IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec Megavselena.bg
Контролен панел | Съобщения | Потребители | Търси
  • If this is your first visit, be sure to check out the FAQ by clicking the link above. You may have to register before you can post: click the register link above to proceed. To start viewing messages, select the forum that you want to visit from the selection below.

Съобщение

Collapse
No announcement yet.

Кръчма "Виртуалната кръчма" (2)

Collapse
X
  • Филтър
  • Време
  • Покажи
Clear All
new posts

  • Първоначално изпратено от SOFIX Разгледай мнение
    Крушова досега не съм пил.
    Много е добра.От екологични круши
    Life won't wait for you.

    Коментар


    • Първоначално изпратено от B.Graham Разгледай мнение
      Kрушова ракия с кисели красатвички?
      Крушова досега не съм пил.

      Коментар


      • Първоначално изпратено от tnm Разгледай мнение
        Ич няма значение какво ще е, важното е да е голямо питието.
        Наздраве!
        Kрушова ракия с кисели красатвички?
        Life won't wait for you.

        Коментар


        • Първоначално изпратено от Хайърсъзоff Разгледай мнение
          Двойно преварена плодова от ябълки, круши, праскови и сливи. Оставям я на 40 градуса. Страхотен аромат, мека и блага.
          Малиииийййй, и от зеленцето.... Ох, ша са накапя!
          Наздраве!
          И това ще мине ...

          Коментар


          • Първоначално изпратено от tnm Разгледай мнение
            Ся ..., сподели как вариш ракията, щото у тази тема само рецепта за кисело зеле не фата място!
            Наздраве!
            Двойно преварена плодова от ябълки, круши, праскови и сливи. Оставям я на 40 градуса. Страхотен аромат, мека и блага.

            Коментар


            • Първоначално изпратено от Хайърсъзоff Разгледай мнение
              Едно мезе да споделя...
              Кисело зеле по моя рецепта:
              Зная, че всеки е разбирател.. Зная, че гордостта на българина понякога му играе лоши шеги.. Вижте и преценете...

              Рецептата е изчистена от всякакви излишни глупости, интерпретации и изпълнения, които развалят вкуса на зелето... Всичко е сведено до санитарния минимум, необходим за получаването на стегнато чисто зеле и бистър зелев сок с отлично качество. Създадена и изпитана от мен над 3 пъти, няма да ви разочарова, гарантирам.
              Подбирате средно големи зелки от сорта "Косе", познават се по това, че са по-леки, появяват се на пазара след началото на октомври. Количеството да е толкова, че да остане една педя до гърлото на бидона. Подреждат се с кочана надолу, не се цепи на кръст, в никакъв случай. По средата на зелките се паркира един лимон, срязан от двата края. Това е единствената добавка, която накрая дори не си личи, че е участвала.. Без никакви кочани, хрянове, оризи, луци и прочее измислици, развалящи вкуса му....
              Най-важна е солта. За да втаса едно зеле, е необходима концентрация на сол от 2.5%, не повече. Не е нужно да се слагат 4% сол. Не е нужно да ядете сол.
              Вземате морска сол и я слагате в тиган и на котлона. Загрява се, за да се изпарят химичните и добавки. Сами ще помиришете за какво става въпрос, но не стойте и не дишайте това, което се отделя...
              Като се изпАри солта и се изчисти от химиите, зелето става с естествения си вкус, без допълнителни боклуци.
              И така - измит бидон, зеле, сол, вода (може и преварена), всеки решава сам колко маниашко ще го прави... сол 2.5%.
              Затиска се с ПВЦ бутилки с вода. Пълни се догоре, след това ще спадне малко..
              Две седмици се държи на по-топло, пред това време бидона се клатучка и търкаля по малко всеки ден, за да не застоява чорбата.Капака му трябва да е с добър уплътнител, за да не си миете краката по време на процедурата..
              Не се претака, продухва и прочее глупости, отново развалящи вкуса..
              След това се вади на студено и след седмица папате най-чистото и стегнато кисело зеле. Сага няма да има!!!
              Чист и неутрален съд, чисто зеле, чиста сол, чиста вода, чиста тежест - това е цаката. Хайде със здраве да ме споменавате..

              Ся ..., сподели как вариш ракията, щото у тази тема само рецепта за кисело зеле не фата място!
              Наздраве!
              Приятелството се състои от серия изловени и неизловени предателства !!!
              Мечо

              Коментар


              • Едно мезе да споделя...
                Кисело зеле по моя рецепта:
                Зная, че всеки е разбирател.. Зная, че гордостта на българина понякога му играе лоши шеги.. Вижте и преценете...

                Рецептата е изчистена от всякакви излишни глупости, интерпретации и изпълнения, които развалят вкуса на зелето... Всичко е сведено до санитарния минимум, необходим за получаването на стегнато чисто зеле и бистър зелев сок с отлично качество. Създадена и изпитана от мен над 3 пъти, няма да ви разочарова, гарантирам.
                Подбирате средно големи зелки от сорта "Косе", познават се по това, че са по-леки, появяват се на пазара след началото на октомври. Количеството да е толкова, че да остане една педя до гърлото на бидона. Подреждат се с кочана надолу, не се цепи на кръст, в никакъв случай. По средата на зелките се паркира един лимон, срязан от двата края. Това е единствената добавка, която накрая дори не си личи, че е участвала.. Без никакви кочани, хрянове, оризи, луци и прочее измислици, развалящи вкуса му....
                Най-важна е солта. За да втаса едно зеле, е необходима концентрация на сол от 2.5%, не повече. Не е нужно да се слагат 4% сол. Не е нужно да ядете сол.
                Вземате морска сол и я слагате в тиган и на котлона. Загрява се, за да се изпарят химичните и добавки. Сами ще помиришете за какво става въпрос, но не стойте и не дишайте това, което се отделя...
                Като се изпАри солта и се изчисти от химиите, зелето става с естествения си вкус, без допълнителни боклуци.
                И така - измит бидон, зеле, сол, вода (може и преварена), всеки решава сам колко маниашко ще го прави... сол 2.5%.
                Затиска се с ПВЦ бутилки с вода. Пълни се догоре, след това ще спадне малко..
                Две седмици се държи на по-топло, пред това време бидона се клатучка и търкаля по малко всеки ден, за да не застоява чорбата.Капака му трябва да е с добър уплътнител, за да не си миете краката по време на процедурата..
                Не се претака, продухва и прочее глупости, отново развалящи вкуса..
                След това се вади на студено и след седмица папате най-чистото и стегнато кисело зеле. Сага няма да има!!!
                Чист и неутрален съд, чисто зеле, чиста сол, чиста вода, чиста тежест - това е цаката. Хайде със здраве да ме споменавате..
                Last edited by Хайърсъзов; 17.11.2014, 15:59.

                Коментар


                • Първоначално изпратено от tnm Разгледай мнение
                  Ич няма значение какво ще е, важното е да е голямо питието.
                  Наздраве!
                  При положение, че виното вече е измислено, нема место за мислене.
                  Наздраве!
                  А дано не ме свие язвата.
                  И това ще мине ...

                  Коментар


                  • Цяла седмица валя,викенда го дават студен,т.е ..... нема се 'оди по широките полета
                    Значи ... е време да видя ше удържи ли на атмосферното налягане една такава бутилка ... празна

                    Наздраве!

                    Страхът трудно се преодолява само със знания

                    Коментар


                    • Първоначално изпратено от tnm Разгледай мнение
                      Ич няма значение какво ще е, важното е да е голямо питието.
                      Наздраве!
                      Ми сипи дееееееееееее!

                      Коментар


                      • Първоначално изпратено от precakanoto Разгледай мнение
                        Оня ден се надишах с една студена мъгла и сега и гърлото ме боли, ... та се чудя какво/дали да пия днеска в кръчмата...
                        Ич няма значение какво ще е, важното е да е голямо питието.
                        Наздраве!
                        Приятелството се състои от серия изловени и неизловени предателства !!!
                        Мечо

                        Коментар


                        • Първоначално изпратено от tnm Разгледай мнение
                          Да изпълним желанието на Lelq, а тя ще се отблагодари с малко хубава музика:


                          Наздраве!
                          Оня ден се надишах с една студена мъгла и сега и гърлото ме боли, ... та се чудя какво/дали да пия днеска в кръчмата...
                          Не е препоръка... !!!
                          "Най-сигурната спирачка на дивия спекулативен бяс е загубата." - A. Kostolany

                          Коментар


                          • Да изпълним желанието на Lelq, а тя ще се отблагодари с малко хубава музика:


                            Наздраве!
                            Приятелството се състои от серия изловени и неизловени предателства !!!
                            Мечо

                            Коментар


                            • "Виното – безценен елексир за женска красота"

                              Да мушнем 30 гр ракия за жените, които пият за удоволствие а не за разкрасяване...
                              Наздраве !

                              Коментар


                              • Първоначално изпратено от tnm Разгледай мнение
                                Че няма да си говорим за травми с кинезитерапевта!? Естествено ще споменем пиене, едене ... и прочие нужни на тялото неща.

                                П.П. То и ти толку ги чуваш петлите с тая бира у тоз студ
                                Часове мога да говоря за този тип лечители...( само трябва да попаднеш на добър..)
                                Да са живи и здрави !!!!!!
                                Вдигнаха ме на крака след двойна дискова херния, два пъти получена, в две болници лекувана, два пъти от операция бягам....
                                Сега си ходя, работя,копам и се веселя..( от време на време...)

                                пп Ако те натисне както трябва, всичко ще си кажеш....

                                Коментар

                                Working...
                                X