IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Start.bg Posoka Boec Megavselena.bg Chernomore
Контролен панел | Съобщения | Потребители | Търси
  • If this is your first visit, be sure to check out the FAQ by clicking the link above. You may have to register before you can post: click the register link above to proceed. To start viewing messages, select the forum that you want to visit from the selection below.

Съобщение

Collapse
No announcement yet.

Кръчма "Виртуалната кръчма" (2)

Collapse
X
  • Филтър
  • Време
  • Покажи
Clear All
new posts

• Първоначално изпратено от Ender Разгледай мнение
    Преци, Дайкин превъзхожда останалите производители единствено по маркетинга.
    Ама с климите е малко като с автомобилите - не е толкова въпрос на марка, колкото на модел...
    Ето, колегата Груев (изненадващо за мен) е направил успешни инвестиции

П.С. Хай наздравичка за успешното увеличение!
    "Не питай старило, питай патило"
    Наздравичка

Коментар

• Преци, Дайкин превъзхожда останалите производители единствено по маркетинга.
      Ама с климите е малко като с автомобилите - не е толкова въпрос на марка, колкото на модел...
      Ето, колегата Груев (изненадващо за мен) е направил успешни инвестиции

П.С. Хай наздравичка за успешното увеличение!

Коментар

• Първоначално изпратено от Грую Груев Разгледай мнение

И моята е толкова, че може и повече да е, щото имам и вътрешна някакви сантиметри, тула четворка, ама всичко външна стена. 12-ка , дето да топли като 18-ка няма как да има, освен ако 18-ката не е била мега куча марка. Иначе ми е доста евтино, поне според мен - при положение че не изключвам изобщо климатиците и се поддържа равномерна температира 21-22 градуса 24/7, сметката ми само за отпление от климите не надхвърля 100-120 лева на месе ц в най-студеното време. Но всеки си знае де

Забравих да кажа наздраве, че се мъча с една количка от половин час, та се чудя дали да не добавя и нещо алкохолно
        Груйче, дебелината на стената зидарите за по-лесно я мерят кратна на тула, Например - половин тула,(12,5 см), Една тула,(25 см) (Като стената може да е зидана с четворки, а може и с единични тули), Има и по-дебели стени по 1,5 тула(38 см) или дори и 2 тули(50 см) се среща при разни хард маниаци на дебели стени, но според мен твоята дебелина е оптимална като е дебела една тула (25 см, а отделно си е изолацията). И моята дебелина е толкова, въпреки че е зидана със четворка и половина тула (има и такъв модел тули 25х25х37,5) - с тях се зида по-бързо. Като им давах чертежите на зидарите в моя случай, много се кефеха, защото всичко беше кратно на тулата с която зидат - дължини и височини, включая прозорците, така не им се налага да чупят много тули и се зида с кеф. И аз пробвах (ама само няколко тули :, за да не ги бавя ) Тулата е голямо изобретение
        Пиша обаче за друго, - тнм да изключи от класацията даикина, както и ти предложи, а също и Ендер. Днес видях как един даикин се обърка в сервиза, докато го тстваха. Пак се завъртях до тях да се огледам, че нещо застудя. Машината Спря да работи от някакво токово смущение - ми то така ако спира в случаен момент и през зимата - никак не е гут. Питах ги какъв му е случая на тоз диакин - казаха че явно е чувствителен и просто спира да работи външното тяло при смущения, нищо му нямало, оправял като се включи и изключи....Може би ел-мрежите в други държави са с по-добри параметри Така, че остават другите модели., според мен митсубишито, тошибата или истински японски модели, както спомена

Коментар

• Първоначално изпратено от precakanoto Разгледай мнение

Ще пробвам и ще кажа. Изолацията ми е 15 см.
          Но мисля, че пропускаш и развитието на технологиите в бранша. Сега 12ка може да топли като за 18ка от преди 10г.. Имат някои такива режими, че могат да топлят повече отколкото да изстудяват
          И моята е толкова, че може и повече да е, щото имам и вътрешна някакви сантиметри, тула четворка, ама всичко външна стена. 12-ка , дето да топли като 18-ка няма как да има, освен ако 18-ката не е била мега куча марка. Иначе ми е доста евтино, поне според мен - при положение че не изключвам изобщо климатиците и се поддържа равномерна температира 21-22 градуса 24/7, сметката ми само за отпление от климите не надхвърля 100-120 лева на месе ц в най-студеното време. Но всеки си знае де

Забравих да кажа наздраве, че се мъча с една количка от половин час, та се чудя дали да не добавя и нещо алкохолно
          Never argue with idiots, they will bring you down to their level and then beat you with experience

Коментар

• Първоначално изпратено от 4i40 Разгледай мнение

Забравил е да иска изложението....Виках един специ за нещо и той като извади компаса, па засича ъгли и изложения...направо ме заби в земята с професионализма си....Нооо, аз го отсвирих и му казах да си търси таз цена някъде другаде.....
            Това го уточнихме още по телефона. Както и броя на външните стени.
            Наздраве!

П.П. Младежът от газификация леко ме изнерви. Тръсна ми оферта +/-2000 лв. Алоооу, сложи си 15, дори 20% непредвидени разходи, ама 2000 лв. евентуалности ич не допадат на еснафското ми възпитание.
            Last edited by tnm; 07.10.2020, 13:48.
            Приятелството се състои от серия изловени и неизловени предателства !!!
            Мечо

Коментар

• Първоначално изпратено от tnm Разгледай мнение

Момчето с гащеризона беше от газификацията. Мога нескромно да заявя, че тотално го разбих с въпроси.

Младежът с термопомпите ще цъфне у кочинката в петък. Засега ме накара да му начертая схема на апартамента с разположението на вратите, прозорците и терасите. По моя инициатива му написах за окачените тавани и изолацията. Сега съм го оставила да плюнчи молива и да смята.
              Наздраве!
              Забравил е да иска изложението....Виках един специ за нещо и той като извади компаса, па засича ъгли и изложения...направо ме заби в земята с професионализма си....Нооо, аз го отсвирих и му казах да си търси таз цена някъде другаде.....

Коментар

Но мисля, че пропускаш и развитието на технологиите в бранша. Сега 12ка може да топли като за 18ка от преди 10г.. Имат някои такива режими, че могат да топлят повече отколкото да изстудяват
                Подкрепям !

Коментар

тнм, питай, ще ти разказвам - имам 6 клими по къщята - дайкин беше първата, фуджицу, самсунг, мицубиши, тошиба. Като изключа самсунга, всичко друго е по над 2 бона парчето. Дайкинът е за снобари - само името им е останало, прави дефрости като луд и у ваше село е хипер неподходящ (май имахте и мъгли, като у наше село) - ще пукнеш от студ с него. Фуджицуту (Нокриа) ми служи вярно вече 10-та година - мега яка машина, само да няма много мъгла, е перфектна, дефроства 5 пъти по-малко от дайкина, а е по-евтино с 20%. Самсунгът е куче марка тип грее, мидеа, осака и т,н, - ок, една идея над тях, ама боклук. Мицубишито е добро, нямам оплаквания, но обикновено не знае кога да спре и става много топло. Най-доброто, на което съм попадал, е Тошиба Дайсейкай (моята е осма серия) - това е марката, дето, ако ти се плаща (към 2,5 к за десетка, т.е. за стая до 15 квадрата), е тотален топ. Не можеш да и разбереш дефроста, поддържа равномерна температура, не я чуваш кога работи и т.н. Сложил съм я в детската стая и съм супер доволен.

Това с разните филтри, ув лампи, озони и т,н, са простотии - бачка 5-6 месеца и го отписваш, щото нищо не става от него. Излишна екстра, дето само качва цената. И не знам колко пари ти се дават, но много препоръчваха климите втора ръка от Япония (да не се обидиш, просто давам идея) - трудно с енамират, но качеството е ненадминато, а са на половин цена на боклука, дето го правят за Европа. Ако искаш още инфо - давай. А да, и търсиш нещо с нисък минимум, иначе си вземаш вентилатор - бучене и спиране нон стоп. Абе с две думи - тошиба дайсейкай и си свиркаш
                  Хаджи, у кочинката имам 3 климатика, които използвам през лятото за охлаждане и локално парно за отопление през зимата. Въпросът при мен е с какво да задвижвам точно това парно - на ток или на газ. И по възможност най-малко да се преработва съществуващата система.
                  Наздраве!

П.П. От цялата тупурдия научих, че на климатичната инсталация с термопомпа й викат чилър система.

Мечо

Коментар

Ами питай го, кой модел в момента харчи най-малко ток за един и същ обем въздух в пещерата и така по-лесно. Ще слагам и аз, може би след месец, а скоро случайно срещах едни познати, които не само слагат но и са оторизиран сервиз за попракви , - та те ми казаха, че митсубишито е май най-ефективно в момента, - 12тицата в помещение от 30-40 кв. харчел половин киловат, при топлене. Питах основно за топлото, защото, предпочитам да джапам по къс ръкав. Навличане с дебели дрехи ме дразни, а еле па с вратовръзките е голям проблем - Още от ученическите години не мога да ги търпя и някога ме връщаха от входа на училищетто за да ги слагам (набираха се учителите да са елитен техникум тогава и такова беше времето, но бяха много готини даскали и всички си ги обичам без една завистлива стара мома ) Чак до директорката ме водиха веднъж да обясня защо не слагам вратовръзка, а тя ни водеше литературата и беше по-широкоскроен човек, та като останахме насаме й признах, че вратовръзките ми приличат като въже на бесилка и ме подтискат по подобен начин, тя се посмя и тайно ме пускаше при повторни провинения
                    Момчето с гащеризона беше от газификацията. Мога нескромно да заявя, че тотално го разбих с въпроси.

Младежът с термопомпите ще цъфне у кочинката в петък. Засега ме накара да му начертая схема на апартамента с разположението на вратите, прозорците и терасите. По моя инициатива му написах за окачените тавани и изолацията. Сега съм го оставила да плюнчи молива и да смята.
                    Наздраве!
                    Мечо

Коментар

Абсурд, освен ако вън не е 20 градуса и не работи. А с 12-ка ще отоплиш 30- квадрата точно на куков ден хеле пък на минус 5 и надолу
                      Last edited by precakanoto; 07.10.2020, 13:15.

Коментар

Ами питай го, кой модел в момента харчи най-малко ток за един и същ обем въздух в пещерата и така по-лесно. Ще слагам и аз, може би след месец, а скоро случайно срещах едни познати, които не само слагат но и са оторизиран сервиз за попракви , - та те ми казаха, че митсубишито е май най-ефективно в момента, - 12тицата в помещение от 30-40 кв. харчел половин киловат, при топлене. Питах основно за топлото, защото, предпочитам да джапам по къс ръкав. Навличане с дебели дреги ме дразни, а еле па с вратовръзките е голям проблем откак се помня - Още от ученическите години не мога да ги търпя и някога ме връщаха от входа на училищетто за да ги слагам (набираха се учителите да са елитен техникум тогава и такова беше времето, но бяха много готини даскали и всички си ги обичам без една завистлива стара мома ) Чак до директорката ме водиха веднъж да обясня защо не слагам вратовръзка, а тя ни водеше литературата и беше по-широкоскроен човек, та като останахме насаме й признах, че вратовръзките ми приличат като въже на бесилка и ме подтискат по подобен начин, тя се посмя и тайно ме пускаше при повторни провинения
                        Абсурд, освен ако вън не е 20 градуса и не работи. А с 12-ка ще отоплиш 30- квадрата точно на куков ден хеле пък на минус 5 и надолу

Never argue with idiots, they will bring you down to their level and then beat you with experience

Коментар

Уффф, Преци! Знаеш как мразя да ровя у нетя.

Онзи ден идва младежът с гащеризона. Мисля, че след около половин час разговор с мен, му се искаше горко да се разплаче. Въпреки, че още в влизането у пещерата го предупредих, че ще му задавам тъпи въпроси.
                          Наздраве!
                          тнм, питай, ще ти разказвам - имам 6 клими по къщята - дайкин беше първата, фуджицу, самсунг, мицубиши, тошиба. Като изключа самсунга, всичко друго е по над 2 бона парчето. Дайкинът е за снобари - само името им е останало, прави дефрости като луд и у ваше село е хипер неподходящ (май имахте и мъгли, като у наше село) - ще пукнеш от студ с него. Фуджицуту (Нокриа) ми служи вярно вече 10-та година - мега яка машина, само да няма много мъгла, е перфектна, дефроства 5 пъти по-малко от дайкина, а е по-евтино с 20%. Самсунгът е куче марка тип грее, мидеа, осака и т,н, - ок, една идея над тях, ама боклук. Мицубишито е добро, нямам оплаквания, но обикновено не знае кога да спре и става много топло. Най-доброто, на което съм попадал, е Тошиба Дайсейкай (моята е осма серия) - това е марката, дето, ако ти се плаща (към 2,5 к за десетка, т.е. за стая до 15 квадрата), е тотален топ. Не можеш да и разбереш дефроста, поддържа равномерна температура, не я чуваш кога работи и т.н. Сложил съм я в детската стая и съм супер доволен.

Това с разните филтри, ув лампи, озони и т,н, са простотии - бачка 5-6 месеца и го отписваш, щото нищо не става от него. Излишна екстра, дето само качва цената. И не знам колко пари ти се дават, но много препоръчваха климите втора ръка от Япония (да не се обидиш, просто давам идея) - трудно с енамират, но качеството е ненадминато, а са на половин цена на боклука, дето го правят за Европа. Ако искаш още инфо - давай. А да, и търсиш нещо с нисък минимум, иначе си вземаш вентилатор - бучене и спиране нон стоп. Абе с две думи - тошиба дайсейкай и си свиркаш

Коментар

Онзи ден идва младежът с гащеризона. Мисля, че след около половин час разговор с мен, му се искаше горко да се разплаче. Въпреки, че още в влизането у пещерата го предупредих, че ще му задавам тъпи въпроси.
                            Наздраве!
                            Ами питай го, кой модел в момента харчи най-малко ток за един и същ обем въздух в пещерата и така по-лесно. Ще слагам и аз, може би след месец, а скоро случайно срещах едни познати, които не само слагат но и са оторизиран сервиз за попракви , - та те ми казаха, че митсубишито е май най-ефективно в момента, - 12тицата в помещение от 30-40 кв. харчел половин киловат, при топлене. Питах основно за топлото, защото, предпочитам да джапам по къс ръкав. Навличане с дебели дрехи ме дразни, а еле па с вратовръзките е голям проблем - Още от ученическите години не мога да ги търпя и някога ме връщаха от входа на училищетто за да ги слагам (набираха се учителите да са елитен техникум тогава и такова беше времето, но бяха много готини даскали и всички си ги обичам без една завистлива стара мома ) Чак до директорката ме водиха веднъж да обясня защо не слагам вратовръзка, а тя ни водеше литературата и беше по-широкоскроен човек, та като останахме насаме й признах, че вратовръзките ми приличат като въже на бесилка и ме подтискат по подобен начин, тя се посмя и тайно ме пускаше при повторни провинения
                            Last edited by precakanoto; 07.10.2020, 13:09.

Коментар

Сега има много ефективни клими. И само щракаш копчето, пък после, софтуерът да се оправя
                              Ps. Огледай офертите за митсубиши или даикин, за другите може да си спестиш времето

Наздраве!
                              Мечо

Коментар

Ps. Огледай офертите за митсубиши или даикин, за другите може да си спестиш времето
                                Не е препоръка
                                Но този актив трябва да се избягва...

Коментар

Working...
                                X