If this is your first visit, be sure to
check out the FAQ by clicking the
link above. You may have to register
before you can post: click the register link above to proceed. To start viewing messages,
select the forum that you want to visit from the selection below.
пп Аз обичам свинско със зеле и 2-3 пресни лютиви чушлета...с БИРА.....
Сутринта валя малко. Сега се върнах и ме пра из Софето. Това лято ме изненадаха некои ремонти, но дойде време да позапека задник, Та след ден-два ще ви оставя да си пиете спокойно и учтиво, но живот и здраве, като се върна пак ще размествам пластовете и ще мътя водата. Наздраве с мътно и облачно!
Медецодобивът е благородно занимание. Нещо като ритуал по инициация. Ако те изпохапят пчелите, преминал си нагоре след изпитанието. Ако не те нашарят, значи заслужаваш да си сред майсторите, тарикатите и лентяите с усет за скатавка. Само че нашата не пише да е въртяла центрофугата, ми била с насинено коляно. Чини ми се, че някой я е гонил из слънчогледите (поради липса на цъфнала ръж) или тя някого е гонила. Наздраве за заместителите на наложените поетични образи!
За толкова години наблюдения и даване на ценни указания, съм жилена само два пъти, като и двата затиснах пчелите, докато ровичках из корпусите, свалени и занесени в помещението, в което се вади меда. Пусто женско любопитство
Коляното синьо, щото се подхлъзнах на стълбите, които някой твърде неучтиво беше залял с вода.
Наздраве!
Приятелството се състои от серия изловени и неизловени предателства !!!
Мечо
Коментар