IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Start.bg Posoka Boec Megavselena.bg Chernomore
Контролен панел | Съобщения | Потребители | Търси
  • If this is your first visit, be sure to check out the FAQ by clicking the link above. You may have to register before you can post: click the register link above to proceed. To start viewing messages, select the forum that you want to visit from the selection below.

Съобщение

Collapse
No announcement yet.

Кръчма "Виртуалната кръчма" (2)

Collapse
X
  • Филтър
  • Време
  • Покажи
Clear All
new posts

• Добро утро !

Важното е да има прохладни места за едно здраво пиене на теферич....

Наздраве !

Коментар

• Първоначално изпратено от Trakatrak' Разгледай мнение
      Като бродиш из планините вече ще знаеш що за кръстове са това. Наздраве!
      По моят хабитат не се забелязват такива знаци, ама в замяна на това си имаме некой друг изостанал граничен стълб по билото на Балканя
      Наздраве!
      Приятелството се състои от серия изловени и неизловени предателства !!!
      Мечо

Коментар

• Morgen.
        Ако един проблем може да се реши с пари,той не е проблем-той е разход.

Коментар

• Първоначално изпратено от tnm Разгледай мнение
          Това е нещо ново за мен. Българите сме една шепа народ, а имаме толкова различни ритуали, вярвания и традиции.
          Наздраве!
          Като бродиш из планините вече ще знаеш що за кръстове са това. Наздраве!

Коментар

В Западна България и на други места големите родове си имат светия закрилник. Поставят каменен кръст в емблематична за рода местност, засаждат зад него дъб и всяка година на деня на светеца се събират там да почетат закрилника и предците си. Носят се цветя, палят се свещи, май се полива с вино, поп чете там квото трябва за помен и прочие. Прави се курбан и се раздава на дошлите и от други родове. Тази традиция изглежда се заражда към началото на 19 век. Наоколо има ститици кръстове, доколкото навремето е имало много махали. Учудващо е, че всяка година родовете продължават да се събират, макар да са се пръснали из България.
            Това е нещо ново за мен. Българите сме една шепа народ, а имаме толкова различни ритуали, вярвания и традиции.
            Наздраве!
            Мечо

Коментар

• Първоначално изпратено от tnm Разгледай мнение
              Би ли споделил по обстойно, щото тази традиция нещо ми се губи.
              Наздраве!
              В Западна България и на други места големите родове си имат светия закрилник. Поставят каменен кръст в емблематична за рода местност, засаждат зад него дъб и всяка година на деня на светеца се събират там да почетат закрилника и предците си. Носят се цветя, палят се свещи, май се полива с вино, поп чете там квото трябва за помен и прочие. Прави се курбан и се раздава на дошлите и от други родове. Тази традиция изглежда се заражда към началото на 19 век. Наоколо има ститици кръстове, доколкото навремето е имало много махали. Учудващо е, че всяка година родовете продължават да се събират, макар да са се пръснали из България.

Коментар

Бех на "кръст",` та почерпен пожелавам и на вас да почитате и спомняте предците, защото те са присъща част от нашето Аз. Не навсякъде из България има такава традиция, но винаги може да се намери форма за обръщане към коренищата ни. Наздраве за уважението към тези, на които дължим щъкането ни по белия свят.
                Би ли споделил по обстойно, щото тази традиция нещо ми се губи.
                Наздраве!
                Мечо

Коментар

• Бех на "кръст",` та почерпен пожелавам и на вас да почитате и спомняте предците, защото те са присъща част от нашето Аз. Не навсякъде из България има такава традиция, но винаги може да се намери форма за обръщане към коренищата ни. Наздраве за уважението към тези, на които дължим щъкането ни по белия свят.

Коментар

• Първоначално изпратено от 4i40 Разгледай мнение
                    Нали си се излекувал бре ...

Начи не искаш да пробваш моя лек ( специално за теб асемблиран) а се тровиш с илачи...

пп Питай Тянка, тя всичко знае за билките и ще ти подскаже дали съм загрижен за теб
                    Имам поддържащо апчеприемане. Нема как, деликатният стомах си остава завинаги такъв. Всички природни рецепти се провалиха, но науката не спи, а ровичка и кърти.... мифффффф(ове)ки.

Коментар

Апчета пия за стомах. Лошо, че и други системи почнаха се обаждат. Оттам нататък съм дървена глава, дървен философ и дървено още не знам кво си.
                      Нали си се излекувал бре ...

Начи не искаш да пробваш моя лек ( специално за теб асемблиран) а се тровиш с илачи...

пп Питай Тянка, тя всичко знае за билките и ще ти подскаже дали съм загрижен за теб

Коментар

Тракаш, тракаш...но май и апчето вече не помага.....
                        Апчета пия за стомах. Лошо, че и други системи почнаха се обаждат. Оттам нататък съм дървена глава, дървен философ и дървено още не знам кво си.

Коментар

Да тракам първа радост е за мене.....
                          Тракаш, тракаш...но май и апчето вече не помага.....

Коментар

Прахчета, та прахчета.......
                            Давай му сини хапчета катъ вечер и за месец се е стопил.....
                            Ахъ, и след един месец да търсим услугите и на друг дофтур
                            Наздраве!
                            Мечо

Коментар

• Първоначално изпратено от hemilio Разгледай мнение
                              Добри хора,по зрели хора дайте лек за асатите и алатите(чернодробните ензими),че са ми в пъти повече от колко требе.

Има апове,ма искам нещо по народно му.
                              И не ми казвайте да намаля пиенето,аз пия като чичо по 50 гр.

Е,има и изключения,ама те са 2-3 пъти в годината,въх тогава си наваксвам
                              От медикаментите Трансметил, от другите работи - масло от бял трън от русенската фирма.

Коментар

Драпам, драпам....

пп Тракаща му работа.....
                                Да тракам първа радост е за мене.....

Коментар

Working...
                                X