Съобщение
Collapse
No announcement yet.
Кръчма "Виртуалната кръчма" (2)
Collapse
X
-
Първоначално изпратено от Грую Груев Разгледай мнение
И моята е толкова, че може и повече да е, щото имам и вътрешна някакви сантиметри, тула четворка, ама всичко външна стена. 12-ка , дето да топли като 18-ка няма как да има, освен ако 18-ката не е била мега куча марка. Иначе ми е доста евтино, поне според мен - при положение че не изключвам изобщо климатиците и се поддържа равномерна температира 21-22 градуса 24/7, сметката ми само за отпление от климите не надхвърля 100-120 лева на месе ц в най-студеното време. Но всеки си знае де
Забравих да кажа наздраве, че се мъча с една количка от половин час, та се чудя дали да не добавя и нещо алкохолно(ама само няколко тули :
, за да не ги бавя
) Тулата е голямо изобретение
Пиша обаче за друго, - тнм да изключи от класацията даикина, както и ти предложи, а също и Ендер. Днес видях как един даикин се обърка в сервиза, докато го тстваха. Пак се завъртях до тях да се огледам, че нещо застудя. Машината Спря да работи от някакво токово смущение - ми то така ако спира в случаен момент и през зимата - никак не е гут. Питах ги какъв му е случая на тоз диакин - казаха че явно е чувствителен и просто спира да работи външното тяло при смущения, нищо му нямало, оправял като се включи и изключи....Може би ел-мрежите в други държави са с по-добри параметриТака, че остават другите модели., според мен митсубишито, тошибата или истински японски модели, както спомена
Коментар
-
Първоначално изпратено от precakanoto Разгледай мнение
Ще пробвам и ще кажа. Изолацията ми е 15 см.
Но мисля, че пропускаш и развитието на технологиите в бранша. Сега 12ка може да топли като за 18ка от преди 10г.. Имат някои такива режими, че могат да топлят повече отколкото да изстудяват
Забравих да кажа наздраве, че се мъча с една количка от половин час, та се чудя дали да не добавя и нещо алкохолноNever argue with idiots, they will bring you down to their level and then beat you with experience
Коментар
-
Първоначално изпратено от 4i40 Разгледай мнение
Забравил е да иска изложението....Виках един специ за нещо и той като извади компаса, па засича ъгли и изложения...направо ме заби в земята с професионализма си....Нооо, аз го отсвирих и му казах да си търси таз цена някъде другаде.....
Наздраве!
П.П. Младежът от газификация леко ме изнерви. Тръсна ми оферта +/-2000 лв. Алоооу, сложи си 15, дори 20% непредвидени разходи, ама 2000 лв. евентуалности ич не допадат на еснафското ми възпитание.Last edited by tnm; 07.10.2020, 13:48.Приятелството се състои от серия изловени и неизловени предателства !!!
Мечо
Коментар
-
Първоначално изпратено от tnm Разгледай мнение
Момчето с гащеризона беше от газификацията. Мога нескромно да заявя, че тотално го разбих с въпроси.
Младежът с термопомпите ще цъфне у кочинката в петък. Засега ме накара да му начертая схема на апартамента с разположението на вратите, прозорците и терасите. По моя инициатива му написах за окачените тавани и изолацията. Сега съм го оставила да плюнчи молива и да смята.
Наздраве!
Коментар
-
Ще пробвам и ще кажа. Изолацията ми е 15 см.
Но мисля, че пропускаш и развитието на технологиите в бранша. Сега 12ка може да топли като за 18ка от преди 10г.. Имат някои такива режими, че могат да топлят повече отколкото да изстудяват
Коментар
-
тнм, питай, ще ти разказвам - имам 6 клими по къщята - дайкин беше първата, фуджицу, самсунг, мицубиши, тошиба. Като изключа самсунга, всичко друго е по над 2 бона парчето. Дайкинът е за снобари - само името им е останало, прави дефрости като луд и у ваше село е хипер неподходящ (май имахте и мъгли, като у наше село) - ще пукнеш от студ с него. Фуджицуту (Нокриа) ми служи вярно вече 10-та година - мега яка машина, само да няма много мъгла, е перфектна, дефроства 5 пъти по-малко от дайкина, а е по-евтино с 20%. Самсунгът е куче марка тип грее, мидеа, осака и т,н, - ок, една идея над тях, ама боклук. Мицубишито е добро, нямам оплаквания, но обикновено не знае кога да спре и става много топло. Най-доброто, на което съм попадал, е Тошиба Дайсейкай (моята е осма серия) - това е марката, дето, ако ти се плаща (към 2,5 к за десетка, т.е. за стая до 15 квадрата), е тотален топ. Не можеш да и разбереш дефроста, поддържа равномерна температура, не я чуваш кога работи и т.н. Сложил съм я в детската стая и съм супер доволен.
Това с разните филтри, ув лампи, озони и т,н, са простотии - бачка 5-6 месеца и го отписваш, щото нищо не става от него. Излишна екстра, дето само качва цената. И не знам колко пари ти се дават, но много препоръчваха климите втора ръка от Япония (да не се обидиш, просто давам идея) - трудно с енамират, но качеството е ненадминато, а са на половин цена на боклука, дето го правят за Европа. Ако искаш още инфо - давай. А да, и търсиш нещо с нисък минимум, иначе си вземаш вентилатор - бучене и спиране нон стоп. Абе с две думи - тошиба дайсейкай и си свиркаш
Наздраве!
П.П. От цялата тупурдия научих, че на климатичната инсталация с термопомпа й викат чилър система.
Приятелството се състои от серия изловени и неизловени предателства !!!
Мечо
Коментар
-
Ами питай го, кой модел в момента харчи най-малко ток за един и същ обем въздух в пещерата и така по-лесно. Ще слагам и аз, може би след месец, а скоро случайно срещах едни познати, които не само слагат но и са оторизиран сервиз за попракви , - та те ми казаха, че митсубишито е май най-ефективно в момента, - 12тицата в помещение от 30-40 кв. харчел половин киловат, при топлене. Питах основно за топлото, защото, предпочитам да джапам по къс ръкав.Навличане с дебели дрехи ме дразни, а еле па с вратовръзките е голям проблем
- Още от ученическите години не мога да ги търпя и някога ме връщаха от входа на училищетто за да ги слагам (набираха се учителите да са елитен техникум тогава и такова беше времето, но бяха много готини даскали и всички си ги обичам без една завистлива стара мома
) Чак до директорката ме водиха веднъж да обясня защо не слагам вратовръзка, а тя ни водеше литературата и беше по-широкоскроен човек, та като останахме насаме й признах, че вратовръзките ми приличат като въже на бесилка и ме подтискат по подобен начин, тя се посмя и тайно ме пускаше при повторни провинения
.
Младежът с термопомпите ще цъфне у кочинката в петък. Засега ме накара да му начертая схема на апартамента с разположението на вратите, прозорците и терасите. По моя инициатива му написах за окачените тавани и изолацията. Сега съм го оставила да плюнчи молива и да смята.
Наздраве!Приятелството се състои от серия изловени и неизловени предателства !!!
Мечо
Коментар
-
Абсурд, освен ако вън не е 20 градуса и не работи. А с 12-ка ще отоплиш 30- квадрата точно на куков денхеле пък на минус 5 и надолу
Но мисля, че пропускаш и развитието на технологиите в бранша. Сега 12ка може да топли като за 18ка от преди 10г.. Имат някои такива режими, че могат да топлят повече отколкото да изстудяватLast edited by precakanoto; 07.10.2020, 13:15.
Коментар
-
Ами питай го, кой модел в момента харчи най-малко ток за един и същ обем въздух в пещерата и така по-лесно. Ще слагам и аз, може би след месец, а скоро случайно срещах едни познати, които не само слагат но и са оторизиран сервиз за попракви , - та те ми казаха, че митсубишито е май най-ефективно в момента, - 12тицата в помещение от 30-40 кв. харчел половин киловат, при топлене. Питах основно за топлото, защото, предпочитам да джапам по къс ръкав.Навличане с дебели дреги ме дразни, а еле па с вратовръзките е голям проблем откак се помня
- Още от ученическите години не мога да ги търпя и някога ме връщаха от входа на училищетто за да ги слагам (набираха се учителите да са елитен техникум тогава и такова беше времето, но бяха много готини даскали и всички си ги обичам без една завистлива стара мома
) Чак до директорката ме водиха веднъж да обясня защо не слагам вратовръзка, а тя ни водеше литературата и беше по-широкоскроен човек, та като останахме насаме й признах, че вратовръзките ми приличат като въже на бесилка и ме подтискат по подобен начин, тя се посмя и тайно ме пускаше при повторни провинения
хеле пък на минус 5 и надолу
Never argue with idiots, they will bring you down to their level and then beat you with experience
Коментар
-
Уффф, Преци! Знаеш как мразя да ровя у нетя.
Онзи ден идва младежът с гащеризона. Мисля, че след около половин час разговор с мен, му се искаше горко да се разплаче. Въпреки, че още в влизането у пещерата го предупредих, че ще му задавам тъпи въпроси.
Наздраве!
Това с разните филтри, ув лампи, озони и т,н, са простотии - бачка 5-6 месеца и го отписваш, щото нищо не става от него. Излишна екстра, дето само качва цената. И не знам колко пари ти се дават, но много препоръчваха климите втора ръка от Япония (да не се обидиш, просто давам идея) - трудно с енамират, но качеството е ненадминато, а са на половин цена на боклука, дето го правят за Европа. Ако искаш още инфо - давай. А да, и търсиш нещо с нисък минимум, иначе си вземаш вентилатор - бучене и спиране нон стоп. Абе с две думи - тошиба дайсейкай и си свиркашNever argue with idiots, they will bring you down to their level and then beat you with experience
Коментар
-
Уффф, Преци! Знаеш как мразя да ровя у нетя.
Онзи ден идва младежът с гащеризона. Мисля, че след около половин час разговор с мен, му се искаше горко да се разплаче. Въпреки, че още в влизането у пещерата го предупредих, че ще му задавам тъпи въпроси.
Наздраве!Навличане с дебели дрехи ме дразни, а еле па с вратовръзките е голям проблем
Last edited by precakanoto; 07.10.2020, 13:09.
Коментар
-
Сега има много ефективни клими. И само щракаш копчето, пък после, софтуерът да се оправя
Ps. Огледай офертите за митсубиши или даикин, за другите може да си спестиш времето
Наздраве!Приятелството се състои от серия изловени и неизловени предателства !!!
Мечо
Коментар
-
Ps. Огледай офертите за митсубиши или даикин, за другите може да си спестиш времето
Но този актив трябва да се избягва...
Коментар
Коментар