Първоначално изпратено от tnm
Разгледай мнение
Съобщение
Collapse
No announcement yet.
Кръчма "Виртуалната кръчма" (2)
Collapse
X
-
Първоначално изпратено от tnm Разгледай мнениеЧи у сезона на туршиите, шопска салата ли да си напрай!?
П.П. Туй наздраве пак ли с 30
Към 40 е супер....
пп Тая вечер не ми се пие.....Духаше силен вятър в дивото и ме пресече...Сега съм като кисела краставичка....
пп АААА, за алкохола ли си питала....
Коментар
-
Първоначално изпратено от 4i40 Разгледай мнениеКрушовата ракия от диви кръгли крушки е най-добрата българска ракия.....
Таа, ти този елексир на душата, го мезиш със силно, убиващо рецепторите на удоволствието мезе....
пп Не разваляй секса с любов.....
пп Наздраве !!?
П.П. Туй "наздраве" пак ли с 30 грама алкохол го викаш?Приятелството се състои от серия изловени и неизловени предателства !!!
Мечо
Коментар
-
Първоначално изпратено от SOFIX Разгледай мнениеКато бях на гости в София ме почерпиха дюлева преварка и много ми хареса
Наздраве!Приятелството се състои от серия изловени и неизловени предателства !!!
Мечо
Коментар
-
Първоначално изпратено от B.Graham Разгледай мнениеKрушова ракия с кисели красатвички?
Крушовата ракия от диви кръгли крушки е най-добрата българска ракия.....
Таа, ти този елексир на душата, го мезиш със силно, убиващо рецепторите на удоволствието мезе....
пп Не разваляй секса с любов.....
пп Наздраве !
Коментар
-
Първоначално изпратено от tnm Разгледай мнениеСрам, срам ... къв пияч си ти, бре!? Класиката у жанра да ти бяга!?
П.П. А дюлева пил ли си?
Коментар
-
Първоначално изпратено от SOFIX Разгледай мнениеКрушова досега не съм пил.!?
П.П. А дюлева пил ли си?Приятелството се състои от серия изловени и неизловени предателства !!!
Мечо
Коментар
-
Първоначално изпратено от B.Graham Разгледай мнениеKрушова ракия с кисели красатвички?Приятелството се състои от серия изловени и неизловени предателства !!!
Мечо
Коментар
-
Първоначално изпратено от SOFIX Разгледай мнениеКрушова досега не съм пил.Life won't wait for you.
Коментар
-
Първоначално изпратено от B.Graham Разгледай мнениеKрушова ракия с кисели красатвички?
Коментар
-
Първоначално изпратено от tnm Разгледай мнениеИч няма значение какво ще е, важното е да е голямо питието.
Наздраве!Life won't wait for you.
Коментар
-
Първоначално изпратено от Хайърсъзоff Разгледай мнениеДвойно преварена плодова от ябълки, круши, праскови и сливи. Оставям я на 40 градуса. Страхотен аромат, мека и блага.
Наздраве!И това ще мине ...
Коментар
-
Първоначално изпратено от tnm Разгледай мнениеСя ..., сподели как вариш ракията, щото у тази тема само рецепта за кисело зеле не фата място!
Наздраве!
Коментар
-
Първоначално изпратено от Хайърсъзоff Разгледай мнениеЕдно мезе да споделя...
Кисело зеле по моя рецепта:
Зная, че всеки е разбирател.. Зная, че гордостта на българина понякога му играе лоши шеги.. Вижте и преценете...
Рецептата е изчистена от всякакви излишни глупости, интерпретации и изпълнения, които развалят вкуса на зелето... Всичко е сведено до санитарния минимум, необходим за получаването на стегнато чисто зеле и бистър зелев сок с отлично качество. Създадена и изпитана от мен над 3 пъти, няма да ви разочарова, гарантирам.
Подбирате средно големи зелки от сорта "Косе", познават се по това, че са по-леки, появяват се на пазара след началото на октомври. Количеството да е толкова, че да остане една педя до гърлото на бидона. Подреждат се с кочана надолу, не се цепи на кръст, в никакъв случай. По средата на зелките се паркира един лимон, срязан от двата края. Това е единствената добавка, която накрая дори не си личи, че е участвала.. Без никакви кочани, хрянове, оризи, луци и прочее измислици, развалящи вкуса му....
Най-важна е солта. За да втаса едно зеле, е необходима концентрация на сол от 2.5%, не повече. Не е нужно да се слагат 4% сол. Не е нужно да ядете сол.
Вземате морска сол и я слагате в тиган и на котлона. Загрява се, за да се изпарят химичните и добавки. Сами ще помиришете за какво става въпрос, но не стойте и не дишайте това, което се отделя...
Като се изпАри солта и се изчисти от химиите, зелето става с естествения си вкус, без допълнителни боклуци.
И така - измит бидон, зеле, сол, вода (може и преварена), всеки решава сам колко маниашко ще го прави... сол 2.5%.
Затиска се с ПВЦ бутилки с вода. Пълни се догоре, след това ще спадне малко..
Две седмици се държи на по-топло, пред това време бидона се клатучка и търкаля по малко всеки ден, за да не застоява чорбата.Капака му трябва да е с добър уплътнител, за да не си миете краката по време на процедурата..
Не се претака, продухва и прочее глупости, отново развалящи вкуса..
След това се вади на студено и след седмица папате най-чистото и стегнато кисело зеле. Сага няма да има!!!
Чист и неутрален съд, чисто зеле, чиста сол, чиста вода, чиста тежест - това е цаката. Хайде със здраве да ме споменавате..
Ся ..., сподели как вариш ракията, щото у тази тема само рецепта за кисело зеле не фата място!
Наздраве!Приятелството се състои от серия изловени и неизловени предателства !!!
Мечо
Коментар
-
Едно мезе да споделя...
Кисело зеле по моя рецепта:
Зная, че всеки е разбирател.. Зная, че гордостта на българина понякога му играе лоши шеги.. Вижте и преценете...
Рецептата е изчистена от всякакви излишни глупости, интерпретации и изпълнения, които развалят вкуса на зелето... Всичко е сведено до санитарния минимум, необходим за получаването на стегнато чисто зеле и бистър зелев сок с отлично качество. Създадена и изпитана от мен над 3 пъти, няма да ви разочарова, гарантирам.
Подбирате средно големи зелки от сорта "Косе", познават се по това, че са по-леки, появяват се на пазара след началото на октомври. Количеството да е толкова, че да остане една педя до гърлото на бидона. Подреждат се с кочана надолу, не се цепи на кръст, в никакъв случай. По средата на зелките се паркира един лимон, срязан от двата края. Това е единствената добавка, която накрая дори не си личи, че е участвала.. Без никакви кочани, хрянове, оризи, луци и прочее измислици, развалящи вкуса му....
Най-важна е солта. За да втаса едно зеле, е необходима концентрация на сол от 2.5%, не повече. Не е нужно да се слагат 4% сол. Не е нужно да ядете сол.
Вземате морска сол и я слагате в тиган и на котлона. Загрява се, за да се изпарят химичните и добавки. Сами ще помиришете за какво става въпрос, но не стойте и не дишайте това, което се отделя...
Като се изпАри солта и се изчисти от химиите, зелето става с естествения си вкус, без допълнителни боклуци.
И така - измит бидон, зеле, сол, вода (може и преварена), всеки решава сам колко маниашко ще го прави... сол 2.5%.
Затиска се с ПВЦ бутилки с вода. Пълни се догоре, след това ще спадне малко..
Две седмици се държи на по-топло, пред това време бидона се клатучка и търкаля по малко всеки ден, за да не застоява чорбата.Капака му трябва да е с добър уплътнител, за да не си миете краката по време на процедурата..
Не се претака, продухва и прочее глупости, отново развалящи вкуса..
След това се вади на студено и след седмица папате най-чистото и стегнато кисело зеле. Сага няма да има!!!
Чист и неутрален съд, чисто зеле, чиста сол, чиста вода, чиста тежест - това е цаката. Хайде със здраве да ме споменавате..Last edited by Хайърсъзов; 17.11.2014, 15:59.
Коментар
Коментар