Съобщение
Collapse
No announcement yet.
Кръчма "Виртуалната кръчма" (2)
Collapse
X
-
Първоначално изпратено от 4i40 Разгледай мнениеДобро утро !
Важното е да има прохладни места за едно здраво пиене на теферич....
Наздраве !
А бе ..., Колето що не вземе да направи една изнесена Кръчма - лятото на морето, зимата у планината!?
Наздраве!Приятелството се състои от серия изловени и неизловени предателства !!!
Мечо
Коментар
-
Първоначално изпратено от Trakatrak' Разгледай мнениеКато бродиш из планините вече ще знаеш що за кръстове са това. Наздраве!
Наздраве!Приятелството се състои от серия изловени и неизловени предателства !!!
Мечо
Коментар
-
Първоначално изпратено от tnm Разгледай мнениеТова е нещо ново за мен. Българите сме една шепа народ, а имаме толкова различни ритуали, вярвания и традиции.
Наздраве!
Коментар
-
Първоначално изпратено от Trakatrak' Разгледай мнениеВ Западна България и на други места големите родове си имат светия закрилник. Поставят каменен кръст в емблематична за рода местност, засаждат зад него дъб и всяка година на деня на светеца се събират там да почетат закрилника и предците си. Носят се цветя, палят се свещи, май се полива с вино, поп чете там квото трябва за помен и прочие. Прави се курбан и се раздава на дошлите и от други родове. Тази традиция изглежда се заражда към началото на 19 век. Наоколо има ститици кръстове, доколкото навремето е имало много махали. Учудващо е, че всяка година родовете продължават да се събират, макар да са се пръснали из България.
Мечо
Коментар
-
Първоначално изпратено от tnm Разгледай мнениеБи ли споделил по обстойно, щото тази традиция нещо ми се губи.
Наздраве!
Коментар
-
Първоначално изпратено от Trakatrak' Разгледай мнениеБех на "кръст",` та почерпен пожелавам и на вас да почитате и спомняте предците, защото те са присъща част от нашето Аз. Не навсякъде из България има такава традиция, но винаги може да се намери форма за обръщане към коренищата ни. Наздраве за уважението към тези, на които дължим щъкането ни по белия свят.
Мечо
Коментар
-
Бех на "кръст",` та почерпен пожелавам и на вас да почитате и спомняте предците, защото те са присъща част от нашето Аз. Не навсякъде из България има такава традиция, но винаги може да се намери форма за обръщане към коренищата ни. Наздраве за уважението към тези, на които дължим щъкането ни по белия свят.
Коментар
-
Първоначално изпратено от 4i40 Разгледай мнениеНали си се излекувал бре ...
Начи не искаш да пробваш моя лек ( специално за теб асемблиран) а се тровиш с илачи...
пп Питай Тянка, тя всичко знае за билките и ще ти подскаже дали съм загрижен за теб
Коментар
-
Първоначално изпратено от Trakatrak' Разгледай мнениеАпчета пия за стомах. Лошо, че и други системи почнаха се обаждат. Оттам нататък съм дървена глава, дървен философ и дървено още не знам кво си.
Начи не искаш да пробваш моя лек ( специално за теб асемблиран) а се тровиш с илачи...
пп Питай Тянка, тя всичко знае за билките и ще ти подскаже дали съм загрижен за теб
Коментар
-
Първоначално изпратено от 4i40 Разгледай мнениеТракаш, тракаш...но май и апчето вече не помага.....
Коментар
-
Първоначално изпратено от Trakatrak' Разгледай мнениеДа тракам първа радост е за мене.....
Коментар
-
Първоначално изпратено от 4i40 Разгледай мнениеПрахчета, та прахчета.......
Давай му сини хапчета катъ вечер и за месец се е стопил.....
Мечо
Коментар
Коментар