IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Start.bg Posoka Boec Megavselena.bg Chernomore
Контролен панел | Съобщения | Потребители | Търси
  • If this is your first visit, be sure to check out the FAQ by clicking the link above. You may have to register before you can post: click the register link above to proceed. To start viewing messages, select the forum that you want to visit from the selection below.

Съобщение

Collapse
No announcement yet.

Кръчма "Виртуалната кръчма" (2)

Collapse
X
  • Филтър
  • Време
  • Покажи
Clear All
new posts

• Първоначално изпратено от tnm Разгледай мнение

Ха, още малко и ще започнеш да ме учиш как да си изпълнявам ритуалите. Нищо не знаеш, Мрънкало, затова позволи ми да ти "светна крушката".

И в нашите древни езически практики се използва кръв и въобще части от кокошки - крака, яйца и пера. От белите кокошки се използват яйцата и перата. От черните кокошки - кръв, крака и цялото животно.

Например, в случаите когато от един род починат двама човека в разстояние от три месеца, при погребението на втори на гроба се коли черна кокошка и се полага под ковчега. Защото навремето се е смятало, починалите задължително ще повикат още един човек при себе си, за да станат трима, т.е можело е да се очаква още една смърт.

С акта на жертвоприношението се е измолвала защита за оставащите живи членове от семейството.
    Наздраве, Мрънкало!
    Преди малко си хванах гущерче . Не знам поверието какво е , ма ми доведе гост .
    Щях да го смимам да ви го покажа , но от изненада и удоволствие , не внимавах и го изпуснах

Коментар

• Първоначално изпратено от Trakatrak Разгледай мнение

Тук да не сме Хаити или Ямайка? При нас с петльова кръв чертаят знаци. Дори с прасешка. Здраве да е!
      Ха, още малко и ще започнеш да ме учиш как да си изпълнявам ритуалите. Нищо не знаеш, Мрънкало, затова позволи ми да ти "светна крушката".

И в нашите древни езически практики се използва кръв и въобще части от кокошки - крака, яйца и пера. От белите кокошки се използват яйцата и перата. От черните кокошки - кръв, крака и цялото животно.

Например, в случаите когато от един род починат двама човека в разстояние от три месеца, при погребението на втори на гроба се коли черна кокошка и се полага под ковчега. Защото навремето се е смятало, починалите задължително ще повикат още един човек при себе си, за да станат трима, т.е можело е да се очаква още една смърт.

С акта на жертвоприношението се е измолвала защита за оставащите живи членове от семейството.
      Наздраве, Мрънкало!
      Приятелството се състои от серия изловени и неизловени предателства !!!
      Мечо

Коментар

Наздраве се казва е така. Това твойто на нишдо не прилича!
        Ми на мен ми хареса
        А това зеленото и прашно , твойто , дори не смея да питам какво е

Коментар

Поръси около основите с кръв от черна кокошка. Другите ритуали ще ги извърша, га се кипичне съоръжението
          Наздраве!
          Тук да не сме Хаити или Ямайка? При нас с петльова кръв чертаят знаци. Дори с прасешка. Здраве да е!

Коментар

• Първоначално изпратено от Lelq Разгледай мнение
            [ATTACH=CONFIG]n3668709[/ATTACH] Наздраве !
            Наздраве се казва е така. Това твойто на нишдо не прилича!

Коментар

• Click image for larger version

Name:	octopus_2_web.jpg
Views:	1
Size:	6.1 КБ
ID:	3668709 Наздраве !

Коментар

И люги чушки най-висок клас лютивина. Те видим тогава как ще апеш. Наздраве, Дрънпале!
                Поръси около основите с кръв от черна кокошка. Другите ритуали ще ги извърша, га се кипичне съоръжението
                Наздраве!
                Мечо

Коментар

Не забравяй и синьото мънисто. Чесън също да увесиш на подпорите. Ще предаде още по-голяма драматичност.
                  Наздраве, Мрънкало!
                  И люги чушки най-висок клас лютивина. Те видим тогава как ще апеш. Наздраве, Дрънпале!

Коментар

Нов покрив ще правя. Навес над градинската маса. Сега подготвям подпорите. После ще си вържа конец срещу какините зли помисли и чичините лоши очи, та чак тогава ще пусна майстора да се катери отгоре. А ти пий виното на лелка и недей чака Кака да нарежи. Ней я бива само да зарежи. Наздраве с лелкиното винце!
                    Не забравяй и синьото мънисто. Чесън също да увесиш на подпорите. Ще предаде още по-голяма драматичност.
                    Наздраве, Мрънкало!
                    Мечо

Коментар

Като е готово, вади и слагай на масата. И, моля ти се, спести ми рецитацията, че ти вино не пиеш.Щото ние, нормалните хора - употребяваме.Ще изпием и твоя дял.
                      Наздраве, Мрънкало!
                      Виното е готово, но не в мойта изба, а из съседските. Сега гледам да поразсейвам съседите, че по-бавно да го пият и га прокисне да го направят на ракийка. Да може и аз да се вклучвам. Наздраве, Дръненоложке!

Коментар

• Първоначално изпратено от 4i40 Разгледай мнение
                        Леля е наляла червено вино - смес от мерло 40 % и каберне 60 % ( съдя от съотношението гъстота/цвят ).
                        Чакам Кака да нареже от дивеча и да започва веселбата....
                        Няма да чакаме Тарантул, че още не е слезнал от покрива. Не смогва да довърши ремонтите на кочинката от плицукане на минералните бани с младите баби.....
                        Наздраве !
                        Нов покрив ще правя. Навес над градинската маса. Сега подготвям подпорите. После ще си вържа конец срещу какините зли помисли и чичините лоши очи, та чак тогава ще пусна майстора да се катери отгоре. А ти пий виното на лелка и недей чака Кака да нарежи. Ней я бива само да зарежи. Наздраве с лелкиното винце!

Коментар

• Леля е наляла червено вино - смес от мерло 40 % и каберне 60 % ( съдя от съотношението гъстота/цвят ).
                          Чакам Кака да нареже от дивеча и да започва веселбата....
                          Няма да чакаме Тарантул, че още не е слезнал от покрива. Не смогва да довърши ремонтите на кочинката от плицукане на минералните бани с младите баби.....
                          Наздраве !

Коментар

• Click image for larger version

Name:	images (2).jpeg
Views:	1
Size:	6.7 КБ
ID:	3667774Наздраве , Кръчма!

Коментар

Тая нощ се събудих от тътена на некво сгромолясване. В просъница се панирах, че паднал бидона с пръщината. На зарана слезох да проверя. Нищо му нямаше. Нарязаните дървета на съседите май се бяха срутили. А виното готово вече. Младо!
                              Като е готово, вади и слагай на масата. И, моля ти се, спести ми рецитацията, че ти вино не пиеш.Щото ние, нормалните хора - употребяваме.Ще изпием и твоя дял.
                              Наздраве, Мрънкало!
                              Мечо

Коментар

• Първоначално изпратено от hemilio Разгледай мнение
                                Добра вечер, добри хора!

Хайде бре, не се ли избистри туй вино вече?
                                Тая нощ се събудих от тътена на некво сгромолясване. В просъница се панирах, че паднал бидона с пръщината. На зарана слезох да проверя. Нищо му нямаше. Нарязаните дървета на съседите май се бяха срутили. А виното готово вече. Младо!

Коментар

Working...
                                X