IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Start.bg Posoka Boec Megavselena.bg Chernomore
Контролен панел | Съобщения | Потребители | Търси
  • If this is your first visit, be sure to check out the FAQ by clicking the link above. You may have to register before you can post: click the register link above to proceed. To start viewing messages, select the forum that you want to visit from the selection below.

Съобщение

Collapse
No announcement yet.

Кръчма "Виртуалната кръчма" (2)

Collapse
X
  • Филтър
  • Време
  • Покажи
Clear All
new posts

• Първоначално изпратено от tnm Разгледай мнение

Освен че ти куца центровката, позволи да изкажа предположение, че не си изчислил правилно отвора и височината на коминя

Голяма радост да настане, като падне атмосферното налягане и камината започне да връща пушек. Хептен на ром ще го докараш.
    Наздраве, Мрънкало!

Напречното сечение ("отвора") на димохода ("комина") - може да е променливо. Това се постига с клапа, монтирана на ос.

По-важен момент е възможността за вкарване на въздухът, необходим за горенето (обикновена химия) - под скарата, върху която се извършва горенето. Тази част от конструкцията се нарича "поддухало".

Тънкостта: тъй като камините се правят в ъгъл или на една от стените - добрият вариант е - въздухът да се подава към поддухалото от съседно помещение (стая).

Как се подава въздухът? С вентилатор, разбира се. Ако електродвигателят има възможност да променя честота на въртене (оборотите), а оттам и дебита на въздуха - още по-добре (в началото на горенето е необходим повече въздух)...

Такива неща, под слънцето....

(не, че не може да разширя обяснението, но това е по-важното... и не, че някой ги изпипва нещата до край...)

Коментар

• Първоначално изпратено от Trakatrak Разгледай мнение
      Айдеее, има повод за почерпка. Освен че Кака не е в кондиция, ами вече почти готова новата камина. Останаха въздуховодите към стаите да се прокарат, но инак вече може да я паля. Малко в стил Пиянка се получи, щото разцентрирана тук-таме в снагата, но аз кривите работи най ги тача. Така че по едно малко от мен, 200 гр(ама), 45 гр(адуса). Мисля това да ве стопли напълно като да съм запалил камината. Наздраве и на топло да е!
      Освен че ти куца центровката, позволи да изкажа предположение, че не си изчислил правилно отвора и височината на коминя

Голяма радост да настане, като падне атмосферното налягане и камината започне да връща пушек. Хептен на ром ще го докараш.
      Наздраве, Мрънкало!
      Приятелството се състои от серия изловени и неизловени предателства !!!
      Мечо

Коментар

Кеф, кеф, кеф! Голем кеф! Кака не е в кондиция, та ще може я изпързаляме, препънем или прекараме. Опааа, Чиче, ти не го разбирай това последното нито в пряк, нито в особен смисъл. Кака била като Циклоп, обезочен, и не можела да ни види. Така че ще може да й видим сметката, като я надпишем петорно и она ше се гътне от яд, задето толкоз се е охарчила. Какви светли перспективи! Здраве да е и харчлък! Предколедно е!
        Кака веке се центрова. Днес пореден тест за Коронавирус правих. Щото загубих обоняние. Всичко живо около мен шаш и паника. Оти, половин Северна България тръшнах тези дни.

Ако тестът беше излязъл положителен, бая семейни двойки щяха да се избият по време на карантината. Ама надвечер им свирих "отбой". Можех да ги държа в не блажено неведение до утре, обаче се смилих. Този вирус се отразява непристойно на злобната ми природа.
        Наздраве!

Мечо

Коментар

Айдеее, има повод за почерпка. Освен че Кака не е в кондиция, ами вече почти готова новата камина. Останаха въздуховодите към стаите да се прокарат, но инак вече може да я паля. Малко в стил Пиянка се получи, щото разцентрирана тук-таме в снагата, но аз кривите работи най ги тача. Така че по едно малко от мен, 200 гр(ама), 45 гр(адуса). Мисля това да ве стопли напълно като да съм запалил камината. Наздраве и на топло да е!
          Кака е ларж , бе . Може и предновогодишно да повтори , кат прекараш въздуховодите по стаите . Наздраве и топло е !

Коментар

Да те грее още 100 г !
            Убаво е и 2-3 каки да ти топлят снагата и душата....
            Пъък, ако много се изтормозиш, ще викаш да помагам....

пп Да попитам - тез 200 гр за седмица ли ги наливаш ?

Нздраве !

Коментар

• Айдеее, има повод за почерпка. Освен че Кака не е в кондиция, ами вече почти готова новата камина. Останаха въздуховодите към стаите да се прокарат, но инак вече може да я паля. Малко в стил Пиянка се получи, щото разцентрирана тук-таме в снагата, но аз кривите работи най ги тача. Така че по едно малко от мен, 200 гр(ама), 45 гр(адуса). Мисля това да ве стопли напълно като да съм запалил камината. Наздраве и на топло да е!

Коментар

• Първоначално изпратено от tnm Разгледай мнение

Мрънкало, три деня бях у Чужденеция. В момента съвместявам Медуза, Харпия и Хидра
                Леко с приказките и внимателно с резките движения, щото още не съм баш в кондиция.
                Наздраве!
                Кеф, кеф, кеф! Голем кеф! Кака не е в кондиция, та ще може я изпързаляме, препънем или прекараме. Опааа, Чиче, ти не го разбирай това последното нито в пряк, нито в особен смисъл. Кака била като Циклоп, обезочен, и не можела да ни види. Така че ще може да й видим сметката, като я надпишем петорно и она ше се гътне от яд, задето толкоз се е охарчила. Какви светли перспективи! Здраве да е и харчлък! Предколедно е!

Коментар

• Първоначално изпратено от precakanoto Разгледай мнение
                  Добрютро, и морген
                  Седя на топло, мириша едно каве, гледам отвътре могъщата природа и ... по едно време започнах да стоплям, как им е убаво на мечките да спят цяла зима зимен сън
                  Ай добра нова седмица на кръчмопосетителите, че то не остана вече от таз година..
                  Добра седмица, Преци!

Баш мечките не са много за завиждане. Щото докато спят зимен сън женските се сдобиват с едно две отрочета - досадни, както при всички други добитъци, включая и хомо сапиенса.
                  Наздраве!
                  Мечо

Коментар

• Първоначално изпратено от precakanoto Разгледай мнение
                    Добрютро, и морген
                    Седя на топло, мириша едно каве, гледам отвътре могъщата природа и ... по едно време започнах да стоплям, как им е убаво на мечките да спят цяла зима зимен сън
                    Ай добра нова седмица на кръчмопосетителите, че то не остана вече от таз година..
                    Морген
                    Не завиждай на мечките . С изкилиферченият климат , загрижени човеци , сигурно ги приспиват доброзорно , в резерватите им. Да преживеят , да се надяваме и да ги будят после

Добра седмица

Коментар

• Добрютро, и морген

Коментар

Ти мен ме не учи. Щото сред ония чорлавите има една Медуза, дето по-добре да не я срещаш. И други разни екстремистки. Пък аз поолегнах, за да мога да изтърпя некоя красавица като оная от 8 !/2. Тя е за младежи, не е за млади по дух носталгици. Здраве да е!
                        Мрънкало, три деня бях у Чужденеция. В момента съвместявам Медуза, Харпия и Хидра
                        Леко с приказките и внимателно с резките движения, щото още не съм баш в кондиция.
                        Наздраве!
                        Мечо

Коментар

• Първоначално изпратено от bota156 Разгледай мнение
                          Гледате ли Фермата - 3 часа висят инатливи БЪЛГАРИ на греда. Няма такива способни хора в ЦЯЛ свят
                          И една серия нямам гледана, но ще е готино да им раздадат и по един нобел по физика. Наздраве

Коментар

• Първоначално изпратено от bota156 Разгледай мнение
                            Гледате ли Фермата - 3 часа висят инатливи БЪЛГАРИ на греда. Няма такива способни хора в ЦЯЛ свят
                            Добре , че не гледам , а си сипвам . Наздраве !

Коментар

• Гледате ли Фермата - 3 часа висят инатливи БЪЛГАРИ на греда. Няма такива способни хора в ЦЯЛ свят
                              Нямам доверие в НИЩО и НИКОЙ

Коментар

Именно! Тамън реших, че създаваш модната тенденция "Дами Петдесетдневки", ти взе, та се дръпна. Пробвай пак. Помагачи ще се намерят. Едно Чиче вече дебне, дали некоя нема го потърси за съвет как се правят 2х30.
                                Пробвай , дебне чиче , помагачи.... А къде е доброзорника ?!
                                Наздраве , Кръчма !

https://m.youtube.com/watch?v=xRQXIQ6WZDQ

Ей и тая пробва , па кат се преби стана и пак . Па и жури си има

Коментар

Working...
                                X