IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec Megavselena.bg
Контролен панел | Съобщения | Потребители | Търси
  • If this is your first visit, be sure to check out the FAQ by clicking the link above. You may have to register before you can post: click the register link above to proceed. To start viewing messages, select the forum that you want to visit from the selection below.

Съобщение

Collapse
No announcement yet.

Кръчма "Виртуалната кръчма" (2)

Collapse
X
  • Филтър
  • Време
  • Покажи
Clear All
new posts

• Първоначално изпратено от tnm Разгледай мнение

Мрънкало, това де си го изброил му трябват поне 2 ха място, че да изглеждат горе доле скопостно. Инак, сичкото ще ти изглежда набутано кат лонгозната гора край Балтата.
    Наздраве!
    Аз си имам собствен градински стил. Всичко накуп и да радва окото със своята съмкупност. Въпреки това не изглежда баш претрупано като сравня с професионални градини. Вса още има въздух, а дръвчетата ги държа скромни и като тревата нисички. Дори старите овошки, които заварих, подрязах над петте метра. Като ми пораснат новите овошки ще се посгъсти, но това беше търсено решение за сянка, щото бая напича през летото, съхне тревата, пръстта се спича и не мога да се разхождам под жаркото слънце. до пет години, живот и здраве, ще стане горичка с различни просвети. Например хинапът, който забравих вчера да отбележа, ще е по-рехав на сянка. Колкото до офиката и калината, те са от северната страна на новата къща. Офиката на входа за късмет се слага.

Коментар

Пука й на Кака дали саКурата ти ще тръгне нагоре. Виж заради лиродендрон тулипиферата имам лека завист. Винаги съм си представяла малорните в Лотлориен като това дърво. Обаче става голямо и ще фърля сянка връз техническите култури като картофи, например.
      Колкото до дивия рожков - ама не ми са фали, бре!!! Това по-лошо от троскот. Имам си микрогоричка от него у Чужденеция, ама по-едрата 1/3-та пълноправен член на домочадието не дава да го завъдя у хабитата.
      Наздраве!

Малеййй, Кака се е тръшнала и бере душа. Въпрозът е от свойта душа ли бере или чуждите души обира. Дръвчетата по-високи са около къщите, сенка да пазят. Забравих да пиша, че и айлант имам, който по-досаден от пауловнията. Рожковия ми е един храст красив, а не като твойте храсталаци и горички. Технически култури неам. Дори коноп.

Коментар

• Първоначално изпратено от 4i40 Разгледай мнение

Добро утро !

Даже като четох по диагонал ( след 2-3 часа ще си прая записки и анализи...) ми се замая главата от лъхащия професионализъм...
        Едно не разбирам...Как можа да си хвърлиш 3 бона на вятъра, минимум ? На вятъра, щот на Тарантул, вятър му вее между ушите.....Ще му отида на гости с голямата ножица и резачката....

Наздраве, tnm !
        Нощеска изглежда съм писала в просъница. Гледам, тавтология ми се е получило.

По-добре си вземи една права лопата наместо резачка и го накарай да откопава и закопава дръвчетата на други места. Тормоз трябва да има!
        Наздраве, 4i40!
        Приятелството се състои от серия изловени и неизловени предателства !!!
        Мечо

Коментар

Мани, манииии... В главата му такава каша, полвина болтове на гредореда му ич ги няма ... еклектика пълна

Ся, няма да навлизам в подробности относно ландшафтната архитектура на двора му, но нито един от четирите елемента не е спазен. Според мен, ни линията ми е линия, ни формата му е форма, за цветове и текстура - дума да не става. Хакал от всичко де му се мерне пред окото и дори се фали, че направил дворчето си кат некоя тропическа горичка. Мъка.

Според мен трябва да си избере една отправна точка - червеният дъб или лировото дърво от там да започне с подредбата на всички други дървееа, храсталаци и бурени. Много е важно да нагоди цветовете, щото те са най-красивият, но най-нетраен елемент. Трябва да има стъпаловиден цъфтеж през пролетта, който по възможност да продължи и през лятото - например коприненото дърво /албицията/, а през есента окото да се радва на багрите на листа - японски клен, червен дъб, керия, а между тях - секвоята.

Ако е старателен червените плодчета на калината и офиката могат да се запазят дълго време върху клонките и заедно с някое иглолистно в близост да са основното цветно петно в белоснежния зимен пейзаж ...

Наздраве, 4i40!

Добро утро !

Даже като четох по диагонал ( след 2-3 часа ще си прая записки и анализи...) ми се замая главата от лъхащия професионализъм...
          Едно не разбирам...Как можа да си хвърлиш 3 бона на вятъра, минимум ? На вятъра, щот на Тарантул, вятър му вее между ушите.....Ще му отида на гости с голямата ножица и резачката....

Наздраве, tnm !

Коментар

Аз гледам да спазвам следния принцип за дърветата.
            Колкото е високо, да има толкова свободно място наоколо и ги режа толкова високи, че да мога да стигна върха с пръскачката 2.5 - 3 м. ( не успявам напълно, но поне се опитвам да ги държа в това положение )

пп И аз се замислих, че на Тарантул му трябват поне 5 декара място....Всичко му е паяжина на тоз Човек....

Наздраве, tnm !
            Мани, манииии... В главата му такава каша, полвина болтове на гредореда му ич ги няма ... еклектика пълна

Ся, няма да навлизам в подробности относно ландшафтната архитектура на двора му, но нито един от четирите елемента не е спазен. Според мен, ни линията ми е линия, ни формата му е форма, за цветове и текстура - дума да не става. Хакал от всичко де му се мерне пред окото и дори се фали, че направил дворчето си кат некоя тропическа горичка. Мъка.

Според мен трябва да си избере една отправна точка - червеният дъб или лировото дърво от там да започне с подредбата на всички други дървееа, храсталаци и бурени. Много е важно да нагоди цветовете, щото те са най-красивият, но най-нетраен елемент. Трябва да има стъпаловиден цъфтеж през пролетта, който по възможност да продължи и през лятото - например коприненото дърво /албицията/, а през есента окото да се радва на багрите на листа - японски клен, червен дъб, керия, а между тях - секвоята.

Ако е старателен червените плодчета на калината и офиката могат да се запазят дълго време върху клонките и заедно с някое иглолистно в близост да са основното цветно петно в белоснежния зимен пейзаж ...

Наздраве, 4i40!

Мечо

Коментар

На Тянка ливадата й окосена и добре поддържана - не бери грижи. Арахната както ги е наблъскал по 3 броя на м2, не ще да ги има дълго време, щото всяко растение иска простор.
              Наздраве, 4i40!
              Аз гледам да спазвам следния принцип за дърветата.
              Колкото е високо, да има толкова свободно място наоколо и ги режа толкова високи, че да мога да стигна върха с пръскачката 2.5 - 3 м. ( не успявам напълно, но поне се опитвам да ги държа в това положение )

пп И аз се замислих, че на Тарантул му трябват поне 5 декара място....Всичко му е паяжина на тоз Човек....

Наздраве, tnm !

Коментар

Добро утро !
                След професията ми на водопроводчик, най обичам да съм еколог...
                В тази връзка ще си кажа мнението за пауловнията.
                Наред с китайския орех това е най - гадното дърво, дето е привнесено в България....Вкорени ли се веднъж, отърване няма...
                Изсушава почвата около коренищата си и всичко наоколо гине...Горките ни лески, дъбчета, букчета, орехи, дренки, шипки и глогинки...Дървесината му за нищо не става ( освен за музикални инструменти, клечки за зъби и клечки за хранене, че много куха и надлежно, равномерно са подредени клетките. ).
                Цъфти убаво, но мята семе кът циганин в затвор.....

пп Тарантул ми се издигна в едното учо с таз градина....Браво бре ! Направо повали Тянка на земята с нейната неокосена ливада...
                На Тянка ливадата й окосена и добре поддържана - не бери грижи. Арахната както ги е наблъскал по 3 броя на м2, не ще да ги има дълго време, щото всяко растение иска простор.
                Наздраве, 4i40!
                Мечо

Коментар

• Първоначално изпратено от Trakatrak Разгледай мнение
                  Не съм почнал с плодните. И при тях имам екзотики. Ацерола (бермудска череша), райска ябълка, нар в саксия, маслина в саксия, че една я пробвах навън увита през зимата, ама не би. Дафинов лист в саксия - нещо ми съхне, кестен, годжиберита десетина, но само едно дава по малко, сложих черна черница, а от предишния имам голяма бяла, която подрязах да ми е близо да я бера. Бадем, едра дренка, дюля, круши, ябълки колонни и неколонни, скоруша, череши, вишнапи и манджурска вишна, мушмули, сливи и ренглоти, кайсии, праскови и нектарини. От храсталака имам асми и лози, къпини, цариградско грозде, касис, арония, една едва оцелела боровинка, черен бъз, тайбери, също едни с малки сини ягодки, не им помня името, а най-доброто е саморасляк диви ягоди. Също и охлюви бера. С това не се изчепва, щото имам декоративни още - люляци, магнолии, секвоя плачуща, брезичка, японска върбичка и върба къдрава (замалко да изсъхне), японски клен, червен дъб, шмак, леска, каталпа, форзиция, калина, офика, ревен, хибискуси, рози разни, иглолистни още най-различни, трепетлика, керия, облепихи (мъжката ми пропадна), албиция, дива лоза и други разни всекакви. Но най-много ми е тревата, а тук-таме коприва и лапад. Ще идваш с дюлева да ти преподавам градинарски уроци. Щото поне половината насадено съм опропастил, но го заменям с по-устойчиво на моите безгрижни грижи. А както се знае, един бит за трима небити не го заменят.
                  Мрънкало, това де си го изброил му трябват поне 2 ха място, че да изглеждат горе доле скопостно. Инак, сичкото ще ти изглежда набутано кат лонгозната гора край Балтата.
                  Наздраве!
                  Мечо

Коментар

Мойта пауловния измръзваше сека година, но тая не успело и се разлисти на стария си ствол. Иначе покарваше пак отдолу, стигне до 1.50 и после измръзне. Сега вече ще се задържи и ще тръгне нависоко. След десетина години може и да цъфне, живот и здраве. Имам едно лирово дърво, де цъфти като лале. На него вече му иде ред да цъфне. Надявам се и на индийския люляк. Тая година и рожковия цъфна яко. А най-симпатично е японската череша, но още е малко, що бяха два ствола, та ги увих един около друг, хем да не се сцепи, хем по-бавно да върви и да не стане много високо. С други цъфнали нема се фаля, че Кака ше вземе се гътне от яд. Пък може и да продължа. Кво кат се гътне?!
                    Пука й на Кака дали саКурата ти ще тръгне нагоре. Виж заради лиродендрон тулипиферата имам лека завист. Винаги съм си представяла малорните в Лотлориен като това дърво. Обаче става голямо и ще фърля сянка връз техническите култури като картофи, например.
                    Колкото до дивия рожков - ама не ми са фали, бре!!! Това по-лошо от троскот. Имам си микрогоричка от него у Чужденеция, ама по-едрата 1/3-та пълноправен член на домочадието не дава да го завъдя у хабитата.
                    Наздраве!

Мечо

Коментар

• Нарочна, специална, препоръчуема експозиция за каки и какоподобни:
                      https://www.facebook.com/photo.php?f...type=3&theater

10 CRNOGORSKIH ZAPOVJEDI:
                      1. Čovjek se rodi umoran i živi da bi se odmaro.
                      2. Ljubi krevet svoj kao sebe samoga.
                      3. Odmaraj se danju da noću moš spavati.
                      4. Ne radi.rad ubija.
                      5. Ako vidis nekog da se odmara-pomozi mu.
                      6. Radi manje no što možeš,a ono što možeš prebaci na drugoga.
                      7. U hladu je spas-od odmaranja još niko nije crkao".
                      8. Rad donosi bolest-ne umri mlad.
                      9. Kad zaželiš raditi,sjedi pričekaj,vidjećeš proći će te.
                      10. Kad vidiš da jedu i piju-primakni se,pomogni ljudima,a kad vidiš da rade makni se da ne smetaš.

Коментар

• Първоначално изпратено от Todor Sabev Разгледай мнение

Тука вече прекали.

Чакаме снимки или и при теб джунгла.
                        Явно искаш Кака да се гътне. Чак и снимки да кача, ще се изпружи веднагически гимнастически. Не е баш джунгла, макар да ми казват, че нагъсто съм садил. Още са средно големи и мисля да ги оформям, че да не се много сблъскват. Ще видим нататък. Пък и старите трябва да се махат кога залинеят. Засега няма надежда за големите круши и ябълка, но махнах разни сливи, вишна и череши изпуснати да пораснат съвсем и хлебна ябълка. За десетина години бая промених пейзажа.

Коментар

Добро утро !
                          Наред с китайския орех това е най - гадното дърво, дето е привнесено в България....Вкорени ли се веднъж, отърване няма...
                          Изсушава почвата около коренищата си и всичко наоколо гине...Горките ни лески, дъбчета, букчета, орехи, дренки, шипки и глогинки...Дървесината му за нищо не става ( освен за музикални инструменти, клечки за зъби и клечки за хранене, че много куха и надлежно, равномерно са подредени клетките. ).

пп Тарантул ми се издигна в едното учо с таз градина....Браво бре ! Направо повали Тянка на земята с нейната неокосена ливада...
                          Не съм почнал с плодните. И при тях имам екзотики. Ацерола (бермудска череша), райска ябълка, нар в саксия, маслина в саксия, че една я пробвах навън увита през зимата, ама не би. Дафинов лист в саксия - нещо ми съхне, кестен, годжиберита десетина, но само едно дава по малко, сложих черна черница, а от предишния имам голяма бяла, която подрязах да ми е близо да я бера. Бадем, едра дренка, дюля, круши, ябълки колонни и неколонни, скоруша, череши, вишнапи и манджурска вишна, мушмули, сливи и ренглоти, кайсии, праскови и нектарини. От храсталака имам асми и лози, къпини, цариградско грозде, касис, арония, една едва оцелела боровинка, черен бъз, тайбери, също едни с малки сини ягодки, не им помня името, а най-доброто е саморасляк диви ягоди. Също и охлюви бера. С това не се изчепва, щото имам декоративни още - люляци, магнолии, секвоя плачуща, брезичка, японска върбичка и върба къдрава (замалко да изсъхне), японски клен, червен дъб, шмак, леска, каталпа, форзиция, калина, офика, ревен, хибискуси, рози разни, иглолистни още най-различни, трепетлика, керия, облепихи (мъжката ми пропадна), албиция, дива лоза и други разни всекакви. Но най-много ми е тревата, а тук-таме коприва и лапад. Ще идваш с дюлева да ти преподавам градинарски уроци. Щото поне половината насадено съм опропастил, но го заменям с по-устойчиво на моите безгрижни грижи. А както се знае, един бит за трима небити не го заменят.

Коментар

Мойта пауловния измръзваше сека година, но тая не успело и се разлисти на стария си ствол. Иначе покарваше пак отдолу, стигне до 1.50 и после измръзне. Сега вече ще се задържи и ще тръгне нависоко. След десетина години може и да цъфне, живот и здраве. Имам едно лирово дърво, де цъфти като лале. На него вече му иде ред да цъфне. Надявам се и на индийския люляк. Тая година и рожковия цъфна яко. А най-симпатично е японската череша, но още е малко, що бяха два ствола, та ги увих един около друг, хем да не се сцепи, хем по-бавно да върви и да не стане много високо. С други цъфнали нема се фаля, че Кака ше вземе се гътне от яд. Пък може и да продължа. Кво кат се гътне?!
                            Тука вече прекали.

Чакаме снимки или и при теб джунгла.
                            Last edited by Todor Sabev; 03.05.2020, 14:08.

Коментар

• Добро утро !

Коментар

• Първоначално изпратено от Lelq Разгледай мнение
                                Добра вечер !

Китайските градини наистина са чудни . При мен в двора , расте и бързо израстна , едно невзрачно драконово дърво . А беше такова , докато една година не разцъфна. Има безброй имена . Дори императорски . Легенди и вярвания свързани с него също . Приложеня -много.
                                Дървото на бъдещето .
                                [ATTACH=CONFIG]n3591795[/ATTACH]

https://m.youtube.com/watch?v=lhkZnFVb7KI
                                Наздраве , Кръчма !

Коментар

Working...
                                X