имаЛО... вибратор!

Грозна инсинуация - казвам ви го, за да не си го мислите!

Пък и НЕ е това определението за мултифункционална дама - с две ангажирани ръце! Къде се намира в случая, например цигарата? Кой ще я държи?
                                А другите неща? ))
                                Last edited by Lelq; 05.04.2019, 12:11.

Коментар

Working...
                                X